Svokra chce podiel z predaja bytu. Je to normálne?
počúvajte je toto charakter , akože som jediná s týmto osudom zjavne :
svokrovci kúpili manželovi byt za 65 000 ( 2010) a byt chce on teraz predať, lebo chceme ist inam a vlastne ani teraz tam nežijeme, takže byt stoji.
svokra na to, predtým 65 000
teraz minimálne 100 000
že chce späť rozdiel.
toto je normálne? som maximálne sklamaná :(
akože je toto ok uväzovanie?
@akje my sme riesili co sa deje. a stale len utoky. este raz, nevieme co mame robit , preto ze ci dakto je daky chudak jak my ze zazije toto spravanie na ukor alkoholu. mas pocit ze ja uz rozbehnuty vlak zastavim????
preco si dalsia nechapava zena ze co bola otazka?
@akje je mi to luto vazne ze ti unikla podstata. ja vlastne neverima ke vy ostatne zijete zivoty, lebo co pisete mi nedava vyznam ani zmysel, chapem ze sa nepozname osobme a nevieme o sebe detaily ale..ved nenapisala som dost?
@akje nezijeme tam a peniaze sme pozicali , teda muz nepdoarkovi
nepodarkovi
@autorka citala som tvoje spravy. Vravim, ze ak by som dostala byt darom a rodicia odo mna ziadaju rozdiel darovanej a predajnej ceny, urobila by som to.
Ak by som dostala 100.000€ byt, predam za 150.000€, dam rodicom 50.000€.
Stale mi ostane suma z niecoho, do coho som neinvestovala na zaciatku nic. Z 0€ na 100.000€ to mas stale desiatky tisic eur za predaj z niecoho, co si nekupila a neminula ani euro.
Takze ano, za mna je taketo uvazovanie normalne. Pytala si sa, odpovedala som. Len som odignorovala rodinne pozadie, ktore si do toho vlozila.
@akje aha takze takto ok.
asi to nechame tak. a nechame dcere, ja sa bojim z tych penazi by mal totizto nepodarok, a to nechce muz dopustit. kde mam e istotu ked dame peniazom rodicom ze to neposunie dalej? jehobrat je....to som tu ale rozvadzat nechcela plus cim viac penazi na chlast, tym skor sa mozu svokrvoci upit.
na co to je dobre.
byt necham detom a bodka.,
syn bude mat byt po mne. takto to bude fer.
alkoholici mali 65 000 eur na darovanie? Aká náhoda. V čase darovania alkoholici neboli, v čase pýtania zrazu sú alkoholici.
@sasa1310 SASA, kolko mas rokov, kolko si mala dnes casu, citala si co som pisala ci sa potrebujes len ventilovat?
pilia j predtym, piju viac na dochodku, mam ti to nakreslit?
a kebyze nemas dnes zly den a mas cas, precitas si ze v tom byte nebyvame.
je mi ta luto, ze sa ventilujes tu.
@sasa1310 a bud rada ze si sa podobne neocitla. lebo zrejme ani nevies o com pisem,
Ja pojdem proti prúdu ale nedala by som im nic. Dar sa nevracia a ani cast z neho. Aby prechlastali? Urcite nie. Povedala by som im, ze sorry ale nie. Nech si o tom myslia co chcu. Pride cas, kedy aj tak budete potrebovat peniaze aby ste im pomohli, ci po lekaroch, hospic, lekar. Co teraz neschovate, to uz nikdy neuvidíte.
Dobrá nevďačnosť z vašej strany. Neboli povinní vám dať absolútne nič.
Aký syn, ake deti? Ja ti už vôbec nerozumiem co sem dávaš
@jakubrianka, aká nevďačnosť, čo to taras? Dali, lebo dať chceli. Dar je dar a nevracia sa, minimálne bezdôvodne nie. Tu dôvod nie je.
@betulinka1 ano to su úplne ine veci, kebyze viem ze to ide naozaj k nim ----- liecba hospic nebodaj to je uplne ine.
@jakubrianka nejka nerozumiem, ked mu darovali byt ja som ani s nim nebola a darovali byt aj druhehmu. aka nevdacnost? ty si riadne mimo boze moj
@vroni vies ja uz zacinam pocit ze cele diskusne forum je prave o tomto mas zeny co pochopia, mas zeny co nepochopia. asi uz koncim naozaj a nebudem tu pisat. to co sem pisu niektore za skvosty, cumim. chaoem ze ma nepoznaju ale reagovat a uplne mimo, mam dost.
@bielasovicka ty podla viacerych prispevkov vela nechapes. prajem ti v zivote vsetko dobre.
Véd píšeš ze byt necháš deťom, a potom ze syn bude mať byt po tebe. Ešte stále nechápeš co sa pýtam? Lebo toto sa pochopiť nedá.
Ináč ďakujem, aj ja tebe prajem všetko dobré.
Najprv píšeš deti, potom zvlášť syna, ved kto to ma pochopiť..
@bielasovicka syna a dceru , chces ich rodne cisla?
Nie nechcem, netreba hneď robiť z človeka debila keď niečo nepochopí.
Zhrniem to - nechodíš k svokrovcov ale zhrnas informácie od susedov. Sleduješ kataster portál aby si vedela aké majú majetky, aj švagor. Vieš že svokra už ráno k čaju pije. Švagra voláš nepodarok. Ty sama si si niečo nadobudla rokmi. Toto sú tvoje slová. Riešiš majetky ktoré ti nepatria. Si chamtiva bez štipky úcty a empatie. A prosím neklam ze ti je niečo ľúto. Tebe je ľúto iba tých bubacikov. Nič viac. Vidíme to z tvojho vyjadrovania a aj k diskutujúcich, ktorí ťa neschvália. Čakám hejt od teba ako si dala doteraz každému kto ti napisal holu pravdu
@bielasovicka nemyslela som to v zlom ale tych informacii bolo pisane viac nez dost a ulne sa stratila otazka. proste ok chapem ze to necitate cele.
Ok. Odchádzam z tejto témy už radšej
@uzivajden25h uzivaj den , aj ten dnesny aby sme boli v obraze, a zase dalsia infomacia navyse co moze zase rozburit morsku hladinu
si predstav, ze susedovci su aj nasi kamosi a vela x medzi recou spomenu, ze co sa dialo, kataster portal? to sleduje zjavne aj dakto iny, ja s tym ani neviem robit uz ani neviem co som o katastri pisala. prepac.
ano viem ci to robi uplne kazde rano, neviem ved ani ty bezne denne nesexujes, prepac. ale ked sme tam voli pokazde sa do 10.00 nalievalo. a boli sme tam vzdy par dni. a teraz este na to napis, ze sme ich vyzierali.
ci dalsia padla zena na hlavu, kebyze mas trocha rozumu, tak si precitas co pisem, a nie hned si honit ego z par prispevkov. holá pravda je ta ze si uple mimo, je mi luto, dalsia co ma malo lasky v zivote pochopenia a sexu alebo coho, ja vazne neviem, na com niektoer ficitem ale ked to mam uz naozja ludovo napisat, ste tak drlbnute.
a teraz este napis ze nemam empatiu. fakt nemam slov. a vlastne , iba zopar zien pochopilo, co som sa pytala, uz sa vlastne ani necudfuje,m ze slovensko je v srackach.
No, dnes ten byt moze mat aj vacsiu hodnotu, nie? Ja by som to spravila takto (netvrdim ale ze je to najlepsie riesenie), ale preto, aby uz casom nepytali viac a este by som si toto vyplatenie dala podpisat aj u notara. Byt by som dala ohodnotit, predala za co najviac by to šlo (dnes sú reálne aj ovela vyssie ceny, nepostrehla som lokalitu ci tu uz bola spomenutá), povodnych 65tisic vratila na komplet a zvysok by islo na kupu ineho bytu + hypoteka. A dost daleko od nich.
@jaond19 ano dakujem, tiez moznost. vdaka Bohu ze tu niektore z vas reaguju aj k veci.

Tato tema je inak velmi zaujimava.
Teraz bez ohladu na to, ci svokrovci su alebo nie su alkoholici.
Beriem si z diskusie priklad a zapisujem si, ze majetok sa deli az po smrti.
Lebo by sa mohlo stat, ze ak detom darujem kazdemu po 1 byte, ocitnem sa na dochodku a budem potrebovat peniaze, 1 dieta sa moze stat nesamostatne, ktore bude chciet stale viac a to druhe si zoberie za zenu niekoho, kto riesi majetok, co ani nie je jej a ohovori ma pred celym svetom.
Mne keby rodicia darovali byt, ktory som uzivala, usetrili mi velke mnozstvo penazi na prenajme, potom mi ten byt stoji, platim zan iba naklady, chcem ho predat a moja mama mi povie, ze potrebuje peniaze z rozdielu predajnej ceny v porovnani s kupnou, nemam s tym problem.
Ak by som brala do uvahy spominany alkoholizmus, neprestala by som ju navstevovat, riesila by som ho s nou. Partnerovi by som zakazala nosit flasky ako dary.
Neposobis na mna, ze peniaze za byt, respektive byt samotny neriesis. Keby ti to je jedno, tak sem nepises.