Svokra gratulovala synovi vtedy, keď som sa ja vzdialila
dobry den baby, mam otazku, ako by ste sa postavili k situacii? Muz mal okruhle narodeniny boli sme teda na obed s jeho rodicmi, ziadna velka oslava nakolko mame male deti. Prisli sme domov ku nam este na male posedenie a v tom svokra ked som sla na wc mu sla gratulovat, doslova cakala ze odidem mimo ze to moze urobit takto. Podotykam ze mam snou
nie najlepsi vztah. Toto bol podla
mna vrchol neslusnosti, neprijatia do rodiny, odstrkovania, co si myslite vy?
@loginexistuje odpadnem 😂 to je asi top, čo som na svokru počula. 🤦🏻♀️😂
A to ako vies, ze mu vtedy gratulovala?
@zuzanockamt u nas to je preto, lebo cely zivot videl správanie, ktoré nemal rad a snaží sa o opak, možno preto…moja mama ma tiež vlastnosti, ktorým sa jedome v mojom správaní snažím vyvarovať, ale brat napríklad určite jej formy správania prebral😉
vies, potrebujes sa od svojej svokry oslobodit . Ja viem, ze to divne zneje, ale kedze stale rozmyslas nad tym, co robi a co nerobi - si nou doslova poviazana. Nie si slobodna. Problem nie je , ze kedy blahozelala tvojmu synovi, ale problem je ten, ze to neurobila podla teba spravne. Mas s nou zly vztah, ale trosku si za to mozes sama .
Skus sa nad tym zamysliet.
Mas so svokrou zly vztah. Preco to viesl len ty a ona. Alebo mozno ani neviete, nevychadzate len tak, z principu, takze riesis na nej vsetko, aj to ako dycha by ti vadilo, takze sa nad to povznes, neries kazdu kravinu a bude sa ti ovela lahsie zit. Svoju energiu venuj dolezitym veciam, nie rozoberaniu co, kedy, ako svokra spravila, nespravila, povedala, nepovedala.
@tykat ked som
vykonavala potrebu tak som to pocula mame wc vedla kupelne
@viestta dakujem
wc vedla kuchyne*oprava
Svokry sú kadejaké a asi je dôležité, aký máte názor na ňu obaja. U nas je to niekedy citové vydieranie a povedala som mužovi,že my sme rodina,nemôžme brat ohlad na ňu,je to náš život. Súhlasil. Takže ak povieš,že vzťah s nou nie je dobrý a sú situácie ako táto,asi sa im nevyhnes ani v buducnosti,bude ale dobre vedieť,že on stojí na tvojej strane a "proti nej" budete dvaja. Nabudúce môžeš zagratulovat svokrovi ty potajme,keď bude na wc :D
Niektori ludia neradi gratuluju v pritomnosti inych. A mozno mu povedala nieco, co nechcela, aby pocul niekto iny. A nielen ty. Vobec by som to neriešila
@ja_bb To ty žiadaš od svojho muža, aby stál proti svojej matke? No nikdy by som s takým niečím nesúhlasila.
Takže jeho mama bude niečo potrebovať, nevestička zakáže návštevu a muž bude pri tebe sedieť a matku si nevšimne?
mala by si sa hlavne pre svoje dobro od takýchto malicherností snažiť trocha odosobniť. proste podľa mňa riešiš zbytočnosti. chcela mu zagratulovať osobne, bez iných očí, ako načo robiť z toho takú vedu
Ja kebyže si nerozumiem so ženou môjho syna, tiež by som mu zablahoželala keď odbehneš :D a nechápem prečo Ťa to hnevá keď aj tak nemáte dobrý vzťah. Možno mu chcela zapriať niečo dôverné a ty tiež nemusíš vedieť o všetkom. Matka je matka a aj ona má právo si s ním povedať v súkromí čo ona chce.
je jedno ake mate vztahy, je to jej syn, moze mu zagratulovat kedy chce a ako chce, nemusis mu stat za chrbtom. Mozno ano, naschval cakala kedy odides, aby si to vedela uzit a v pokoji synovi zagratulovat. Mozno nie. Spytaj sa :DD
Neviem o tom, ze je nejake pravidlo ako sa "patri" gratulovat. Nerieism, ked niekto gratuluje hromadne, co mi pride smiesne, ked iny gratuluje medzi dverami ledva sa vyzuje... je to na kazdom, je pekne ze vobec sa namahali a prisli atd.
A k tymto, svokro-nevestovskym problemom (ale aj svokro-zenichovskym), niekedy staci trochu respektu a trosku ignoracie, z jednej a druhej strany a je po konfliktoch. Povahy su rozne, starsi ludia ich maju uplne ine, dokonca ani dve svokry nie su rovnake :D Tak spravam sa slusne a neriesim. napr k tomu, ze s niekym sa nik nerozprav,a ked idu k svokrovcom, niekto to tu pisal. Nie je sa comu cudovat, proste na co? clovke uz nevie co moze/nemoze povedat, pocasie riesit doma nebudem s ludmi, ak je niekto kto vsetko riesi, vymysla, uraza sa, je mi proste nesympaticky, tak nie je sa o com bavit. A na co ak ma byt z toho zase hadka, urazanie sa...?
@ja_bb Ako ano, vztahy su rozne ale vysackovat niekomu matku zo zivota...lebo ty sa rozhodnes ze vy ste rodina... hadam nemas deti, aby ti to raz povedali aj tie. Ze sorry, my nie sme rodina, sme proti tebe
@loginexistuje tvl, to je dobrá hardcore😨
to nie je o neprijatí do rodiny, alebo podobných mega pocitoch... Je to len o tom, že mu dala peniaze v obálke a nechcela, aby si o tom vedela. Nič viac za tým nehľadaj.
@loginexistuje jooj to by bolo, keby to aj na videu bolo zachytene :D
Inak, ja tiež nerada gratulujem pred publikom... 🤷♀️
Skúste sa trochu vžiť aj do tých svokier. Žena porodí syna, vychováva ho, miluje ho najväčšou láskou, majú medzi sebou krásny vzťah a silné puto. On potom vyrastie, nájde si priateľku, odsťahuje sa, ožení sa... A odvtedy už trávi čas s mamou vždy len v prítomnosti manželky. Jeho mama mu už nemá šancu nič povedať súkromne. Situácie, kde sú spolu sami dvaja, sú buď veľmi zriedkavé, alebo neexistujú. Nechaj ju, nech mu zablahoželá súkromne, naozaj by som toto neriešila.
U nás sme asi mimo, ale ešte nikdy sme v rodine nečakali na to, aby sme mohli zablahoželať oslávencovi a zároveň sme museli byť všetci prítomný. Ak ide len o konkrétne túto situáciu, nepríde mi na nej nič zvláštne a urážlivé, ani nič podobné. Čo sa však deje na pozadí nevie ani jedna z nás. Väčšina z nás tu hodnotí len a len títo jednu situáciu.
@h2 prosím ťa, na to si ako prišla? Môj manžel často chodí ku svojej mame bezo mňa. Dokonca aj bez detí. Často si volajú. Stal sa manželom, otcom, ale neprestal byť synom.
Ja mám so svokrou dobré vzťahy a veru keď sa nad tým zamyslím ani raz za 4 roky som nebola pri tom keď môjmu manželovi gratulovala. A je mi to úplne jedno, veď on má sviatok nie ja 😁
@zorkahorka aj ja to tak mam. Je to pre mna take intimne- a nemam rada ked na nma ostatni kukaju. Aj to je este v restike/na oslave a niekto to chce fotit/ natacat....🙈. Mam z toho stres. Normalne nocna mora. Tak ak je mkznost zablahizelat skor bez svedkov, tak to urobim🙉
@tiezjedna Samozrejme, že môže. Ale faktom je, že nechodí, chodievame spolu. A ver tomu, že som mu veľakrát hovorila, nech idú so synom sami. Keď má niekto mamu hneď v susedstve, je to asi iné, než keď k nej cestuje napríklad raz za 2-3 mesiace, lebo býva ďaleko. To väčšinou chodí celá rodina spolu.
@neznamaznama
@h2 U vás je to tak? My nie sme s manželom siamské dvojičky. Normálne trávime čas aj osamote s rodičmi. Ja dokonca aj veľkú časť dovolenkových dní (týždeň aj viac), samozrejme s deťmi, keďže nemám rodičov hneď vedľa v byte, ale cca 50 km.

@zuzanockamt tak je to možné ,že keď môj muž videl ako žije a správa sa jeho matka tak chcel žiť presne inak. Lepšie. Chcel mať rodinu a chráni ju aj pred vlastnou matkou,lebo vie aká je a čoho je schopná.