Svokra môjho syna upozorňuje stále na niečo, čo mne jeho matke nevadí
Ahojte, mam taku otazocku, proste mam syna Peťka, ktory si hovori niekedy Pepe, mne jeho matke to nevadi, paci sa mi to, pride mi to mile, proste akceptujem to …. Svokra uz v zime, ked raz povedal Pepe, mu povedala ty nie si Pepe ale Petko, uz vtedy som jej povedala, nech ho neupozornuje na to, ze nam to nevadi …. Zacala to vsak robit nanovo, vcera sme boli u nich na navsteve a asi 10x ho takto upozornovala, uz mi to doslo na nervy, uz mi ho bolo luto, ako deptanie uz fakt, aby si chudatko nemohol povedat ako chce …. Tak uz som to nevydrzala a povedala jej zasa ze ho na to nema upozornovat, ona ze jej sa to nepaci (do mna 100 certov, tak do prdele asi zalezi na tom co sa paci a nepaci mne jeho matke a me tebe snad), povedala som jej, ze nam to nevadi a ze snad ked doma mu to tolerujeme tak u nej sa mu to nebude zakazovat …. Ako by ste toto riesili?
@ddaassuullaa ďakujeeeeme za blahoželanie ☺️❤️
@mariejenka ďakujemeeee ❤️❤️❤️
@sisi2212 nech si Pepe uzije svoj den🥳
@sisi2212 aj môj skoro dvoj ročný syn hovorí maminmu priateľovi Petrovi - Pepe. A susede Petre - Pepa 🙂 veď je to dieťa, najlepšie sa mu hovorí keď zdvojuje.. Môže byť rada že je šikovný a vie ako sa volá , kašlať na ňu🙂
Povedala by som jej jasne,ze si neprajem aby ho na to viac ipozornovala.Ak je taka sprosta,ze jej to stale nedocvaklo a ide ai svoje tak by som asi odisla na protest ze nic nerespektuje.
Bohužiaľ, niektoré svokry si myslia, ze slnko kvôli ním ráno vychádza a večer zapadá, a všetci už len celí nažhavení čakáme ako nám budú život buzerovať 😀
mne to cele pride absurdne opravovat tak male dieta - ja som Petra a sesternicina mala ma odkedy to dokazala volala Pepi - to som ju akoze mala opravovat 🙈 vsak to dieta pride na to samo, ze nie je Pepe alebo mu to prischne a cely zivot ho kamarati budu volat Pepe a co 🤷♀️ ale ta taktika cez poved Petko sa mi paci, nieco mi hovori, ze ju raz tiez pouzijem
a vsetko najlepsie Pepemu ❤️
Ja si myslím že musíš trocha inak nastaviť rozhovor.. píšeš že si jej len povedala že vám to nevadí.. ja by som jej priamo a úprimne, milo povedala.. "môžete petka samozrejme volať ako chcete, ale Peťko si hovorí Pepe, tak ho neopravujte. Má dva roky a ľahšie sa mu to vyslovuje, tak to už prosím nechajte tak ako je, dakujem.."
Ja si proste myslím, že veľa nedorozumení vzniká tým, že ľudia malo vysvetlia to, čo chcú povedať.. chcú to mať rýchlo za sebou, druhá strana to nepochopi tak ako si to ty sama myslela a potom vznikajú nedorozumenia.. podla jej odpovede by som sa zariadila samozrejme ďalej.. lebo je možné že ju to popudi a bude sa chcieť hádať, podľa toho by som reagovala..
@poslednepogo ved to ze je sikovny a ona toto, aloze mne to fakt uz pride nenormalne, vsak dvojrocne dieta aby uz malo byt kazdych 5 minut upozornovane a este za to ako si chudatko dovoli sam seba oslovit, nie aby sa z neho tesila ale komandovat ho 🤦♀️
@maminkadeticiek ano, ja si hovorim, ze dalsikrat tam nepojdem pokial toto bude robit …. Lebo jej docvakaba len si chce svoje a svoje silou mocou
Babke pekne vysvetliť, nech ho kľudne ona volá Peter, ale....ak sám seba malý volá Pepe, tak nech ho nechá... . Keď sa to jemu páči. Prečo by mu to mala zakazovať. Najprv jej začne vadiť toto a ochvíľu niečo ďalšie... . Treba sa porozprávať s mužom a obaja jej to vysvetlite. 🙂
@katkami123 presne, ze bez jej rad, komandovania a poucania by sme asi neprezili den alebo čo ….
@petamich ved to ze aj mne prife absurdne aby uz taketo male dieta takto furt upozornovala a este najma ak vie ze mne jeho matke to nevadi, nepoviem keby vie, ze mi to vadi a preto ho na to upozornuje aj ona, ale toto mi prife nonsens, uplne presadzovanie si svoje aj u maleho dietata 🤦♀️
@jana_eyre_2 prave ze uz v tej zime som jej jasne povedala, ked s tym mala problem ze jednoducho sa mu tak hovori doma a jemu sa to paci ale my sami mu hovorime aj Petko, Peti, ze nijako som ju neriesila aby ona mu hovorila Pepe a zasa teda skusala moje nervy vcera, ona je prave velmi chapava, len si tak dovoluje lebo di ako keby mysli, ze ja ju nebudem dokola napominat a skusa si ist svoje ….
@otrubulka ved to, ze za chvilku by riesila aj nieco ine a by isla proti nasej voli a kazala malemu nieco co chce ona, to si myslim aj ja …. Pritom uz aj manzel s nou mal rozpor ze takto maleho ucila nieco co sa nam nepacilo a jej povedal svoje a ona vzdy chvilku je ok a po urcitej dobe nanovo
@sisi2212 Veľmi to prežívaaš. Malý pustí jedným uchom dnu a druhým von, čo mu babka povie. Neverím, že aj malý každých 5 minút povie svoje meno. Slušne to babke ešte raz vysvetlite a nerieš to. Malý si bude hovoriť, ako bude chcieť. Babka tiež ako bude chcieť. Toto sú také zbytočne žabomyšie vojny.
@abbey1 veď má dva roky, tak si myslím že je normálne že opakuje slová ktoré sa mu páčia.. tak jeho meno zrejme patrí medzi tie slová.. mám v rodine viac takýchto malých deti aj aktuálne, normálne opakujú slová ktoré im idú dobre.. a tie ktoré menej hovoria, tak dokola rozprávajú to isté..
@abbey1 presne tak, malé deti takto hovoria o sebe v tretej osobe veľmi často, zvlášť tie viac ukecané, je to úplne normálne
Obhliadnuc od toho, že znie ako pizda, jej opravovanie bude mať podľa mňa úplne opačný efekt, ako by chcela 😂
@jana_eyre_2 suhlasim, velmi pekne napisane
@sisi2212 no napriek tomu musim povedat, ze syna by som v tomto nepodporovala. 2r dietko by si malo uz pomaly hovorit spravne v prvej osobe, toto ho akurat tak domyli a ked si to zafixuje uplne, nezbavi sa toho lahko. Tak ci Petko ci Pepe ci Zlaticko, skor by som ho podporovala k prvej osobe. Prajem pekne meniny Pepemu 🎈

@ddaassuullaa ano, asi budem musiet nahodit umely usmev a nech ju aj jebneeee, ale jej reakcia byva ked aj mu poviem ja ze Pepe, ze neeeee nehovor mu tak prosim sak to neni pekne …. Akoze naozaj na facku je ona