Svokra ma nepočúva
Nezvyknem sa sťažovať na svokru. Rozumieme si a naše vzťahy boli vždy dobre. No ide o to ze mi naučila syna na mobil. Syn má skoro 5 rokov a doteraz som ho mobilov a internetu stránila a teda stránim aj ďalej. Nikdy nemal potrebu ťukať do mobilu ani ho len nezaujímal. No po terajších prázdninách mi je veľmi ťažko. Par krát do týždňa bol u svorky. Nespaval tam iba tam pobudol par hodín kým som si ja potrebovala niečo vybaviť. A svokra hneď ako som zavrela dvere dala mu do ruky mobil a nezaujímala sa. Dokonca mu vyčlenili 1 mobil a tam mu nasťahovali hry. Syn začal byť agresívny a správa sa veľmi zle. Dokonca jeho spánok je plný úplne bezduchych vykrikov. Zakázala som jej aby mu dávala mobil, viac krát som ju pekne prosila nech to nerobí. Ona povedala ze nech sa nebojím ze mu ho nedá. No ako som písala ze len som zavrela dvere a už mu ho dala. On si ho ani sam nemusel pýtať, jednoducho mu ho hneď pcha do rúk. Povedala som jej aj ze tam syna viac nedám. No ona aj tak vie ze keď nemám inú možnosť tak ho tam doniesť musím. Nerešpektuje mňa a ani manžela. Vôbec, už sme sa s manželom kvôli tomu x krát pohádali lebo aj on jej to vravel a ona to ma na háku. Dokonca naučila syna ze ma klamať, povedala mu ze nech maminke nepovie ze bol na mobile. No syn príde domov, najprv zatĺkať ze nebol a potom povie ze babka zakázala hovoriť ze bol na mobile. Prosím vás povedzte mi co mam robiť, ja som z toho už zúfalá. Ako si jedna žena nedokáže dať povedať. Je to moje dieťa a keď doteraz zvládol byť bez mobilu tak to zvládne aj ďalších 5 rokov. Ja sa mu doma plne venujem alebo sa hrá s hračkami. Ona doma nič nerobí aj tam som mu odniesla nejaké hračky aby nepovedala ze tam sa nemá s čím hrať. Majú velikansky dvor no nie aj tak ho nepošle hrať sa na dvor.. Viem ze ho ma rada čiže ju neobtazuje to ze jej ho niekedy dám, len ma to hnevá... Prosím tie co ste za "ved keď sa chvíľu pohrá nič sa nestane" mi tu ani nepíšte. Mam na to svoj názor a jednoducho moje dieťa ten mobil mať nebude keď ho nepotrebuje.
Zaraža ma tvoja pasivna agresivita na niektoré komentáre, tipujem, že to budú tie, ktorých odpoveď typu "tak ho svokre nedáváj" sa ti nepáči. Máš tam aj muža, tak keď sa nedá tebe, môže sa aj on zapojiť, aby malý nebol u svokry, predsa exiatuju dovolenky v práci. A ja som sama s dvomi detmi a malú 4 ročnú mi mama stráži, iba v najnutnejších pripadoch. Od jej narodenia sa tak stalo možno 5x. Inak chodí dcérka vsade so mnou, vratane lékárna. A aj keď ides ku gyn. tak sa ti syn nemusí pozerat na p*cu 🤦♀️ ale môže ostat v miestnosti u sestričky. Ale teraz už je školka, tak snad také veci nebudeš musieť riešiť 😉
Môj syn mal 3,5r keď som otehotnela. Najväčší covid. Zákaz návštev, zavreté škôlky, zákaz cestovania, zákaz sprievodu k lekárovi...A muž lekár skoro nonstop v praci.
A ja ku lekárovi každý boží týždeň k nejakému (rizikové tehotenstvo). Vsade chodil so mnou. Ale ze všade. Niekde si popindali, ale pochopili, že inú možnosť proste nemám 🤦♀️😂
Ano brala som si ho aj ku gynekologovi. Vsade chodili deti somnou nedavala som ich nikomu strazit. Ziadny dr ma nikdy nevyhodil ani mi nikto nikdy nic nepovedal.
autorka a to chodíš ku gynekologovi každý týždeň? Veď môže zostať u sestričky sedieť. Všetko sa dá zariadiť alebo ho šupni kámoške alebo radšej zaplať za tú chvíľu nejakej študentke nech ti ho postráži. zbytočne nadávaš na svokru. tá si pôjde svoje, tak keď sa ti to nepáči, čo by sa ani mne, tak sa zariaď inak. Ja som dcéru všade brávala. 5 ročný nie je pol ročný , vydrží. Alebo ti to potom za to nestojí.
autorka a neviem prečo si arogantná a urážaš tu ženy. Dobre ti povedali. Chceš rady a keď ti poradia, tak im nadávaš. Fakt skvelá vizitka
nedaj ho tam. A lekari vybavovania...? Samozrejme, ze sa to da zvladnut. Ja nemam ani svokru ani mamu a zvladli sme. Lebo sme museli. Ja som k lekarovi chodila aj s detmi, nebola ina moznost. Chod tak aj ty. Alebo nech ho strazi manzel, kym pojdes k lekarovi. 5r nechodi do skolky?
Ja beriem tiež deti zo sebou vsade. Počkal by pri sestričke. Veď sestrička nemá pracovný stôl hneď pri koze. Malý je uz veľký chalan. Normálne mu povedz, nehnevaj sa babke tá nepustím, dáva ti mobil, uci ta klamať a to je hriech. Bodka. Buď k nemu a k babke úprimná a nebudes musieť písať na koník o rady. Opýta sa si svokra či môže? Úprimne odpoviem, ze si este na ňu nahnevaná, ze ta to musí prejsť, ze ho ucila na mobil a klamať. Na stráženie popros priateľku alebo niekoho iného z rodiny. Najhoršie je keď sa hanbis/bojis povedať. Ja to mám obcas tiež s mamou alebo so svokrom. Vždy im pripomeniem ze som ho JA porodila, a ze oni šancu na vychovávame deti uz premrhali. Su ticho a vychádzame si ďalej. Čo si myslia má nezaujíma.
Ja tiež deťom nedovolím Smart mobil, a to pocujem reakcie, ze su jedinni z triedy....teraz dostali tlačtkovy ....chodia do školy busom, potrebujem sa s nimi skontaktovať. Robis správne kroky. Drz sa. Keď si budete stáť za svojim, nikto ťa nemoze spochybniť. Navysvetluj. Takto to bude a hotovo. Nenechaj sa z toho rozrusovat. Držim palce
@miskakyska tak to si toho ešte veľa závidela, prečo niektorí dospelí keď raz potiahnu z cigarety sa stanú fajčiarmi? Ved sú to dospelí ludi
Podobne mi robila svokra , nasla som si k dcere studentku na odporucanie a mam pokoj.
Ako verím tomu, že synovi sa mobil zapáčil a o to viac, že ho má doma zakázaný, resp. nedostupný. Ja naozaj nechápem, prečo ho musíš dávať svokre - neviem si prestaviť čo by som také musela vybavovať, aby som tam nemohla vziať dieťa. Môj syn - tak ako deti veľa mamičiek, ktoré ti tu napísali - chodil všade so mnou. A keď sa syn pýta k babke, tak môžeš ísť predsa s ním. Asi by tvojmu dieťaťu prospelo začlenenie sa do kolektívu seberovných. Zrejme ti situácia - manžel na týždňovkách, neustály pobyt s dieťaťom... prerastá cez hlavu, pretože tá tvoja poznámka týkajúca sa návštevy u gynekológa s dieťaťom je max. neprimeraná a od veci...
Áno aj u gynekológa bola dcéra so mnou. Sedela pocas vyšetrenia pri sestricke
Mam uz 15r dceru, mobil mala prvykrat obycajny tlacitkovy v prvej triede, kedze obcas sla sama do skoly, ked sa nam nedalo, aby mi napisala, ze je v skole, ci ked prisla skor zo skoly, ze uz je doma. Ale chodila do druziny, muz po nu. Hry ani neviem, ci dake tam mala, mozno toho hada. V skole museli mat vypnuty a zamknuty v skrinke. Takze vas chapem s tym mobilom. Tiez ako skolkarka nemala, aj ked prosila, naco. Mali sme knizky, pozerala klasicke rozpravky v telke - Krtko, Smolkovia, Skippy... ci o konikoch na videu. Tie moderne My little pony mi prisli strasne falosne rozhovory... ale boli aj pekne Horseland, Mia a ja, ci Bibi a Tina, ale to som uz odbocila. Vzdy som pozerala, co pozera v telke, ci s nou. Alebo sa hrala v detskej s kuchynkou, babikami, ja som vedla v kuchyni varila, dakedy prisla, ze aj ona chce so mnou 🙂
Svokra je cisty manipulator, ked nerespektuje. Skuste fakt radsej ist s nim, ci skolka, kamoska, suseda, ak nie k dr s nim. Alebo ako radili, objednajte sa na termin, ked bude muz doma. A ak svokra, dajte mi ten mobil, aby ste si bola ista, ze mu ho neda. Ona ho nema ucit klamat, ale mu byt prikladom, vzorom, nie opak. Asi si ho kupuje tym mobilom, hrami, nema ho ako zaujat v dome, zahrada??? Nase deti radi travili cas u starkych, sa hrali v zahrade, varili s mamou, piekli, oberali l, ci cistili ovocie, zeleninu, hrabali seno, nosili drevo-stiepky do kotolne... vzdy sa da deti zaujat aj pracou, nie mobilom. Nasi prave neznasali, ked uz mali vnucata mobily a hnali ich od nich. Zrejme vasa svokra sa nechce hrat s vnukom a takto jej da pokoj, co je smutne ☹ drzim palce.
Brať so sebou dieťa všade je predsa súčasťou výchovy, učíš ho tým ako funguje svet, ako sa riešia veci, nikdy som nepochopila takéto odkladanie, lebo vraj s dieťaťom sa to nedá. 🙄 Mala som naozaj náročné dieťa, ale chodilo so mnou ku všetkým lekárom, do banky, na poštu, do officu, na nákupy, proste všade.
Teba stve, ze ta svokra nerespektuje. Tak s tym nic neurobis. Musis sa naucit to brat ako je, neprerobis ju a zariadit sa inak. Overila by som si, ci je to vlastne stale pravda, mozno ti syn povie "co chces" pocut. Daj mu mobil z domu, kde nainstalujes aplikaciu s odposluchom.
Nechapem, preco bol viackrat v tyzdni u tej babky, preco ho nemozes mat pri sebe?
A taktiez mi nie je jasne, preco sa hadas o tom s muzom, ak aj on povedal svojej mame nazor - co by mal on viac urobit? Bud rada, ze je pri tebe.
Aj ja mam deti zive, a nejedenkrat boli so mnou kade tade, aj tak sa ucia ten zivot, ako nakupit, ako vybavit... Dieta mi u lekara, na tych 15 minut sedi v ambulancii so mnou, alebo pri sestricke, a ma v ruke mobil. Na mobile mam stiahnute rozpravky podla vlastneho usudenia, daju sa stiahnut aj audio.
A ver ze nie si v tom sama, mnohe z nas to maju tak isto, nie su to len prazden rady. Mne sa svokra tvarila, ako chce byt s dcerou, lenze nikdy sa jej nevenovala riadne. A sama velakrat povedala, ze ju to nebavi. Nikto ju vsak nenutil. U nej im vzdy pusti telku. Zariadila som sa tak, ze v ten den deti uz doma nic nepozeraju. Nastastie chodime len raz za 2 mesiace. Nemalo totiz ziaden vyznam to so svokrou riesit. Naucilo ma to hladat sposoby, aby to vyhovovalo mne, a detom. Netvrdim ze je to idealne, ale to nebude nikdy.
Tak ja napr.som naozaj nemala kam dat dieta,vsade musela somnou,nakolko som ju mala v neskorsom veku,moji rodicia uz boli starí a manzel uz rodicov nemal.a fakt sme nemali na svete nikoho,kde by som ju mohla dat postrazit.a ked som bola na gyn.,sestricka vobec nemala problem ju tam chvilku strpiet.
Jasne ze sa mi nedivala na p...
Vsetko sa da,a jednoducho to museli aj lekari pochopit.ale ked som im to takto vysvetlila,kazdy bol ustretovy
Ja mam tiez cerstveho 5rocaka. A ked je chory, strazi ho babka. Svokra. Pekne sa mu venuje,ale da mu aj tablet. Kt doma nemame. Tiez si zapne youtube. Ale mne to zily netrha. Som vdacna ze nam pomoze s varovkou. Ze je najedeny a v bezpeci. Kym som v praci. dolezite je ze vacsinu casu travi podla mna plnohodnotne (hra. Sporty. Knizky. Aj rozpravky v tv). To minimum casu u babky ho isto negativne neovplyvni. V tvojom pripade, ak ti to velmi vadi, by som riesila platenu silu
Isto nájdeš iné riešenie, ako ho tam dat. Mám 3 deti, som pracujúca a stari ridicia byvaju od nas stovky km. Zvládla som nájst riešenie vždy. Nič iné mi nezostáva, aj ty to určite zvládneš.
Nemusíš sa báť, že ti svokra pokazí dieťa mobilom. Úplne stačí, že ma takú agresívnu a vulgárnu matku. To je horšie ako “mobil”
@minutka Zavisi od pristupu. Ak mas fajn babku a pozera s nim a kontroluje to, je to ok, ak mu to zapne a ide si varit, je to sekunda a uz dieta pozera ako zralok napada cloveka, ako auto zrazi dieta a pod. Moji ked som raz neustrazila u svokry, zapla im kovbojku, to bola sekunda, a uz tam niekomu brucho rozparali. A na moju otazku, ze na co to vobec pusta? Zevraj, to je zivot! Fakt? Telka nie je zivot, to je fikcia. Na ulici sa bezne brucha neparaju. Samozrejme my si potom odideme domov a ja malemu dietatu budem musiet 100x vysvetlit, ze to je len akoze a ze sa to nema, a trpnut, ci tie kraviny, na ktore nie je ZRELY, nebude skusat aj v skolke/skole.
My sme napríklad sami v zahraničí a áno, minule som mala dcéru u gyn sebou presne 4,5 ročná, druhú mi kamarátka zobrala plávať. Keby nie, idú obe. Normálne čakala na boku pri hlave. Zvykli už aj čakať v čakárni. Máš zvláštne reakcie na rady od dievčat.
Ku svokre, vysvetliť, žiaľ ak nepadne na úrodnú zem zmieriť sa s tým
@ajka0207 Nie, nemajú vôbec problém...vlastne raz som s dcérou na ortopédii na kontrolu kĺbov, neviem koľko mala, samozrejme plakala ako divá, a vtedy mi doktor povedal, že nech sa po správu zastavím sama bez dcéry, tak som mu povedala, že ona je jeho pacientka, tak prídem aj s ňou, a že on nemá nervy na detský plač, tak som mu povedala, nech zmení zamestnanie 😀 ale to sme tam boli prvý a poslednýkrát ...všeobecne nikdy nikto nemal problém.
Nečítala som ostatné komentáre ale ja si veru beriem deti so sebou- lekar, pedikúra, manikúra......takže dá sa to. Len v tom momente nemáš taky ,,kľud,,
Tak jej ho nedávaj...Nemôžeš ísť s päť ročným dieťaťom k doktorovi? Vážne ?Ja som mala minule niečo s platničkou a išla som sama s doktorovi s 2 a 3,5 ročným dieťaťom lebo som už nemohla vydržať od bolesti. A ver tomu, že moje deti sú ako dvaja čerti. Alebo ak sa ti nepáči, tak daj syna do detského kútika.

Brávam so sebou ku gynekologičke aj k iným doktorom či na vybavovačky dve najmenšie deti, z toho starší neobsedi,ale nemám na výber, keďže MM býva celé dni mimo skrz robotu. A vždy sme to zvládli. Teraz majú 2 a 4r. Vždy sestričky boli ochotné ich tú chvíľu postrážiť,, kým som bola na vyšetrení (nikdy nemuseli pozerať na to, čo sa pri vyšetrení robi, takže tá reakcia je absolútne nemiestna 🤦♀️) . Vybavovačky boli síce občas "o držku", ale dali sme aj to. Veď toto sú veci, ktoré sa nedejú každý deň a dajú sa zvládnuť. Ale určite by som ich nedala k svokre, ktorá nerešpektuje moje rozhodnutia. Je to Vás synček, Vaša výchova...treba si pevne stát za svojím a keď to nebude ani naďalej rešpektovať, skutočne ho tam nedávať, lebo Vám všetku snahu so synčekom rozbije a obráti Vám ho naruby.