icon

Svokra a súkromie

emacka
15. jún 2015

Ahojte dievčence tie co žijete so svokrou, ako ste na tom ohľadom súkromia? Chodia vám do spálne?

pettulka22
15. jún 2015

My sme zatial u svokrovcov pokym dokoncime nase byvanie.Mame tam dve miestnosti s kupelkou vlastnym vchodom,takto to mal muz este ked sme neboli spolu a ako som k nim prisla ja svokra vzdy klope ked ide dnu a aj to nejde uplne dnu len sa postavi medzi dvere a povie co chce.Ale zase mne je to az take cudne ze vlastne sme u nich,ale ked pride do zadnej casti domu svokra tak sa chova ako keby bola ona u nas.Takze s jej strany ozaj respektuje to nase mini sukromie aj ked je vlastne ona doma.

nanervy_2
15. jún 2015

@emacka to nie je histericky zachvat ale citove vydieranie ;)

cerez
15. jún 2015

Nežijem so svokrou, ale na tvoju otázku sa dá odpovedať len jediným spôsobom. Spálňa je výhradne intímna miestnosť a nikto tretí tam nemá čo robiť. Výnimku tvoria iba malé deti.

simculllka
15. jún 2015

@ena70 preboha, to mi ani nepis! Lebo uz len tak predstava je hrozna 😀DDD inak moj muz spava cely zivot nahy, takze podla mna ho videli uz milionkrat holateho, len nechapem, preco dospelemu cloveku chodi niekto do izby zatvarat okno na noc a takto, ako keby bol nesvojpravny, ale tak ja sa doteraz smejem muzovi, ze on je pre svojich rodicov este stale ich "maly bobo" 😀DD

emacka
autor
15. jún 2015

Mne jej (hanba mi) ľúto neni lebo viem ze to je o pretvarke ľutujem muža že on toto všetko musí znášať...

emacka
autor
15. jún 2015

Dohodli sme sa ze nadstavime poschodie, čiže kompromis. Len neviem ci toto všetko stojí za tie nervy... On si už vybudoval na jej pozemku garáž ktorú si už aj vybavil technikou...

timea7
15. jún 2015

@emacka nadstaviť poschodie nad takouto svokrou je ako skákať bungee jumping bez gumy 😝 😝 😝 😝 😝 Ak na to pristúpiš, celý život budeš mať nervy, s takouto sobou sa žiadne pravidlá stanoviť nedajú, môžte ísť predsa bývať inak a manžel môže mať u nej garáž, alebo ju predať, s týmto by som nikdy v živote nesúhlasila.

emacka
autor
15. jún 2015

@timea7 veď presne toto si myslím...len mi je blbo že koli mne má zanechať svoj sen, niečo čo vybudoval sám holými rukami...

emacka
autor
15. jún 2015

@slniecko192 presne sú to vystihla. Som stále v strehu a strese aby mala nezačala plakať a vyhla som jej otázkam že prečo plače a blabla

cervenaruza123
15. jún 2015

@emacka mne svokra obcas prevesia saty, obcas vyvetra v nasich izbach, nic specialne, ale to mi trochu vadi, lebo to niekedy robi akoby tajne, aby som ju nevidela, tak neviem ci nerobi aj nieco ine 😀 . neviem si predstavit co by som robila, keby nam pravidelne chodila do spalne. aspon u mna je vlastne sukromie vo vlastnej nasej rodine (ja, manzel a ked raz budu aj deti) zaklad, kazdy sa obcas potrebuje zasit niekde. bud by som odisla alebo ked ta strasne nechce, tak jasne pravidla a nech ich dodrzuje. sice je to jej dom, ale ked vas tam tak strasne chce, musi vam ustupit. a ked nechce ustupit, tak sa nemoze cudovat, ze chcete odist. my tiez mame v plane od svokrovcov odist ked sa bude dat, tiez asi nebudu nadseni, ale je to pre nas priorita a podla mna to aj dost zlepsi vztahy medzi nami, aj ked nie su zle. proste ked chcete fungovat ako rodina, mat vlastne pravidla a podla seba vychovavat deti, nemoze byt nablizku niekto iny kto vam bude do toho kecat a vam vlastne zasahovat do domacnosti. bud to svokre treba vysvetlit alebo odist, ked sa inak neda

emacka
autor
15. jún 2015

@natalym to keď sa ja zatvorim tak synovi vyrevuva že prečo sa zatvaram pred ňou, prečo sa s ňou nebavim a pod. Športy vieme sa to patrí ale nedokážem sa pretvarovať...

cervenaruza123
15. jún 2015

@emacka inak neviem ci to poschodie nieco vyriesi, pokial sa nedohodnete a pravidlach. my sme chceli stavat na ich zahrade, ale sme sa rozmysleli. ked mi kamoska opisovala, ako k nej kedykolvek chodia na navstevu svokrovci, niekedy sa ani neozvu, len ich niekde najde, rodicia tiez, lebo byva blizko pri oboch rodicov, tak dakujem, radsej nechcem riskovat 😀

emacka
autor
15. jún 2015

@cervenaruza123 ta už aj psa štve proti mne, že vidíš aj ty sa so mnou viac bavis ako "nevesta "

natalym
15. jún 2015

@emacka Ignorovať a keď je potrebné pekne milo sa ňou baviť a najlepšie a najmilšie pred ľuďmi až počujú. A tiež vychvaľovať aká je ona super a aké tam máte súkromie a pod. Nech jej porozprávajú.

emacka
autor
15. jún 2015

@natalym uhm..obávam sa ze ona je taka samoľúba že by tomu ešte aj sama uverila...

natalym
15. jún 2015

@emacka Však práve o to ide. Nebude mať proti Tebe žiadne tromfy.
Ja som so svokrou dlho bojovala a potom som ju začala ignorovať, nezdvihnem tel. keď nemám náladu, potom milúčko poviem, jáj nevšimla som si. Keď nám furt chcela radiť tak som sa hnevala, teraz sa s ňou z času na čas poradím o nejakej banalite, ona je pyšná, že nevesta ju oslovila s prosbou o radu a mám relatívne pokoj. Ale zase nebývame spolu.

emacka
autor
15. jún 2015

@natalym istý čas som sa presne o toto snažila, len potom prišla rodinná oslava a spravila zo mňa chuderu nesvojpravnu že všetko je len na nej

emacka
autor
15. jún 2015

Ešte aj jej vlastná dcéra uznala že je neznesiteľná
Jej sestry sa s ňou bavia len tak oficiálne, brat takmer vôbec
Jej svokra vydedila jej muža (prečo neviem) Ale myslím že to má niečo dočinenia s tým aká je "príjemná "

natalym
15. jún 2015

@emacka Tak s tým sa nedá urobiť nič. Všetci vedia teda aká je. Len sa vyhýbať kontaktu a ignorovať.

matkamirko
15. jún 2015

@natalym presne, nebyvate spolu, to je najpodstatnejsi rozdiel. My byvame so svokrom, dom je manzelov a moj, dali sme tu vela penazi a sukromie ziadne, a presne ako tu uz bolo spomenute, moj svokor je ten kto trpi, ten chudak, ja mam stale stres, lebo nemozem slobodne zit, stresujem sa ked maly place, ked sa jasi, lebo dedovi vsetko vadi, jemu vadia aj kvetiny v travniku, aj popadane listy, vtaky, no sme si vybrali zivot. To sa len tak neda, ze ked mam naladu, bavim sa s nim, ked si raz v tom dome s nim, nemas sancu. Aj ked on je nehadavy typ, on je jeden z tych, ktori sa snazi cloveka ustvat tym, ze ta neustale prenasleduje, musi o tebe vsetko vediet, co si, kde si, co robis, kam ides, lebo inak je na pokraji zrutenia, och normalne horsi ako stare babky tu u nas. Uz som mu to aj x-krat povedala, ze sa takto zbytocne ustvava, potom stresuje a astve aj mna, nas, ale on len, ze hadam to neni az take zle...a robi to stale....

natalym
15. jún 2015

@emacka A budete tam bývať dlhšie? Neviem nečítala som celé.

ena70
15. jún 2015

@emacka nadstavenie ti nič neporieši. furt bude chodiť a snoriť. jednoducho si s ňou sadni a povedz jej že existujú akési mantinely - vaše súkromie a hotovo. do spálne zákaz vjazdu, inak vymeníš zámku a budeš si ju zamykať. aj toto je riešenie. a ak bude namietať, tak treba jej slušne ale rázne povedať, že toto všetko je len citové vydieranie, ste dospelí ľudia čo sa majú radi, majú svoje potreby, majú svoj život a jednoducho pokiaľ nebude rešpektovať že do spálne sa nesmie, tak sa okamžite sťahujete preč a ani plač, ani vyhrážky nepomôžu. muž si môže chodiť do garáže kedykoľvek, aspoň mamu navštívi. tvrdíš že je to jeho svet...a ty a vaša rodinka nie je jeho svet?? je mu prednejšia garáž ako ty, vaša rodinka, vaša spokojnosť?? čo mu je prednejšie?? a neostáva tam aj preto že je stále s mamou spojený pupočnou šnúrou a nevie sa odstrihnúť??? a ešte by som svokre povedala, že nech si predstaví ako ona odíde, a ty jej budeš snoriť po veciach....a pozerať vkladné knižky 😉

emacka
autor
15. jún 2015

@natalym no
.. Vyzerá to tak ze hej...nenávidím tu bezmocnosť.....
Možno muža prehovorim aby sme pošli...

meusicka
15. jún 2015

@emacka ja som byvala u svokry, ale do veci mi teda nelozila a ani nesnorila. aj ked sme niekam odisli, tak som si nikdy nevsimla ze by sa mi bola v niecom hrabala. ked sme ju poprosili tak nam prisla pootvarat okna, vyvetrat, robi to aj teraz, kedze momentalne doma nezijeme a dokonca mi poumyva aj okna, co ale ked sme boli doma nerobila.
co sa tyka spoluzitia, tak by to mala ona pochopit, ze existuje nieco ako sukromie. zial ako citam, ona ten typ nie je. bud pokojna, mozem ti s kludnym srdcom napisat, ze aj ked ja som tot so svojou svkorou neriesila a na verejnosti na mna nikdy nekydala, aj tak tam boli veci, ktore neboli ono. a sice teraz tam nezijeme, ale zaroven si riesime na SVK vlastne byvanie, aby ked sa vratime zo zahranicia, tak uz sme mohli ist byvat do vlastneho.
pokial to obom , teda teba aj muzovi vadi, tak by ste mali uvazovat o vlastnom byvani. a to ze ona fnuka, ze ostane sama, nebude ani prva ani posledna. na jednej strane je vase rodinne stastie a ja si myslim, ze jej ako matke by malo byt v prvom rade dolezite aby ste vy dvaja boli spolu stastny a spokojny. a ked sa budete kvoli nej hadat, to nepovedie nikam.

ena70
15. jún 2015

@simculllka tak to zatváranie okien nechapem ani ja 😀 asi sa boja ze maly bobo prechladne...no ak mali len jeho tak su nanho az prilis naviazani.... no a svokor isto videl nieco co uz davno nie... 🙂

emacka
autor
15. jún 2015

@ena70 sme mu my prednejsie... To je jasné. Ide o to ze chcem aby on Chcel odísť (keď naňho potlačim tak pôjde) Ale nie s vôľou

ena70
15. jún 2015

@emacka povedz mu ze to je jedina cesta...ak ta ma rad, tak pochopi...povedz mu ze sa takto zblaznis, skoncis na tabletkach a ze ci chce mat spokojnu a usmiatu zenu? isto ano...tak pochopi a pojde....to by hadam pre blaho rodiny urobil ak mu na vas zalezi....

natalym
15. jún 2015

@matkamirko Verím. Ja by som tiež tú svoju zabila lopatou. Mám šťastie že aj môj muž pochopil aká je jeho mama, takže v tomto sa môžem na neho spoľahnúť,ale nebolo to tak vždy.

mala_hobitka
15. jún 2015

@emacka to z bude sama je jej problem - hystericke zachvaty prestanu ked pride na to ze to uz nefunguje.... zacne to citovym vydieranim...a ked pochopi ze ani to nepomoze tak sa strasne urazi a bude klud :D

teraz celkom vazne - ked chcete sa prestahovat tak sa prestahujte nech si svokra aj kozu trha
je prirodzene ze deti vyrastu a odidu... trpiet u nej len "aby nebola nestastna" to je zivotna katastrofa
si stastna s nou? nie. budes stastna bez nej? ano. vybavene

alaguema
15. jún 2015

@emacka určite by som tam nič nenadstavovala, ani nepristavovala, garáž - negaráž, tam nemáte budúcnosť. Takto sa nedá žiť normálne, nakoniec by ti na základe toho manželstvo stroskotalo. Prečo nemá vôľu odísť, keď vidí, že tam trpíš? On vie o tom, že ste mu prednejšie, alebo si to len ty myslíš? Holými rukami si môže budovať aj inde než u mamy a tak, aby ste boli spokojní všetci, nie len on.