icon

Svokra aj mama ma stále poúčajú, ako sa starať o 20-mesačnú dcéru, zažívate to aj vy ?

5. feb 2020

Vopred za ospravedlnujem za tento vylev ale uz je to proste moc na mna..20 mesiacov je moja dcera na svete a 20 mesiacov nepocuvam nic ine od mamy a svokry len same poucovanie..ale nie take ze sa mi snazia pomoct a poradit ale take ze ked je pokakana mam u prebalit, nedavaj jej to mlieko ale vriace jej ho ochlad..( hej lebo ja som krava co da decku vriace mlieko aby ho fajne obarila)..a treba ti ju uz aj okupat?..( naco ..my sa kupeme len na vianoce)..ked jej bude zima tak ju oblec( kks faaakt?..ja ked citim ze je studena tak ju ešte viac povyzliekam..nech prechladne)..pridem ku svokre ešte sme len medzi dverami a svokra: ale ju povyzliekaj a vyzuj..(ale kdezee necham ju tu behat v bunde a so zablatenymi topankami ako vzdy ked prideme)..proste za kazdu cenu musia zo mna robit hotentota..uz som pred casom vyletela fajne na mamu a minuly tyzden aj na svokru..nie som si vedoma ze by som bola nejak nesvojpravna alebo mala nizke IQ a nevedela ze ked je dieta smadne mam mu dat napiť..a ked ma vystipanu cervenu ritku mam jej ju natriet..( lebo aj na to som stale upozornovana.)..ja mam 28 rokov skoncila som vysoku skolu ale mama so svokrou ma beru ako 10 rocne poloretardovane decko co nevie ani do 10 naratat..je pravda ze je to moje prve dieta ale zas nie som uplny hotentot..nomalne mi je uz do placu dakedy..

Strana
z2
siska53
6. feb 2020

Ja mam toto takto od otca.. a to starsie uz ma 9r.. pri otcovi si prosto pripadam stale ako neplnoleta 16tka.. našťastie s nim veľmi nie som.

gir
6. feb 2020

Povedala som mame aj svokre, svoje deti ste si odchovali, nechajte to na nás. Občas keď "radili", tak som len povedala Jasnééé a spravila si po svojom. Veľmi rýchlo to pochopili. Nemala som chuť ani čas sa s nimi dotahovať a to som rodila po 30 tke.

lujza123
7. feb 2020

To robia viacmenej všetky babky. Treba sa voči tomu obrnit a nevšímat si. Občas si uľaviť nejakým sarkazmom ako si pisala v zatvorkach. Ich to casom trochu prejde, ale múdre budú vzdy.

Moja mama síce neradila ale pýtala sa také samozrejme veci ci úplne blbosti, že nechápem ako ona mohla vychovať 2 deti a ze sme to vôbec prežili.
A svokra bola super ze sa snažila držať nevyziadanych rad (a naopak keď som sa pýtala vždy mi super poradila) ale dlho nevedela prežiť nas studený odchov (myslím ze nechápe doteraz).
Oni sú z paneláku, radiátory naplno, prekurene, papuče svetre a my bývame v rodinnom dome, správame pri otvorenom okne, chodíme s bosimy nohami. Dcéra nevie co sú to pančuchy už od škôlky, je ešte otuzilejsia než ja, pre babku hotová katastrofa toto. Doteraz jej stále protestne kupuje pančuchy, rukavice a nedá si vysvetliť ze zbytočne, že ich úplne nové nenosené rovno posúvame dalej. Mame jedno termopradlo z merino vlny pre prípad ze ideme v zime na viac hodín von, na sánky ci lyze ale proste stará škola ide si svoje, deti musia mať pančuchy a bodka

lentilkaxxx
9. feb 2020

Ked si niekto urputne zmyslí, že z teba bude robiť debila, aby si na tebe vybil svoje komplexy, slušne správanie ani asertivita Ti nepomôže. Zažila som to. Snažila som sa, robila som, čo som im na očiach videla, ale ak je niekto zneužívač, tak s jedlom rastie chuť. Ešteže som sa tej najväčšej vyžierky, poprežehnávanej egoistky, pokryteckej mrchy, zákernej svine zbavila pred otehotnením. Ps: toto je len niekoľko tých publikovatelnejších vyjadrení o dotyčnej z úst jej spoluobčanov, ktorí s ňou majú tú česť dlhé desaťročia.

Strana
z2