Svokra má prístup do nášho bytu. Čo s tým?

maminuska
2. sep 2009

Mám otca a mám svokru. Obidvaja začínajú byť problém.
Otec - ak nebudem mať na vás dosah a nebudem vedieť čo plánujete, tak vám nebudem baviť deti. Chcem mať prístup do vášho bytu kedykoľvek aby sa vám náhodou niečo nestalo.
Svokra - upratujem sebe, upratujem tebe, upratujem vám. Moje ponožky do guličky zložené sú vystreté na rovinu, poprekladané veci v linke, uprataná terasa v byte.
Problém je ten že byty teda jej a náš sú prepojené a guľa je len na našej strane, takže ona si kedykoľvek príde.
S manželom sme zajedno, ale takéto vzťahy v rodine ma ničia.

titkovamiriam
2. sep 2009

a co je problem?ved bud rada ked sa staraju.co by som zato dala keby bola moja mama zdrava a pomahala mi,byvame v jednom dome no po porazke nevide ani na poschodie ☹ .

maminuska
autor
2. sep 2009

ale miriam to nie je pomoc, to je komandovanie.
Mylsím že by si nebola nadšená keby ti niekto prerovnával veci po tebe a druhý musel vedieť všetko čo sa v rodine šustne.
Hovorí sa tomu súkromie.

ellinka777
2. sep 2009

to nie je pomoc, to je vlezlost, vymenit zamok,

majka35
2. sep 2009

a ako ti máme teda pomôcť? 😕

maminuska
autor
2. sep 2009

Elinka, pokúšali sme sa s obidvoma o tom hovorit normálne, ja s otcom , manžel s mamou.
Výsledok je taký, že s otcom už asi dva týždne máme ticho, pretože mi povolili nervy keď napriek tomu vošiel do bytu a otvoril si kľučom a ja som bola doma. Po slušnom upozornení že tu som doma ja a on je vždy návšteva a návšteva nechodí len tak sa strhla medzi nami hádka.
Manžel povedal mame že si to nepraje a druhý krát že nabehne do do druhej časti ( ktorá je mimochodom naša ) a poprehadzuje on jej veci a špeciálne ponožky jej dá do guličky, pustí práčku a premiestni veci v linke.
Výsledok - dnes sme mali v českej domácnosti poprehadzované koreničky a taniere.
Nechcem konflikty, mám rada rovnováhu ale tot mi fakt začína vadiť.

titkovamiriam
2. sep 2009

tak lahka pomoc zamikat-musia si uvedomit ze ked to nechces nemaju pravo sa ti vliezat do bytu a ked si ich rozhnevas ver to prejde

maminuska
autor
2. sep 2009

majka ako na to, ako im rozumne vysvetliť , tak aby to pochopili, že ja , manžel a deti sme rodina- ucelený celok a máme nárok na súkromie.
To fakt mám ísť do takého extrému a ten zámok vymeniť ?

majka35
2. sep 2009

keď to nejde po dobrotky ... tak teda asi áno ... vymeniť 😠

maminuska
autor
2. sep 2009

Ono je to zrejme v tom že otec je bývalý vojak a ten chce mať vždy všetko pod kontrolou, mať jednoducho prehľad a mať právo veta 😠.
Napríklad ak my rozhodneme že syn pôjde do tábora, tak keď on usúdi že je to pre neho nevhodné tak nepôjde a tam vznikajú konflikty.
Svokra zasa chce aby všetko bolo poďla toho ako vychovávala ona deti, ako ona upratuje atď. Kázne ktoré počúvajú moje staršie deti sú teda fakt hrozné a absolútne neúčinné asi jedným uchom dnu a druhým von. Len kto to má stále počúvať. Tu je ten problém že so svokrom nežije a absolútne sa upla na môjho muža.

maminuska
autor
2. sep 2009

A ešte jedna vec, ja som zanamenie váha a naozaj mám rada keď vzťahy sú dobré a všetko je vyrovnané, tak ako má byť. Nerada vstupujem do konfliktov a snažím sa všetko riešiť najprv bez kriku a v pohode. Konflikty sú pre mňa nočná mora ale neustále ustupovať tiež nemienim.

slavik
2. sep 2009

ja by som asi na tvojom mieste spravila u svokry to čo robí ona tebe. Poprehudzuj jej veci v linke, daj ponožky do guličky atď... Možno sa potom spamätá. A ak nie, vymeň zámok.

olivova
3. sep 2009

maminuska - bud bude mensia - prip. vacsia hadka, alebo to budes musiet znasat stale, napriek tomu, ze ti to vadi....
a ak bude aj ta hadka, chvilu bude tak, ako si povedala (cca 2 dni - 1 tyzden, mozno prekonas rekord a bude to aj 1 mesiac) a potom sa to vrati tam, kde to bolo.
A ak im to rozumne vysvetlis, aj tak to nikdy nepochopia, co im hovoris...

ada32
3. sep 2009

ja by som urcite vybuchla ako sa poznam.

slavik ale oni maju zo svojej strany k svokre gulu.teda oni sa k nej zrejme dostanu len ak je ona doma.
ak som to spravne pochopila,svokruska to ma pekne zariadene.ona svoje sukromie ma zachovane a ich ma pekne pod kontrolou. 😕 cize asi sa neda k nej len tak prist a zrolovat ponozky do gulicky.
no urcite by to bolo najlepsie riesenie.mozno by sa potom uvedomila.

a otec-tam by som jednoducho vymenila zamok aj za cenu velkej hadky.a to ako by mu nebolo trapne keby k vam vtrhol a vy by ste povedzme boli v najlepsom?ved to by bol jeho trapas.
od noveho zamku uz by kluc nedostal.
maminuska toto treba razne riesit.dohovor je tak na tyzden a budete v starych kolajach.presne ako pise olivova.

bodka13
3. sep 2009

maminuška... pre svokrušu: gula na dvere z oboch strán 😉 a pre otca: vymeniť zámok 😉
...ja by som to urobila aj za cenu že nastane veľká rodinná hádka,ale pre môj pokoj ...veď každý potrebuje súkromie 😉
....držim palce a v duchu bojujem s tebou 😉 ...čakáme na výsledky 😉 verím že budeš víťaz 😵 😵 😵

maminuska
autor
3. sep 2009

guľa je ale zo svokrinej strany, máme však odtiaľ kľuče, pretože ten byt je náš, ona tam len býva.
Nikto jej tam však nechodí, ani ja a ani deti a myslím že ani manžel, rešpektujeme že je to jej územie. Lenže je napríklad sobota ráno my sme v pyžame - všetci a zrazu sa otvoria dvere na druhom byte, ona vojde a hne´d nás sfúkne prečo nie sme ešte umytí a oblečení a prečo v takomto zostavení raňajkujeme. Bez nejakých problémov zoberie kanvicu a postaví na čaj a než sa ja zmôžem na slovo tak vydurí deti a posiela ich rozkazom sa obliesť. A čo je z toho - konflikt ako sviňa, pretože môj muž teda ani zďaleka nie je zmierlivá váha.
My s manželom sme skôr takí ľudia čo nelipnú na pravidlách a žijeme si podľa toho ako nám to vyhovuje. Obidvaja máme radi pohodu a to aj za cenu že do 10hod ráno po byte chodíme v pyžame, raňajkujeme v pyžame a pozeráme v kľude telku.
Ak sme na Slovensku, tak zasa ráno vstanem a idem do obchodu, vrátim sa a otec v kuchyni, mi čistí fliačik na šporáku- no do porazenia.
Je fakt že nám obidvaja s deťmi pomôžu , ale na druhej strane stojí to za tie nervy a stratu akéhokoľvek súkromia? Všetko chcú s nami preberať , naše súkromné veci a vo všetkom nás usmerňovať. Akokeby sa oni dvaja predbiehali kto čo o nás vie viac a kto ako bude vychovávať naše deti.
V novembri čakáme náš spoločný prírastok, tak sa to ešte zhorší.

O chvíľu sa budeme sťahovať do iného mesta na Slovensku , tak prvý krok bude ten že nedám otcovi kľuče. Druhým krokom bude , že manžel namontuje guľu opačne, teda zo strany svokry a keď to nebude stačiť prehradíme aj terasu.

maminuska
autor
3. sep 2009

😉 trocha som sa rozčertila , ale to je tým že dnes muž poskladal mame prvýkrát ponožky do guličky a premiestnil jej koreničky. To čo nasledovalo , sa podobá výbuchu Etny - že ona má súkromie, čo jej tam máme čo chodiť atď. Lenže u mnažela nepochodí, ja som to slabšie koliesko v reťazi 😉, ktoré skôr skloní hlavu. Muž to zaklincoval tým že nabudúce jej premiestni nábytok v byte keď ho naserie, tak momentálne je ticho na obidvoch bojových frontoch - dokedy ? no neviem ale niekedy je fakt asi lepšie razantne konať a nie len donekonečna vysvetľovať.

bodka13
3. sep 2009

😀 no maminuška vidím že mužík to zobral do vlastných rúk...to je super,vidno že muzáleží aby ste žili v klude...je sorávne akční 😉
...vy teraz nebývate na Slovensku?....a s tou guľou som to asi zle pochopila-myslela som že je na vašej strane dverí,že vy potrebujete kľúče aby ste mohli ísť k svokre 😕 a že ona má u seba kľučku 😀

ada32
3. sep 2009

mamina 😀 😀 😀 tvoj muz ma u mna vsetky sympatie a k tomu 100bodov 😉

mas v tej situacii predsa len kus stastia.ze to s nou riesi hlavne on.
a nenecha sa stengrovat maminkou proti tebe.
lebo vela vztahov zlyhava prave na tom.
manzel toleruje mame vsetko a zena sa moze z toho aj zblaznit.

nehnevaj sa ale musim sa smiat ked si predstavim ako tvoj muz ciha kedy svokra vypadne z bytu a potom tam vbehne a rychlo roluje ponozky do gulicky. 😀

maminuska
autor
3. sep 2009

bodka, my sme tak na dve domácnosti - jedna je v CZ a druhá na SR. Ja žijem a pracujem v SR, manžel je Čech a žije v Brne a aj tam pracuje. Sme spolu 3 dni v týždni, a to buď tam alebo tu. Samozrejme že cez prázdniny som v CZ.
Po zle skončenom prvom manželstve, si takéto fungovanie neviem vynachváliť.
paradoxom je že som ešte neni vysporiadaná s BSM a tak si môj ex chodí do bytu na SR ako sa mu zachce, do toho ešte otec - noi jednodcuho blázinec a preto sa chceme presťahovať do iného bytu a v inom meste.
Rieši to s ňou hlavne manžel, pretože jednak ho to štve - premiestňuje mu veci a nič nemôže nájsť na čo je on alergický a jednak vidí aká som z toho nešťastná.
A do bytu sa nezakrádal keď tam nebola, jednoducho vošiel, postavil kanvicu na vodu ( sebe kávu 😀) , otvoril skriňu a začal prerábať ponožky. Svokra bola na terase a práve vošla keď jej premiestňoval koreničky a ešte jej povedal že by si mala upratať v predsieni, že tam našiel jednu špinku. 😝.

maminuska
autor
3. sep 2009

Vidím že tú guľu som nejako skomolila, no orientácia je u mňa horšie. Guľa je na našej strane, takže bez kľuča k nej nevojdeme. Manžel je však majiteľ, takže má kľuče.