Svokra a synáčik - mamičkin maznáčik
Ahojte, mám tu další problém s ktorým by som sa chcela s vami podeliť a poradiť. Chcem vedieť vás názor či som ja tá sibnuta (ak áno tak mi kľudne nalozte) alebo je to aj podľa vás už prehnané. Takze ako som už spomínala mame obaja 26 rokov a sme spolu 9 rokov. Bývame s priateľom v Nitre a svokrovci sú od nás 200km. Lenže..... priateľ je jedináčik a jeho mama je na ňom závislá. A mám pocit že priateľ tak isto. Volajú spolu každý deň. Dokonca aj na dovolenku chce zobrať svoju mamičku. Povedal že keď pôjdeme niekam tak by chcel zobrať aj rodičov lebo dlho nikde neboli a ľutuje ich. Áno to je pekne od neho. Len mi to začína fakt vadiť a ja to už nedokážem ani počúvať ako spolu každý deň telefonujú a ani sa nemajú o čom baviť iba počujem ako jeho maká vraví že nooo a čo mi ešte povieš? Povedz ešte dačo nech ta počujem. Atd...bola takáto stále aj keď sme bývali bližšie. Je jedináčik a jeho matka je na ňom závislá stále aj plače ako jej chyba. Aj mna ma jeho mama veľmi rada ale mne sa to už kvôli tomuto vzťahu medzi nimi celé sprotivilo keď vidím ako mu zvoní telefon a je tam napísané že mamina tak už len gulam očami a idem radšej do inej izby nech to ani nepočujem. Alebo on jej vola tiež aj prvý a povie mi že “no idem už zavolať mame nech to mám z krku” proste to berie ako povinnosť že musí zavolať nech to ma už za sebou lebo nevydržia jeden deň bez seba. Ja zo svojou mamou volám raz do týždňa a podľa mna to úplne stačí aspoň si mame čo povedať preboha. Neviem si predstaviť o čom by sme sa bavili kebyže si voláme každý deň aj viac krát. Aj keď niečo navarím tak mi zvykol povedať že a mamina toto takto a mamina toto hentak.. keď ideme niekam von tak jej vola a ja kráčam vedľa neho pol hodinu ticho kým on telefonuje zo svojou matkou.z dovolenky jej venuje tiež kopec času lebo jej každý deň vyvoláva kde sme boli čo sme zažili a potom hodinu sa venuje tomu že jej posiela fotky . Mám pocit že pri všetkom hneď mysli na mamu. On sa tvári keď mu vola mama že mu to lezie na nervy lebo zahundre že jooj už zase vola. Ale pritom jej sám vola potom že nech to ma z krku. Mám pocit že jeho mama je blázon a zavislacka na dospelom synovi. A on tiež mamičkin maznacik. Povedzte mi šibe mi alebo vidíte problém aj vy? Ja sa už nedokážem na to pozerať. Nevravela som mu zatiaľ nič iba tichučko gulam očami keď vidím že zase telefonujú.
@nairia ďakujem pekne. Áno je to môj prvý vzťah a neviem si ani predstaviť vzťah z iným mužom. Bojím sa toho veľmi. Bude to pre mna niečo úplne nové. Stále dúfam že sa toto celé u nás napraví a môžme ostať naďalej spolu. No bojím sa že asi nie treba začať myslieť a vidieť reálne :( ale ten kto nezažil v mladosti takýto dlhy vzťah ten ma nikdy nepochopí.
@mondolina asi to, ze im ich aj denne posiela... problem je ale v tom, ze ozaj po denno-dennej komunikacii na dovolenke sa po navrate z nej v takmer akejkolvek hodine potrebuje ist rozpravat s rodicmi o zazitkoch? privitat sa, jasne... ale este tam sediet hodinu-dve a rozpravat a ukazovat to, co vlastne uz videli? hned a zaraz, vsetko ostatne (vybalit auto, veci, ist si lahnut napr. a navstevu rodicov nechat na rano) ide bokom? to mi pride uprimne trosku na hlavu...
@veronka8885 skúsila by som jej ako darček kúpiť šteňa alebo možno z útulku veď chudáčik psík nikoho nemá. Bude sa venovať psíkovi a na syna a dovolenku nebude toľko času.
@veronka8885 kazdy mame svoju cestu, svoje zazitky, skusenosti, vnimanie atd... vacsina z nas su tu baby starsie, so skusenostami z viacerych vztahov atd... myslim, ze vsetky sa zhodneme, ze problem tu je a celkom slusny - pises na kona a hladas pomoc, niekto to mozno povazuje za blbost alebo banalitu, niektori sa v tom vedia najst a zazili si nieco podobne... si mlada, nemas sa coho bat... ale konecne rozhodnutie je na tebe, len aby si o par rokov nelutovala, ze si ostala v nestasnom vztahu aj ked ho milujes... niekedy ta laska byva taka ze jeden miluje viac ako ten druhy... mas pocit, ze tvoj priatel ta este miluje? moc ten pocit som z tvojho vcerajsieho prispevku nemala, sorry... aby to neskoncilo (nedajboze) este tak, ze on sa s tebou rozide ked to budes najmenej cakat... 🤐
@veronka8885 noo mám jedináčika syna a som jedináčik a pre mňa je úplne normálne, že volám každý deň s mamou.Dufam, že môj syn mi nezavola raz za týždeň z povinnosti😀Kazda rodina je iná, iné väzby, zvyky.Moj muž nie je jedináčik a tiež volá veľa, ale skôr s otcom a je to chlap po 40 tke.Co robí, čo nové v robote, kde sme boli aj fotku pošle.Mne je skôr zvláštne zavolať mame raz za týždeň.Ale áno určite sú väzby na dieťa silnejsie, ak je jedináčik.Je to vždy tvoje dieťa hoc bude mať 40 r.A ja nevidím nič zle ani na spoločnej dovolenke raz za rok.Sami môžete vybehnúť kedykoľvek.Neviem ja mám asi nejaké iné zmýšľanie čo sa týka rodiny.Ja mám suseda, ktorý má 47 r a večer čo večer vola s mamou o 19:30 už má aj svoj vek žije sama, ale majú to tak zaužívané roky.
Skôr porozmýšľaj ste spolu už veľmi dlho možno je čas sa posunúť deti...na jednej strane ste spolu dlho na druhej píšeš, že sa bojíš, že o vzťah prídeš.Ak chlap nemá iný problém len to, že si vola s rodičmi si majetnicka.Uz si na to alergická preto Ti to tak vadí.Ak žena vyvoláva s mamou 3x denne je to normálne, ak chlap je to mamickar.A áno aj ja po 40 tke posielam rodičom zo zahraničia z dovolenky fotky a najradšej by som bola, keby tam boli s nami a mohli si to užiť spolu asi by som sa mala nad sebou zamyslieť.
Keď budeš mať dieťa pochopíš o čom to je neznášam túto vetu, ale u teba sa to teraz hodi
@veronka8885 Vieš čo? A ja ti verím. Asi sa veľmi upínaš na svojho priateľa, pretože ho ľúbiš a nemáš sa komu vyhovoriť. Mamke sa takéto veci asi ťažko hovoria a kamošky pravdepodobne nemáš kvôli tomu, že chceš byť stále s priateľom. Ale aj to čo si písala v predchádzajúcej téme o vašim intímnom živote, o jeho hraní hier namiesto toho, aby sa viac venoval tebe, aj to ako mopslík počúva mamu a musí jej každý deň volať nie je v poriadku. Ten prvý problém sa už asi riešiť nedá, keď to trvá 7 rokov, pochybujem, že sa stane zázrak. A ohľadom toho telefonovania, že je schopný povedať, že už zase volá a že ja jej zavolám, aby som mal pokoj svedčí o jeho detinskosti? Veď nech sa k tomu postaví normálne, chlapský a povie: mamička, zavoláme si keď budeme mať niečo nové? Mám ťa rád, ale nemám každý deň niečo nové, čo by som ti mal zavolať,ale keď niečo potrebuješ, zavolaj aj každý deň, pomôžeme ti.Asi si vyzretá žena, vieš ako by mal vyzerať váš sex, váš spoločne strávený čas, ale on to nevie. Je to chlapec a nie chlap.
@katkati 🙏🏻 amen.. ani nemusím k tomu nič dodať iba toľko že ďakujem 🙏🏻 Vytrhnuté z mojich úst
@veronka8885 Ja mam skor z toho celeho pocit, ze ty uz niekde vo vnutri nechces v tom vztahu byt a hladas si nejaky padny dovod, ktory by ta nakopol a ospravedlnil rozchod. Chapem ta, bola som vo vztahu sice nie tak dlho, ale tiez od 17 a trval 7 rokov. Uz posledny rok som mala rozchod v hlave, ale vlastne som nemala preco. Tiez som si dokola opakovala, ze ho lubim, ze uz ineho nestretnem, co budem robit a podobne. Ja som si v duchu predstavovala, ze jake by bolo fajn, keby ma podviedol a konecne by som aspon mala jednoduchsie rozhodovanie. Ja si myslim, ze ty si v nejakej takejto situacii aj vzhladom na to, ze reagujes len na prispevky, ktore tvojho priatela hania a davaju ti za pravdu, ale na tie opacne nie. Takze ocividne to nejde uplne o to najst nejaky kompromis a pracovat na vztahu, ale potvrdit si, ze tvoj priatel je chybny. Je to uplne v poriadku, si mlada, nemas sa coho bat, ak nie si stastna, treba sa rozist. Ale mozno je nacase pozriet sa do svojho vnutra a priznat farbu o co tu vlastne ide.
@veronka8885 No keď ho ešte miluješ, povedala by som mu že mi to vadí a želám si aby nenarusal vaše súkromie a nie o všetkom musí mama vedieť.Ak to bude dodržiavať tak nech si kľudne z mamou vola každý deň.
Moj ani jedinačik neni a každy deň vyvolavaju😂😂 ale komplet cela rodina. Babka za deň aj 3 krat, otec tak 2 krat, s mamou si piše a posielaju hlasovky cely deň kazdy den, tak ta vola mne potom ked sa nudi a dedko vola kazdy druhy den o 11:00 😂😂
@veronka8885 ja ti uplne rozumiem, môj muž má podobný vzťah so svojou matkou. Keď prišiel zo zahraničia, kde istý čas robil, volala mu 6x denne!! Ešte sme neboli svoji(8rokov vzťahu), no keď sa to opakovalo,tak som si z neho začala robiť srandu,že zasa ti volá frajerka. A tiež som ho označila za mamkinho maznáčika, z čoho neboj nadšený a keď oponoval,tak som mu vysvetlila,aby si všímal náznaky a či nie je jeho matka závislá a nemala by si nájsť hobby. Minimalizovalo sa to na 1x volanie za deň, ale ona väčšinou volala,muž si mobil vypínal už,lebo mi už len zo zvonenia vstávali chlpky. Ja tiež si volám s maminou 2x týždenne, veď nepotrebujeme sa stále počuť aj keď ju neskutočne ľúbim a máme pekný vzťah. Tiež by som mohla litánie písať,ako historky z podsvetia,no zjednoduším... teraz je zo svokry aj vdova, máme 2deti a keď má svoje obdobie vola max 2x denne,aj cez messanger aby videla vnúčatá,vtedy sa cítim akoby bola s nami v domacnosti a vždy o všetkom musí vedieť. Lezie mi na nervy, ale čo už narobim... U nej ale niekedy víťazi v emóciách sebeckosť,tak na tú sa dá upozorniť a malzel si je toho vedomý. Tiež býva blízko, musela som stanoviť hranice a raz som sa s ňou aj o tom rozprávala, nie všetko sa posunulo ale už pár veci pochopila zrejme... všetko je o kompromise. Raz za čas sama vyzveme nech ideme s ňou na prechádzku,beriem to ako povinnosť a chcem byť spravodlivá aj voči nej a mojim rodičom,tak na striedačku. To volanie závisí aj od toho,kto je ako naučený(no nie tolerovať všetko napr.aj môj muž volal pár x pol hodku s mamou vonku,no zatrhla som), no tiež si myslím,že je to aj o povahe, tvojom vzťahu so svokrou. Že chces mať súkromie,je normálne. Vieš čo vyskúšaj?vždy keď zavolá volal s mamou cez Skype či messanger 🙂 alebo s niekým, koho zrovna 2x nemusi, iba kôli nastaveniu zrkadlá...ale to je len nápad. Ak ti stojí tvoj vzťah za to aby si aj v tomto bojovala, tak treba mu povedať tónom,kt.prijme a logicky. Držím palce! 😉👍🏼
@berta100 taktiež ďakujem za reakciu. Ja určite neziarlim na priateľovu mamu , ja ju mám tiež veľmi rada je to ta najmilšia osoba na svete ale myslím že všetko ma mat svoje hranice. Ja chcem len aby si uvedomil že už je hlavne partner a nie len synacik. Áno nech sú volajú jasne že každý normálny človek je v kontakte zo svojimi rodičmi lebo ich lubi a chce aby to tak bolo. Ale prečo musí volať s ňou keď ideme dvaja na prechádzku ? Prečo musím kráčať vedľa neho potichu pol hodinu kým on vykecava s mamou ? Prečo jej nepovie že mami zavolám ti neskôr keď prídeme domov teraz sme vonku. Prečo keď sme na dovolenke sa viac času venuje mame volaním a posielaním fotiek viac ako mne ? Vy neviete ako to naozaj je , ja som už spomínala že som napísala len 2% a 98% neviete pretože by to bolo písanie do Vianoc. Preto nereagujem na zle komentáre lebo som chcela aby ste mi poradili poprípade ak zažil niekto niečo podobne aby mi tiež napísal skúsenosť ktorú si veľmi rada prečítam ale naozaj sa mi nechce odpovedať na blbe komentáre vôbec nato nemám energiu. Asi toľko. 🙂
@veronka8885 Neviem prečo si v takom vzťahu ktorý ti nevyhovuje, ty máš o partnerovi iné predstavy na čo sa trapis? Veď sa pozri ešte nieste ani manželia asi nemáte spolu ani deti lebo nespomínas a už teraz riesis ich dvoch.Rozumies?Vy nieste dvaja, ste evidentne traja inak by si to neriesila.Bud si dupni ( pochybujem ze sa to zmeni )alebo nech sa vráti k mamičke.A inak existuje kopa ľudí ktorý sa tvária ako medik ale iba dovtedy kým robis ako im vyhovuje.
@veronka8885 no poviem ti nie si sibnuta a úplne ta chápem ja mam doma tiež mamickara a som z toho na nervy a to mame 10 mesačne dieťa. Len mne povie ze tomu nerozumiem a neviem to pochopiť keďže nemám rodičov. Môj so svojou mamou rieši všetko kde ma co do záhrady zasadiť,keď sa pohádame jej to vola no prosto všetko a ja už nemám energiu mu to vysvetľovať. Už aj jeho mladší brat s frajerkou nechápu ze načo všetko vedia mame na nos. Neviem ci sa to nejako zmení asi je to taká povaha.
Jaj dievčence,škoda len že si neuvedomujeme že starší rodič neprestal byť rodičom ak vám výchova a odovzdá svojho syna,naďalej ostáva mamina,a túži po svojich deťoch. Pozrite sa vedľa do svojich detských izieb na čase maličké deti,a predstavte si ze o pár rokov budete nevestam veľmi vadit ak snimi budete chciet byt v kontrakte, nepredstavitelne, ze? Mám pocit že staršiu rodicku treba zastreliť nech neotravuje však už svoju úlohu splnila,smutné.

@nairia
Čo je zlé na tom keď príde z dovolenky a ukáže rodičom fotky?