Svokra mi vyčíta, že pred mužom neschovávam jedlo
Muž má sedavú prácu a za posledný rok dosť pribral. Svokra mi teraz pri každej návšteve hovorí, že mu nemám nechávať doma sladkosti, večer ho kontrolovať, aby nejedol, vraj by som mala jedlo schovávať a viac ho celkovo kontrolovať.
Mne je nepríjemné správať sa k dospelému človeku ako k dieťaťu. Jeho váhu predsa nemôžem riešiť namiesto neho. Len už neviem, čo jej na to hovoriť, aby s tým prestala :-/
Predstav si, že by si mohla mať takú svokru, ako ja. Vždy mužovi hovorila, že schudol. Pritom mal vždy brucho. Nie veľké, ale mal. To mňa ako štvalo? Rokmi to pochopil a schudol.
@anonym_autor nic jej nehovor, len jej povedz, ze nech to hovori svojmubsynovi. adios
@anonym_autor a vieš čo, možno by mu pomohlo, aby si mu ty nakladala jesť a celkovo mu kontrolovala príjem, ak ti záleží na jeho zdraví. Možno to v tomto prípade svokra nemyslí v zlom a občas aj starších, a svokrovcov môžeme poslúchnuť.
@anonym_4f0bea no mne toto pride ako brutal divne, aby som ja dospelemu chlapovi davala porcie ako dietatu. U nas ani take neexistuje, ze muzovi nakladam jest, ma zdrave ruky predsa a nejaku sudnost. Aby som mu obmedzovala, kolko sa moze najest, fakt nie. Mne by sa tiez nepacilo, kebyze mi povie, joj, tento zemiak mas uz navuse, tento kusok tiez, daj si tam menej 🫣.
A poznam taku, co muzovi vydelovala peniaze az tak, ze ked siel autobusom pozriet mamu, tak mu dala presne peniaze na cestu, stazoval sa, ze ani blbu horalku si nemal za co kupit. A som si myslela, ze si robi prdel, ale on to cele vazne hovoril. Takze hej, ludia vedia byt dost divni.
@jamimo Táto historická svadobná fotografia zachytáva optický klam, v ktorom ženích nedrží za ruku svoju nevestu, ale staršiu ženu stojacu vedľa neho.
Červený kruh zvýrazňuje prepojenie rúk ženícha a staršej ženy (matky), čo pri zběžnom pohľade vyzerá, akoby bola ruka súčasťou kompozície s nevestou.
Ide o známy internetový meme a optickú ilúziu, kde poloha tiel a tieňov vytvára mätúci dojem.
@anonym_5aa9ec myslím, že väčšina rozumie čo je na fotografii znázornené 😉
Neviem si ani len predstaviť, aby muž predo mnou schovával jedlo☹ Na truc by som si kúpila po práci 10 čokolád a pred ním ich zožrala, len aby pukol od zlosti😝
@anonym_dcd97c ja asi tiez 😅🤣
Drz hubu! Jej povedz
Ja by som sa trošku zastala tej svokry. Je možné, že ona synovi už dohovárala, ale nemalo to účinok. Tak požiadala teba o pomoc, lebo ťažko sa jej pozerá na to, ako si syn ruinuje zdravie a myslí si, že tvoj apel bude mať väčšiu váhu. A áno, ak má manžel schudnúť, potrebuje tvoju podporu, aby sa doma nenachadzali nezdravé potraviny.
Je úplne normálne upozorniť manžela, že pribral a že nemá pod kontrolou svoje kŕmenie, nech si to uvedomi - ak ti na ňom záleží. Samozrejme, svokre môžeš povedať, aby s tým prestala, že už to riešite a nejde to tak rýchlo.
Tak neviem či si videla ten program môj život s 300kg - či tak nejako sa to volá, a teda tam bol vo veľmi veľa pripadoch problém práve aj v tom, že ten človek čo sa staral o nákupy a varieval vykrmoval toho obezneho ako naozaj. Neraz sa pytal ten doktor a kto robí vo Vašej rodine nákupy? A kto varí? A veľa krát kupoval a pripravoval kalorické bomby opatrovník nie ten pacient. Čiže svokrina požiadabka zase nie je až taká blbá a drzá. Faktom je, že ak zlepšíš Vaše stravovacie návyky pomôžeš nielen tvojmu mužovi ale Vám všetkým. Naozaj nie je zlé mať doma viac ovocia a zeleniny ako zemiakových lupienkov a kadejakych sladkostí. A jest menšie množstva a snažiť sa zapriahnuť muža do nejakých aktivít aby sa viacej hýbal
Neviem si ani len predstaviť, aby muž predo mnou schovával jedlo☹ Na truc by som si kúpila po práci 10 čokolád a pred ním ich zožrala, len aby pukol od zlosti😝
@anonym_dcd97c prečo chces, aby tvoj muž pukol od zlosti? Veď keď ho neznášas, tak sa rozved.
Ak "dost pribral" len za rok, ma naslapnute na pekny maler. Predpokladam, ze asi aj Tebe samej to prekaza, ci? Netvarme sa, ze byt obeznym je pekne alebo zdraviu prospesne. Ak by mi manzel dost pribral za rok, hned by som prestala domov kupovat sladkosti, nezdrave veci, a varilo by sa zdravsie. Na podporu, samozrejme, nie gestapackym stylom. A prospeje to uplne vsetkym obyvatelom.
To hovorim ako zena, co si presla chudnutim a sama viem, ze len vtedy to sladke nezjem, ak si to nenakupim a doma to nemam 😃 Tu samozrejme narazam na dalsi fakt - muz musi chciet. Neverim ze si veselo pribera s ospravedlnenkou "mam sedavu pracu" a ani raz ste sa o tom nebavili. Cize su dve moznosti:
1. Je mu to fuk (a to je neprijemne...)
2. Trapi ho to (dohodnute sa kludne na takychto obmedzeniach, ak mu to pomoze a suhlasi s tym. Plus si musi maknut ale to uz je ina tema.)
A samozrejme, ze kontrolovat a schovavat ako malemu decku je odveci. Musi on chciet, a Ty mozes podporit...
@anonym_autor normalne jej povedz,ze ty si zena a nie suplovana matka dospelemu chlapovi.Ze nech si ho vezme na prazdniny a vystavi mu jedalnicek a zaracha na sladkosti.Tieto matky,co odovzdaju,vlastne prepozicaju syna zene,s ktorou on dobrovolne chce byt/zit a potom sa i tak maminkuju a dohliadaju,ci to ich zverenie bolo do spravnych ruk a ci syncekovi nic nechyba.🙄