icon

Svokra chce dať na zadok synovi

natyadko
16. sep 2012

Ahojte mamicky. Moja svokra chce davat na rit mojmu synovi ked je zly alebo jej robi zle. Aky mate nato nazor? Dovolujete to aj vy aebo ste proti? Moj muz ma nato iny nazor. A rozchadzame sa v nom. Tak ma zaujma vas nazor. Ci som krava ze to nechcem povolit alebo je to spravne dakujem za rady

svetllana
19. sep 2012

Moja svokra je jeden vyborny clovek, ktory vychoval dve skvele deti..ja jej davam volnu ruku, ked je s mojimi detmi. Je mudra, vie velmi dobre, co ma robit. A ma nervy zo zeleza (asi preto, ze je ucka 😀). Ja vzdy hovorim detom, ze posluchat musia aj babicku a tetku Apu, nebudem im kazit respekt..A, samozrejme, ze slusni a uctivi ku vsetkym 😉 Ine by mozno bolo, ak by som mala zlu svokru, ktora by nevedela dostatocne vyhodnotit situaciu a capala by deti za kazdu volovinu. To by som urcite riesila..A ine by bolo, keby som ja z nejakeho dovodu svokru "nemusela" alebo naopak, takze by sme si to dali aj patricne pocitit. Naschval som poukazala aj na ostatne mozne aspekty, ktore sa vyskytuju vo vztahu svokra - nevesta, lebo si myslim, ze aj od nich sa odvija nas postoj k svokrinym "vychovnym" praktikam nasich deti. Cize tu sa neda jednoznacne odpovedat "Ano" alebo "Nie", pretoze kazdy clovek -teda aj svokra je ina. A situaciu treba prisposobit v tej-ktorej rodine. Urcite by som nenechala dieta "otlkat" neurotickou svokrou...ale naprosto volnu ruku nechavam svojej svokre - takze to je moj pripad. Kazdy sa musi pozret na ten svoj "pripad", ale (!) objektivne, pravdivo preskumat, ci svokre nekrivdime z dovodu istej antipatie 😉

sharlotta
19. sep 2012

To zalezi....Urcite by mi nebolo po voli, keby mi svokra udrela dieta...ale vlastne len z principu a len preto, ze je to svokra. Keby tak urobila moja mama(a mala na to dovod), tak jej este poviem, ze dobre urobila. Ale zase moja svokra by ju asi ani neudrela, skor naopak. Mne vadi, ze jej vsetko dovoli a ja si s nou potom neviem rady. No skor som zastanca toho, ze ak si dieta zasluzi (napr. ho niekolko krat upozornis, aby nieco nerobilo a ono to robi naschval dalej), tak jedno capnutie po zadku je ok. Samozrejme, ze nie ziadne otlkanie.

fra
19. sep 2012

neviem, prečítala som len polovicu prvej strany, ale keby moje dieťa plulo na svokru alebo ju kopalo, nedostalo by na zadok od nej, ale odo mna a to ihneď ... hoci na druhej strane ten sposob akym ona podkopava vašu autoritu je zlý, samozrejme...
a odpoved na otazku- pre mna je to uplne hypoteticka otazka, ja si to vobec neviem predstaviť či by som to svokre dovolila alebo nie, u nás nikdy žiadneho pribuzneho ani nenapadlo na naše deti vztiahnuť ruku... ale ani k tomu nebol dovod...

huxy
19. sep 2012

@irriss 😀 😀 😀

ani3012
19. sep 2012

@sharlotta hehe, som si to obrátila príspevok na tvojho muža: moja mama môže ale tvoja nie 😀
si uvedom,že aj tvoja svokra má rovnocenné postavenie ako tvoja mama: obe sú babky (staré mamy)

svetllana
19. sep 2012

Tak postupne citam prispevky a vidim, ze sa to zase nafukuje, skolovanie slov otlkanie ci bitka..Preco? To neni to iste, jak capnutie po zadku alebo po ruke. Si myslim, ze bitku by neschvalil nikto! A to nielen svokre, ale ja osobne ani sebe! Deti by som nezbila, nie som za fyzicke tresty..Ale "vystrazne", capnutie -nebolestive, povazujem za doraznejsie upozornenie. Robim to sice malo, ale urcite lepsie jemne capnutie, jak hulakanie na cely barak, ktore vedie len k tomu, ze dieta si casom zvykne na to, ze staci, ked posluchne, az ked mama bude hucat jak nepricetna. Asi tak.

huxy
19. sep 2012

@sharlotta inak presne mňa toto napadlo.že veľa žien by neznieslo,ak by im svokra capla deťom len z dôvodu,že je svokra.no je to potom trošičku divné.keďže ak by to spravila mama,tak by to nevadilo.lenže je to tak isto mama manžela,čiže je to to isté.mne osobne by nevadilo,ak by moja mama,či svokra dala malej po riti z vážneho dôvodu.lebo obe poznám dosť na to,aby som vedela,že bez príčiny by tak neurobili 😉

janka258
19. sep 2012

Fuha,nechcem zveličovať,ale ak to takto pôjde ďalej tak o pár rôčkov bude synáčik v 15-tke svokru nielen pľuť a kopať ale rovno ju prizabije. Však čo však je to len svokra a nech sa dieťa vyvíja ako chce,aby nemalo traumu z capnutia po ritke a keď sa na synáčika bude niekto sťažovať tak ho maminka rovno so zemou zmieša...ach bože,potom sa čudujeme kam toto všetko speje,že polovica televíznych novín je o 15-17 ročných spratkoch čo sa nevedia vpratať do kože len preto,že od mala nemali určené hranice-bez mihnutia oka okradnú chorého, starého,invalida,rodičov...hlavne,že namajú traumu z capnutia po riti...

sharlotta
19. sep 2012

@ani3012
@huxy Jedna vec su moje vnutorne pocity a druha moje spravanie. Ja to tak proste vnutorne citim, ale zase sa snazim byt spravodliva a slusna k svokre za kazdych okolnosti. Nie som z tych, co by svokre dieta nezverili, alebo si so svokrou skacu do vlasov. Ja jej malu kludne dam a snazim sa, aby bola s nou rovnako, ako s nasimi. Len co citim vo vnutri sa neda ovplyvnit. Pre mna je to cudzia osoba. Moja mama je moja mama.

huxy
19. sep 2012

@sharlotta ja rozumiem tomu,čo píšeš.však samozrejme,aj ja mám vlastnú mamu omnoho radšej ako svokru.je to predsa moja mama,a svokra je pre mňa vlastne cudzia osoba.ale čo sa týka týchto vecí,snažím sa byť spravodlivá.taktiež ak by som napr.ja dovolila mame biť malú a svokre nie,tak isto by mi manžel mohol vyčítať.lebo zas svokra je jeho mama a moja mama mu nie je nič-teda priama rodina 😉

sharlotta
19. sep 2012

@huxy No ved aj ja...len tvrdim, ze by ma vnutorne zamrzelo, ak by svokra udrela malu, ale ak by si zasluzila, tak by som jej to schvalila. Duplom ak by svokru kopla, alebo ju oplula. To by som aj ja sama dala malej na zadok!

suem
19. sep 2012

@huxy
@irriss
@cecil36
@indiankaindi
@andrejka1983 Tak uz je kratka sprava vymazana adminom. Ako krasne rychlo ziadost dotycnej zrealizoval, len ja stale cakam na jeho odpoved co spravil aby ju upozornil na to, ze takto sa na MK nekomunikuje :-/

irriss
19. sep 2012

@suem
kterou kratkou zpravu mas na mysli?? 😉

huxy
19. sep 2012

@suem veľmi zaujímavé.daj vedieť,ako ti admin odpovie

amadora
19. sep 2012

@suem úplný súhlas, si mi napísala z duše... niektoré príspevky tu čítam s otvorenou hubou... decko opľuje a udrie svokru a tá zlá mrcha žena si dovolí dať mu za to po zadku... to kde sme?! ja sama by som mu z fleku capla a viac by si to nedovolil! a presne, ako syn vidí že sa správa mama ku svokre tak sa on správa k babke... mysím že @natyadko máš svokru v zuboch a už ti vadí hocičo čo spraví, čo na jednej strane chápem, sama som žila istý čas so svokrom, ale to dieťa to odsleduje od teba... a na výchovnej po zadku nič zlé nevidím ako píše @cecil36 to nie je týranie. a radšej nech mi starí rodičia deti vychovávajú ako majú všetko dovoliť a decko mi potom bude skákať po hlave... mne osobne by to nevadilo, keby to bolo opodstatnené, že svokra dá dieťaťu po zadku

cecil36
19. sep 2012

@suem kokos ja pozeram a mna zmazal admin tiez 😀 to ako co ma byt a mlada si tu nadava a vyhraza sa odusu a nic.... 😠

irriss
19. sep 2012

@suem

koukam koukam, ze Ti byla smazana zprava - prispevek, ktery obsahoval kopii Zpravy z Ip od majitelky tematu... ☹ ☹ ☹ 😠 😠 😠

Jelikoz nemam rada pokracovani, ktere je vytrzene z kontextu,kdyz dojde k mazani...nabizim tomu, kdo chce kopii "spinave zpravy pro suem" od majitelky Tematu..... 😎
Proc? aby se zamezilo danym lidem prispivat spiiinou...Jen at kazdy vi, jak dana uzivatelka prispiva...
Proc mazat? Naopak-ukazat!!!!a prstem!!Na nastenku s nima!!!!!!!!!!!!!!!...jako se to dela s cernymi nicky ohledne prodeje na BAZARU!!!
To, ze je nekdo dospely, protoze ma 22 let jeste neznamena, ze se muze chovat k ostatnim jako "spina"
Nekterym maminkam bych tu roztrhala obcanky..protoze jejicch vek je neadekvatni..a jejich funkce "omezena"...

p.s. nez mazat a vytrhavat tim Diskusi z kontextu,radeji uzamknout - se vsim vsudy

cecil36
19. sep 2012

@irriss absolutne suhlasim 😉

amadora
19. sep 2012

@irriss no daj, som zvedavá 😅

andrejka1983
19. sep 2012

no som zvedava veru aj ja ako sa to porieši 😅 no nemam slov,podla mna proste s niektorými ludmi nepohneš,nech skušaš z korejkolvek strany proste nie 😅 😝 😀 ,....a irriss,mas pravdu,palec hore 😉

amadora
19. sep 2012

taaaaaaaaaaaaak to už áno... najprv ide s "problémom" na radu a potom za názor takáto IP? myslím že pani svokra by mala dávať na zadok nie len malému ale aj neveste a poriadne 😝 😝 😝 takto sa dospelý človek nespráva...

mimkao
19. sep 2012

@irriss úplne súhlasím...

katia7
19. sep 2012

@natyadko ja by som to nedovolila, mam v zivej pamati ako mna a brata bila nasa babka 😒 nie ze by nas marovala dako ale myslim si ze to nie je vhodne, neviem aky si rodic ale zrejme si dieta ani sama nemlatis hlava nehlava a myslim si ze ako rodic mas skratka pravo rozhodnut o tom kedy je spravne aby "vyletela ruka" ty 😉 svokre povedz ze uz sa dost realizovala na vlastnych ze aj ty si chces uzit 😀

kaja73
19. sep 2012

baby ale ja sa fakt cudujem ako tu vacsina suhlasite s bitim deti. 😕
Ci uz je alebo nie je vychovany-teda v 2 rokoch je to hlavne o prvom vzdore a niektore deti ho maju proste strasny 😝 a bitim len vyprovokujete ich dalsiu agresivitu,alebo ich zdeptate a zastrasite uplne -teda budu slepo posluchat len zo strachu 😲 to pre mna riesenie nie je.
Ano treba ho usmernit,ale nie bitim. Bitka je znak zlyhanie vychovy a nervov rodica.
A rodic by mal vediet inak riesit problem ako bitim-ved tym ukazujete len to,ze je sprave bit druhych 😲 preco dieta potom nemoze bit druhych?????
A teraz aj ta kauza co vzali deti tej slovenke-ved by vam decka v UK len tak brali keby ste ich tam bili -bars len po zadku-a sused by to videl. 😖
neschalujem jednanie toho chlapceka a ak to maminka neriesi,tak ani jej ,ale bitka 2 r.dietat je uplne scestna- ved ak ho uder len pohladi,nic si z toho chlapcek nespravi ,teda udriet treba tak, aby to aj bolelo- je to ozaj ta spravna cesta vo vychove-vo vychove kde chcem dosiahnut aby dieta nebolo agresivne,aby druhym neublizovalo? 🙄
toto ho naucime tak, ze budeme ublizovat jemu?
Zastrasovanie nie je vychova,ano deti potom sedia ticho za stolom-kto ma toto ako ciel vychovy-nech to tak robi.

indiankaindi
19. sep 2012

@kaja73 som rada, že nežijem v UK, ale na Slovensku, kde si dieťa môžem vychovávať ako ja chcem. Osobne si nemyslím, že jedna výchovná po zadku je bitie dieťaťa, ktoré ho dostane do polohy slepo poslúchajúceho dieťaťa bez vlastného názoru. Niekedy je slovné usmernenie málo a rovnako, ak ma šokuje správanie môjho dieťaťa, budem šokovať aj ja jeho a capnem jej. Nie je potrebné, aby to bolelo, stačí ten pocit, že už to nie je len o slovách a dohováraní, ale deje sa niečo viac. Myslím, že to dieťa pochopí skôr, že to, čo spravilo je skutočne zlé. A osobne sa domnievam, že napríklad dcéru, ktorá má 3,5 roka už nemusím vychovávať občasnými "po zadku", pretože je dosť inteligentná na to, aby ma pochopila aj keď jej niečo vysvetľujem. Ale občas, keď má svoju náladu a robí naschvál niečo, na čo bola xy krát upozornená, tak bohužiaľ nie je iná cesta. Pretože po neustálom dohováraní bez radikálnejších trestov nám tu vyrastajú frackovia, ktorých je hodno prefackať aj neskôr, ale nikto sa už neodváži 🙄

kaja73
19. sep 2012

@indiankaindi tak pre mojho syna je radiklany trest ked mu vezmem daky predmet,hracku.....-ak robi zle,ked musi odist z hriska ak robi zle,ak sa nejdeme bicyklovat ak robi zle..... to funguje lepsie ako prazdne ,nezmyslene capanie.
Dostal aj par kret po riti-moje zlyhanie 😖 -a vzdy som si z odstupom casu uvedomila, ze sa dalo konat aj inak a lepsie-len to stoji viac namahy a rozmyslania. 😉 jednoznacne to bolo moje zlyhanie.
Bitka zastavi na chvilu nevhodne spravanie,ale neriesi jeho podstatu a uz vobec nema efekt ak je problem dlhodoby,ci hlbsi-to budes plieskat prvu ligu potom dietatu.o
Ono poradit si bez bitky je narocnejsie a vyzaduje viac premyslania a trpezlivosti.
Ale da sa to a aj to funguje.
Dieta co nie je bite,vobec neznamena ze nema hranice-je len na rodicovi ako tie hranice prezentuje a co pouziva ako trest-tych moznosti je neurekom.
Co si vyberieme je na nas.
jasne ze jedna po riti este nikoho nezabila-toto je taka otrepana veta a v podstate s nou suhlasim -ale vzdy mame na vyber. 😉
Poznam bite deti co su dnes hajzlici-takze bitie neznamena, ze dieta bude neskor vzorove,poznam nebite deti co su dnes hajzlici-takze ani toto zaruka nie je-teda si vyberam ja, co je mne blizsie-a bitka to nie je.

nanika
19. sep 2012

@kaja73 tak sa potom necuduj, ze niekto iny ma na vec iny nazor, ako ty. Ale toto je uz dost OT...

kaja73
19. sep 2012

@nanika zial mas pravdu-cudovat sa netreba- na SK je bitie deti este velmi zauzivane - ale zeby sme pre to mali lepsie deti...... 😲

nanika
19. sep 2012

@kaja73 Kto tu pisal o biti deti?! Okrem teba tusim nikto. Ale na fore musis prijat aj to, ze niekto ma na vec iny nazor, ako ty...

mimkao
19. sep 2012

@indiankaindi veľmi dobre si to napísala. Úplne s tebou súhlasím.