icon

Svokra nemá prístup k našim deťom: Náš príbeh

7. nov 2024

Ahojte. S manzelom sme sa rozhodli obmedzit svokre pristup k malemu, cakame druhe babo. Porod ma byt januar. Svokra to dohnala v lete do takych vysin, ze uz neslo inak 6 rokov utlaku, trapenia, po novom ohrozovania syna je prec.
Sme stastní, slobodnejsí, mame pokoj a tesime sa.
Mozno to pride krute ale 2 terapeuti, 1 psychiatricka ju oznacili ako cloveka s poruchou osobnosti. Toxicka pre nas.
Manzel miluje otca, ten je medzi. Vie aka jeho zena je ale ostali uz len sami. Trapi ho to a dost na neho tlaci. Bojim sa, ze cim sa bude blizit porod bude to tazsie. Vdaka svokre bola prva poporodna depresia a nikdy nechceme riskovat dalsiu 😒 Bojim sa, ze manzel bude smutny co bude ak sa s otcom pochyti, co sa urcite stane. A ja sa bojim, ze sa mi to zas odrazi po porode, uz to nikdy nechcem zazit 😢

mondolina
7. nov 2024

@liv1
ok, treba svokre prišiť aj vojnu na Ukrajine. Spokojná?
autorka doteraz nenapísala nič, len omáčky aká je svokra ježibaba.

angel993
7. nov 2024

@colsami babka zo zákona nemá nárok na nič. Dieťa má nárok na styk so starými rodičmi. Ak aj súd uzná tento nárok a stanoví čas stretávania, dieťa má naďalej nárok na prítomnosť zákonného zástupcu a tento jeho nárok môže zrušiť iba súd v určitých prípadoch.

liv1
7. nov 2024

@mondolina ale tebe moze byt uplne niekde, co ona napisala alebo nenapisala, ty nie si sudca a ona sa nespoveda. Evidentne jej to robilo velky problem a stav zhorsilo. A keby to aj nebola pravda tak co? Nie sme na vysluchu 😁. Si predstav ze prides z porodnice, chlap ti nadava aka si neschopna, nic nepomoze iba vyzaduje, slope. A prides sa tu postazovat, ze ti to prispelo k poporodnej depke a ina ti napise. To s tym nic nema, nevymyslaj si. To len hormony. Proste blbost.

mondolina
7. nov 2024

@liv1
aha, takže založenie príspevku je k čomu? 🤔
popôrodná depresia postihuje aj ženy čo sa majú ako v bavlnke.

mondolina
7. nov 2024
natall113
7. nov 2024

@mondolina veď si nechaj aj ty vysvetliť, áno postihuje hocikoho ale zle prostredie a stres ju určite nezlepšujú

liv1
7. nov 2024

@mondolina bola o tom, ze ma obavy ako to bude a potrebovala sa vykecat? Ci ten natlak vydrzia.. 🤷‍♀️? Co ja viem, nie je to jedno?
Nechces z toho isteho clanku odfotit aj jeho pokracovanie? 🤦‍♀️

liv1
7. nov 2024

@mondolina nemas ani tolko chochmesu aby si uznala ze sa mylis a odfotis tu prvu polku clanku. Ktory si evidentne ani neprecitas, alebo precitas ale aj tak si ides svoje. Dalsi clanok paci sa https://www.najlekaren.eu/blog/poporodna-depres...

Uznas si chybu je nahodou celkom fajn. Nijak ti to neublizi….

mondolina
7. nov 2024

@liv1
za nedostatok spánku môže tiež svokra?
vieš ak spolu nebývali, tak asi ťažko.
a mňa len irituje, to spojenie, že z nej z tej hnusnej svokry dostala popôrodnú depku.
nič viac nič menej.
a nie, nie som svokra. zatiaľ.

mondolina
7. nov 2024

@liv1
prvotná príčina je hormonálna zmena.
čo si mám priznať?

mondolina
7. nov 2024

a už len návod príspevku
" svokra nemá prístup k mojim deťom"
jej muža to deti nie sú? 😉

liv1
7. nov 2024

@mondolina hormonalne zmeny su u vsetkych zien. Kazdej jednej. To sa ovplyvnit neda. Ale okolie, pohoda, laska, co najmenej stresov, to sa ovplyvnit da. https://www.modrykonik.sk/rodim/poporodna-depresia/ . Odborny clanok priamo z MK nech sa paci

lucia13022023
7. nov 2024

@mondolina nemáš pravdu. Všetky ženy si po pôrode prechádzajú hormonálnymi zmenami. Ako to, že Petra ju nemala ale Klára áno? Ved obe si tým prešli, pôrodom, hormonálnymi zmenami...
Poporodnu depresiu môžu spúšťať rôzne faktory. A jedným z nich, moze byt aj svokra.
Ja som prišla domov z pôrodnice úplne ok. Áno, plakala som, ale nebola to pôrodná depresia. Zrazu moje dieťa ochorelo, zrazu bol na kyslíku, zrazu mi povedali, že to neprežije... Depka ako vyšitá. Stres, strach, prostredie, sestričky na oddelení... To všetko mi spustilo poporodnu depresiu na dosť dlho.

mondolina
7. nov 2024

@lucia13022023
môže aj nemusí.
ona to dala ako fakt.

rozculena
7. nov 2024

díky za oznam.

maciatkolulu
7. nov 2024

@sisaka jasné,že v živote a rodinnom sa zomelie kadečo,ale je dôležité to vedieť nejako riešiť. Ty si urobila službu mediátora zdarma a služby babysittingu zdarma urobili tiež svoje😂a na záver je spokojné dieťa s dvomi milujúcimi babkami👍. Ja som zo začiatku trochu žiarlila na sviatky,bývajú blízko seba. Ale nakoniec,dcéra je dcéra,telefonáty denne zopár x,čo obliecť,čo jesť,čo to je za vyrážku,prečo dlho spi,prečo nelákala dva dni a tak. Také zlaté to je. Video hovory máme denne. Svatka je top,som rada,že je tam a že pomáha fyzicky.

autor
8. nov 2024

@lucia13022023 som rada, ze su zeny co maju pochopenie

autor
8. nov 2024

@mondolina ano lebo som si vedoma, co bol spustac u mna

autor
8. nov 2024

@mondolina a ty sa slovickaris? samozrejme, ze su 😊 davam mu citat tvoje komentare a suhlasim s nim, ze uz sa slamky chytas 🤞

autor
8. nov 2024

@angel993 tak ano, overovala som si to zrovna dnes, kym sme my zakonny zastupcovia tak ma jedine moznost skusit nas zbavit svojpravnosti 😊

autor
8. nov 2024

@mondolina a bez faktov, ktore by si mohla okomentovat, pripadne zbanalizovat ci vysmiat to asi neprezijes, ze?

cacianka
9. nov 2024

@natall113 všimla si si ? Dala mi zmazať koment. Nebol nijako urážlivý, nepoužila som škaredé slová, iba slušnú pravdu že v drvivej väčšine príspevkov trepe bludy a keď ju niekto upozorní na nepravdu, kope ako divá, uráža a vyhráža sa. Nechápem prečo nezmažu jej evidentne bludy a útoky.

cacianka
9. nov 2024

Áno , môže byť tvoj manžel smutný, ale je to súčasť života. Že bude otec tlačiť ? Len mu treba opakovať, prečo ste sa tak rozhodli, a ak chce zmeny k lepším vzťahom, nech tlačí na svoju manželku. Pôvodcu problémov, veď vie aká je a čo spôsobila. Nie na vás, len preto že ste mladí ľudia, ich deti. Vek im nedáva nárok buzerovať, manipulovať.
Čo sa u vás dialo, viete iba vy, tak to upresňujte aj svokrovi - otcovi, povedzte mu že on je vítaný tráviť čas s vami a vnukom, ale nútiť vás podvoliť sa svokre nemôže, inak obmedzíte kontakt aj s ním.

natall113
9. nov 2024

@cacianka to veru nechápem ani ja. Ale v každej téme sa nájde niekto kto iba píše bludy a nezmažú ho ..

aurora33
9. nov 2024

@mondolina ved toto. Ešte že sa autorka má na koho vyhovoriť.

cacianka
9. nov 2024

@natall113 ona aj právnikovi vynadala, že píše bludy, že nemá pravdu a mlela si svoje somariny, aj keď ju viacerí upozornili. Opakovane takto hviezdi vo viacerých témach, tie jej blaboly nemajú často hlavu pätu

autor
9. nov 2024

@cacianka ano tak to aj tvrdime, on vie, ze moze kedykolvek prist a aj chodi, on je tiez smutny ako to je ale aj chape, ze preco je to ako je ale podla neho som mladsia mala by som ustupit 🤦‍♀️

cacianka
9. nov 2024

Keby nebol veľký problém, len nejaká drobnosť, aj ja ako mladšia zvážim že ústupim.
Ale keďže som už stará bréca, viem pochopiť aj mladých, ale nechápem prečo by mladý človek mal ustúpiť pri veľkom alebo dlhotrvajúcom probléme, len preto že je mladý. Opytaj sa svokra, keď bol mladý a diala sa mu krivda, neprávosť, či nadšene ustúpil a necítil horkosť na jazyku.
Nie ste asociáli, agresori, máte aj vy svoj vek, dôstojnosť a práva, tak prečo by ich mal niekto rušiť a zhadzovať vás. Len preto že oni sú o 20-30 rokov starší, im nedáva právo sa vyvyšovať nad vami, páchať krivdy.

ibatanecnica
9. nov 2024

@janinah a ja som zase rada ze mam dceru🙂

autor
10. nov 2024

@cacianka on prave bol v situacii ako ja s jej matkou a ona je verna kopia, len on nemal na vyber byval s nimi pod 1 strechou, my platime extremny uver a dreme az sme sami a az kym som si ju nezablokovala sme nemali ani len to sukromie 🤦‍♀️