Svokra chce podiel z predaja bytu. Je to normálne?
počúvajte je toto charakter , akože som jediná s týmto osudom zjavne :
svokrovci kúpili manželovi byt za 65 000 ( 2010) a byt chce on teraz predať, lebo chceme ist inam a vlastne ani teraz tam nežijeme, takže byt stoji.
svokra na to, predtým 65 000
teraz minimálne 100 000
že chce späť rozdiel.
toto je normálne? som maximálne sklamaná :(
akože je toto ok uväzovanie?
nikdy nevieš kedy dôjde k rozchodu rozvodu aby si mala kam ísť aj ON.Teraz kúpiť za taky peniaze nikdy už viac take ceny nebudu.Nech si aj muž necha svoj byt.Nikdy nevieš čo sa môže stať a ani jedne z vás by nešiel bývať do draheho prenájmu.A teraz tam kde žijete tak to je čia nehnuteľnosť.Na čie meno.
Nie, ja som to pochopila veľmi dobre, a ja od svojich detí dary nepýtam naspäť, to by som nikdy neurobila. Len ti pripomínam, že ty si nárokovať od nich nič nemôžeš. A to si asi nepochopila, to je ten problém. Nechaj to všetko na tvojom mužovi. On je ich syn, nie ty.A to neznamená, že suhlasim s ich rozhodnutím, chcieť peniaze z toho bytu.
@tiezjedna tiež pozeram na tu zmenu moralky, zrazu je normalne darovať a chcieť z toho naspäť, ani ten alkohol nie je vôbec problem a treba ho ignorovať a zrazu ani manželka nemá riešiť financie mužove ktoré ovplyvňujú rozpočet celej rodiny 😂
@bonboniera normalne to samozrejme nie je. Tiez by mi to ani nenapadlo. Ale ja osobne by som to nechala na nich, ako sa dohodnu.
A keby mi raz kvôli tomu vynadal niekto nedostane absolútne nič. Každou fľašou je jedno či vodky alebo vína ste ich akurát v ich alkoholizme podporili
@bielasovicka ja si nic nenarokujem. nechala som na muzovi. len ci to niekto nezazil
@alickapusinka mame spolocne deti. ano stat sa moze cokolvek, ale mam zdravotne problemy a neviem kolko tu budem. to je uz ina kapitola. nase deti buzu vzdy priamymi dedicmi, skor ma mrzi ze ten cas, co zijeme, sa zbytocne kazi alkoholom.
@sense uz tam nechodime.
@la_dolce_vita s tym samozrejme súhlasím, rozhodnutie je na ňom. Ale nemala som z autorky pocit ze ona je ta ktorá rozhoduje, prišlo mi ze sa pýta na “normálnost” tohto uvažovania.
Milujem mojich rodicov nadovsetko. Urobila by som pre nich prve posledne. Ale keby som bola v tejto situacii, rozdiel dam po predaji bokom a keby na nieco potrebovali, dam im. Peniaze na chlast by som ale nedala! Chapem teba, chapem tvojho muza, proste na chlast nedala ani za svet aby to prepili, alebo dali daromnemu synovi co by mi este dlzil peniaze. Ci to bol alebo nebol dar, to je jedno. Alkoholici nicia zivot sebe aj rodine, ktovie este ako dopadnu a kolko sa budete musiet starat.. a platit im.
Autorka my sme kupovali byt cca 2012 za 65000, teraz ma hodnotu tak 140000. Takze je mozne ze aj vy sa budete niekde inde pohybovat. Nepredavajte ten byt, zalozte ho, najdite najomnika a skuste ten novy byt takto vykryt.
Autorka, ty každú chvíľu pridávaš nejakú novú story
@bonboniera hej, ci to je normalne. alebo mozno alkohol a starecka demencia mozno to z nich ide. neviem. akoze ja mam ovela
@bielasovicka nie len som nenapisala vsetko naraz lebo som sa pytala len na to ci to je normalne si ziadat spat nieco, ked niekomu kupit. je to jednoduche ze? a jasne cim viac sa clovek pyta tym viac reaguje. chapes ma ze? verim ze ano. akoze mozem ti poslat roman o mojom zivote. ale to by ta asi prestalo bavuit citat. toto je priblem ze na uvod nenapisem 50 rokco zivota. zial, prepac
@bonboniera oki, chapem a samozrejme je to take ubohe az trapne od svokrovcov, ale ja som zasa mala z autorky pocit, ze ju to riadne nastvalo a preto aj pisem, ze by mala byt nad vecou.
Tak vy tam ani nechodite a este sa cudujes, ze chcu nejaku cast spat.
@la_dolce_vita nastavlo kvoli muzovi.ze co mam mu poradit alebo to nechat nan., ci niekto nezazil podobne v zivote.
@domkakvet nechodime par mesiacov. lebo sa to zacalo stupnovat.
Ja neviem ako vám alkohol ničí život keď pijú oni a vy tam ani nechodíte. Deťom vysvetli, že starí rodičia majú vlastné problémy a kým si ich nevyriešia nebudete tam chodiť, zachvíľu zabudnú, že nejakí starí rodičia existujú. A s domom spravte ako sa rozhodnete morálne ani právne nemajú nárok na žiadne peniaze.
Muzovi by som povedala, ze akokolvek sa rozhodne, budem s tym v pohode a nebudem mu nic vycitat.
Ono v takom prípade, že sa s nimi nenavštevujete, je vhodnejšie byt vrátiť, než vôbec predávať. Hlavne teda keď investícia do neho nebola vedená vami vôbec iba nimi.
Budete mať čisté svedomie.
A svokrovci keď sa chcú na samotke upiť k smrti - ich rozhodnutie. S tým nepohnete. Deti si pred tým chráňte.
@domkakvet chodili sme par rokov , kym to nebolo taketo, a deti male, ked proste to dieta nevnima ze clovek je napity... , ale nieco sa muselo udiat aj medzi nimi tam, aj medzi synom zjavne. sa nieco deje tam, ale kedze nechodime tam, neviem.co sa deje a preco zrazu toto.
@la_dolce_vita ano, ved som mu vravela ze je to na nom, ze sa do jeho rodiny nebudem miesat. len on sam je zaskoceny
@lenkakravcova ich druhy syn chce ich dom, lebp byt je mu malo... ten nepodarok, co nepracuje a neviem z coho zije.. hovorim, ze nech to vsetko ma, a nech nam daju uz pokoj. ze nechceme nic. lebo nas este zabiju. jeho brat je ujety, nech nam daju pokoj
Ked ti tak strasne vadi, ze piju, tak si mala povedat, ze byt nechcete 😅 Ale ked alkoholici davaju byt a ty predavas za 100k tak to je v poriadku 😂
Nechapem co si sialena. Tak zdvihni rit, chod pracovat a popri vydajoch odloz 65 000eur. Ved to je take jednoduche.
Svokrovci uz nemaju sancu prist k takym peniazom - su na dochodku, ty si mlada a mozes makat cely zivot.
Mala si im vratit 65 a co sa zarobilo na byte, to ste si mali nechat. Vy dve charakterne ciste vazy.
Co ta je do toho co dostane druhy syn? Ty si taka Marka hrabava. Tebe by mali kupit na vianoce platbu money, money, money od ABBA :D a pustat ti to dookola :D:D:D
ja by som si spravila podľa seba a manžela, nárok na peniaze nemajú, ak chcete dom tak si kúpte, predajte byty, ich problémy riešiť neviete ani švagrove, budete sa len dusiť, s manželom sme darovali synovi byt, nie lacný, máme len jeho, neviem si predstaviť pýtať ho späť, v tom momente ako sme ho darovali tak nám bolo jedno čo s ním spraví, žiadne záväzky voči nám nemá
@kittykat22 ?
@alenka58 dakujem za nazor. konecne naozaj k otazke.
neviem comu nerozumies. Nepaci sa ti? Tak chod a odloz si 60k popri vydajoch sama. Uplne jednoduche.
Nechapem ako sa mozes natahovat po cudzich peniazoch. Si nevdacna nenazrana sasanka.
@kittykat22 ja ti nerozumiem co pises. naozaj.
Ved vy na tom zarobite tak ci onak, nie? Kedze byt ste dostali zadarmo, tak budete v zisku, aj ked im tych 35K date. S tym alkoholom sa mi zda velmi nedoveryhodne, ze cely zivot evidentne zili slusne a vo financnej gramotnosti, lebo nahromadit 65K zas nie je uplna sranda, a potom sa z nich odrazu z oboch naraz stali dysfukcni alkoholici, prepac, mam problem, ti toto verit. Ja by som im tie peniaze dala, uz len pre pokoj v rodine, a vy budete mat stale peknych 65K k dobru za nieco, kde ani nebyvate. Alebo to nepredavajte vobec a prenajimajte.
Možno budem zlá ... Ale keď je to tak dohodnite sa s manželom ale musí to on inak budeš zlá ty ... Že dobre dáte to im na ich meno neviem či sa to dá ale bude to rezerva napr. Keď ochorejú alebo ...skrátka nebudú to môcť len tak vybrať ... Len neviem či sa to dá ...
Nehnevaj sa, ale ze tam nechodite preto, ze deti vnimaju, ze maju vypite je podla mna vyhovorka, cize byt ano, ale navstevy uz nie.

@la_dolce_vita chodili, ako male. ale uz to je ine. proste vyrastli. a cim je clovek starsi, tym chradne, menej je, pije vodu.atd atd.ale flaska, to je ako droga
@domkakvet nie je. chcel to predat. ale nevie co ma robit, dom by bol pisany na oboch nas, to je jasne , dedit deti nase