Svokra mi navrhla tykanie
Svokra mi navrhla tykanie. Myslíte že môžem odmietnuť a ďalej jej vydať? Nebude to nevhodné? Nie som s tým stotoznena...
Ja svokre vykam aj ked mi navrhla tykanie ale ja nechcem
nemusite mat vztah ako dieta a rodic. ale ste rodina, a zas svokra nie je tak stara babicka... neodmietla by som.
ja by som slusne odmietla, to by bola moja este vacsia ucta k nej, mne by to ani na jazyk neslo. Sice mam 44, ale vtomto som stara skola. Kamosky si s buduci zatmi tykaju a mne sa to zda divne. Napr. moja sestra svojmu zatovi nepovedala a ani to nema v umysle, zeby si s nim potykali (a to jej ja nedavam svoje nazory). Mala som 2 kolegyne starsie o cca 20 rokov. Jedna si so mnou potykala, bola spoluziakova mama a ja som si nevedela zvyknut. Trvalo, kym som sa prestala aj mylit. Ta druha mi tyka a za cele tie roky mi nedovolila, nenavrhla tykanie. Vobec mi to nevadi, nemam s tym ziaden problem, ze je to tak. Samozrejme to, ze mi tyka svokra mi nevadi
Moja dcéra tiež začala najorv tykať svojej budúcej svokre. Budúci svokor on potreboval na to asi nejaký čas, on je taký prísnejší, chladnejší resp. menej ukazuje emócie a nepripúšťa si hneď človeka k telu, ale prišlo aj k tomu, že už aj jemu tyka. A netrvalo to tak dlho, kým jej to navrhol. Ale tiež mi vravela, že to bolo také zvláštne a trápne. A čo tvoj muž na tento návrh vraví? Ono asi preto svokra prvá to navrhla, lebo predsa ženy máte k sebe bližšie a svokor tiež ti to navrhne, podľa mňa casom, ak nie je úplne mimo týchto veci.
Skús si predstaviť, ktorá situácia je pre teba prijateľnejšia a pocity s ňou spojené. Tykanie, alebo vykanie. Bohužiaľ nemás to úplne jednoznacne, ja by som tiež bola v pomykove že čo teda robiť. Nič, čo by ti pomohlo sa rozhodnúť... Tak už len manželov názor? No ešte mi napadlo, ak tvoj manžel bude vykať tvojim rodičom, ty tykať jeho mame, to je tiež také, popletené celé... Aspoň za mňa. Možno iní neriešia takéto "maličkosti" no je to teda na zamyslenie 🤔 že čo teda v tejto situácii robiť.
@oliviabb ono aj tá druhá strana, je pekne slušne odmietnuť, ale nevieš ako veľmi tej svokre na tom záleží, ako veľmi by to chcela... Možno ju má veľmi rada a chce aby si boli ešte bližšie, možno jej tým dáva najavo že ju berie ako blízku osobu, ako dcéru. Nie každá svokra je zasa super 🤣. A pri odmietnutí sa môže niekto uraziť, niekto môže zostať smutny, môže ho to trápiť, niekto možno nepochopí prečo ...
@brezza tykať si s babkou, to by už bolo naozaj veľmi cez...
Tiež mi to svokrovci navrhli...odmietla som...rozdiel medzi nami je cca 20 rokov ...neviem,z úst mi to nejde len tak . Občas v zápale komunikácie mi ubehne ,no hneď sa opravím....
Mne svokra navrhla tykanie cca po roku a pol, čo som bola vydatá za jej syna. Pred tým som s nim chodila 8,5roka, cca 1 rok sme u nich aj bývali. Mala som vtedy 26rokov, ona 52. Potykali sme si, rovno povedala aj svokrovi, nech si potýka (on je rovnaký rocnik ako ona). Moja mama môjmu mužov navrhla už dvakrát tykanie tento rok (sme siedmy rok manželia, muž ma 32 a mamina 56), no mužovi je to neprirodzene. Ocino moj ma 67 o mesiac, ten tykanie nevrátil, pritom si s mojim mužom veľmi dobre rozumie. Sú ľudia a ľudia. Môj muž tvrdí, že vykanim mojim rodičom vyjadruje uctu a rešpekt
Podla mna by to tak malo byt, aby si svokry s nevestami tykali...a ked nie, tam vykali (vzajomne). Preboha, však dospeli ludia. Však tvoj muž, tvoje děti tykaju a ty budes vykat? Si menej? Navyse to len u nás je vykanie, v anglictine ani vykanie neexistuje.
Aby som k někomu mala uctu a respekt, nepotrebujem k tomu vykanie
Moja svagrina povedala nasim, ze sa na to neciti a dalej im vyka. Moj muz to zobral ok a tyka I'm.
@doriiis presne tak aj pre mna.
Moja mama navrhla manzelovi tykanie a on jej stále vyka ale mojmu otcovi a jej bratovi tyka 🤣. Je to normalne ked sa na to necitis
Mne to tiež navrhli, ale mne to z úst nejde. Ostatní švagrovci im tykajú, ja vykám.
@filipka250 ...a ešte jej hovoriť mama...no brr,nikdy ani za milión rokov.😣
To mas fajn. U nas moje deti babke tykaju a ja vykam, nuz, su konzervativni. Ale inac su super takze je to len drobnost.
Mne to svokra navrhla takmer hneď ako nás muž zoznámil, ale do svadby som odmietala. Ona mne tikala, ale ja jej až po svadbe.
Zvyknes si ,mne tiez moja nevesta tyka a je to super,mame velmi dobry vztah a este viac si rozumieme
Aj mne navrhla. Tak si tykame. No nedavno som sa na nu vraj ocapila a zj*bala ju jak male decko, tak je ns mna teraz urazená a asi si budeme dalej vykat 🤣🤣🤣🤣🤣
Bratova frajerka mojim rodicom tyka. Ked som to rozpravala mojej svokre, medzi recou povedala, ze ved aj ja jej mozem tykat. Druha nevesta, ktora u nej byva, jej vyka ako ja. Tak som odmietla, ze by to bolo cudne, po 20 rokoch, co ju poznam, jej zacat tykat. Neurazila sa, dalej jej vykam.
Medzi mnou a svokrou nie je velky vekovy rozdiel, kedze mala mojho manzela v mladom veku..nikdy tykanie nenavrhla, mna to sklamalo ale respektujem..moja mama si s mojim muzom potykala na svadbe..je o 10 rokov starsia od mojej svokry..
Tiež som odmietla, keď to svokor navrhol, nie je mi to prirodzené
Odmietnuť vramci rodiny tykanie je hulvatstvo a nevychovanost. Nakoľko sa vekovo skôr k tej svokre než k neveste približujem, tak by pre mňa také "slušne odmietnutie" bolo dostatočným dôvodom na toho cloveka v živote viac neprehovorit. So svokrovcani som si tykala .
@vroni wau to fakt?😂
Moja svokra mi navrhla tykanie hneď prvý x čo ma spoznala, to bol iný šok pre mňa 😂 chvíľu mi trvalo si zvyknúť ale teraz máme jeden úžasný vzťah
Mne budúca svokra tiež navrhla tykanie, ale stále jej vykám. Príde mi to tak úctivejšie.
Mne tiez navrhla, pred svadbou este, ja som povedala, ze sa na to necitim, ze ak tak neskôr…prešli 4 roky a stale sa na to necitim, vobec to neriesi, mne to proste nejde z úst 🤷♀️

My s manželom sme navrhli zaťom tykanie, prijali to. Nie sme ich rodičia, aby nás volali mama a otec