Svokra je upnutá na mojom priateľovi
Ahojte....
Asi nás bude takých viac, ale potrebujem to zo seba dostať... s priateľom sme sa spoznali dávno, ale dokopy sme sa dali až pred dvomi rokmi... už vtedy mi bolo divné, že sa musel pýtať matky, či môžem u nich spat, ešte mal aj poznámku, že hádam to nejako prežije... a po tom, ako sme sa spoznali, to nasledovalo....
tvárila sa, že sa s ním teší, ale mne bolo zjavné, ako ma nemusí... je rozvedená, nemá žiadne kamarátky a upla sa na neho, ale až tak, že mu rozpráva o chlapoch, s ktorými spávala, dáva mu pusu na dobrú noc, furt mu vypisuje a posiela srdiečka a všetky podobne emotikony, take, čo mu ani ja neposielam... a to on ma teraz už 24 rokov (ja 25)... ja som síce bola vychovaná ináč, ale podľa mna je toto až prehnane...
bola schopná plakať, keď mal dlhšiu dovolenku a šiel ku mne na cely čas, údajne navštevuje psychiatra atd... predo mnou sa tvári v pohode, ale ja z nej cítim na 100 metrov, ako ma neznáša a ako jej kradnem synacika... nebyť jej, v živote nemáme vo vzťahu žiadne problémy... môžem rovno tak povedať, že ona je jediný problém v našom vzťahu... správa sa ku nemu ako ku 15 ročnému, robí mu raňajky, večera ho čaká na stole po príchode z roboty... mna jemu do sprav ohovára...
Po vyše roku som s ním otehotnela, už predtým nám vravela, ako my mame čas na dieťa, akoby mi chcela diktovať, kedy môžem a kedy nie... jej reakcia bola jasná, ostala v šoku a určite nie veľmi nadšená...
Porodila som predcasne, na konci 6teho mesiaca... po prepustení z nemocnice si priatel zobral dlhšiu dovolenku, aby so mnou mohol byt a pomohol mi vybavovať veci, ešte som aj kvôli oslabenej imunite dostala zapal priedušiek... boli sme na úrade vybaviť rodný list, kde pracuje a pýtala sa ho, kedy ku mne ide, aby sa na to psychicky pripravila, že bude preč.... akože vôbec nebrala ohľad na mna ako sa cítim a či ho potrebujem, zaujímala sa len o neho a o seba... keď som bola chorá, sám mi chcel navarit, ja som mu len pomohla a keď s ňou volal a povedal jej, že varil, strašne sa rozčúlila a začala mu potom vypisovať, nech sa nenechá mnou manipulovať, že ja nie som z cukru atd...
je toho proste veľa, zo začiatku ma aj mrzelo, že ma nemá rada, ale sama si svojim správaním a ohováraním ma postvala tak proti sebe, že mi je do placu od zlosti, už len keď vidím niekde jej meno... už ako tehotná, keď som u nich spala, jej šiel povedať dobrú noc a ona mu vo vedľajšej miestnosti tak hlasno pusu, že som to počula až do izby....
ja už neviem čo mám robiť, mám chuť radšej malého vychovávať sama, ako byt v jej prítomnosti... najlepšie je, že sme spolu takmer 2 roky a ona sa vyhýba tomu, aby sa vôbec spoznala s mojimi rodicmi, asi je pre nich príliš nóbl, keďže sú z dediny...
On si ju stále zastáva, aj keď väčšinou sa postaví na moju stranu, ale nedokáže pochopiť, že ona ma neznáša, furt mi hovorí, ako ma ona má rada, aj keď sám tomu už asi neverí.... a nedokáže pochopiť, že ten ich vzťah je chorobný... a mne to už dlho ide na psychiku... najhoršie je to, že my sme spriaznene duše úplne, ale ona mi robí zo života peklo... a to som tu nenapisala všetko 🙈🙈🙈
@majkeel dnes majú vzťahy krátku trvácnosť práve kvôli tomu, že chlapi už dávno nie sú chlapmi...
@majkeel ty očividne nevieš, ako sa cíti ten syn 🙂 nevadí. skúsim jednou vetou: tá matka, ktorá syna miluje opičou láskou, z neho v jeho vnútri už dávno urobila nesamostatnú trosku. len on sám o tom ešte nevie... pochopí to až po jej smrti, keď si uvedomí, že je odrazu na všetko úplne sám a je neschopný praktického života.
@panelacikova Mozno maju vztahy kratku trvacnost, ze maju niektore zeny prehnane naroky na inych, minimalne na seba a ze chcu mat za kazdu cenu pravdu. 🙂 Preco si vo vztahu s dalsim partnerom, ked tvrdis, ze vlastne nie je ani chlap. 🙂
@panelacikova Prepac, vzdy ma pobavi veta, ze chlap nie je uz chlap. Ako sa cnie zenam, ze horal s mozolnatymi rukami prisiel z hory, isiel sa nadrbat do krcmy, opity zenu strieskal ako zito a urobil jej desiate dieta, aby nemala cas rozmyslat nad sprostostami.... ;)
@majkeel prečo ísť z extrému do extrému? všímam si dlhodobo, že vždy ideš z extrému do extrému. nič medzi tým...
A ja osobne som s chlapom. Po mamičkinom cicíkovi - exovi som sa stretla naozaj s chlapom. som šťastne vydatá a môj muž je chlap ako sa patrí. a pritom nepotrebuje (a ani nechodí) krčmy, robiť mi ožratý deti, nepotrebuje zbytočné hádky. je to muž, ktorý vie čo je mužská práca "okolo domu" a nebojí sa jej. a nehanbí sa ani pomôcť so "ženskými prácami", keď to je potrebné. tak ako sa ja nebojím mužskej práce, ktorú dokážem zvládnuť a ktorú ovládam. je to muž, ktorý mi dáva denne pociťovať, ako veľa preňho znamenám a robí všetko preto, aby som bola šťastná. a ja mu to s radosťou oplácam rovnakým spôsobom. takže áno, chlapi existujú, ale tí chlapi, ktorí chlapmi jednoducho nie sú (maminkine cecíky), tak vzťahy tých sú naozaj krátkodobé. prečo by mala žena zotrvať vo vzťahu, kde musí byť aj ženou aj mužom? nielen vo výchove, ale i čo sa týka prác doma? ja som od ex takmer 4 roky preč a neľutujem ani jediný deň
Aj ja si myslim, ze na dieta ste este mali cas. Vy dvaja by ste ani nemali rodinu vobec co mat.. Uz davno ste mali byvat spolu a on odist od mamicky, ked si vedela, aky je ich vztah aka je jeho mama, kedze nepoznate sa rok... Ine riesenie tu ani nie je, jedine ze sa normalne odstahuje od mamy. O to ako sa k tebe sprava, aka je.. to ti moze byt ukradnute. Kaslat na nu a neriesit ju. Ziaden cas jej nepomoze, toto by som neriesila na ukor svojho kludneho zivota, a liecbu sokom by som skusila. Vy mate dieta, mali by ste mu NORMALNU rodinu a normalnu domacnost zabezpecit. Ak to priatel nechape, ja by som sa s nim asi rozlucila. Ja chapem, ze mama je mama, ale vsetko na svete ma nejake hranice... a ked raz si zalozil rodinu, je tam ako otec potrebny, nie ako "navsteva".
@panelacikova No vidis. Takze si tym poprela svoju prilis zovseobecnujucu vetu: (vsetci) chlapi uz nie su chlapmi. Maj pekny den. 🙂
@majkeel nie veru 🙂 ja som nikde nenapísala všetci 🙂 vkladáš mi do viet slová, aby ti to vyhovovalo a aby si sa mohla oháňať tým, ako mi naložíš, ale na to som si už zvykla 🙂
@panelacikova
:D mala si najskor ten prispevok zmazat ;)
Dnes o 08:37
@majkeel dnes majú vzťahy krátku trvácnosť práve kvôli tomu, že chlapi už dávno nie sú chlapmi...
@majkeel ešte raz: kde píšem "všetci"? 🙂 prečo by som mala mazať niečo, za čím si stojím?
@majkeel a stále si myslím, že si žena, pretože rýpeš, kde sa len dá a to nemyslím teraz iba svoju osobu. alebo si chlap so sebavedomím rovným nule 🙂
@panelacikova Zato ty si urcite zena. Najskor chce odskriepit, to co si napisala cierne na bielom. Ked to nevyjde, zacnes urazat. ;) Ja mam sebavedomia aj na rozdavanie, kludne ti pridam. ;)
@lucka194 to ze ty sa toho vztahu nechces vzdat je pekne, kto vie ako sa k tomu stavia on, tak naozaj, teraz nemyslim len co ti povie, ale co je ochotny realne spravit (nespochybnujem ze ta lubi ani nic podobne). Lebo keby tak ako ty, uz by ste to "co povie maminka ak tam prespis", "co bude maminka robit ked sa den-dva neozve alebo dokonca so svojou rodinou skoci na tyzden na vylet robit" vobec neriesili. Zase dva roky chodenia to nie je tak malo... My sme po roku mali prenajaty byt a mamicky sa mohli na mihalnice postavit. NIekto ani ja ani moj chlap neriesil co hovori mama... a to moj je jedinacik a mama je na neho nafixovana velmi, problemov sme za 16rokov spolu rieisli milionkrat kvoli tomu... Ak chcete neustale riesit jej spravanie voci tebe, nikam nedojdete. pretoze to treba brat tak ako to je a neriesit. Ono to prejde same, alebo neprejde... A uvedom si, ze pre nu to nie je bezdovodne, ona ma dovod: ma iba syna a ten chce odist.
@simca06022011 jedináčik je aj on... on sa k tomu stavia normálne, on chcel byt už dávno pri mne, len včera vyšlo najavo, akí sú chlapi nedopinavi... už počas toho, ako som otehotnela, som mu vravela, nech sa ku mne nasťahuje, že nebudeme musieť riešiť nájom, len bude musieť dochádzať do práce... stále mi na to len odpovedal, že jemu je to ďaleko dochádzať a že u mna nemá kde cvičiť... tak som to vzdala s tým, že mám pocit, že ho do toho tlacim.... včera sa mi vyjadril, že som ho do nicoho netlacila a že ma výčitky, že ku mne neprišiel už vtedy, teraz to už nie je pre neho problém...
Mamu ani tak neriešil, povedal, že si bude musieť zvyknúť a to bolo celé...
A čo sa týka toho, že ona ma iba jeho - je podľa mna chyba takto sa fixovať na jednu osobu... kamarátky čo mala, mali iné zaujmy ako ona, ona chcela chodiť do prírody namiesto kávy... ale existuje veľa spôsobov, ako si najst take kamarátky, a venovať sa koníčkom...
@lucka194 to ci je chyba sa fixovat a ci nie an dieta uvidis ak sa ocitnes na jej mieste. Kazdy sa fixujeme na to, co ma... zase az take lahke si najst nejake "kamosky" ked ostatne maju ine zaujmy nie je..
@stanulienkat Nezáleží na veku, ale na človeku, aký je. Buď si vyberie mamičku alebo milovanú ženu a dieťa! Dala by som mu ultimátum! Potom by sa spamätal! Svokra im má pomáhať, podporovať ich a nie im robiť zo života peklo!
@simca06022011 mám dieťa a nebudem sa takto naň fixovať, už len kvôli tomuto... je to dieťa, nie môj osobný vazen... a existuju kadejaké skupiny, kde si osamelí ľudia hľadajú partakov na výlety...
@alguno obávam sa, že ultimátum bude pre autorku len prechodným riešením....
@lucka194 ešte sa ťa opýtam... najprv mal problém sa presťahovať, teraz tvrdí, že to mal urobiť, že ho to mrzí a neviem čo ešte. kedy povedal toto? keď si sa už ty nasťahovala bližšie? k rodičom? ako ďaleko máte k sebe teraz? a kedy skončíte prerábku bytu a čo také tam vlastne prerábate?
@alguno do takej situácie ho určite dostať nechcem... hľadám zdravý stred... a ako som už spomínala, on nemá odtiaľ problém odísť, tiež už súri prerabku bytu, aby bol s nami... len keď som bola tehotná, nepochopil, že ho potrebujem pri sebe, len som na neho potom uz nechcela tlačiť a nútiť ho, aby kvôli mne dochádzal do práce ďaleko...

To sa robi tak, ze sa kupi flasa cerveneho. Sadnu si spolu a hodia rec. Bud mozme spolu vychadzat, dohodneme sa, uzijete si syna, aj vnucence, syn bude mat vztah a rodinu, ktoru ste vy nemala. A vsetci budu spokojni. Alebo rozbijete synovi rodinu a vnuca/vnucence si pomaly ani neuvidite. Ako to chcete?