icon

Svokra ma nerešpektuje a manžel je na jej strane

ama25
11. júl 2016

Ahojte dievcata.
Mam problem so svokrou a neviem ako dalej....S manzelom mame rocnu dcerku. Byvame 300 km od svokrovcov a za cely rok nas boli pozriet iba raz napriek tomu ze sme ich vela krat volali. Ked pricestujeme my je to vzdy velmi rychly vikend ktory sa snazime stravit striedavo u mojich rodicov (byvaju par km od svokrovcov) a u svokrovcov.
Posledny vikend sme sa so svokrou povadili a velmi sa ma dotklo ze manzel si zastal ju a tvrdi ze ma pravdu. Islo o to ze dcerka na nu nie je zvyknuta a ked k nim prideme svokra mi ju hned zoberie na ruky a odide s nou do inej izby. Dieta place ako o zivot a trha sa jej z ruk az sa bojim ze jej spadne. Niekolko razi som ju prosila aby to nerobila. Nech da dcerke sancu zvyknut si a potom ked bude ona sama chciet tak si ju moze zobrat. Tento vikend ju zobrala a napchala do detskeho kociarika v ktorom sa vozi babika ze ju ide vozit po byte. Ste mali pocut ten zufaly plac. Tak som prisla, dcerku z tade zobrala a svokre som slusne povedala aby ju tam nedavala ze sa jej to nepaci. Na to sa ona urazila a ked sa vratila z cigaretky tak som jej povedala aby sa nehnevala ze som ju nechcela urazit ale ze sa to dcerke nepaci a boji sa jej lebo ju nepozna. Na to svokra zacala na mna kricat ze ona vychovala dve deti a je ucitelka a predsa vie co robi. A ze mne sa nepaci nic co robi a ked je to tak nech sa o malu staram sama. A ako velmi som sa ja zmenila a co vsetko ona pre nas robi. A preco by sa jej mala mala bat ved ona je jej stara mama.....atd. Aby sa nestupnoval konflikt zahryzla som si do jazyka a este raz zopakovala ze ma mrzi ak sa urazila a ze mi zalezi na tom aby sme spolu dobre vychadzali ale ze by mala dat dcerke sancu zvyknut si na nu a nove prostredie. Tak som si zase vypocula aku velku chybu robim a ze si nikdy nemyslela ze budem takato.
Najviac sa ma dotklo ze manzel sa zastava svojej mami. Povedal mi ze to prehanam so starostlivostou a ze mam malu nechat plakat aj 20 minut a ona si potom zvykne. Nesuhlasim s tymto postojom a nepride mi v poriadku budovat si vztah s vnuckou takymto sposobom. Ako som uz spominala mala ma rok a ked niekam prideme trosku sa hanbi a ked sa niekto ma nu pozrie skryva sa za mna. Ale po dakej polhodinke sa osmeli a sama zacne byt zvedava na ludi a prostredie. Potom sa uz len raz za cas uisti pohladom ci som tam a ide si posvojom za tym co ju zaujalo.
Pride mi ze svokra nerespektuje ani mna a ani dcerku. Vobec nevnima ze mala sa tlaci od nej prec. Cim viac sa mala tlaci prec tym blizsie ide svokra k nej az mne samej je to neprijemne. Tlaci jej pod nos hracky a vobec nevnima to ze mala ich odtlaca ruckou prec. Chyti jej nozicku a zacne steklit. Dcerka tou nozickou kope lebo si ju chce vyslobodit.
Nemozem sa na to pozerat....a potom mi je vykrycane ze to prehanam so starostlivostou.
Co si o tom myslite ? Mali ste niektora podobny problem ? Co mam urobit aby sa hadka so svokrou nezopakovala aj v buducnosti ?
Dakujem za rady aj nazory

kvietok173
13. júl 2016

@petra7777 hádam srandujem co píšeš? Ja som nikomu prsia neukazovala zvyknem mat prehodnu plienku a my sme úplne normálna rodina a všetci sme sa normálne by
bavili a normálne sme si pozerali do oči. Vôbec tu nešlo o kojenie nie preto som to napísala ale preto ze každý každého rešpektujeme. Normálne sa mi rozum zastavuje ze takúto debilitu mohla napísať žena 😔

kvietok173
13. júl 2016

@petra7777 a este jedna prosba mimo tému ked si ste taká odborníčka cez prsia. Som mamou 4 deti. Snažila som sa pri výchove ako som vedela, urcite nie som dokonala a tak prosím o radu. Dcérka ma presne dva roky a kojím ju. A ked sme niekde napr oslava na ktoré chodím raz do roka 😜 Tak z ostychu pred cudzími respektíve strachu sa moje dieťa utieka do náručia matky. Cumlík nepoznalo ani jedno moje dieťa a tak aj toto si prirodzene pýta prsník. Veď prečo ich mame? Na silikónové implantáty? A to uz nie je hanba ak nejaká vytŕča prsia cely život a nie prirodzene nafúknuté a zvádza okolie? Takze celkom nerozumiem môjmu poslaniu matky. Tak len kvôli tomu ze moja zlatučká svokra sa potešila ze sme prišli na jej oslavu a vôbec jej to nevadilo pretože kojím hocikde a všetci z okolia su nato zvyknutý ( mam 75B) takze žiadne kypre tvary a aj keby, tak namiesto toho mam ísť na oslavu a nechať dieťa pri mne plakať do vysilenia? Ci ? Nerozumiem? No mozno neviem ako nato? Asi som mala každému svojmu dieťaťu dať hneď v pôrodnici fľašu s cumlík a nemusela riešiť takéto trápnosti ktoré su úplne prirodzene. Ach az rozum sa mi zastavuje.

gretocka
13. júl 2016

no tak ja mam tri deti a pri vsetkych troch sme riesili, ze sa dedka a babky hanbili ked ich dlhsie nevideli. Nastastie ako moji rodicia tak aj svokrovci aj nasi stari rodicia vzdy respektuju deti aj nas a cakali kym sa deti osmelia same.
Urcite to nie je v poriadku nutit dieta takymto sposobom a povedat, ze nech si poreve a zvykne si....
Ono jej sa to vypomsti, lebo mala si vybuduje voci nej blok.

Na druhej strane, mam znamu ktora si aj obycajne prejavy dietata vysvetluje ako nesuhlas a chrani ho naozaj pred vsetkym a kazdym a to tiez nie je uplne koser....

Suhlasim s timea7, ze situaciu by mala prejednat zakladatelka temy s manzelom a manzel by mal hovorit s mamou, hlavne ak je takato vztahovacna...

petra7777
13. júl 2016

@kvietok173 Je mi to u zadnice .... pre mňa, za mňa si rob čo chceš....ale asi ty sranduješ, lebo ma zarazilo, že si sadneš za vrch stola ako veľký šéf...vytasíš kozu a šup s ňou to úst dieťaťa na dve hoďky a všetci čumte, lebo "JA" kojím ☹

marcelatje
13. júl 2016

@petra7777 odhliadnuc od toho ci ide o svokru alebo nie skutocne si myslis ze je v poriadku ak nejaka osoba ktoru dieta rok nevidelo vezme dieta matke aj napriek tomu ze ono svoj nesuhlas s danou situaciou dava jasne najavo?
To ze trenice vznikaju najma medzi svokrami a nevestami je pochopitelne. Obe strany su nutene travit vo vzajomnej spolocnosti viac casu ako im je mile. Su to dve cudzie zeny a obe si myslia ze maju vacsi narok na jedneho muza ( manzela, syna) a ze prave ona je ta co vie vsetko najlepsie.... nutno dodat ze ludia zabudli komunikovat, nevedia co je empatia, porozumenie, ucta k veku, ucta k druhym, zabudli chvalit, respektovat iny nazor, mat otvorenu mysel, hladaju na tom druhom len chyby....no cele zle......mam pocit ze zostali len nevdacne nevesty a mrchy svokry. Porozumenie vo vztahu nevesta/svokra sa objavuje len zriedkavo.

kvietok173
13. júl 2016

@petra7777 uplne uzasne vyjadrovanie 🙂. Za vrch stolom sedeli najblizsia rodina. A miesto mi vybrala svokra. Inak uz mam dost rokov ale zeby som az tak znvazovala svpje telo a hovorila o koziach? No mas nizke vyjadrovanie ☹ a keby ti tak bolo jedno tak to nebudes komentovat 🙂

barborabilinova
13. júl 2016

@timea7 Ja som stále chcela ísť po zistení čo je svokra zač pre z domu ale muž nechce aj z dôvodu že sme veľa vrazili do opravy preto som sa rozhodla bez kontakt u s ňou

timea7
13. júl 2016

@barborabilinova neviem, akým spôsobom tam máte poriešené bývanie, či sú to dve samostatné bytové jednotky, alebo ako. Ja ťa inak obdivujem to by som nedala....určite by som neinvestovala ani cent do domu, v ktorom bude doživotne bývať svokra, s ktorou sa nemusím.

petra7777
13. júl 2016

@marcelatje Už to opakujem druhý krát....to som netvrdila, ani nikde nepísala...a už vôbec nie o vytrhávaní detí z náručia matiek....čo ma chytáte za slovíčka?
@kvietok173 A teba čo trápi moje vyjadrovanie? Toto, čo stváraš pred 30-timi ľuďmi nie je nič iné, len predvádzanie sa 😠

loginexistuje
13. júl 2016

@barborabilinova mimo tejto temy ale dajte si pozor .. lebo ak ten dom ona darovala svojmu synovi s pravom dozivotneho uzivania a vy jej zamedzite pristup /vymenis zamky a pod/ tak ona sa kludne moze domahat na sude vratenia daru a moze byt uspesna a zamky bude menit nakoniec ona.

kvietok173
13. júl 2016

@petra7777 ty si chora 😊 evidentne nic nevies o kojeni. Uprimne ta lutujem 😊

petra7777
13. júl 2016

@kvietok173 Aj ja teba 🙂

monikaparson
13. júl 2016

@mickao U nás je kopec situácií, v ktorých si vravím toto nieeee, ale zasa - mohlo byť aj horšie, stačilo by len keby som iná povaha a už to tak je.
Ja celkovo nechápem tomu vytrhávaniu detí z rúk a celkovo preberaniu akékojkoľvek zodpovednosti alebo starostlivosti o ne na seba - teda babky toto hlavne robia. Pokiaľ tá matka dieťaťa o to nestojí, tak je to isto len a len na škodu. U nás sa ozaj nikdy nestalo, že by mi brali dieťa z rúk (moja rodina), že by sa s ňou niekde chceli predvádzať, že by mi šla vravieť ako ona vie niečo lepšie ako ja takým štýlom ako to povedala zakladateľke svokra.
Celkovo je veľmi smutné, že ženy, ktoré majú už niečo za sebou si takto kydajú do huby a otáčajú matky svojich vnúčať proti sebe. Úprimne už asi zabudli aké to mali ony a hlavne zabúdajú na to, že dieťa je hlavne rodičov a majú ho preto, že oni chceli a nie pre ich radosť, zábavku a iné.
A áno, vzťahy sú to veľmi ťažké a je to tak veľmi často, bohužiaľ. Matky sa od synov akosi nevedia odtrhnúť a namiesto, aby ich hnali do života, tak to býva hlavne v tejto dobe presne naopak - spoločné bývanie, naj. ak si tam nasáčakuje aj ženu s decom a už to ide. Ak aj bývajú inde, často sa syn rýchlo dostane opäť do vplyvu matky, ako sme sa dočítali aj tu.

kytula
13. júl 2016

@monikaparson veľmi múdro píšeš a myslím, že presne si vystihla ako to funguje v mnohých rodinách. Ja som s mojou svokrou prerušila kontakty. Nechcem ísť do detailov, ale trpela som pri nej. Našťastie žijeme už s mužom samostatné.

marcelatje
14. júl 2016

@petra7777 som rada ze si spomenula to chytanie za slovicka lebo to je presne aj "kauza" prebalovanie 😀
Inak ja som ten pripad ze by som svokre dovoli prebalit, nakrmit aj ponosit ale ona si normalne dovoli nejavit o tieto cinnosti zaujem 😀 😀 😀

barborabilinova
14. júl 2016

@timea7 ale svokra s nami nebyva ona darovala dom s tarchou ze mooze hocikedy dojst bez toho aby nam to oznamila, ale jej drzost prekrocila hranice, ja sa napr. tiez divim ze to zvladam ale uz to u mna doslo do stadia ze ju nehcem ani vidiet

barborabilinova
14. júl 2016

@loginexistuje ved kludne nech skusi, ale co mame cez pravnika zistene tak toto mozme urobit, ze ona moze zobrat dar len v tom pripade ze by sme jej ublizili napr. fyzicky a tak

timea7
14. júl 2016

@barborabilinova fakt ťa obdivujem. Nerozumiem tomu, môže kedykolvek prísť, myslela som, že tam má doživotné právo bývať v tom dome, že máte každý zvlášť vchod. To je postavené tak, že môže užívať celý dom a vy v podstate nemáte žiadny nárok na súkromie?

barborabilinova
14. júl 2016

@timea7 nie ona s nami nebýva ale môže kedykoľvek prísť bez toho aby nám to oznámila ale keby som to skôr vedela tak tu ani bývať nejdem

timea7
14. júl 2016

@barborabilinova v takom znení je uvedená tá ťarcha? A ona je takto normálna? Jej sa páči, aké máte vzťahy? 😠 😠 😠 😠

barborabilinova
14. júl 2016

@timea7 ona si asi myslela ze budem skakat ako ona piska , presne ako jej synacik moj muz, cize nie je normalne vydrzala som to 5 rokov s tym ze vkuse sa len hadame , odpustame a tak ale uz bolo dost

kvietok173
14. júl 2016

@barborabilinova myslim ze pravne ma narok vacsi nie len pri fyzickom napadnuti, ale ja by som skor sla cestou rozhovoru. Viem ze s niektorymi ludmi je to ako hrach na stenu hadzat, ale ako sa hovori na hadku treba dvoch. Myslim ze ak by si drzala nervy na uzde a snazila sa s nou za kazdych podmienok slusne tak aj keby zvysila hlas na teba tak nemoze to pokracovat ak nebudes pokracovat v tomto style rozhovoru. Sadnut si povedat ze si vazite co pre vas robi, ze co vsetko darovala, dala synovi, ale ze Vam vadi ked Vam robi poriadky v suflikoch a podobne, ale malo by to byt spolocne s manzelom. Ze nech si predstavi opacnu situaciu. Uz vidim ze povie ze ona by bola rada ak by jej niekto pomohol 🙂, ale ine je umyt niekomu okna, teda pomoc a ine ulladat gatky v sufli 🙂. Ja by som osobne sla nejakou touto cestou. A co sa tyka nevery tvojho mm, to ma mrzi, ale neviem teda ci toto vsetko a hadky mali mat za pricinu neveru. Mohol sa chlapec inak vyventilovat a nie takto ☹, prepac to je moj osobny nazor. A bolo to jednorazove ci dlhodobe? Ak jednorazove tak s prizmurenim vsetkych oci, inak nie aj keby bol zlaty.

robin_claire
14. júl 2016

@petra7777 Mas uz svoj vek, vnucata, ale nehnevaj sa - komentare ako nejaka teenagerka.........

timea7
14. júl 2016

@robin_claire niekto tu musí aj rozdúchavať oheň v témach, všimla som si ju aj v iných ....

timea7
14. júl 2016

@kvietok173 súhlasím s tebou, tiež som za pokojnú a slušnú cestu, ale tiež viem, že sú ľudia, s ktorými je to nemožné, takže ju úplne chápem a navyše, tam by mal zasiahnuť manžel, lenže ten čuší ako voš pod chrastou. Keby si s ňou sadol aj manžel a ona by cítila, že stojí pri manželke, možno by nezachádzala až do takých extrémov. Ja som chvíľu u svokry bývala, ale nikdy som takéto niečo nezažila, ona absolútne rešpektovala naše súkromie a do ničoho nezasahovala. Ale v rodine sme takú ženu zažili, nikdy sa jej nikto ničím nezavďačil, stále si vynucovala pozornosť, ako malé decko aj na rodinných oslavách, dohoda s ňou platila asi pol hodinu, potom si opäť robila, čo chcela. Dalo sa urobiť jediné a to, že sa mladí od nej odsťahovali a ona zostala sama. Tam už to hraničilo s poruchou osobnosti, tam sa skutočne veľa nedá urobiť. Keby som to občas nevidela, tak tiež nepochopím, ako je to možné...

petra7777
14. júl 2016

@robin_claire Napísala som slušne a tvárili ste sa, že nechápete....a keď pridám niečo vulgárne, zrazu chápe každý 🙂 @timea7 no niekto musí....ked je tu nuda, akoby tu zdechol pes 🙂

timea7
14. júl 2016

@petra7777 všimla som si - v téme o otehotnení u žien vyššej váhy. Síce si nemala pravdu, ale o to trdošijnejšie si si ju v tej téme presadzovala. Ale tak, keď je tvojou jedinou zábavou poháňať modrého koníka, nech sa páči.

robin_claire
14. júl 2016

@petra7777 ty nepises slusne ani omylom. a nie, ani teraz nechape nikto - mozno okrem teba. tvoje komenty pre @kvietok173 - tazko uverit, ze toto pise zena v rokoch, bez ohladu na to, co si o dojceni na verejnosti myslis, styl stvrta cenova skupina

petra7777
14. júl 2016

@timea7
@robin_claire
@kvietok173 Len pevne verím, že ste už teraz všetky tri spokojné....Ale kľudne si ešte kopnite , ja znesiem veľa...

robin_claire
14. júl 2016

@petra7777 Ja malokedy reagujem, ale ty si ozaj drza jak plostica, uz mi to nedalo. Spokojna? urcite nie. Tebe je jedno, co ti kto napise, budes rovnaka aj nadalej, nejde len o tuto temu