Svokra odmieta vnúča
Svokra odmieta moje dieťa. Stále chce, aby ku nej chodilo ako vyplnenie času jej milovanému vnúčaťu. Má obľúbenca s ktorým je stále, malý chcel, aby ho aj kojila volá ju mama atď. Moja malá je ako piate kolo u voza, vôbec o ňu nejaví záujem. Len ako zábavku, aby jej obľúbenec sa mal s kým pohrať. Má rodičov, dobrých, len proste, každé poobedie je u svokry. Tá sa mu venuje číta si s ním, hrá sa s ním. Keď tam prídeme ide mi srdce puknúť. Moja stojí v kúte a len ju okrikuje, proste nevie sa s ňou pohrať.....skôr nechce.
Ja tam nechcem chodiť.....len v rámci udržania dobrých vzťahov tam zájdeme, len vždy mi je do revu.
@maggy555 niekedy je to komplikovane. ty si vnimala, ze vas starka zboznovala, nevedela si o tom, ze si "bola na poslednom mieste". vela asi robi to, ako to vnima matka dietata, ake ma ocakavania, ci porovnava. niekedy deti vnimaju a citia to, co matky nie. dieta je ine ako dospely, vnima veci inak. starka vas mozno naozaj zboznovala.
akých dobrých vzťahov??? ja tam nevidím žiadny vzťah, a radšej žiadnu babku ako takúto trúbu😔
a ako sa k tomu stavia jej syn? Predovšetkým by jej mal dohovoriť on, je to jeho matka. Ak toho nie je schopný/ochotný, povedz je svoj názor ty (ja by som ale v tom prípade povedala svoj názor veeeľmi dôrazne aj mužovi!). Ak to nepomôže, nech "dobré vzťahy" pestuje len syn s mamičkou, bez teba a dcéry
@klarolinne môj muž chce mať s mamou dobré vzťahy, za každú cenu. Je to na nervy.
Ja sa jej snažím vyhnúť. Nebaví ma stále počúvať, ako sa stará o vnúčika ako čo vie ako sa spolu hrajú, aká je švagriná unavená a má toho veľa. Potom hovorí, aký je malý jemnučký, krehučký a musí ho tuľkať a chrániť. Moja, že je taká krv a mlieko a netreba sa jej toľko venovať, že je nezbedná a neposlušná atď. v roku a pol. Vnučik je starší aj tak ho babka nosí stále na rukách a moja v kúte, alebo ju nechá samú, však sa jej nič nestane......atď.
Inak ja popri materskej robím, švagriná oddychuje......lebo je unavená.
Hlavná otázka čo malej ublíži menej:
1. odpojiť sa od svokry
2. nechať malú nech príde na to sama, že ju babka nechce.
Má len jednu baku.
@mummmmmy však nech on si vzťah buduje s mamičkou a ty si s malou urob babsky program. Nech ju vezme raz do mesiaca. Neskôr si aj mala povie 🤷🏻♀️ ako ja chápem že ťa to mrzí a všetko na že máš strašné nervy. Ale ono kým tvoj manžel to nezačne riešiť tak nezmôžeš nič. Jemu nie je ľúto ako vaše dieťa stojí smutne proste v kúte? Ako som už písala a jednoducho tí si nevie nudíš ale aspoň keby sa snažila venovať obom keď sú tam obe naraz.
A úprimne ti poviem radšej žiadna babka než takáto
@mummmmmy prečo?????načo???? Ľudia nepchajte sa kde vás nechcú, netyrajte sa, nájdite svoju hodnotu!!!!
O akých dobrých vzťahoch tu hovoríš??? Už by som tam viac nevkročila....aby moje dieťa stálo v kúte a niekto ho okrikoval? No nie! 🤨 Prosím ťa vzchop sa!
@mummmmmy nerozumiem vete ze “‘má obľúbenca, ktorý ju vola mama” to je kto? Nejaký jej další vnuk alebo? Inak to s tvojou malou má mrzí, ako to myslíš ze ju ohukuje? Akože za nič na ňu kričí? Chora osoba…
@mummmmmy
je mi ťa úprimne ľúto, pretože viem ako to zabolí a čím si prechádzaš a aj mne trvalo asi 3,5 roka kým som si s nimi znovu dokázala sadnúť za stôl. Ale vtedy aspon nemali dosah na “vychovu” mojho syna.
Nespomínaš veľmi vzťah ty versus svokra a úbohá švagrina, ktorá každý deň potrebuje varovať dieťa. Kde je vtedy švagrova?
Myslím si, že švagrinu ma radšej ako teba. Sú tam sympatie kvoli tomu, ze tam je stale dieta a plus je odakazana na jej pomoc cim babka nabera na dolezitosti. Toto je ten bod citi sa potrebna s dolezita. ALE na 100% si lepšia matka - žena ty! Toto si uvedom. Mne velmi pomohlo, ked mi muz povedal, ze ON nechce, aby jeho mama vychovavala naseho syna. Povedal sam, ze to vidi. Dokonca to videla aj moja svagrina aj nahlas povedala. No u nas aspon svokor dokazal zahrat divadlo 10 minut, ze sa tesi z vnucata.
Myslím si, že tvoje dieťa sa jej povahou neľúbi alebo sa neponáša na ich rodinu. Mne to v rozhovore pomimo aj povedala.
Ak som spravne pochopila z popisov tu hovorime o malinkych detickach. Neboj sa, pretoze su este realne male obe deti. Nebála by som sa nejakych traum. Teraz este nie. Ale konkurencia medzi detmi casom zacne narastat.
Mozno by nebolo odveci poobzerat sa po nejakych tetach, sesterniciach po rodine, mozno susedky a kamosky. Nahlas o nich prehovorit, boli ste tu a tam a malej sa pacilo. Vyplnte si proste cas bez svokry. Vy ju vlastne ani nepotrebujete. Tvoja predstava, o starych rodicoch je hlboka a idealizovana a zrejme prameni z tvojich detskych zazitkov. Od nej ty toto pre svoje dieta nedostanes, prestan to chciet.
Ja som bola jedinacik a babka by za mna aj dychala, vela casu som u mej stravila kazde leto, vypekala, lubila ma. Zato vztah s mamou nebol idealny nikdy. Moje dieta toto nema ani zdaleka. No ja sa snazim to kompenzovat. Mame fajn susedov, sme spolocenskejsi takze tych “vztahov” mame az az. Plus tu mam teraz aj krstnu tak sa stretavame aj s nou. Davam babke pocitit medzi riadkami, ze sa nenudime, zijeme rusnô aj bez nej.
@mummmmmy ale lasku su nevynutis,ak k nej neprechovava silnejsie puto,tak s tym nic neurobis.A skor tym ublizis vnucke,my ako deti ake mali torz babku ktora zasa take rozdiely nerobila ako tvoja ale sme to vnimali.Ale ame mali zasa druhu babku ktora nas mala rada.Coze to tak nevadilo,ale sme vnimali fakt ze druha babka ma ine oblubeneno chodikis me tak tak raz za mesiac,tak nam to tak nevadilo.
Akoze ja by som tam ani nechodila.Max s dcerou na hodinu a potom sa rozkucila a cely cas bu som dceru k babke nedala,myslim bola by pri mne a sedela.
@mila19 bojují mezi sebou i sourozenci, to je normální mezi dětmi
@dzulli1980 ak hovorím veci na rovinu, urazia sa všetci a nakoniec ja som nevďačná, zlá atď.
Podľa mňa to robia podvedome. Svokra stále všade hovorí, ako malú ľúbi....mám od nej viac ako 10správ o tom ako malú ľúbi, ako je jej všetko a ako chce byť s ňou. No nikdy sa podľa toho nespráva. Aj keď s ňou sa rozprávam tak hovorí, ako malú má rada. Aj keď jej niečo poviem, tak stále argumentuje tým, že však ona ju ľúbi. DOSŤ ČUDNÁ LÁSKA.
Poviem príklad boli sme na oslave. Pri babke obe deti. Malý odbehol veľa krát a vždy za ním babka vybehla a švagrivci sa rozprávali babka strážila....Malý jedol, babka zrazu sama.....moja vybehla preč, pozerám na ňu, bola cca 5metrov bližšie pri nej. Nič nechala ju samú, keď som dobehla ku babke, jej odpoveď však sa vráti. Nechala by ju tam samú, aj dlhšie....proste malý odišiel jej úloha sa skončila.
Áno je pravda, že svokra ma nemá rada. Nikdy nemala. Vyšlo to najavo, keď sme s mužom mali krízu.
Čo jej akože mám povedať na rovinu. Už som to 100x povedala. Stále dookola opakuje malú ľúbim najviac na svete. Vnúčatá sú moje lásky atď.
@mila19
skúšala som aj to s ňou to ani nepohlo. Je jej jedno, že cudzí ľudia, majú s malou, lepší vzťah ako ona.
Stále hovorí, ako malú ľúbi a to podľa nej stačí. Nespráva sa tak, len to hovorí všade a pred všetkými. Aj mne, neviem na čo.
Akýkoľvek môj argument aj výčitku, zaklincuje tým, ako je pre ňu jej vnučka všetko. No sú to len slová. Chodí tam, len muž, ale aj jemu je to ľúto.
Na základe čoho ti psycholog odporučil kontakt raz za týždeň? Pomohlo to? Naša tam tak chodí a mám pocit, že jej to skôr ubližuje.
nehnevajte sa, ale pri takychto prispevoch, kde sa zeny tvaria, ze rodinne vztahy su im prednejsie mi uplne pripomina, ze keby ti aj dieta zneuzivali sexualne, fyzicky, psychicky...tak by si nechala lebo vsak dobre rodinne vztahy su nadovsetko"....hlavne ze dobrovolne dosieras psychiku vlastnej dcere, ale to je nic, to je onicom...
@anickabasnicka mne to príde zvláštne a nikdy to nepochopím, my so sestrou máme vekový rozdiel 11,5 roka a nikdy sme nebojovali.
@mummmmmy u nás bol problém v tom, že syn si vynucoval pozornosť u babky, všetkými prostriedkami, rozumej vyvádzal VŽDY nastala silná žiarlivosť na malú, začal ju biť, no a samozrejme som videla aj prečo sa to deje. Už som sa nato nedokázala pozerať. Tak som sa išla poradiť za psychožkou čo s tým urobím. My sme tam chodili častejšie, manžel to veľmi chcel. Len potom začalo aj to porovnavanie nahlas pred deťmi a podobne.
Prosím ťa, neargumentuj, už im nič nehovor, tému vôbec neotváraj. Je to úplne zbytočné, len sa zhadzuješ. Dôležité je či to vidí otecko, a vy dvaja to musite ustat. Keď tam ty nebudeš a nebudeš mu s tým píliť uši on si to bude všímať verím tomu.
@mummmmmy svokra mala len synov, či aj dcéru?
Aby malej neublizovala návšteva u svokry, vysvetľovala by som jej, že babka sa jej toko nevenuje ako bratrancekovi, lebo je šikovnejšia. Babka ju má rada, ale bratranec potrebuje viac pomoci. Ked je jej smutno, nech ide za ockom. Nestarostlivost babky by som premenila na zvýšenie sebavedomia dcérky. Aj keď ma len 1 a 1/2 roka.
Nemá vnucik nejaký hendikep, keď je "krehucky"? Čo na situáciu vraví švagriná? Rozprávala si sa s ňou? Je to sestra tvojho manžela, alebo manželka jeho brata?
Nechoď tam prosím ...kôli svojmu dieťaťu . Takú chuderu vo svojom živote nepotrebuje ani ono ani ty
@eva8 mala len synov. V rodine dievčatko nie je niekoľko generácií. Preto ma to zaráža.
Malý je zdravý, starší, ale jedináčik, takže je zvyknutý na pozornosť. Pozornosť si vynucuje plačom, vrieskaním. Naša neplače, takže je to brané ako signál k tomu, že v podstate tú pozornosť ani nepotrebuje. Sama sa prehrá, nie je náročná.
Švagriná je spokojná, preberá názor svorky.
Ďakujem krásne, za názor a budem to presne tak robiť. Ak sa to nedá zmeniť, aspoň to otočím v jej prospech. Vôbec ma to nenapadlo.
@mummmmmy veeeeľmi držím palce, aby svokra prehodnotila svoje správanie, aby dcérka nezačala časom brať, že odstrkovanie je prirodzené, keď,e je výnimočná 😔 Myslela som si, že nemali dcéru, svokra si neuvedomuje, nevie ako sa správať k dievčatku.
Po otcovej mužskej línii som bola prvé dievča po 100 rokoch, ale dedko ma volal Evulienka, babka, aj keď mala len synov, sa správala ku mne rovnako ako k bratom. Bola som skôr maznáčik, ako odstrkovana. Tiež nechápem tvoju svokru. Asi jej vnuci pripomínajú synov a užíva si s vnukom, čo nestihla v detstve so synmi. Snáď sa spamätá ❤️ Verím, že bude dobre 🍀🍀🍀❤️❤️❤️

@mummmmmy takže pre teba sú rodinné vzťahy viac ako dieťa? Spamätaj sa. Čo si za matku, že chodíš niekam, kde tvoje dieťa stojí v kúte a niekto na neho kričí? Raz by sa to stalo a viac tam neprídem. Raz. Robia tvojmu dieťaťu traumu a ty ich v tom podporuješ, pretože rodinné vzťahy? Nie si potom o nič lepšia. Smutno mi je, že jedna matka toto dovolí robiť svojmu dieťaťu len aby udržala vzťahy.