Svokra má potrebu sa do všetkeho starať.
Aj vaša svokra je vám lezie na nervi? Už keď sme malú čakali,mala potrebu sa starať do všetkeho nap.: vyberu kočíka,vyberu mena pre babatko,razkazovania že či budú krstiny alebo nie a dalších veci... Vytačala ma vtedy,no vytača ma aj teraz keď sa nám s priateľom narodila dcera . V nemocnici malu bola pozrieť 2 razy to nehovorim o priatelovom otcovi ktory malu vydel od dvery a viacej zaujmu ani nemal. Ked mala mala 2 tyzdne prišli ju pozrieť on sedel a rozpraval sa len o ich 1 rodenom vnucatu.Priatelova mama to iste akurat co tak si dala na seba silnu vonavku a to male chudatko trimala na rukach. Najviac ma nahnevalo keď si priateľ dal malu na fb fotku a ona mu do prace volala ze malej na tej fotke uteka jedno očko do boku. Ja som na to povedala ze jej uteka nieco ine.Co si ona o sebe mysli ze ide urazat moje zdrave dieta a ze stary rodičia maju svoje vnučatka lubiť a nie hladať chyby ktore niesu. Teraz prišiel priatelov brat zo Škotska že pride pozrieť malu aj zo svojou rodinou navšteva prebehla celkom ok
No vitočilo že niekto spomenul krst a ona sa ozvala ze mala bude krstena v kostole a ja na to ze urcite ni. Ked som sa o tom rozpravala s priatelom tak suhlasil ze nebude.
@ruzicka11 ešte som zabudla dodať že je fakt dôležité ako som predtým písala ťahať v tomto za jeden koniec s partnerom, on sa má jednoznačne postaviť za teba a keď aj s tebou nesúhlasí v niečom tak si to vydiskutovať medzi štyrmi očami, aby ste spolu došli ku kompromisu s ktorým budete obaja spokojní a za tým si potom stať aj pred ostatnými. Partner musí tiež pochopiť že časy kedy maminka riadila sú dávno preč a ako pise 0silvia0 ak bývate so svokrovcami čo najskôr sa osamostatniť.
@arasidka11 ja len chcem aby tak ako k jednemu vnucatu tak aj druhemu. Do nemcnici prisla v tedy len za to lebo tam mala kamaratky, chvilku mala malu na rukach, daco sa ma opitala. A potom pani ktora rodila 6 hodin predomnou prechádzala okolo nej, a isla ku nej obdivovat jej syna. Este mam v zivej pamate ako sa pohadala zo svojim synom a kopla do meho koli peniazom ktore mal dat mne a potom utekala plakat. Ja mam to iste. Rozkazovat ide za vsetko nic nieje dobre, vsetko je zle. Ja som sa jej tiez jeden cas vyhybala. No potom ona robila bq schvali a nedarilo sa mi jej vyhybat tak som sa jej slusne pozdravila, co som musela pozdravila som sa porozpravala som sa. No myslim si svoje. Dakujem
@ruzicka11 riešiš somariny, že obdivuje cudzie dieťa, tak hádam nebudeš priateľovej mame nakazovať, kam sa má pozerať. Ak s nimi bývate, odsťahujte sa, žite si ako rodina vy traja
a máte pokoj od blbých rečí a kopu nervov budeš mať ušetrených. Ak si nemôžete dovoliť sa odsťahovať, tak ti nič iné nezostáva, len fungovať v napätí...
@janula3000 ja sa mozem rozpravat kolko chcem ked on je vecinou na mobil, notebooku, spi alebo je v praci. Dohodli sme sa v juny ze bude taky kocit ako sme kupili ked počula aki bol bolo zle lebo jej sa nepacul pritom ten kocik vybral on. Ked sa ona zacala starat tak uz sa mu nepacil. Nebivame s nimi, byvali smeno sme sa odstahovali. Byvame od nich 8km no aj tak vie o vsetkom..... A vsetko musi byt podla nej ked tak nieje urazi sa.
@elizabeth88 aj ja som dlho len trpela a v tichosti znášala... ale už sa nedám... už je toho moc... pre dvomi týždňami som už normálne na svokru vyletela a vykričala jej aspoň polovicu z toho, čo ma trápi... nepomohlo... už iná asi nebude...
@0silvia0 nekazem no je podla mna sila ze pride a nema velki zaujem. Nebyvame s nimi, byvame 8 km od tial. Byvali sme no ked sme byvali 2mesiace kim sme dokoncili prerabku domu no ked som pochopila ze nam rozbijaju vztah tak sme s tadial rychlo odisli. Nemame lebo stale ked zavola ma blbe keci, ked pride ide rozkazovat.
@ruzicka11 je mi to luto a muza by si mala tiez postavit na nohy ... ked ma cas na mobil a na notebook nech ma cas aj na to dieta.... aj na teba.... malo ktori muz si zial v dnesnej dobe uvedomuje ze zena neni otrok ale potrebuje aj pomoct.... a myslim si ze ak maju cas ficat po internete tak ich 10 minut napriklad nezabije aby nakrmili dieta..... moj muz robil toto iste kim mi nepraskli nervy a ked sa hral s mobilom v ruke tak som pekne sla k nemu a dala mu maleho do ruky.... 3 krat 4 krat denne... ked mal viac volna doma lebo on pracuje v zahranici.... a svokru vyrad z vasich sukromnych veci.... ak chce pomoct ok ale ak sa len hnusne snazi akoze pomoct tak ju vyradim totalne a hotovo....
Nemas svokru, mas priatelovu mamu.
Ako sa k inym spravas ty, tak sa ludia budu spravat aj k tebe
@eryka03111978 aj mna to mrzi no toto nemq vyznam riesit. Postrazi ju na 10 minut kim sa ja okupem nic viacej. Nevie ju ani prebalit umit ani nic. Mne sa venuje len ked sa potrebuje niekomu vyrozpravat, treba ho pobalit do prace alebo potrebuje... Inac nema velki zaujem. Ja v prvom rade potrebujem to aby sa aspon tvaril ze ma zaujem. Najvacsia drzosť bola to ze jeho mama ked tu bola si fotila a natacala dom,behala z izby do izby ako keby bola doma a pri tom bolw na navsteve. Ja som skusila to iste polozil ju na postel alebo povedal ze on sa hra, ze on sa potrebuje odreagovat. Ona nepomaha pride na navstevu pofotit si malu aby sa mohlq pochvalit kamaratkam. A okomentovat a rozkazat si vsetko ako ma byt a odide het. Ved pri poslednej navsteve ak odchadzala rozhodla ze krstiny musia byt v kostole. Na to som povedala ze nemusia. Ze ja do kostola nechodim niesom krstena ani nic, priatel je sice krsteni no do kostolw nechodi. Bol tam naposledy ked mal 12rokou. Ked som sa s nim o tom rozpravala tak mi povedal ze on nepotrebuje aby mala bola krstena. Ja som mu to vysvetlila ako to vnimam a pochopil to. Povedala som ze ked chcu spravim kompromis mala moze byt krstena na urade. Ked to krsny otec malej musi mat oficialne. Alebo ze ak chce ja mu to napisem na papier. Za to ze on je krsny otec jeho bratovemu synovi tak jeho brat musi byt krsteni. Okrem toho ja chcem aby ci uz neoficialna krsna mama bola moja sestra kedze ta ma aj zaujem a zaujima, stara sa o mali kim sa ja okupem alebo idem na wc alebo sa najem. No to by sa aj ona musela koli tomu dat krstit
@ruzicka11 ty sa staras o dietatko cely den.... tvoj partner pracuje a ak pride domou caka okolo seba popratene, navarene, atd. atd. predpokladam.... vyber sa s dietatkom ku rodine, ku kamaratke, ku niekomu kde sa porozpravas popripade ostanes par dni.... nech si uvedomi, ze mu nema kto prist navarit, popratat,.... alebo aj ked si doma, postaraj sa hlavne o seba o svoj klud a klud dietata.... ak on nema o vas zaujem tak preco to robis ty ze mu zbalis do roboty napr.... nech sa postavy a nech si pripravy sam
@nyusika dobre tak priatelova mama ktora mq potrebu sa starat do vsetkeho aj do coho sa nema lepsie? Mila pani, tak my vysvetlite ako sa k nim spravam zle ja? Co som im ja zle spravila.? Ked kazda jedna bola pre ich syna lepsia ako ja. Myslim si ze ona si svoj zivot vybrala, vybrala si chlapa. Jej syn si vybral mna tak by to mala aspon respektovat uz ked sa jej to aj nepaci. Nie rozbijat vztah, teraz uz aj nasu rodinu. Dobre ked myslite ze som im ja spravila nieco zle alebo ja sa k nim spravala zle oki, tak ale co im urobila ich vnucka? Tak som im robila zle ze sa im staram o vnucku najlepsie ako viem? Taktiez aj o syna? Ze ked som robila s kozmetikou predala som jej ju vzdy som jej dala akciu, nieco za darmo alebo celi kozmetiku zadarmo? Ked potrebovali objednat dialnicnu znamku ja som im ju objednala za svoje peniaze? Ked som isla do obchodu kupila som jej nieco? Na velke nakupi sme jej mi chodili aby ona nechodila na nakupi? Alebo uz aj ked isla tak ja som niesla tie tasky? Ked mala narodeniny ci uz ona alebo ujo tak som im kupila daco isla slusne zablahozelat, ja ked som mala 18 rokou mne ani neprisli. Ked mala moja sestra narodeniny utekali po auto kupit dezert, kvety a ist jej zablahozelat to bolo od nich pekne? Pravidelne predo mnou spominalabpriazelove byvalky i ked vedela ze mne to vadi to tiez bolo pekne? A tiez som si to zasluzila?
u mňa ktokoľvek ako slušný človek končí po sarkastickon oslovení "no tak mi, milá pani, ...
@moonlight1210 😁 ??? Nadiktovala, ale samozrejme som svojpravna a chcela som dieta. Len pisem, ze aj take svokry su a maju synov, co daju len na ich reci. Nepoznas mojho byvaleho muza, tak neries. Nikdy by som ho nedokopsla ani do bytu, ani do svadby a uz vobec nie do dietata. Svokra na neho ma vplyv..
Ale ako pisem, len to, co jej vyhovovalo.
Ja som nikomu nic zle nespravila, necakam ani pomoc, ani chvalu, ani vyspevovanie...ale asi je nas viac takych neviest,ktore budu "cierne ovce"
Som spokojna so svojim zivotom, viem sa postarat sama o seba, viem byt vesela, viem navarit, upratat, viem nasporit, postarat sa o rodinu a deti...a nepotrebujem k tomu ani povolenie, ani presny harmonogram kedy co spravit.
Kazdy po 18. roku je dospely, musi vediet zit tak, aby sa za seba nehanbil. Ja sa ani nestazujem, ani nechvalim. Len som nspisala, ze mala som svokru, ktora sa bala, ze jej syn nebude mat to, co mladsi a posrala to.
@eryka03111978 pracuje, pracu som mu vybavila ja ked som zistila ze som tehotna, a jeho byvala praca v ktorej robil skrachovala. Predtim robil za 300€ ja som mu vybavila za 500-600€ sedi je dohlad v herni. Velmi tazku robotu nema no ani to sa mu nechce robit, kolko razy sme sa este aj za to pohadali ze musi ist do roboty. Neviem co by robil keby robil to co som ja brigadovala v lete, v krcme natahovala som s opitimi ludmi a behala kazdu chvilku a obsluhovala. Ona lebo jeho mama mu tak povedala ze on sa ma postarat o nas a ze ja sa man starat o malu, navarit, upratat. Este ze moja rodina je normalna a mi pomoha. Lebo by bolo zle ze ja sa o neho nestaram.... No uz sa par krat stalo ze sa musel zbalit sam skoncilo to cirkusom ze on to kasle ze ked tak on si objedna.
@nyusika váš nazor ja vám ho neberiem. No nepripada mi fer ze moj prispevok takto komentujte ze ak sa ja k niekomu spravam zle tak aj on sa ku mne bude správať rovnako,lebo myslim si ze s toho vsetkeho co som vam napisala ste mohli usudit ze niesom neslusna a nespravam sa k nim zle.
@ruzicka11 takto sa len sama znicis.... ak on je lenivy tak stim nic neurobis.... akurat odyst od takehoto cloveka....
@ruzicka11 a naco Ty riesis svokru, ked Tvoj priatel je problem. Naco ho Ty obskakujes, ked on Ti s nicim nepomoze? Ved svokra je ten uplne najmensi problem, treba riesit otca Tvojho dietata, ktory sa necha ovplyvnovat, nepomaha Ti a ktovie, co este dalsie nerobi, co by robit mal.
@ruzicka11 no aby si sa nepoone .... ze vysluhujes "jej syna" - teda tvojho partnera, to je len a len tvoje rozhodnutia a aj tvoja chyba.za to ti vdacna byt svokra nemusi. a ze "jej syn" - tvoj partner - nevie, kedy sa narodila jeho dcera a musi sa pytat teba???? tak tomu nerozumiem. tebe nebude dobre ani bez svokry, ani s nou, najdes si chybu na nej tak ci tak. pridu dva krat, zle je, pridu o dva tyzdne, tiez je zle .... inac baldachyn je kravina a vela oblecenia naozaj netreba, z vybavy pre starsieho obleciem minimalne dvojicky, ked nie trojicky .... niekedy sa pokus pocuvat okolie bez hnevu a predpojatosti a zistis, ze aj niekto "cudzi" ako svokra ti vie poradit a svoje rady mieni dobre. a si precitlivela - ani nasim sa meno, co sme vybrali, nepacilo, tak to povedali, no a co, je to ich nazor. nebudem sa preto spucat a dudrit.
ale aby si nepovedala, ze ta iba doglbavam, suhlasim s tym - ked krstit nechcete, nekrstite. to treba povedat - starka/rodina, my do kostola nechodime, tak krstit nebudeme. (krsti sa iba v kostole, na urade je len privitanie do zivota a to je nieco uplne ine ako krst)
Pocuj, ja len jednu technnicku, krst na urade je blbost, to sa neda, krst nje nieco ako prijatie do cirkvi, resp.rodicia ch u, aby ich dieta bolo sucastou cirkvi a vyznavaju nim vieru... to bud v kostole alebo vobec 🙂
@tosomja to aj u nas pred tim fungovalo, u mojich nic neplatiť, u nich chceli za neho 150€ a aj za mna 150€ no neviem ako by im dal 300€ ked pred tim len tolko okrem toho ešte stravu si sami kupit. Tak to ma mrzi na ten sposob to mam aj ja. Ked prisla ona pozriet malu nemalw ani tolko drzosti v sebe ze si alkohol vypitala.... Moja rodina len pozerala. No asi, dakujem aj vam

@eryka03111978 tu ide o to ze ja nechcem od nich ani tisice, ani to aby malou boli hore, ani aby jej jedlo davali atd. O malu sa staram sama, priatel sa hra na notebooku, mobile a ja malu prebalujem, chovam kupem pomoci sa od neho nedockam skor mu musim nabrat jedlo, pobalit ho do roboty. Ja jej nehovorim nic ked nemusim. Ked sa opita slusne odpoviem. Viacej s nou neriem. Akurat co som jej povedala ze si neprajem aby nad mojou malou nepila alkohol. Dakujem.