icon

Svokra - asi sa mi sníva

25. jan 2022

Ahojte žienky.. prepáčte že píšem anonymné a isto aj s chybami ale potrebujem sa vyžalovat ..som a manželom 7 rokov mame jedno dieťa a harmonický vzťah..ten som vždy mala aj s jeho rodinou hlavne svokrou ktorú som považovala za druhú mamu a aj ona mňa z a dcéru ako často hovorievala..no ale to čo sa stalo naposledy..ani neviem ako to napísať v takom som šoku..boli sme u svokry na návšteve a keď sme odchádzali prišla svokrina neter a stali vonku na terase..ja som si zabudla mobil tak som vbehla ku nim kým manžel čakal v pri aute a kecal ešte so susedom oni dve má asi nepočuli ale ja som si nechtiac vypočula svokru ako rozpráva tej neteri o mne..pani čo som si ja na seba vypočula ženy to neprajem nikomu ..aká je rada že som konečne vypadla lebo ona ma nemôže vystáť ako jej syn pri mne trpí že som nenasytna na peniaze že všetko chcem mať nové a on chudáčik len maka celé dni a kde mal oči keď sa do mňa zahľadel..že jej bol diabol dĺžen taku nevestu..aako matka som úplne na nič.ze sa o deti riadne nestarám že mladšia trojročná prišla minule v špinavom tričku k nej že a staršia má 5 rokov ešte nič nevie 🙈 že sa im nevenujem. Len ma zaujíma práca a peniaze.. proste samé do neba volajúce nezmysly ja som baby ostala.stat ako obarena najskôr som myslela že zle počujem. A že sa mi to len sníva tak žena ktorú som doteraz považovala za asi najlepšiu svokru pod slnkom ktorej som sa zverovala pomaly viac ako vlastnej mame má o mne taketp reči.. ja nechápem akozoe byť niekto taký falošný 🙈 utiekla som odtiaľ rýchlo a tresla som dcérami aby to počula.. odvtedy sa vyhýba už ani mužovi nevolá tak ako zvykla

Strana
z3
lesana25
25. jan 2022

No čo, tak ta nemá rada. Ty tiež nemiluješ každého len preto, že je tvoj príbuzný. A ešte by som sa stavila, že 90% tých veci co o tebe vraj rozprávala si si domyslela.

whatever1
25. jan 2022

@deti95060810
Ano mala sa toho drzat a suhlasim ubralo to na doveryhodnosti..asi to pisala v afekte, tak zabudla na to co pisala v uvode.

jaja20
25. jan 2022

@autorka Vitaj v klube 🙂
Moja je tiež taká,že do očí sa bude škeriť a medovým hláskom prihovárať a za chrbtom ohovára ako divá.

lala123
25. jan 2022

@sally001 nie nenechala by som sa určite ponižovať, len má zarazilo to zakazovanie, nič viac

danina09
25. jan 2022

o tomto by som muzovi povedala a ja ako sa poznam, tak ja by som im este aj do toho rozhovoru skocila 😀

ada12345
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
25. jan 2022

Keby si moju mamu počula, nevedela by si, či o tej istej osobe rozprava, tiež ma bujnu fantaziu a fantaziruje nafukuje prekrucuje, kamaratku mam indiskretnu čo jej povieš tajomstvo, akoby si do dedinskeho rozhlasu povedala, všetci sú nejakí 🙂

birika
25. jan 2022

ja by som neusla...pekne by som obom popriala pekny zvysok dna a spokojny spanok 🙂

nominativ
25. jan 2022

Ženy, nie, že by som úplne zahatila možnosť, že je téma vymyslená... Ale tiež sa mi už stalo v bežnom rozhovore, že som povedala, že mám jedno dieťa a mám dve, síce som sa hneď opravila ale... 😄 Tiez som raz oslavovala 26 rokov, aby som zistila, že mám vlastne 27.... 🤣 Takže, niekedy ten vypnutý mozog aj základy pomotá.

h2
25. jan 2022

Ináč, ešte taký malý postreh: dievčatá, ktoré tu píšete, že vaša svokra je tiež falošná, hnusná, klamárka, ohovára... do očí jej to asi nepoviete, však? Takžeeee? Hlavne, že svokry sú všetky mrchy a nevestičky, ktoré to o nich poza ich chrbát rozprávajú, sú OK. 🙄🤢

roja01
25. jan 2022

@asia83 Ak je vzdy 99.9% svokier zlych, znamena to, ze takmer vsetky buduce svokry, co sem napisali, budu rovnake falosnice. Logika.

h2
26. jan 2022

@roja01 👍 Podľa toho, ako už teraz píšu o svojich svokrách, by som ani nepoužila ten budúci čas. 😒

roja01
26. jan 2022

@h2 ja som rozmyslala, preco vacsina neviest nema rada svoje svokry a mam za to, ze to je zo strachu a pychy, ze nebude vediet obhajit svoj nazor alebo postup a pritom si mysli, ze len ona ma pravdu. To je ego. Ale ved kazdy sa v zivote uci, kazda normalna svokra berie mladu nevestu s porozumenim a chce len to, aby boli mladi stastni. Ani starsi clovek nema patent na rozum, len viac skusenosti.

ailiba
26. jan 2022

Tak to určite zasiahne, takéto zistenie, že ten komu si verila sa vlastne pretvaroval, a to tak dlho. Ale ja by som jej to do oci povedala, že som si to nechtiac vypočula a veľmi sa ma to dotklo a ze keď ma so mnou taky problém, tak nech za ňou už chodí len jej syn. Aj manželovi by som to povedala. Samozrejme naruší to vzťahy, ale to aj keď nič nepovieš, to co si počula nezmeníš.
Inak moja svokra je tiež číslo. Pohádali sa s mojim mužom a škaredo. Nebudem rozpisovať detaili, ale viac menej môj muž povedal, že s nou končí. Ja tieto veci neriešim, je to jeho matka a mňa do toho nič. Výsledok ale je, že teraz ona na Mňa kyda, kade chodí (lebo ja môžem za to, že s ňou on prestal komunikovať) a vlastne je to cele moja vina a chyba😅. Hoci ja som pri tej hádke ani nebola. Ale samozrejme to mne nepovedala, iba sa sťažuje ostatným (ktorí mi to hovoria). No co ti poviem.... Svokry nie sú druhé mamy. Možno tak macochy😅.

ailiba
26. jan 2022

@h2 ja mojej svokre nemám problém povedať, čo si myslím, som tak náučná z domu. My mame úprimne, čisté a otvorene vztahy... Ale s nou sa nedá komunikovať. Oni to tak majú v rodine, nikto nič nepovie. A ja nemôžem meniť ich "kultúru rodiny".

simona_letova_b
27. jan 2022

Ci ti poviem, o mne švagriná rozpráva ako naše deti niesu manželove, ja som marha a ľutuje ze si ma zobral, ide mi len o prachy,chcem len aby som seba a deti obstarala a o nic ine mi nejde ked on pracuje na nasom dome. Ked manzel svokrovcom oznamil co mi vypisovala do smsiek, len sa zasmiali... Takže hucka hucka koľko moze do nich a ja sa tam potom cítim úžasné..ale viem aka je pravda, takze tam chodim nadalej a hanbiť nech sa hanbí ona .. Čakám, veď karma je zdarma❤️

kittykat22
27. jan 2022

Tvoja svokra je hlupa hus a doplati na to narusenim vasich vztahov. Dobre, ze si tresla dverami a dala aspon nejako najavo, ze si pocula ten rozhovor. Povedala by som to urcite muzovi, lebo ten by bol chudak uplne hotovy, preco sa tak zmenila atmosfera na navsteve a nebolo by to voci nemu fer. A tebe ostava len si zablahozelat, ze si mala to stastie vypocut si to, aspon vies na com si. Predstav si, ze by sa akymkolvek sposobom narusila harmonia vasej rodiny a doslo by k roztrzkam. Okrem problemov s muzom, trapenim s detmi by ti este zacala cerit vody svokra.

juma2
27. jan 2022

presne tak ono treba mu to povedat a ako tak sa ubranit tomu, aby ti to nedajboze daval za vinu. svokru by som od toho momentu proste prehliadala

cavallipalace
28. jan 2022

Moja svokra ma titulovala svojou dcerou, stavala sa do pozicie mojej druhej mamy, ospevovala moje prednosti a dakovala, ze moze konecne v klude zaspavat, ze ma syna na poriadku. Naozaj som o nic z toho nestala, pre mna bola mamou mojho muza a bola som rada ze si rozumieme.
No ako ex svokra otocila tak, ze somnou nikdy nebola spokojna a pre syna by si ma nevybrala za jeho zenu.
Na jazyku med, v srdci jed, doslova.
Tolko moja skusenost...
Sama mam dvoch synov, a vdaka nej viem, akou svokrou urcite nebudem.

bikarbona
28. jan 2022

A kolko mas deti? Raz pises jedno, potom dve.

ysseba
28. jan 2022

A možno len chcela byť zaujímavá pred neterou 😝 Čo ju samozrejme neospravedlňuje... A mužovi si to povedala? No čo Ti mám na to povedať... Tak vieš ako sa máš (resp. nemáš správať). Ja by som jej odteraz žiadne osobné veci nehovorila. Nevyhýbala by som sa jej, normálne by som prišla aj nabudúce. S úsmevom. Ale nič osobné by som jej nehovorila. Proste sa bavila obrazne povedané o počasí. Povedala by som jej, že minule si si okrem zabudnutého mobilu od nej odniesla aj niečo iné a že ťa jej názor na teba prekvapil. Normálne s neutrálnym tónom a výrazom. A ešte by som si určite neodpustila poznámku "to sa XY teraz zašpinila pri obede, sem prišla v čistom tričku"

beataxxx
28. jan 2022

Mne sa cca pol roka po svadbe stalo skoro identicke - svokru som volala mama a naozaj som ju povazovala za druhu mama, vsetko som jej hovorila, ona bola mila a plna porozumenia, proste idylka….za raz som pocula, ako hovori na mna a mojich rodicov vyslovene hnusne veci, len ja som sa neudrzala a zacala som po nej vrieskat, ako si dovoluje kritizovat mojich rodicov, ona zahrala placlivu scenu, samozrejme herecka, muz sa postavil na jej stranu a to nebolo dobre…..

katkati
30. jan 2022

@beataxxx A ako to dopadlo?

beataxxx
30. jan 2022

@katkati
Ten vztah to velmi narusilo, on bol velmi nafixovany na svoju mamu, bohuzial sme byvali v ich rodinnom dome v samostatnom byte na svojom poschodi, ale svokra sa medzi nas velmi miesala a nemala rada mna, ani svoje vnucata, uz davno tu nie je, ale mozem povedat, ze nemam na ju pekne spomienky

mimikarol
30. jan 2022

Ja neviem ako by som reagovala v tom momente. Ale ak nie hneď vtedy, tak určite neskôr by som jej zavolala povedala že som si nechtiac/náhodou vypočula ich rozhovor a že ma mrzí že si také veci o mne myslí, a že som si myslela že máme medzi sebou pekný vzťah

san_dra11
30. jan 2022

Toto vedelo aj mna zarazit ked som sa dozvedela od niekoho ze svokra toto alebo hento povedala. Ale prestala som riesit. Je to mama mojho draheho a proste ende. Nepotrebujem mat s nimi neviem ake skvele vztahy a v ramci normy sa znesieme.

Strana
z3