Svokra nemá prístup k našim deťom: Náš príbeh
Ahojte. S manzelom sme sa rozhodli obmedzit svokre pristup k malemu, cakame druhe babo. Porod ma byt januar. Svokra to dohnala v lete do takych vysin, ze uz neslo inak 6 rokov utlaku, trapenia, po novom ohrozovania syna je prec.
Sme stastní, slobodnejsí, mame pokoj a tesime sa.
Mozno to pride krute ale 2 terapeuti, 1 psychiatricka ju oznacili ako cloveka s poruchou osobnosti. Toxicka pre nas.
Manzel miluje otca, ten je medzi. Vie aka jeho zena je ale ostali uz len sami. Trapi ho to a dost na neho tlaci. Bojim sa, ze cim sa bude blizit porod bude to tazsie. Vdaka svokre bola prva poporodna depresia a nikdy nechceme riskovat dalsiu 😒 Bojim sa, ze manzel bude smutny co bude ak sa s otcom pochyti, co sa urcite stane. A ja sa bojim, ze sa mi to zas odrazi po porode, uz to nikdy nechcem zazit 😢
@petulda333 boh vie aké má správanie, určite sa nerozhodli len tak lebo mali zlý deň...
@cacianka dakujem 🤞
Manzela vychovala, ale sam hovori, ze z jej vychovy ma terno velmi vzhliada k otcovi a nastastie je z 90% po nom. Po nej ma akurat uzkosti a podobne. On sam tam chodit nechce a bavi sa s nou cez zuby, najradsej by sa vobec. Ja som dlho drzala ale uz nebudem, ani kvoli muzovi. Ja a moje deti su najdolezitejsie a nie jedna pani, ktora sa nevie starat. Nasi to mali doma tazke, bala som sa, ze budu rovnakí k nám.
Ale su presne opacne. Takze ide to a to su od nej o 10 rokov starsi cize aj generacne inde.
nechcem Ťa strašiť, ale aj keď máte svokru "vyriešenú", neznamená že nemôžeš mať popôrodnú depresiu, môže to mať úplne inú príčinu, držím Ti palce
@petulda333 ja tam nepojdem, preco si mam skodit a nechat na seba vplyvat este taku osobu? manzel tam nechce ani ked ho posielam 🤷♀️
Áno dá, starí rodičia majú právo podať na súd návrh vo veci stretávania s vnúčatami. Prečítaj si zákon o rodine, aspoň pár §, nech si v obraze. Zvyčajne je to pár hodín za mesiac, často v prítomnosti rodičov, ale ak máte silné argumenty a dôkazy o jej zlom vplyve na dieťa, nemaj velke obavy. Súd zváži všetko a rozhodne v prospech dieťaťa.
@natall113 tak tak, nekonkretizujem iba z dovodu, ze niekomu dovody pridu malicherne, niekomu vtipne, niekto by na nas poslal socialku, ze sme to neriesili s nou skor, takze pre rozmanitost nazorov si nechcem viac kazit den 🙈
@cacianka ano o to mi aj ide, tam sa nebojim, ze by sme vyhrali, svedkov aj hlavne mimo rodinu je az az 😊
@natall113 to ja netvrdim,ale uz len kvoli dedkovi by som sla a premohla sa.
A čo autorka čakáš od tejto témy? Prišla si sa pochváliť, že ste odstrihli svokru, či len tak potliachať, lebo doma nie je s kým?
Si tu anonymne, takže keď nepopíšeš konkrétne prípady správania sa voči vám, tak neviem či ti niekto niečo poradí, ak teda čakáš nejakú radu.
@mondolina to nie je pravda.Staci nepochopenie, únava, zle vzťahy
Autorka čo sa stalo v lete?Tak jedine, že muž vysvetlí otcovi prečo ste sa tak rozhodli muža aj deda to aj tak bude trápiť.S dedine sa budete stretávať?Tebe ide vlastne o čo, že nechceš svokre ukázať vnúča?pripúšťas aj, že svokra sa mohla uvedomiť a bude sa správat slušnejšie?
Zvalovat svoju popôrodnú depresiu na svokru je dosť odveci.
Prosím ťa, obrn sa na štipľavé a chrapunske komentáre, lebo ťa zdeptaju ako svokra.
Vy dvaja viete ako to máte a aká svokra je, keby si nemala dovody, tak ju nestrihnete.
Máte kľud ? Lepšie sa cítite ? Tak si to zachovajte a nepustíte.aj svokrovi vysvetlite, nepodlahnite ani jemu. Nech príde kľudne aj k vám, ale stretnite sa vonku, ale nedovoľte ani jemu tlačiť na vás v záujme svokry. Jej záujmy sú menej potrebné ako záujmy vašich deti a vás.
🍀🍀🍀
Fúha, ťažká téma. Nedávno som videla/čítala komentár niekoho z oblasti psychológie a tam bolo vysvetlené, že naši muži vyrastali prevažne so ženami-matky doma, otec 12 hodín v práci, niekedy 2 práce, zahraničie, len aby zabezpečil rodinu. Potom škôlka-všetko učiteľky, škola detto-až na nejakom druhom stupni sa to trošku s nejakým tým mužským vzorom láme. Ženy vychovávajú budúcich otcov a manželov v tomto duchu-a potom sa sťažujú od rozdelenia úloh v domácnosti až po vnúčatá. Tá žena vychovala Tvojho manžela, otca Tvojho dieťaťa a či chceš, či nechceš, má 50% jej DNA toxický a zlý človek nemôže vychovať 1000% ok človeka. Mala si popôrodnú depresiu. To môže urobiť veľa a to vôbec nemyslím ako urážku. Aspoň to je dobré, že manžel stojí pri Tebe-psychika robí veľa. Prišiel manžel s tým, že ju chce odseknúť, alebo je popud od Teba. Lebo píšeš, že ohrozila život dieťaťa a v inom komente, že to nebudeš rozpisovať, lebo je to komické a pre niekoho malichernosť. A nečuduj sa dedkovi, že ho chce vidieť. Ty by si asi tiež chcela vidieť svoje vnúča. Nikto do vášho hmca nevidí, lebo tu keď si zapneš konňa-okrem notorickej nevery, chlastu, bitiek, manžela emociálne mimo je nonstop len ponosovanie nevesty na svokry a svokry na nevestu a obe sú presvedčenné, že majú pravdu. Ak jej zakážete kontakt úplne-ona si môže podať návrh na súd na upavenie styku s dieťaťom a možno budeš musieť tú hodinnu týždenne s ňou pretrpieť. Držim psrty, nech sa to vyrieši k spokojnosti a šťastnému vývoju dieťatka.
Pamatam si tvoj pribeh. Nie, svokra sice moze poziadat sud o stretavanie s detmi, ale kedze doteraz ziadny poriadny vztah nevybudovali a navyse nerespektuje jeho tusim potravinove intolerancie ani nic ine, tak stretavanie nie je v zaujme dietata (aspon nie osamote). To by jej nepreslo.
Druha vec, ty aby si sa neobavala este skor nez sa nieco udeje vyhladaj psychologa. Fakt ho potrebujes, v dobrom to myslim. Zacni na sebe pracovat, citaj pozitivne knihy. A na svokru sa vykasli. A svokra? Nemozete ho k vam domov potom zavolat?
@alickapusinka Poporodnu depresiu neovplyvnuju len hormony. Vyznamny je aj fyzicky stav po porode, spanok, vztahy v rodine, stres, taktiez vazne udalosti v rodine atd. Zeny skor nez napisete nieco do vetra si to overte, alebo radsej nepiste nic
@petulda333 je to ťažké pre každú svokru keď nemože byť so svojimi vnúčatkami a smutné že mama može byť stále
@64jarka64 Milá babka, ty su píšeš často, cítiť z Teba zakaždým obrovský smútok. Aj ty si bola mamička s detičkami doma a vychovala si ich nie preto, aby Ti vnúčatá robili každodennú spoločnosť. Ale čo som postrehla, každá takto "fixnutá" žena si týmto kompenzuje nedostatok lásky a hodnoty a tak ju hľadá v tom, čomu obetovala 20 rokov života možno a len trpí. Netešíš saz tých pekných chvíľ s vnukmi a deťmi?Prečo?Netešíš sa z och rastu a napredovania?Deti a krásu máme len do času-nevlastníme ich a sú nám len požičané.

@natall113 a co im asi urobi ak tam s dietatom budu aj rodicia? Hodina ich ani dieta nezabije