icon

Svokra ma psychicky ničila

2. júl 2022

Ahojte dievčatá. Som už zúfalá. S manželom sme bývali u svokry. Svokra mi rozkazovala čo mám robiť, nepočúvala čo jej hovorím, neakceptovala moje rozhodnutia, ohovárala ma, vyhrážala sa mi, plietla sa mi do vychovy, keď som jej povedala, aby niečo nerobila malému tak spravila itak po svojom…
Je toho veľa. Psychicky ma tam ničila. S manželom sa sťahujeme a ju už nechcem vidieť.
Ženy, ste tu niektoré také, ktoré sa so svojou svokrou nevidíte vôbec? Ani návštevy, ani sviatky proste nič.
Viem, že Vianoce sú ďaleko, ale už teraz viem, že ani na Vianoce tam nepôjdem.
Nie nevymýšľam si ani nezveličujem… veľakrát som tam plakala a trápila sa. Ste tu niektoré čo sa so svojráznu vôbec nestretávajú ?

mandzula
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
2. júl 2022

ako ja by som sa s mojimi stretla ale viem ze by to velmi zranovalo muza a dceru
oni mojho muza poslali po 18 (maturite z domu) siel na vysoku zivil sa sam na promocie prisli a ako oslavu zaplatili kazdemu 10dkg tresky na stojaka aj to prisli lebo muz uz robil a chceli aby si zobral na seba leasing na auto (jedno pojazdne mali ale chceli nove) a platil ho a auto mali oni muz to tak aj robil ked sa siel zenit (s cim nesuhlasili a na svadbe kde nedali a i cent ani kvet) mu nahlas povedali ze robi najvacsiu chybu svojho zivota predo mnou a vsetkymi a ako dar mi svokra doniesla nou vysivane obrusy a s cenovkami nech si od nej kupim
a vedela by som pokracovat ked som bola tehotna povedala mi ze nech idem na testy lebo ma obavu ze porodim idiota atd atd dcere ked mala 4 ze staci byt pekna aby mohla v nemecku slapat nemusi byt mudra ….

lejusinka
2. júl 2022

@loginexistuje to snad ani nie je pravda ze rodicia sa takto spravaju 😭

yvkay
2. júl 2022

@mandzula žiaľ aj ja mám takú tetu v rodine, a najlepšie riešenie je takých ľudí odstrihnúť zo svojho života. Ďakujem Bohu, že niesom taká. Oni nemajú ani deti, sú na dôchodku a sú samí.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
janinah
2. júl 2022

@mandzula ten muž sa odsťahoval od matky.kvoli zene.to sa vždy nevidí....ale nezastaviam sa
Ani jednej strany...bolo by zaujímavé.ak by tu napísala aj svokra aj muž...mne len vadí to rázne ukončenie vzťahov...málokomu dochádza.ze ak bývajú mladí u svokrovcov.tak aj im uberajú zo súkromia aj im to môže vadiť.ale ešte som nepočula.ze by svokra mladých vyhnala z domu napriek "vztahom"

loginexistuje
2. júl 2022

@lejusinka toto su este tie veselsie casti moja byvala svagrina co ma ich druhu vnucku ma omnoho horsie zazitky (aj ohrozenia zivota a vela zleho a smutneho) s nou sme v kontakte
ako nasa by nesuhlasila aby sme s nimi byvali ona bola schopna na dlho ohlasenej navsteve 1,5 rocnemu dietatu ponuknut kosti z psej misky (a ine nebolo nic ani pohar vody nepripravila) ale ja sa za nu modlim podla mna sa to nezmeni aj ked nikdy nevieme

mandzula
Autor odpoveď zmazal
janinah
2. júl 2022

@loginexistuje u vás bude m3ga problém.ked ich bude treba dochovat.nezavidim ti

mandzula
Autor odpoveď zmazal
janinah
2. júl 2022

@mandzula veru.dopatrovat Netreba.len potom zhrabnúť dedicstvo...nepíšem o login.ale vseobecne

loginexistuje
2. júl 2022

@janinah my sme dohodnuty ze ak tak priplatime zariadenie ale nie osobne sa starat
ona tvrdila ludom vo svojom okoli ze sa nestyka so synom nie preto ze mu zakazala chodit kym jej neda 30 000 eur ale ze je v base a preto nechodi (muz pracuje na dobrej pozicii v oblasti IT bezpecnosti a ma rozne previerky )
svagrina kvoli fyzickemu utoku u nich prisla o dieta vo vysokom stadiu tehotenstva, zo svagrininej mamy spravili bezdomovkynu a jej sesternica plati za vacsi obnos hypoteku
mojmu muzovi pravidelne volavali (nez zablokoval cislo) ze musi im doniest peniaze lebo je tam mafia u nich a inak sa hodi pod vlak ( uz je to osem rokov co naposledy a stale zije)
moje zdravotne problemy su aj z nich a ja proste nedovolim aby sli k nam byvat chcem sa dozit vnucat vidiet dceru na svadbe promovat

proste nie domov si ich nevezmem ak tak prispejem na starostlivost ale nie im zariadeniu

mandzula
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
2. júl 2022

@janinah my nebudeme dedit ak tak dlhy ale teda to sme uz davno dohodnuty muz odmietne dedicstvo resp teda tie dlhy.
Od nich sme nedostali nic ako som pisala my sme im davali dostali sme od nich dcera na narodeniny igelitku (prazdnu) raz 2 eura v celofane a raz na vianoce kalendar popisany z minuleho roka muz plechovku piva a ja pouzivanu utierku

guiseppinka
2. júl 2022

Moja babca mala "uzasnu" svokru... Ked vravela, ze ako jej robila naschvaly, tak ma skoro urvala. Bola to dedova macocha, dom mal pripadnut dedovi. Macocha mala s muzom spolocneho syna, ktory dostal dom, dedovi bolo povedane, ze ma smolu. Svokra ze neupratovala, babca, ked tam dosla byvat, tak si vymalovali izbu. Ze aj svokorju casto chvalil, ze je mlada a sikovna, ze aj svokra by si mala brat priklad. A veci co jej robila? Vela si nepamatam, ale zarazilo ma, ked jej obsypala cerstvo oprate veci popolom. Vnucata moc neriesila, az ked jej teta raz povedala, ze ona pre nu ziadna baba neni... Az vtedy jej nejako docvaklo, ze co vsetko robila. A to uz mama a surodenci boli na skolach... Ako nechapem, ze to babca dala pri plnom zdravi... Ale bavime sa o 60.rokoch...

Ja by som neriesila,co bude dalej. Postupne sa to vyvrbi... Ak muz chce, nech s detmi chodi... Ty nie si povinna. Ak pridek vam, tak ju prezijes a budes ju brat ako nejaku formalnu navstevu...

simona92101
2. júl 2022

@loginexistuje preboha,to je tazko citat,nieto este zazit 😮 ja by som ani na to dochovanie neprispela,ved ti ludia vam nicia zivoty...niesu psych.chori?
Ja som sa takto odstrihla od babky(otcovej mamy),zacalo jej sibat-inak si to neviem vysvetlit,zacala slovne namna utocit ze jej chcem ukradnut peniaze(ziadne nema),vyvolavala mi do prace aj 100x za den,poohovarala kde sa len dalo nielen mna ale aj celu rodinu..nasi to beru tak ze je stara,ja sa vsak nechcem stretavat s clovekom ktory sa kumne sprava tak ako rano ritou vstane,nevaha urazit male dieta tak ze az place...nasi sa o nu staraju lebo vraj nevladze,ja sa odmietam podielat na starostlivosti..

loginexistuje
2. júl 2022

@janinah teda aby som bola spravodliva raz davno ked sme im este platili leasing na auto dala muzovi taku sosku divnu (ona ju mala vo vitrine) ale teda ja som krestanka a uprimne spalili sme ju nechcem mat v dome nejake sosky divnych indickych ci akych bozstiev ani to darovat dalej

zuzinka888
2. júl 2022

@loginexistuje tak to uz je ina káva. Ta si zaaluzi titul.Svokra roka.

loginexistuje
2. júl 2022

@simona92101 myslim ze aj ano ale najma svokra bola vynikajuca manipulatorka co si pamatam tam niekde tazko rozlisit ako viem ze tam sa niektore veci riesia aj sudne
osobne by som najma kvoli muzovi bola rada keby sa nieco zmenilo ale myslim ze to uz tazko na stare kolena sa povaha len zvyraznuje

ako to ze niekto nema priamy kontakt je niekedy bezpecnejsie ale neznamena to ze nemozeme sa za tych ludi modlit sa a dobrorecit im lebo to je nas postoj voci nim ten jediny ovplyvnime

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
zuzinka888
2. júl 2022

@guiseppinka ved pra vtedy 50-60 roky to bol nepisany zakon ak svokra nevyberie nevestu
tak ju neznasa a robi intrigy atd. Ale v dnesnej dobe? Spravat sa k niekomu hocikomu ako hyena? Dufam, že mne tak neje...ne ked budem svokra.

guiseppinka
2. júl 2022

@zuzinka888 jj, suhlasim.

pink_lady
2. júl 2022

Nie, nie si povinna sa s nou stretavat a ani nemá právo sa stretavat s vnucatami - je to rozhodnutie teba a manžela s kým sa budu děti stretavat. Ak sa niekto ku mne správa ako ...a neštítí sa to robit aj před detmi tak potom Keby sa aj stretne bezo mna s detmi, bude ich očkovat proti mne. Chcem toto? Nie. Som plne zodpovědná za zdravie a zdravý vývoj svojich deti a ak vidím že to neni pře ich vývoj prospesne, tak sa nemusia stretavat ani deti.
A p.s: nie po každom sa dá/je co dedit a nie každý o to dedicstvo stoji

maryetta
2. júl 2022

Hmmm neviem co az take bolo. Kazdopadne tiez prve roky s dietatom/vnukom boli tazke. Ale rodicia aj svokrovci pochopili ze na vychovu su tu rodicia. Obzvlast ak je zavedeny rezim tak nema sa narusat. Lebo potom je to o to narocnejsie.
Vztah nevesta/svokra. Alebo celkovo vzdy hovorim ze taky vztah nebude fungovat kym nebude vzajomna ucta a respekt. Opakujem vzajomna.

Toto ked pochopia obe strany tak sa da aspon vo sviatky navstivit a vychadzat spolu. Stari rodicia maju svoje miesto v rodine-ale ako opakujem musia sa o to snazit vsetci.

autor
2. júl 2022

Ahojte všetci 🙂
Cestu k nej som sa snažila nájsť, ale márne. Ja som typ človeka, ktorý je ku každému milý. Za všetko podakujem, ak som spravila chybu tak si ju priznám ospravedlním sa. Stále sa ludom snažím vyjsť v ústrety. Som strašne empatická a záleží mi na názoroch iných a som taká, že prv nech sa majú dobre iní a až potom ja…
Ja som nikdy žiaden konflikt ani nezačala, pretože som introvert bohužiaľ…a tak som sa ani neozvala ak mi niečo vadilo…moja chyba viem…
Chcela som sa udobriť, bola dom stále milá, ale ona chce mať všetko podľa seba…veď ako každá žena.
A ak nebolo tak, ako chce ona hneď sa na mňa a na manžela hnevala. Manžel bol na mojej strane a keď videl ako sa správa tak sme sa s ňou nerozprávali, nič sme jej nespravili a potom keď už to nevydržala (nikdy sa za nič nedopravedlnila) tak sa rozplakala a hrala nám na city…
Jednoducho ke to žena, ktorá sa nikdy za nič neospravedlní, mysli si, že nikdy ona na vine nie je…
Naši kamaráti k nám už ani nechceli prísť na návštevu kvôli nej…
Keď som bola po pôrode a všetko ma dole bolelo tak ma nútila ísť na návštevy aj keď som jej hovorila, že nevladzem ani sedieť… malý mal par dni a keď som neprišla na návštevu tak sa urazila a bola ku mne hnusna…je toho naozaj veľa…
Nechcem ju už nikdy vidieť za to všetko ako mi psychicky ublizovala…
Nechcem jej ani malého dávať, pretože čo som videla a počula co s nim robí…
Manžel je urazený, že ho nechcem pustiť s malým k nej…
Čo mám robiť?… 😔

monuska112
2. júl 2022

tvoja svokra znie ako riadny manipulator, nechcela by som veru aby tam deti boli bez mojho dozoru, a zaroven by som tam urcite uz viac nevkrocila, no idealne ak by to nejak manzel pochopil ale ako to docielit neviem...mozno ak by naozaj on na to dohliadol? ale to sa nespolahnes

yvkay
2. júl 2022

Mala som to podobné a my sme sa po 11r. rozviedli.
Koľko má svokra rokov? Možno iba žiarli na teba, neviem. Ale podľa mňa aj keby si neviem čo urobila, tak stále to nebude pre ňu dosť dobre. Buď ju prijmes takú aká je, že ju budeš brat s rezervou, alebo úplne ju vymazes zo svojho života.vyber si čo je pre teba lepšie, myslí aj na seba. Ja by som si vybrala to druhé s odstupom času 😉

autor
2. júl 2022

@yvkay viem, že žiarli…o manžela sa starala akokeby bol stále malé dieťa…robila mu stále jedlo do roboty, ráno vstávala skôr než my, aby mu urobila raňajky, čaj mal uvarený (aj keď jej 100x hovoril, nech mu čaj nerobí lebo ho nepije) stále mi hovorila ako sa musím o neho starať, čo mu mám varit… je jedináčik a hovorila, že ona ma len jedného syna tak sa o neho bude starať 😩 manžel ju častokrát ignoroval alebo ani nepocuval keď mu niečo hovorila, pretože to boli samé hovädziny, ktoré mu išli na nervy…
Vie, že mám jeden problém ( nič vážne, všetko je len v hlave viem…) a stale do mňa s tým podpichovala…aj keď som jej veľakrát hovorila, že mi to nie je príjemne…robila mi stále napriek…😒

guiseppinka
2. júl 2022

Nechaj muza a syna, nech tam idu... Ked tam chce ist, nebran im. Pojde mu to na nervy, mozno casom prestane chciet pocuvat tie blbosti... Zatial.kasli na nu. A co robi s malym? Tak bude tam chlap, snad ho nebude vyhadzovat z okna. Ak ho napcha blbostami, tak raz za cas prezije aj on, aj ty. Ak by nahodou zvracal, lebo by mu bolo z toho zle, tak nechas chlapovi na starosti, aby to popratal a staral sa, aby videl, ze preco si to nezelas... A nabuduce trochu ukociruje mamu... Ale nebran mu. Problem s nou mas ty, nie on alebo syn...

lejusinka
2. júl 2022

@janinah vies o tom ze nie kazdy sa pozera na svojich “predkov” len ako na moznost dedenia? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️