icon

Svokra počas mojej dovolenky upratovala bez môjho vedomia našu domácnosť

vilavila
15. júl 2025

Ahojte mamky, veľmi ma nahnevalo, že svokra počas mojej neprítomnosti bola v mojom dome a upratovala mi, pohybovala sa všade. Požiadal ju o to môj manžel, ale bez môjho vedomia. Pohnevala som sa aj s mužom aj s ňou. Osočili ma, že som nevďačnica. Mne vadí, že mi zasiahla do môjho súkromia bez môjho vedomia. Ja si radšej upracem sama, aj keď nestíham, tak upracem neskôr, ale mne vadí, ak mi niekto prekladá veci a upratuje môj bordel. Môžu sa na mňa hnevať, že mi to vadí, vraj som mala poďakovať!!!

lenka.25
15. júl 2025
@anonym_34898f

@lenka.25 ak by som bola majiteľkou domu, tak by som po prvom takomto pokuse vymenila zámok, ale ľepšie bolo asi vymeniť muža

@anonym_34898f tak moji rodičia tiež mali vždy kľúče od nás , veď nikdy nevieš , ci sa niečo nestane keď nie ste doma a nechcela som robiť rozdiely . Ale moji rodičia ak nám nikd ale. Tak neprišli a neorganizovali nám domácnosť

anonym_34898f
15. júl 2025
@dzina007

Ja mam tiez taku aktivnu svokru, na zaciatku mi to vadilo ze fuuurt chce upratovat. Som sa citila urazene ci si myslim ze to nezvladnam sama, ale ona len chcela pomoct.
Stale ked mi strazila deti tak mi vygruntovala celu kuchynu. Casom som to prestala riesit. Teraz sa ma uz sama opyta, mozem prist poriadit ked budete na vikend prec? Ja sa aj tak nudim. Pride poumyva poumyvane, potriedi ponozky posklada pradlo a ja slusne podakujem. 🙂
A priznam sa pri chaose, kruzkoch skole praci som aj niekedy rada ze pomoze. 🙂

@dzina007 keď ti to vyhovuje a popredu o tom vieš, je to absolútne v poriadku

lenka.25
15. júl 2025
@mandzula

@lenka.25 podla niektorych tu este budes truba nevdacna, lebo svokra = Boh, ktory ma mladym aj v spalni pri sexe svietit, lebo ved milacika pre ne vychovala.

@mandzula jaaaj , to mi je jasne 🤣 . Veď sj tu je jedna konikovska svokricka 😁

zuzudrnda
15. júl 2025

Ze vobec pani prisla normalna takato poziadavka od syna. Ak respektuje jeho, zrejme nie dost svoju nevestu. Uz len ludsky je to mimo. Co by pani povedala na to, ak by jej nevesta prevetrala domacnost bez jej vedomia a pritomnosti?

dzina007
15. júl 2025
@anonym_34898f

@dzina007 keď ti to vyhovuje a popredu o tom vieš, je to absolútne v poriadku

@anonym_34898f ano jasne, ale ako ani mne niekedy nevyhovovali. Len som to proste nejako usmernila, nastavila hranice a zvykla si. Nelezie nam do veci, ale ze mi unyje riad a povyklada mycku ci potridei ponozky mi nevadi. Do skriniek, zasuviek sukromnych veci nechodi. 🙂 to vie ze si neprajem. 🙂

anonym_34898f
15. júl 2025
@lenka.25

@anonym_34898f tak moji rodičia tiež mali vždy kľúče od nás , veď nikdy nevieš , ci sa niečo nestane keď nie ste doma a nechcela som robiť rozdiely . Ale moji rodičia ak nám nikd ale. Tak neprišli a neorganizovali nám domácnosť

@lenka.25 aj od nás mali kľúče rodičia, aj svokrovci, keď sme boli na dovolenke, lebo bývali bližšie, ale moji svokra je normálna, toto by nikdy neurobila

tiezjedna
15. júl 2025

Každej žene, ktorej nie je domácnosť obecne u zadku alebo ako príťaž, by to vadilo... Ale keby sa to stalo raz a výnimočne, tak by som to asi riešila diplomaticky, a s patričným dôrazom na to, že to bola mimoriadna udalosť, ak sa chápeme...

dzina007
15. júl 2025

Ono tu nastava skor otazka preco ju o to manzel poziadal? Chcel ti pomoct? Alebo proste mal pocit ze je doma neporiadok? To by ma asi viac trapilo ze preco to urobil.

biba_18
15. júl 2025
@dzina007

Ono tu nastava skor otazka preco ju o to manzel poziadal? Chcel ti pomoct? Alebo proste mal pocit ze je doma neporiadok? To by ma asi viac trapilo ze preco to urobil.

@dzina007 a možno ju ani nepožiadal, ona povedala prídem vám popratať a on povedal že dobre…

dzina007
15. júl 2025
@biba_18

@dzina007 a možno ju ani nepožiadal, ona povedala prídem vám popratať a on povedal že dobre…

@biba_18 aj to je mozne. 🤷‍♀️

alguno
15. júl 2025

Svokre aj mužovi by som riadne vyčistila žalúdok!!! Chápem ťa, tiež by mi to vadilo.

anonym_34898f
15. júl 2025
@biba_18

@biba_18 to bude asi najpravdepodobnejší scenár

mdse
15. júl 2025

Keby mi upratala mama, nevadilo by mi to. Keby mi upratovala svokra, nebola by som vďačná. Ale to môj muž vie a nikdy by mamu upratovať nezavolal, ani by jej to nedovolil. On upratuje rovnako ako ja.

lubmar
15. júl 2025

A co take ti upratala? Ak umyla okna a napr.kupelnu a podlahy,no este ako tak.Ale hadam ti neliezla do skrin a do spálne upratovat?

viestta
15. júl 2025

@vilavila tvoj muz poziadal mamu aby ti pomohla s poriadkom, lebo sama to nestihas. Mas dve moznosti, zapojit muza do upratovania aby nemusel volat mamicku, ked ty sama nestihas alebo sa budes viac snazit aby on nemusel mamu volat, lebo ty nestihas. Je to jeho dom rovnako ako tvoj, takze on vyuzil svoje vlastnicke pravo a zohnal pomoc na upratovanie. Ci ti to mal alebo nemal oznamit vopred, to uz si vydebatujte vy dvaja medzi sebou a svokru z toho vynechaj. Ona tam prisla upratovat na pozvanie tvojho muza.

viestta
15. júl 2025
@mdse

Keby mi upratala mama, nevadilo by mi to. Keby mi upratovala svokra, nebola by som vďačná. Ale to môj muž vie a nikdy by mamu upratovať nezavolal, ani by jej to nedovolil. On upratuje rovnako ako ja.

@mdse a tvojmu muzovi by nevadilo, ze vam prisla upratat jeho svokra? (to len tak mi napadlo, ze aky dvojity meter...)

doriiis
15. júl 2025
@anonym_34898f

@doriiis ak by niekto bez môjho vedomia upratoval v mojej domácnosti, tak by som si to s nám veľmi ostro vydiskutovala. Polovica žien z koňa sa rúca, ak im niekto lezie do mobilu, ale keď mi lozí niekto v mojom súkromí, mám byť vďačná? Nemáš to trochu popletené? Moju svokru by takáto debilina v živote nenapadla a aj preto si ju veľmi vážim. Ona by povedala svojmu synovi, že má dve zdravé ruky a ak má pocit, že je v dome bordel, môže sa realizovať

@anonym_34898f ....a aký je rozdiel medzi tým,keď sa tvojich veci dotýka svokra alebo cudzí človek? Sa tu ženy pretekajú každú chvíľu,koľko dávajú upratovačkam a ako často k nim chodia.Ale svokra,to už je iný prípad.To radšej sa uhnat k smrti a upratať si sama.Ze áno.Ja by som bola rada,keby mi niekto upratal a ja som sa mohla vrátiť do čistého domu.A ze svokra objaví vibrátor alebo tangace? Jej problém.

biba_18
15. júl 2025
@lubmar

A co take ti upratala? Ak umyla okna a napr.kupelnu a podlahy,no este ako tak.Ale hadam ti neliezla do skrin a do spálne upratovat?

@lubmar mne svokra upratovala tak, že jej spadli z okien sieťky, dobre že nepoškodila autá pod oknami, alebo že nikoho nezranila, keď umývala okná … a sa dušovala že to nie ona… alebo synovi robila poriadok v šuflíkoch a vyhodila mu aj nejaké dačeky čo mal pre spolužiakov propravené… mne vyhádzala trvalky z kvetináčov na balkóne v zime keď sme boli lyžovať, že nejaké vyschnuté som mala, myslela som že ma porazí…
ale tie okná boli top. to už aj muž vypenil - a odvtedy už k nám bez nás nechodila…

biba_18
15. júl 2025
@viestta

@mdse a tvojmu muzovi by nevadilo, ze vam prisla upratat jeho svokra? (to len tak mi napadlo, ze aky dvojity meter...)

@viestta možno by mu nevadilo keby mu svokor prišiel upratať garáž alebo dielňu bez jeho vedomia… či?

andrejka1974
15. júl 2025

@vilavila tak od teraz kľúče mať nebude , naši svokrovci za to aký sú od nás nikdy kľúče nedostali ak by mi toto spravili tak by dom to im krásne vytmabila a aj manželovi

evcagabi
15. júl 2025

Posli ju ku mne. Ja by som sa nehnevala 😅

mandzula
15. júl 2025
@doriiis

@anonym_34898f ....a aký je rozdiel medzi tým,keď sa tvojich veci dotýka svokra alebo cudzí človek? Sa tu ženy pretekajú každú chvíľu,koľko dávajú upratovačkam a ako často k nim chodia.Ale svokra,to už je iný prípad.To radšej sa uhnat k smrti a upratať si sama.Ze áno.Ja by som bola rada,keby mi niekto upratal a ja som sa mohla vrátiť do čistého domu.A ze svokra objaví vibrátor alebo tangace? Jej problém.

@doriiis upratovacku si vacsinou zavola zena, ked uzna za vhodne. Autorka svokru nevolala, co znamena, ze nema potrebu, aby riesila jej domacnost.

evcagabi
15. júl 2025
@doriiis

@doriiis mne by bolo uplne jedno keby objavi aj ten prach na skrinke, ktory sa chystam utret uz asi tyzden, dva - pat 😅

doriiis
15. júl 2025
@mandzula

@doriiis upratovacku si vacsinou zavola zena, ked uzna za vhodne. Autorka svokru nevolala, co znamena, ze nema potrebu, aby riesila jej domacnost.

@mandzula ...a muž si nemôže zavolať upratovačku? Alebo mamu? Stavím sa,že keby upratala mama autorky a muz by sa len krivo pozrel tak by tu padali slová ako Tichá domácnosť,bez sexu a nevdacny chuj

doriiis
15. júl 2025
@evcagabi

@doriiis mne by bolo uplne jedno keby objavi aj ten prach na skrinke, ktory sa chystam utret uz asi tyzden, dva - pat 😅

@evcagabi ....asi tak.Kludne aj ku mne také svokry nech posielajú.Aj kafe a kolacik dostane 😆

mandzula
15. júl 2025
@doriiis

@mandzula ...a muž si nemôže zavolať upratovačku? Alebo mamu? Stavím sa,že keby upratala mama autorky a muz by sa len krivo pozrel tak by tu padali slová ako Tichá domácnosť,bez sexu a nevdacny chuj

@doriiis moze, ak manzelka moze zavolat svojho otca, suseda alebo hodinoveho manzela na upratanie muzovej dielne - bez vedomia a suhlasu dotycneho. Uz vidim tu nekonecnu vdacnost.

aurora33
15. júl 2025
@doriiis

@doriiis tak ja by som u seba nezniesla ani moju mamu a ani svokru. Ale cudzia žena na upratovanie by mi neprekážala.

pinkgirl
15. júl 2025

Tak tragicky by som to nevidela. Možno si teraz veľmi hrdá mladá žena s vlastnou domácnosťou a cítiš sa dotknutá - že je to zásah do tvojho súkromia, života, domácnosti. Možno tak o 7 rokov by si takúto pomoc tolerovala oveľa benevolentnejšie, lebo by si mala už čo to v manželstve odžité a zmenil by sa tvoj uhol pohľadu.
Už by som to na tvojom mieste teraz nerozpitvávala. Požiadaj manžela, aby už mamičku nezapájal do upratovania a hotovo. Teraz to predýchaj, vyspi sa na to a o pár dní ťa hnev prejde.

anonym_8493fd
Autor odpoveď zmazal
mdse
15. júl 2025
@viestta

@viestta my bývame v bytoch pod sebou, myslím že nevadilo. Ten vzťah je iný ako u svokry a mňa. Ale mne by mama umyla maximálne dlážky a povysávala, do skríň a komôd by sa nepchala. Ani by nevzdychala, aký máme bordel a aký má ona poriadok.