Svokra nerešpektuje meno dieťaťa
Ahojte, keď sa mal malý narodiť nikomu sme nehovorili meno aby to nikto nekomentoval. Svokra mala vždy pripomienky v štýle "len nedajte preboha Dominik ani Martin to sa mi nepáči" alebo "hlavne nič exotické normálne meno vyberte" a to je dôvod prečo sme hlavne jej nič nehovorili aby sa zdržala týchto komentárov. Vybrali sme meno Patrik takže žiadne extra exotické ale podľa mňa normálne meno no tu nastal problém, svokre sa nepáči, hneď ako sa ho dozvedela spustila a to čo ste vybrali to je hnusne meno a tak sa volal ten a ten je kopec mien pekných a vy vyberiete toto. Čakali sme že si zvykne ale nestalo sa mali má 3 roky a ona ho oslovila menom možno 2 krát. Keď ho oslovuje zlatíčko, srdiečko, láska, babkin miláčik to mi až tak nevadí ale vadia mi oslovenia typu maco, bucko, gamboško, plačto, šprndel, špunt, štupel, žbrndel, šmotko, motko, prdko, trtko, backo, smieško a neviem čo všetko ešte, proste namiesto toho aby ho oslovovala vlastným menom tak stále používa všetky tieto prezývky. Manžel jej x krát dohováral ja som jej x krát hovorila, že malý má meno, dokonca aj malý jej pár krát už povedal vety v štýle ale babka ja niesom šmotko ale Paťko, ona však odmieta začať ho volať jeho menom lebo je pre ňu strašné. Nemáte nejaké rady ako ju prinútiť aby ho volala menom? Nebaví nás stále počúvať jej divné prezývky
A ake meno si predstavovala? Patrik je pekne meno, aj Paťko je mile. Povedala by som jej, ze kym sa nenauci vnukove meno, tak ho neuvidi.
Ty moj trtko maly .... patko, babka trtka to tak nemysli.... babka smotka, babuska gamboska.... a tak. Zakazdym naoplatku. Hotovo.
Keď maly bude oslovovat babku, tak nech jej hovorí trubka … a keď je zlá povie baba trúba … možno jej to dôjde
@cimage meno ktoré má trochu moderný nádych a ideálne sa tak nevola nikto koho ona pozná..švagriná jej splnila sen a už ma vnuka Artuta a toho vie pekne oslovovať menom
Ja sa trochu zastanem babky, ja sama davam svojim detom kadejake mena, pre mna je to mile. Samozrejme slovo trtko je hanlive a nepacilo by sa ani mne. Babka si nasla svoj sposob, ako ho vola a ona za tym nevidi podla mna nic zle, ani nechce rypat. Myslim, ze ako bude syn rast, tak budu tieto prezyvky miznut…
A dalsia vec je rady, ktore si tu dostala, ze ju nazvat babka trubka a pod. to je podla mna totalne trapne, ked sa ti to nepaci od nej, tak hadam neklesnes na jej uroven.
@petricka22 Aj ja som myslela ze to svokra nemysli az tak zle, ale autorka teraz pise ze ma este dalsieho vnuka, ktory dostal meno ake chcela a toho vola pekne po mene.
Mňa by strašne zaujimalo čo sú podľa nej pekne mená, keď sa jej nepáči ani Dominik ani Martin ani Patrik. Normálne slovenské sú podľa nej hnusne, exotické tiež nie, tak čo sa jej páči??
A poradila by som, nachvíľu s ňou prerušiť kontakt. Keď sa opýta prečo, povedala by som keď sa naučí malého volať jeho menom, tak sa začnete stretávať znova. Akože keď už aj trojročné dieťa povie babke, že on sa volá Paťko, tak naozaj mu to chudatku vadí.
Moja babka volá už asi 100r všetky malé deti "sralo". Teda asi len chlapcov.
kdyz uz ted ji syn zacina opravovat,tak ver,ze si casem dokaze sam srovnat babicku do late s temi prezdivkami.urcite ho ale nenavadej k nejakym hanlivym prezdivkam na babicku, ani ty ji tak nezacni oslovovat. jsi prece lepsi nez ona a nebudes se chovat detinsky jako ona. peclive ji vzdy slusne oprav,kdyz synovi rekne nejak jinak, syn to bude delat taky,a ji to casem prestane bavit....uvidis,ze prijde brzo ten spravny okamzik,kdy babicka tvemu synovi rekne jeho jmenem.a patrik je pekne jmeno
@petricka22 občas použiť prezývku atď by mi nevadilo ale ona sa vyjadrila, že týmto menom ho oslovovať nebude lebo jej sa nepáči a je strašne, jeho menom ho oslovila možno dva krát. Aj keď telefonuje neopýta sa na neho menom ale šmotko čo robí? Úplne to meno ignoruje
No za trtka by som sa jej uplne ladovo spytala, ci si mysli ze je normalne oslovovat tak dieta, poziadala ju aby ho dobuducna volala menom a navstevu ukoncila.
Ak by to pokracovalo, maleho by som k nej nepustila (nech ide muz sam) dlhsi cas, 3 mesiace, s tym ze maly sa na to hneva a nechce chodit. Bars to aj nie je pravda
No asi by som zvolila verziu, ze posledny rozhovor. Babka, manzel, ty. A hovorut manzel. Mama, trtko, sralo, smatlos su nadavky. Menimo sa ti nepaci, ok, hoci patrik znamena urodzeny . No nadavat mu preto nemusis. Vidime rozdiel, artura volas pekne menom. Pateika hanlivo. Prestan, prosim, maly to vnima.
A ak nepomoze, naozaj to vratit. Babicka trtoska.... to zaberie.
Autorka neboj sa, urcite ho nebude volat smotko a podobne donekonecna. Nechaj ju, nech si to meno spracuje…
@petricka22 3 roky to nespeacovala .... je to ubohe. Tam treba len vracat.
@petricka22 sama sa vyjadrila že nájde iné verzie keď bude starší. To bolo prvé čo som sa jej pýtala ako ho chce volať keď bude mať 10 rokov napr. no povedala že niečo vymyslí ale jeho meno ona nikdy nevyslovi má k tomu odpor
az ji tvuj syn sam rekne,ze si nepreje prezdivky,tak babicka bude muset ustoupit.pokud nechce prijit o vnuka..na druhou stranu,mozna by bylo dobre seji na rovinu zeptat, kdo z patriku ji nekdy drive ublizil,proc ma k tomu jmenu takovy odpor. treba ji nekdo tohoto jmena opravdu provedl neco hnusneho, a ona me v sobe blok. rozhodne ale nasilu nic neudelas.chce to jen cas a pockat,at se syn zacne ohrazovat sam. moc do toho nezasahuj,jinak znicis vztah mezi synem a babi, a mezi tvym manzelem a jeho matkou.
Je to krava. Chudak chlapec. Trestat ho za to ze nebolo podla nej.
A inac je normalna? Ine prieky nerobi?
Akoze vadilo by mi to strasne……ale dakujem za prispevok. Tak som sa na tych prezyvkach narehotala 🙂)))))))))
Veľmi zvláštne.. smutné..
Môj malý je Peter, voláme ho Peťko, v škôlke deti aj Peťo, tak je zvyknutý. Babka s dedkom ho občas volajú Petrík, čo je pekné, ale on im aj tak povie, že sa volá Peťko. A akceptujú to, opravia sa 😉 Neviem ti poradiť, je to pre mňa nepochopiteľné.
@andreatytler skúšala starať sa do kadečoho na začiatku ale to som ju rýchlo usmernila, ale je to taký typ že kým není po jej tak je zle napr. Strašné chcela novú podlahu do kuchyne tak s tým otravovala stále kým ju nemala a zas si našla niečo iné čo chce, taký typ že všetci skáčte ako piskam
Nechodievajte tam .veď každý má nejaké meno .prezývka je keď tak medzi kamarátmi alebo teda aj v rodine,ale to by ste museli o tom vedieť 🙂 takže smola pre babku
Nuz, treba miesto "babka", oslovovat vyrazom prdka,trtka a šmotka.
A ona sa ako volá menom?😉
Otras. Ak aj sa ti podari toto vyriesit, najde si asi nieco ine.
@tiezjedna Jana
@andreatytler to dúfam že nie aj keď myslím že toto tak ľahko nevyriešime
Dohovaranim urcite nie... To uz skusate dost dlho. A myslym ze sama s tym tiez neprestane, lebo to by prestala uz davno a nie to natahovala 3 roky.
Chce to nieco razne.
Moja babka bola taká zrútená z výberu mojich rodičov, že keď som sa narodila, prišla za mojou mamou, a oznámila jej, že vybavila, že všetky papiere sa prepisu (robila v nemocnici), nech hneď teraz povie hocijaké iné meno, než ako ma pomenovali. Naši sa nedali 😁 ale keď sa tak zamyslím, veľmi ma neoslovala mojim krstným menom, skôr tak všeobecne ako "moja" či "moja malá", či je to náhoda, alebo sa s tým nezmierila, netuším, ale určite by toto neurobila, že ma osloví hanlivou prezývkou. Vaša vás jednoznačne provokuje a neváha do toho zaťahovať aj dieťa, a vôbec ju netrápi, že ho týmto uráža a on to postupne bude vnímať. Váš je trtko a bratranca volá riadne celým krstným menom, babka roka, naozaj 🫤 Neviem, ako to riešiť... Vrátiť to, pohádať sa, dourazat sa...? Toto nie sú typy ľudí, u ktorých sa ozve svedomie..

Pana, a ona sa este smeje. Hnusne prieky robi.
Asi urobit cirkus a velmi razne ju upozornit ze uz dost. Ze to bola sranda, ale ze toto uz nemoze pokracovat... toto ale urcite nie pred synom.