Svokra chce dať na zadok synovi
Ahojte mamicky. Moja svokra chce davat na rit mojmu synovi ked je zly alebo jej robi zle. Aky mate nato nazor? Dovolujete to aj vy aebo ste proti? Moj muz ma nato iny nazor. A rozchadzame sa v nom. Tak ma zaujma vas nazor. Ci som krava ze to nechcem povolit alebo je to spravne dakujem za rady
@lilysk ako nehnevaj sa,a čo mám na to povedať.prečo inak by decko robilo zle?lebo je nevychovane.keby bolo vychovane,tak by to urobilo raz,dvakrát,možno trikrát,ale keby mu bolo patrične vysvetlené /ak je to metóda výchovy dotyčnej/,,tak by to nemalo robiť.a ak to robí,tak asi tá výchovná metóda až taká skvelá nebude.
a predstav si,ak by mi malá na niekoho pľula alebo bila,tak zakaždým by dostala po riti.a zapamätala by si,že to robiť nemá.
naozaj nechápem tieto "západné" metódy výchovy 😝
Nedovolila by som byt moje dieta, ale musim aj povedat, ze moja svokra by si to ai nedovolila 😀 . Asi mam dobru svokru lebo ked sme u nich ona sa ma aj spyta, ci moze dat detom cukrik alebo keksik...........asi tak. Ale nikomu by som nedovolila byt moje deti!!! Nikdy! ak ak tvoja svokra bude tvojho synceka byt, tak on ju nebude mat rad a ani k nej nebude chciet chodit a mas po starostiach......
@lubina no myslím,že tu ide o konkrétny problém,keď syn zakladateľky opľul a bil svokru,čiže jej robil zle - naschvál.ani v takom prípade by si nedovolila svokre dať dieťaťu po riťte?alebo predpokladam,že by si zakročila sama,alebo by si to tvoje dieťa ani k nej nedovolilo.ako som písala skôr,ani moja svokra by moju malú nebila.ale písala som aj to,že ja by som osobne bola radšej,keby jej dala po riti /samozrejme nie bez príčiny/,ako ju stále rozmaznávať,ako neter, s ktorou to majú niekedy rodičia teraz kvôli tomu rozmaznaniu ťažké.takže ja to vidím z toho pohľadu,a veru ja rozmaznané dieťa nechcem.a preto sa snažím vychovávať tak,aby som nemala problém neskôr,keď dieťa nebude počúvať na pekné slovo a nedajbože v teenagerskom veku vyvedie niečo zlé,čo sa čím ďalej tým viac odzrkadľuje v celej spoločnosti.
@huxy Myslim ze 2 rocne dieta este nema uplne premyslenu logistiku spravania ...z nejakeho dovodu to robi a ked mu das milionkrat na zadok urcite to prestane robit ,ale problem sa neodstrani . Zapadne metody vychovy nie su o tom ,ze dieta nieco urobi co sa ti nepaci a ty mu das na zadok ...je to o pochopeni toho preco to dieta robi ...a ked to robi len jednej osobe ako tu bolo napisane ,ze to robi svokre a inak nikomu ,tak asi s tou svokrou nebude vsetko v poriadku a dieta ma niekde vo svojom svete pravdu a takto sa brani a dava najavo svoj nesuhlas s tou danou osobou ....lebo inak este nevie dat najavo svoj nesuhlas .
Tvoja dcera ak by zakazdym na niekoho plula alebo sa bila a dostala by po zadku by sa akurat naucila ,ze nema davat svoj nazor najavo ,lebo dostane po zadku ...to je tvoje posolstvo pre tvoje dieta do buducna a formuje ho ako cloveka ....tak sa bude v dospelosti spravat ,ze nebude davat svoj nazor najavo ,lebo pride trest .
Treba sa obcas aj zamysliet preco to dieta robi a ze je to jeho nazor a ze dospela osoba ktorej sa to deje v tomto pripade svokra by nemala riesit agresiu dietata trestom .Lebo to ,ze dieta v takom malom veku robi ,,zle ,, nie je prirodzene ....dieta ,ktore je stastne a vyrovnane cloveku s ktorym travi cas a je s nim v pohode nerobi ,,zle,,.
@lilysk moj ty boze 😀 Decko, ktore bije inych a pluje nie je podla mna vychovane. Slusne vychovane deti toto nerobia. A ak to spravia par krat je im to najskor vysvetlene a neskor, ked dohovaranie nezabera, dostanu na zadok a viac to nerobia. Pytala som sa dnes mojej 13 rocnej dcery ci vychovna na zadok jej sposobila traumu. Zacala sa na tom strasne rehotat 😀. Tolko k traume deti z vychovnej na zadok. Takze po a) cely den nevarim, neupratuje a nevenujem sa domacim pracam, ani to nie je s mm nasa jedina napln v zivote 😀 b) pisala som, ze pracujem, takze ked pracujeme obaja, povinnosti aj vychovu si musime rozdelit, inak by jeden z nas skolaboval c) syn ma dietu, ja mam inu dietu a dcera ma inu dietu, jedine muz moze zjest aj kamene a nic mu nie je. Podla toho vyzera aj nase varenie. d) moj mm by neotlkal nase deti, toto som vedela uz predtym ako som si ho vzala e) vychovu deti sme prekonzultovali skor a predstav si, my sa vo vychove zhodneme,myslim tym v tych zakladnych veciach na 100%.
@lilysk to,že 2 ročné dieťa nemá úplne premyslenú logiku správania,s tým môžem súhlasiť.aj keď určite si uvedomuje,že robí zle,ak robí.
ja viem,o čom sú západné metódy výchovy.pracovala som v uk,starala sa o deti,a domáca mi dala preštudovať knižku a že chce,aby som jej decká tak vychovávala.nikdy som s tým úplne nesúhlasila,čo tam bolo písané,no robila som ako chcela.ale už vtedy som vedela,že ja svoje dieťa tak nikdy vychovávať nechcem.
to,že decko si pľuvaním alebo bitkou vyjadruje svoj názor,tak to je trošku nad.myslím,že názor si vie také dieťa vyjadriť aj ináč než takýmto správaním.a veru,ja som ako malá dostala po riti,keď som robila zle,a veru svoj názor si vyjadriť viem,a nečakám žiaden trest.akože vôbec nechápem,myslím,že je to trošku odveci to takto obhajovať.ja som sa dosť skoro naučila poslúchať a vedieť,že keď spravím niečo zlé /nemyslím tým povedať si svoj názor/,tak dostanem.a keď som bola väčšia /teenagerka/,tak som nemala problém sa vyjadriť,a to som vždy patrila k tým tichým ľuďom.
a to sa mýliš,že dieťa ktoré je šťastné a vyrovnané,nerobi zle.práveže robí,ono je prirodzené pre dieťa,že skúša,kam až môže zájsť.a keď mu to dospelý dovolí,tak bude skúšať stále viac a viac.takže je najlepšie to riešiť hneď od prvých pokusov
@lilysk na tvojom prispevku som sa pobavila 😀 Cize svokra je ta zla? Takze namiesto toho aby sme decku vysvetlili, ze staru mamu nesmie bit a plut a ak sa to bude opakovat dostane na zadok, tak my mame spravit to, ze z jeho zivota svokru odstranime, lebo urcite na nej nie je nieco dobre ked ju 2 rocny vnuk nema rad????? No toto ma dostalo do kolien 😀 Pozri moja dcera ma teraz 13r, obcas v detstve ked sa jej nedalo dohovorit ustne, dostala aj po zadku. Nema z toho ziadnu traumu, je spokojna, vyrovnana a svoj nazor teda vie prejavit velmi dobre 😀
@lilysk ano, to si pisala. lenze v tom pripade to nemozes davat ako univerzalny model, jediny spravny.
ze to u vas pomohlo je super, u nas by takyto model sposobil pravdepodobne rozvod, v inej rodine by si mozno muz pri takomto pristupe nasiel milenku... chapes?
to, ze to vam poradila psychlogicka, neznamena, ze to poradi kazdemu paru, ktory pride. vztahy nie su chripka, kde ti lekar predpise paralen, pripadne tamiflu a dovi-dopo.
vztahy su o kompromisoch, o dohodach. a aj o tom, ze ked moj muz pride a bude bit nase (nie moje) deti, tak mu vecer (mimo deti) poviem: (napr.) pozri drahy muzu, nemyslim si, ze ta na zadok dnes bola spravna. myslim, ze sa to dalo vyriesit aj inak. a tiez moj muz, ak ja reagujem nevhodne na nase (nie moje) deti, pride vecer a povie: draha zena, myslim, ze si dnes nemusela na toho starsieho tak vybehnut, stacilo to povedat v klude.
a mozme zacat diskutovat. dohodnut sa. ak to nejde. mozme situaciu riesit so psychologom - tak ako vy.
a co by si robila, ak by ti psychologicka povedala, mila pani XY, vas muz ma pravdu a spravny pristup. mali by ste si od neho brat priklad. tak by ste to mali robit? tak co, nekafrala by si mu do toho? povedala by si zakladatelke temy, tvoj muz ma 100% pravdu, tak sa mu musis prisposobit? kazda minca ma 2 strany, ale len ak su spolu, tak si za nu nieco kupis, ak mas kazdu o sve, tak ti je na dve veci.
@bubelko Ved toto som pisala uz vyssie -si pozri moje prispevky ...ze kazda rodina je ina a vsade funguje iny model a kazdemu cloveku vyhovuje nieco ine .
Ja som nikomu nenapisala ,ze ma zit tak alebo onak ,lebo mne nieco poradila psychologicka - je mi uprimne jedno ako kto vychovava svoje deti ,alebo ci mu mixuje kasicku ,alebo pouziva latkovu plienku ....som normalne napisala svoj nazor a to je vsetko 🙂
Som rada ,ze vas to tak zapalilo a rozohnilo k burlivej diskusii 🙂))
Pri čítaní niektorých odpovedí chápem prečo som zdesená, keď prídem do škôlky, školy, do kina, na ihrisko atď atď... baby myslite na to, že vychovávame generáciu, ktorá sa raz MÁ O NÁS STARAŤ !!! tak nevychovajme rozmaznané čuňatá 😔
aj my raz budeme svokry, takže kľud...žiadne podnikanie
samozrejme každá si vraví, že ona "taká" nebude 😀
@lilysk " moja by isla ako 1 ))" To ani ako vtip nie je dobre. 😖
Obcas si tu pripadam ako na teenegerskom fore, nie na stranke pre mamy. Robi sa tu zo svokier hotovy postrach, vsak ste dospele, mate vlastne rodiny, podla toho sa riadte. Vychadzat v ramci slusnosti sa da takmer s kazdym, vynimajuc psychicky chorych. (aj ked tu je za psychicky narusenu vyhlasena kazda svokra, ktora nie je neveste po ruke 😔 )
Uz som ale dost odbocila od temy 😅
Akoze netuzim po tom aby ste sa zase do mna obuvali ...ale tu smutite ,ze stare casy kde su ...generacia nasich rodicov su potomkovia ludi ,ktory mali presne rozdelenie postavenie na muza -muzske prace a zena zenske prace .
Moj dedo bol kulak -cely den pracoval -este k tomu choval vcely a holubov .
Babka mala 4 deti o ktore sa musela v podstate sama starat a ich vychovavat .Moj dedo prisiel z prace domov a deti uz sedeli ticho za stolom,lebo sa cakalo na neho az tak sa mohlo zacat jest .A ked prisiel tak bol klud ,lebo mal prirodzenu autoritu .
Najedli sa spolocne cela rodina pri jednom stole .Potom si nieco spolocne vystruzlikali z dreva ,alebo ich babka ucila rucne prace a islo sa spat .
Neprisiel domov a nezacal zehlit ani nic podobne ....ani neriesil co sa bude varit a kedy sa bude prat .
Takto vyrastala generacia nasich rodicov (mojich ) ....mozno nie kazdeho zase tu nechcem nejake rozbroje ,lebo jasne ,ze su tu matky aj 20 rocne aj 40 rocne takze tam je uz rozdiel .
@lilysk ale tie zeny boli zväcsa v domacnosti pripadne mali za domom rolku alebo vinohrad. Nechodili domov o 19.00 hod vecer z prace. Ak by to tak bolo, musel by pomoct aj muz, lebo inak by to zena vydrzala len chvilu. Takze neporovnavajme neporovnatelne 😉 Ja keby koncim o19.00 hod. tiez, musim vybrat deti zo skolky, navarit veceru, postarat sa o 4 deti co sa tyka uloh a vychovy, tak by som musela byt Batman, aby som to zvladla sama.
@suem Moja svokra je psychicky chora -ma diagnozu -akoze vazne nesrandujem . Denne vola asi 20 krat mojmu muzovi a nadava mu do Judasov Farizejskych -toto trva 20 rokov ,lebo moj muz si dovolil ist studovat do ineho mesta ked skoncil strednu skolu .Ja som ta najhorsia ,lebo som jej ukradla jedineho syna (som s jej synom len 6 rokov )
Starsiu dceru ,ktora ma 4 roky videla svokra ked mala mala 3 mesiace -mladsiu este nikdy nevidela -ta ma rok .Ona ich chce vidiet ,ale ich ma moj muz nasackovat do auta a odviezt ich k nim domov 300 km od mesta kde byvame -bez matky,lebo so mnou nie je ochotna ani hovorit a oslovuje ma L. 🙂To samozrejme je vylucene z mnohych dovodov .Telefonicky muzovi nadava nadava a ked chce nieco akoze povedat napise mojmu muzovi mail 🙂)
No nicmenej komunikacia je total nemozna aj keby som neviem ako chcela 🙂
V priemere 2 krat do tyzdna mi pride od nej balik -je na nom napisane ,ze je len pre deti a su v nom stare hracky -spinave neviem odkial ich akoze berie -proste cisty horor uplne psycho az to nahana strach .Moja postarka tie baliky uz automaticky nosi k mojej mame ,lebo deti sa tych veci boja .
Keby bola ochotna sa liecit a jej stav by sa zlepsil nevidim jediny problem aby sme sa aspon deti ked uz mna nemusi ...stretavat .
Tiez som s tebou odbocila 😉))
@cecil36 Neporovnavam neporovnatelne -len som chcela tym povedat ,ze stare casy su definitivne prec a je tu nova generacia deti,ktore maju mobil ,internet ,ucia sa jazyky ,je vacsia benevolencia , inak funguje rodina ...vsetko je ine ...takze zakonite aj tie deti aj rodicia budu ine a inak sa budu chovat .

U nas by si veru svokrin syn tiez obcas zasluzil dostat par po holej 😀