icon

Svokra nemá prístup k našim deťom: Náš príbeh

7. nov 2024

Ahojte. S manzelom sme sa rozhodli obmedzit svokre pristup k malemu, cakame druhe babo. Porod ma byt januar. Svokra to dohnala v lete do takych vysin, ze uz neslo inak 6 rokov utlaku, trapenia, po novom ohrozovania syna je prec.
Sme stastní, slobodnejsí, mame pokoj a tesime sa.
Mozno to pride krute ale 2 terapeuti, 1 psychiatricka ju oznacili ako cloveka s poruchou osobnosti. Toxicka pre nas.
Manzel miluje otca, ten je medzi. Vie aka jeho zena je ale ostali uz len sami. Trapi ho to a dost na neho tlaci. Bojim sa, ze cim sa bude blizit porod bude to tazsie. Vdaka svokre bola prva poporodna depresia a nikdy nechceme riskovat dalsiu 😒 Bojim sa, ze manzel bude smutny co bude ak sa s otcom pochyti, co sa urcite stane. A ja sa bojim, ze sa mi to zas odrazi po porode, uz to nikdy nechcem zazit 😢

petulda333
7. nov 2024

@natall113 a co im asi urobi ak tam s dietatom budu aj rodicia? Hodina ich ani dieta nezabije

natall113
7. nov 2024

@cacianka keď mňa vždy dostanú takéto komentáre kde cudzie osoby vidia do problému viac ako autor 😃

natall113
7. nov 2024

@petulda333 boh vie aké má správanie, určite sa nerozhodli len tak lebo mali zlý deň...

autor
7. nov 2024

@cacianka dakujem 🤞
Manzela vychovala, ale sam hovori, ze z jej vychovy ma terno velmi vzhliada k otcovi a nastastie je z 90% po nom. Po nej ma akurat uzkosti a podobne. On sam tam chodit nechce a bavi sa s nou cez zuby, najradsej by sa vobec. Ja som dlho drzala ale uz nebudem, ani kvoli muzovi. Ja a moje deti su najdolezitejsie a nie jedna pani, ktora sa nevie starat. Nasi to mali doma tazke, bala som sa, ze budu rovnakí k nám.
Ale su presne opacne. Takze ide to a to su od nej o 10 rokov starsi cize aj generacne inde.

alenka58
7. nov 2024

nechcem Ťa strašiť, ale aj keď máte svokru "vyriešenú", neznamená že nemôžeš mať popôrodnú depresiu, môže to mať úplne inú príčinu, držím Ti palce

autor
7. nov 2024

@petulda333 ja tam nepojdem, preco si mam skodit a nechat na seba vplyvat este taku osobu? manzel tam nechce ani ked ho posielam 🤷‍♀️

cacianka
7. nov 2024

Áno dá, starí rodičia majú právo podať na súd návrh vo veci stretávania s vnúčatami. Prečítaj si zákon o rodine, aspoň pár §, nech si v obraze. Zvyčajne je to pár hodín za mesiac, často v prítomnosti rodičov, ale ak máte silné argumenty a dôkazy o jej zlom vplyve na dieťa, nemaj velke obavy. Súd zváži všetko a rozhodne v prospech dieťaťa.

autor
7. nov 2024

@natall113 tak tak, nekonkretizujem iba z dovodu, ze niekomu dovody pridu malicherne, niekomu vtipne, niekto by na nas poslal socialku, ze sme to neriesili s nou skor, takze pre rozmanitost nazorov si nechcem viac kazit den 🙈

autor
7. nov 2024

@cacianka ano o to mi aj ide, tam sa nebojim, ze by sme vyhrali, svedkov aj hlavne mimo rodinu je az az 😊

petulda333
7. nov 2024

@natall113 to ja netvrdim,ale uz len kvoli dedkovi by som sla a premohla sa.

sisaka
7. nov 2024

A čo autorka čakáš od tejto témy? Prišla si sa pochváliť, že ste odstrihli svokru, či len tak potliachať, lebo doma nie je s kým?

lenkakravcova
7. nov 2024

Si tu anonymne, takže keď nepopíšeš konkrétne prípady správania sa voči vám, tak neviem či ti niekto niečo poradí, ak teda čakáš nejakú radu.

luccija
7. nov 2024

@mondolina to nie je pravda.Staci nepochopenie, únava, zle vzťahy
Autorka čo sa stalo v lete?Tak jedine, že muž vysvetlí otcovi prečo ste sa tak rozhodli muža aj deda to aj tak bude trápiť.S dedine sa budete stretávať?Tebe ide vlastne o čo, že nechceš svokre ukázať vnúča?pripúšťas aj, že svokra sa mohla uvedomiť a bude sa správat slušnejšie?

aurora33
7. nov 2024

Zvalovat svoju popôrodnú depresiu na svokru je dosť odveci.

cacianka
7. nov 2024

Prosím ťa, obrn sa na štipľavé a chrapunske komentáre, lebo ťa zdeptaju ako svokra.
Vy dvaja viete ako to máte a aká svokra je, keby si nemala dovody, tak ju nestrihnete.
Máte kľud ? Lepšie sa cítite ? Tak si to zachovajte a nepustíte.aj svokrovi vysvetlite, nepodlahnite ani jemu. Nech príde kľudne aj k vám, ale stretnite sa vonku, ale nedovoľte ani jemu tlačiť na vás v záujme svokry. Jej záujmy sú menej potrebné ako záujmy vašich deti a vás.
🍀🍀🍀

cacianka
7. nov 2024

@sisaka uľavilo sa ti ?
Bežné sem píšu ženy, aké obranné kroky podnikli, a ona vyjadrila aj obavy, že svokor bude skúšať a tlačiť.
No a ?

liv1
7. nov 2024

@mondolina uz by si mohla vediet co poporodnu depresiu ovplyvnuje, nie su to zdaleka iba hormony

enmery
7. nov 2024

Fúha, ťažká téma. Nedávno som videla/čítala komentár niekoho z oblasti psychológie a tam bolo vysvetlené, že naši muži vyrastali prevažne so ženami-matky doma, otec 12 hodín v práci, niekedy 2 práce, zahraničie, len aby zabezpečil rodinu. Potom škôlka-všetko učiteľky, škola detto-až na nejakom druhom stupni sa to trošku s nejakým tým mužským vzorom láme. Ženy vychovávajú budúcich otcov a manželov v tomto duchu-a potom sa sťažujú od rozdelenia úloh v domácnosti až po vnúčatá. Tá žena vychovala Tvojho manžela, otca Tvojho dieťaťa a či chceš, či nechceš, má 50% jej DNA toxický a zlý človek nemôže vychovať 1000% ok človeka. Mala si popôrodnú depresiu. To môže urobiť veľa a to vôbec nemyslím ako urážku. Aspoň to je dobré, že manžel stojí pri Tebe-psychika robí veľa. Prišiel manžel s tým, že ju chce odseknúť, alebo je popud od Teba. Lebo píšeš, že ohrozila život dieťaťa a v inom komente, že to nebudeš rozpisovať, lebo je to komické a pre niekoho malichernosť. A nečuduj sa dedkovi, že ho chce vidieť. Ty by si asi tiež chcela vidieť svoje vnúča. Nikto do vášho hmca nevidí, lebo tu keď si zapneš konňa-okrem notorickej nevery, chlastu, bitiek, manžela emociálne mimo je nonstop len ponosovanie nevesty na svokry a svokry na nevestu a obe sú presvedčenné, že majú pravdu. Ak jej zakážete kontakt úplne-ona si môže podať návrh na súd na upavenie styku s dieťaťom a možno budeš musieť tú hodinnu týždenne s ňou pretrpieť. Držim psrty, nech sa to vyrieši k spokojnosti a šťastnému vývoju dieťatka.

alickapusinka
Odpoveď bola odstránená
liv1
7. nov 2024

Pamatam si tvoj pribeh. Nie, svokra sice moze poziadat sud o stretavanie s detmi, ale kedze doteraz ziadny poriadny vztah nevybudovali a navyse nerespektuje jeho tusim potravinove intolerancie ani nic ine, tak stretavanie nie je v zaujme dietata (aspon nie osamote). To by jej nepreslo.
Druha vec, ty aby si sa neobavala este skor nez sa nieco udeje vyhladaj psychologa. Fakt ho potrebujes, v dobrom to myslim. Zacni na sebe pracovat, citaj pozitivne knihy. A na svokru sa vykasli. A svokra? Nemozete ho k vam domov potom zavolat?

sisaka
7. nov 2024

@cacianka mne sa nemá od čoho uľavovať. Ako píšem, zaujima ma, čo chce príspevkom povedať. Prišla to sem oznámiť a teraz čaká na čo?

liv1
7. nov 2024

@alickapusinka Poporodnu depresiu neovplyvnuju len hormony. Vyznamny je aj fyzicky stav po porode, spanok, vztahy v rodine, stres, taktiez vazne udalosti v rodine atd. Zeny skor nez napisete nieco do vetra si to overte, alebo radsej nepiste nic

aurora33
7. nov 2024

@sisaka najlepsie je, že ešte ani nerodila, ale už sa boji, že dostane ďalšiu depku a už teraz vie, že to bude kvôli svokre. Žasnem.

no_a_co
7. nov 2024

@aurora33 asi keď si tým už raz prešla tak je to úplne normálne, ak ma svokru co od nej chce hneď zázraky keď porodí a nedbá na psychické či iné pohodlie je normálne báť sa….ja žasnem nad vami teda ako malonporozumenia vedia mať zeny voči sebe

mondolina
7. nov 2024

@liv1
hlavný spúšťač sú hormonálne zmeny

aurora33
7. nov 2024

@no_a_co ved ale ak ju odstrihli tak asi nič nehrozí, nie?

64jarka64
7. nov 2024

@petulda333 je to ťažké pre každú svokru keď nemože byť so svojimi vnúčatkami a smutné že mama može byť stále

enmery
7. nov 2024

@64jarka64 Milá babka, ty su píšeš často, cítiť z Teba zakaždým obrovský smútok. Aj ty si bola mamička s detičkami doma a vychovala si ich nie preto, aby Ti vnúčatá robili každodennú spoločnosť. Ale čo som postrehla, každá takto "fixnutá" žena si týmto kompenzuje nedostatok lásky a hodnoty a tak ju hľadá v tom, čomu obetovala 20 rokov života možno a len trpí. Netešíš saz tých pekných chvíľ s vnukmi a deťmi?Prečo?Netešíš sa z och rastu a napredovania?Deti a krásu máme len do času-nevlastníme ich a sú nám len požičané.

64jarka64
7. nov 2024

@vikusjk Mne nevesta na začiatku velmi ďakovala ako som syna vychovala,len škoda že velmi rýchlo nato zabudla,teraz keď chcem vidieť vnúčika musím sa doprosovať ako nejaká chudera a pritom jej mamina ho može vidieť 24/7

natall113
7. nov 2024

@64jarka64 tak možno bude chyba aj niekde inde