icon

Svokra ma nechápe: Ako riešiť napätie v rodine?

zlotka
13. dec 2024

Ahojte, chcela by som vedieť váš nestranný názor. Svokra sa nepáči ,že som začala menej ku nej chodiť, mužovi rozpráva že sa chcem od nich odstrihnúť, a snaží sa vo mne vyvolať pocit viny . Dcéra mi začala chodiť na internát ,a cez víkend mám teraz najviac roboty, popriať jej , navariť ,a pripraviť ju na ďalší týždeň na internát. Kto má dieťa na internáte, tak vie o čom hovorím . Lenže svokra to nevie pochopiť. Vlastné ma nikdy nemala rada, a teraz sú našla dôvod ,že môže na mňa kričí pozerať. . Čo si o Tom myslíte vy?

zlotka
autor
13. dec 2024

@janickacrazy prepáč ale to nie je môj štýl, že mi dieťa príde domov po týždni, ja jej len hodím peniaze a sevas ,postarajú sa o seba sama. Ja som matka.

zlotka
autor
Autor odpoveď zmazal
zlotka
autor
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
13. dec 2024

Preco je 30km taka dialka, ze sa tam neda ist na otocku nepochopim...

jamimo
13. dec 2024

@zlotka internát, neinternát, pranie, nepranie, 👆keď raz chcem mať víkend pre moje fungovanie, môj systém, prácu, oddych... stručne, jasne a slušne sa vyjadrím. Ak svokra nepochopí, jej problém. Nepotrebujem, aby ma mala rada. Mám rada samu seba a žijem tak, aby som bola ja šťastná. Nemám žiadnu zákonnú povinnosť s hrozbou trestu smrti navštevovať svokru počas víkendu. Asi tak všetko. Dovidenia, dopočutia 😉

frflos_nespokojny
14. dec 2024

@zlotka myslim si, ze sa tvojim prispevkom chces iba ospravedlnit, preco svokru zanedbavas, ale nebude to uplne tak. byvam v dome a tam je prace neurekom.
dcera studovala mimo domov. je pravda, ze nechodila kazdy tyzden domov, pretoze to bolo velmi daleko a nasli sme si cas.
a teraz k veci.tvoj muz je jedinacik? tvojej svokre chyba asi sluzka a postoj sa nezmeni aj ked jej budes utierat zadok. manzela tvoja svokra iba nainfikuje a domov pride ako britva.
pokial svokra nevie pochopit situaciu, tak by som to nechal tak. hlavou mur neprebijes.
manzelovy poviem, ze nestiham a nepojdem, alebo prid po mna predvecerom,lebo nemam cas a nech ti to nevyhadzuje na oci, lebo sa ti to zhnusi a nebudes tam vobec chodit. svokrine usta nikdy nezavries aj kedy si sa potrhala. musis si urobit doma poriadok, lebo budes trpiet. mam svagrinu, ktora cvici manzela. vsetci na nu nadavaju, ale ked sme spolu, tak sme na nu ako hrdlicky. vsetci to vedia aj ona to vie a ma svaty pokoj od kazdeho.

januska12323
14. dec 2024

Máš vyhraté, chlap nič doma nerobí tak sa môže realizovať u svokry win win.

dadka1997
14. dec 2024

@zlotka ty jej nemaš čo vysvetlovať a nikam chodit nasilu

mimikarol
14. dec 2024

Keby si aj celý víkend prelezala na gauči tak čo? Veď to neni tvoja povinnosť stále za ňou chodiť. To si človek ani nemôže oddýchnuť a stráviť víkend ako chce alebo ako potrebuje?

nelili1978
14. dec 2024

@zlotka veď nech svokra nachysta dcéru a ty si u nej poseď aj celý víkend

janickacrazy
14. dec 2024

@zlotka myslím, že u vás je hlavný problém inde a to, že manžel doma nič nerobí

stanulienkat
14. dec 2024

Treba svokre povedat, ze nemozes chodit, lebo muz miesto toho, aby nieco doma porobil, chodi brigadovat k nej. A vsetko je na tebe. Preco doma muza nezapriahnes? Ved on ma uz svoju rodinu. Co chodi k svokrovcom stale robit?
Vikend si uzi podla svojho. Ty si tiez potrebujes oddychnut a travit cas s dcerou.

luccija
14. dec 2024

@zlotka a čo tam muži robí?babka kúri drevom?ja si fakt neviem predstaviť prečo všetci hovoria, že okolo domu je toľko roboty aj moji rodičia kúria drevom, ale to porubeme v septembri a potom sa len vyťahuje.On babke vysáva, nakupuje, navarí, alebo je tam len ako spoločnosť?ako ja chápem, že sa starí ľudia cítia osamelo, ale nedá sa všetko.
Veď snáď nestavia kurín, altánok tak aká robota v zime?koľko má vlastne svokra rokov?
Tiež môžeš chcieť ísť s dcérou do kina či len tak sedieť a rozprávať.Tvoj muž tam aj prespáva?

luccija
14. dec 2024

@zlotka má syna tvoj muž nemá starosti, že dvere navaris na pondelok, upečies koláč atď...Sebci su obidvaja a z teba spravia zlu.Muz môže v piatok navariť a môžete tam ísť v sobotu spolu a dcéra predpokladám v nedeľu poobede odchádza tak ani pomaly žiadny čas s ňou.Jednoducho sa situácia zmenila

zlotka
autor
14. dec 2024

Voľakedy sme tam aj spávali, a to bolo cez týždeň v robote,cez víkend u svokry, cez týždeň v robote ,cez víkend doma doháňať, čo som zameskala. Ale to som štopla,už nemám 20 rokov. Ostali soboty,ráno tam ,večer domov. . Kuria drevom ,kosiť, viniča,ťahať žumpu čistiť komín, sadiť, okopavat, oberať ,podľa sezóny, a tak ďalej.

zlotka
autor
14. dec 2024

Muž nie je jedinácik, má brata, ale keď som svokre povedala že by si mali robotu rozdeliť, tak svokra odpovedala, že on nemá vzťah k robote okolo domu.

luccija
14. dec 2024

@zlotka no dobre to sú roboty na jar v lete.Tak druhý brat nemá vzťah a len sa príde nabalit a vy ste sa obetovali.Robis dobre vy tiež s mužom nemáte čas ísť do lesa, svoj program.Babka si už na to zvykla a teraz bojuje

gribka1
14. dec 2024

Akože všeobecne praktizovať nejaké každovíkendové návštevy rodičov je cez. Kde je rodinný život jednej rodinnej bunky, víkendové výlety, trávenie spoločného času a možno spoločné práce okolo vlastného domu a bytu. Zakomponovať rodičov by nemalo byť obmedzujúce z jednej či druhej strany.

jaond19
14. dec 2024

Si az moc dobrá (makka) tak ta snazia ohybat. Ako muz, tak svokra. Okolo teba kto skace? Kto sa zaujima s cim potrebujes pomoct? Ci zvladas? 30km nie je velka dialka, ale medzi vami osobne je neprekonatelna dialka, ktoru ona zvacsuje coraz viac. By som obom povedala (svokra+muz) ze ty nepotrebujes aby ti organizovali cas a zivot, ze ked sa ti dá, rada pomozes, aj napriek tomu ze za to dostanes len hŕbu kecov a stazností. A dcera tiez nie je jojo na gumke, ma svoje povinnosti ktore si musi plnit pre svoj lepsi start do dospelosti a svojej buducnosti, a ked im dvom na tom nezálezí, tak tebe ano. A navstevu privitas, ale skakat ako druhý píska nie.

frflos_nespokojny
14. dec 2024

@zlotka velmi dobre to poznam. jeden bude driet, lebo ma taku povahu, chce pomoct a vlastna matka zneuziva jeho lebo on ju miluje a vlastne ju to aj nabija, pretoze on je ten kto rozhoduje. nakoniec pride ten den po a vsetci budete prekvapeny.
pred dverami notara budete este rodina, ale az videze von bude po vsetkom !!!
viem mame sa vsetci kajat, ale uz ma to vsetko s...rie

natalka13
14. dec 2024

Moji chalani si vedia oprat, necitim sa zlou matkou. Naopak.
2x mesacne / 2 necele dni/ si nenajdes cas ist k svokre? 30km? Tolko pomaly idem do prace.
Ze nic nestihas no ked.muz nepomoze dcerenka tiez ma ruky tulena, tak sa necuduj.

frflos_nespokojny
14. dec 2024

@natalka13 nehnevaj sa necitas? od rana do vecera tam je a svokre to nestaci.
to je aj na mna vela.

luccija
14. dec 2024

@frflos_nespokojny veď preto sa pýtam či tam robí maľuje, prerába, alebo prinesie drevo a rozpráva s babkou tá mu navarí atď...30 km nie je veľa, ale stačí jeden deň ísť k babke na 3-4 hodiny a mať svoj život.Dcera si raz nájde priateľa, veď nemôžu mať ľudia celý týždeň povinnosti a potom z dvoch voľných dní sedieť celý u babky.To by som babku zobrala k nám radšej na navstevu

frflos_nespokojny
14. dec 2024

@luccija 30 km nie je vela, ale tam+spat je 60 a krat nekonecno. PHM drahota a neratam ine veci. dieta na intraku to vsetko stoji prasule. a k tomu na zahrade lopotit to nestoji za to pokial ta to bavi. nakoniec zostarnes, krize v prdely a co mas z toho? dobry pocit? nie len vycitky od nevladneho cloveka, ktoreho uz ani nemozes citit

ibatanecnica
14. dec 2024

@zlotka hnusna si akurat na seba ze si toto vobec priipustas.moja dcers.nie je na intraku a tiez nrmam kazdy vikend cas ist ku svokre. Je to tvoj zivot co.chces robit ty tak to rob

mondolina
14. dec 2024

môj syn je tiež na intráku, nemám pocit, že kvôli tomu cez víkend nestíham...opraté má za chvíľu, varené, pečené nechce.
keď tak si zoberie rezeň z nedeľného obeda.
keď k svokre nechceš tak nechoď.

mikadooo
14. dec 2024

@zlotka nie že svokra ťa nechápe. Muž tiež nie je schopný žiadny ústretový krok spraviť.... Ani skrátiť návštevu, ani doviezť svokru, ani nič 🤷🤷🤷. Tak ja neviem... Čo tak hodiť časť povinností na neho, aby pocítil na vlastnej koži? A tebe sa trošku uvoľní časová kapacita a možno budeš u svokry častejšie. A zrazu mužík možno pochopí, že stačí tak byť pol dňa, lebo musí ešte prádlo poskladať... Tak by som ja povedala - ok, pôjdem, ak ty sa postaráš cez víkend o prádlo, plus povysávaš a zmyješ podlahy, plus prach, potom ja stihneh všetko počas jedného dňa a druhý deň môžeme byť u svokry...

mikadooo
14. dec 2024

@zlotka Jaj čítam, že muž mukluje u mamky:D. Nuž, keď svokruška doteraz nepochopila, že ti je treba starať sa o vlastnú domácnosť, tak tam nič nenavysvetľuješ 😄. Akurát muža by som sa opýtala, či mu drbe načisto, že sa ma nedokáže zastať, či si myslí, že doma sa to samo to porobí, kým my babke servis porobíme 😄😄😄. Sadnite s mužom, dohodnite nejaký kompromis, ja neviem raz za mesiac že sa tam zjavíš a svokre povedz priamo, že skáčeš doma okolo vlastnej domácnosti, lebo ti na víkend nikto nechodí vypomôcť. (A už nemáš 20 ako kedysi...).

natalka13
14. dec 2024

@frflos_nespokojny je jedno ci tam je 12hodin . To je ich chyba ze nedokazu prist na 2h. 30km fakt nieje dialka.

sisaka
14. dec 2024

To je tak, keď ľudia nevedia povedať na rovinu a len samé výhovorky.
My sa bavíme s mužom na rovinu, žiadne tanečky okolo toho. Ja by som jednoducho povedala : Nemám chuť ísť na návštevu k svokre, nechce sa mi, nechcem tam makať, chcem si doma oddýchnuť … miesto výhovorky, že 2 dni chystám dcéru na intrák 😅 a druhý to isté chcem byt s mamou cely deň, rád chodím k mame na celý deň, vyhovuje mi tráviť víkend u mamy, cítim povinnosť tráviť u mamy každý druhy víkend … miesto neoplatí sa mi ísť 30 km na “otočku”. 🤦‍♀️