Svokra chce podiel z predaja bytu. Je to normálne?
počúvajte je toto charakter , akože som jediná s týmto osudom zjavne :
svokrovci kúpili manželovi byt za 65 000 ( 2010) a byt chce on teraz predať, lebo chceme ist inam a vlastne ani teraz tam nežijeme, takže byt stoji.
svokra na to, predtým 65 000
teraz minimálne 100 000
že chce späť rozdiel.
toto je normálne? som maximálne sklamaná :(
akože je toto ok uväzovanie?
Pozri,rodicia su rozni. Moja kamoska ma len mamu a ta jej je schopna vycitat a ziadat od nej aj blby zosit co jej kupila do skoly. Ja by som od svojich deti nic naspat nechcela,a ze do nich vkladame dost...ale nepozeram sa nato tak tragicky ako ty. Je to mozno hanba co chcu,alw na druhej strane by som to brala tak,ze nam len tak dali 65000... A v konecnom dosledku,nase nazory ti mozu byt ukradnute,dohodnut sa musite vy s muzom. Popripade sa poradit s pravnikom
veľmi smutný príspevok, ja by som teraz nič s bytom neriešila ak to nie je súrne, ani nech sa nevzdáva dedičstva, proste nič, až keď na to príde, možno by som sa skôr snažila riešiť ten alkohol, teda manžela by som poprosila by skúsil riešiť ten alkohol a nie im ešte doniesť
@carolynka dakujem, tiez si myslim. je mi to luto ako sa chovaju
@sima234 vies co, on je totalne z nich sklamany. vzdy sme im pomahali, aj na zahrade na dome.. :(
to ze mali bokovky a okradali tym mna teba a stat je jasne.no nechcela som to na plnu hubu napisat😀 kto mal polmiliona korun v r 2008-9 poctivo zarobeny nemoze mat minimalny dochodok.
to ze su zlodeji si doteraz nikde nespomenula.
Ale čo ty riešiš ich dedičstvo, zrieknuť sa dedičstva, predaj bytu, ved to není tvoja vec, z toho tvoje není nič, tak co sa do toho montujes? To je vec tvojho muža a svokrovcov. Mam rada takéto "milé nevesty" co majú zbytočne starosti, ale hlavne ze svokra je ta najhoršia, však? Keď pijú ich vec, z tvojich peňazí nepiju, tak sa nestaraj.
ja by som nedala... iba ak by potrebovali na niečo potrebné.. dar je dar.. a teda neviem čo si myslieť o takých rodičoch, čo chcú naspäť dar, alebo časť daru... ja som taká, že by som dala decku, aby si pomohlo keď sa dá..
@bielasovicka ty mas tiez asi problem.
@natalka13 ja sa nemontujem do ich zivota. ja normalne pracujem. a co robili oni, ma nezaujima. dom nadobudli este pred rokom 2000 a zase pocas 90tich rokoch co sa robilo...stacilor lobit v sklade, ty mas kolko rokov? ak sa smiem spytat
@bielasovicka piju aj z mojich penazi, ked prinesiem flasku bez ktorej by sa urazili. ale asi mas problem to pochopit, prepac
dost, v r.2000 som uz mala dom a aj hypoteku. my sme z tych co z podnikania platia dane a rodicia ani stat nam nic nedali.
@natalka13 pozri , nestaram sa. ale ked chces , mozeme si dalej pisat o tom kto ako zaraba peniaze.
Podla mna im dal rozumy ten druhy syn prizivnik neschopak. Urcite si dal dve a dve dokopy a ocka mu zaziarili a zistil, ze sak rozdiel vlastne by ste mohli vratit, jupiii, bude 30-40 litrikov bez roboty. Vam akoze zostane to co povodne do toho rodicia vrazili, tych 65 tis., takze akoze vas o nic neobral a on aj s rodicmi sa prizivia na tom rozdiele. No, smutne. Ale to je proste take zmyslanie uz. Rodicia uz pripite mozgy a brat vychcalek, chronicky povalac a len snori kde by sa dalo ku korune prist. Otras.
@francesco123 pises o sebe? asi ano, ahoj , maj pekny den
Verím tomu, že je sklamaný, myslím, že by to sklamalo každého. Ale rodičov si nevyberieme, bohužiaľ.
@silvike presne toto si myslim ja aj muz. ich syn ich dokonca okradal. no nic, ja uz naozaj nevladzem reagovat na niektore zeny a je mi to luto, ze same asi reaguju podla toho, ze maju zle financie, dakujm vsetkym za rady.
@sima234 je mi to luto aj zan, on dobrak ani komara nezabije. a vnucence sa pytaju, kedy tam pojdeme, no nepojdeme. lebo sa tam nadava pije.
Ty sa mozes hnevat a pozastavovat sa nad tym, ale nech si to vyriesi s rodicmi muz... 😎
čiže vy by ste si kúpili dom z predaja bytov, v podstate ten byt je len manželov, nedostal ho darom takže späťvzatie daru nehrozí, manžel ho môže pokojne predať, veď sa nimi kontaktovať už nebudete vyplýva to z tohto príspevku tak si môžete spraviť ako chcete bez ohľadu na nich
Aha, takze my, ktore nezdielame tvoju krivdu, mame "zle financie".. zaujimava dedukcia. Sami im nosite alkohol a potom sa stazujes, ze ho vypiju.. a deti sa pytaju k starym rodicom? K tym ozranom? To fakt?!
@alenka58 hej len ma mrzi ze sa uz neuvidia deti s nimi a ja som nechcela na muza tlacit je to jeho majetok.
@la_dolce_vita este raz, ked sa chodilo na navstevu vzdy sa nieco donieslo, casom si zvykli, chces presne napisat datumy a co sme doniesli? deti sa pytaju,m to je horsie. my zu nechceme riesit peniaze a flasky ale oni uz nic ine nevedia tocit
TY máš svoj byt manžel dostal svoj ten chce predať.Prečo si manžel byt nenecha však zvyši sa na hodnote.Tvoj mažel robi zle že byt chce predať.A ked nepotrebujete peniaze tak načo to siliť.S prenajmu bude lepšie mať peniaze.
@la_dolce_vita deti ked chodili, vlastne to je dedukcia, logika, mali 2 a 3 roky, vtedy to deti nechapali,, to je jasne...samozrejme vyrastli, zacali viac vnimat. ano pytaju sa preco sa chovaju divne, ze si zvlastni,. ale kedze doma alkoholizmus nepropagujeme , oni nevedia co im je. ze si daju pivo, bodka. oni mozno nevypiju tolko vela ale ked nic riadne nejedia, maju nad 70 rokov, je jasne ze staci aj malo, a uz su tam...my si tiez dame doma vino , ale ja sa nepotacam na zemi :/
Narazam na to, ze ked deti sa pytaju k nim, tak sa tam asi nemaju tak hrozne, ci? Zrejme tam chodia radi. Tak to nebudu az take alkoholicke trosky, ako ich tu vykreslujes.
@alickapusinka ano prenajom, a moze nam to splacat uver, peniaze do domu dam len ja. aj toto je moznost.
Predpokladam, ze to riesis iba ty a tvojmu muzovi to je jedno.

@lienka.7 premyslali sme ze ja predam svoj, on svoje a Rodinny dom. lenze pri tychto cenach naozaj sa musia obaja spojit. hypo brat nechceme, pretoze uz sme starsi a mame zdravotne problemy, mame situaciu, ze sa nemusime zadlzovat hypotekou. ja som muzovi povedala, ze je to na nom. je to jeho rodina nie moja. ja som mozno len dufala, ze niekto zazil podobne ale asi nie.
@sense strasne na nas nadavali ked nebola flasa. to bola bodka.uz sme prestali chodit. a ked sme sa snazili namiesto vodky, radsej vino, bolo zle.