icon

Svokra sa ani neopýta, či niečo nepotrebujeme

8. nov 2020

Dobrý večer žienky! Ja sa chcem len posťažovať. S priateľom ( ja mam 22 on 23) bývame spolu už cca. 9 mesiacov všetko sme si kupovali z vlastných lebo obaja zarábame. Ako sme sa presťahovali moji rodičia sa stále pýtali či nepotrebujeme niečo , otec mi stále dával peniaze aj dava ( prestal posielať výživné dáva mi aj tak každý mesiac peniazky) aj moja mama keď niečo potrebujeme. Ide o to že svokra sa ani raz nespýtala či niečo nepotrebujeme alebo či nepotrebujeme pomoc , vôbec nic. A pekné peniaze zarába aj ona, o to mi ani nejde ide k ten princíp. Jasné že by som nezobrala od nej peniažky, chvalabohu máme všetko. Ako to máte vy? Ja už vôbec neviem čo si mám myslieť..

viestta
Odpoveď bola odstránená
danielahamar
8. nov 2020

Na nikoho sa nespoliehaj, budeš menej prekvapená ak vôbec nič nedostaneš 😉

mandarinka555
8. nov 2020

@katkami123 Práve, že vkuse na svokry kydáte....aspoň každá druhá určite...Sú aj normálne ženy, ktoré sa do mladých nestarajú a o vnúčatá sa zaujímajú...aj povarujú, aj vyberú zo škôlky, aj na prázdniny vezmú, aj kupujú darčeky...Ale niektorým "nevestám" aj tak nebude nikdy...nič dobré....A veľa z vás je aj takých, ktoré žiadnu svokru nemáte, je to len frajerova matka.

bublinkai
8. nov 2020

@sissy27 ...podľa tohto návodu ( celé toto ...) Ja už som MEGA TRAPNÁ🔥

mandarinka555
8. nov 2020

@katkami123 Tak choď do skupiny "Ach, tá svokra"...Tam sa len nadáva...sťažuje....kydá...ohovára 🙂 Budeš tam ako doma.

cacianka
8. nov 2020

@oli18 poznám... Od mojich hojno od jeho ho...
(Nemyslím na tisíce korún, ale aj úrodu zo zahrady, odmakala som si, ale aj mala)

anickaaa6aaa
8. nov 2020

Keby Ti to nevadilo a nesralo ta to tak nezakladas temu.. To co svokra zarobi je jej.. Takze? Tiez sme nemali ľahké zaciatky.. Na Vsetko sme si museli zarobit my dvaja.. A je nam fajn..

sonnenshein
8. nov 2020

V 22 som mala vlastny byt a cakala som svoje prve dieta. Investicia mojich rodicov bola do vzdelania a zrucnosti, ktore mi umoznili si na to zarobit samej.
Ak neratame sviatky, absolutne nechapem preco by si sa 4 roky po dosiahnuti dospelosti mala pozastavovat nad tym, ze Vam svokra nezvysuje zivotnu uroven.

mironka
8. nov 2020

Akoze mi napadlo,nic v zlom....ale co ak buduca svokra ma v plane vam zacat pomahat,resp. vam ponuknut pomoc,az ked sa vezmete? Ztejme je nastavena inak. Syn je este slobodny,vzati nie ste,zarabate... A ona mozno chce svoje peniazky odkladat,mozno aj pre vas na neskor...a zatial si co to pouzit aj na seba samu,ak vie"ze syn je financne samostatny.

drahomirrra
8. nov 2020

Ja som presne vedela, ktore nicky sa tu objavia a zahrabu autorku pod ciernu zem 🤣🤣🤣🤣 Presne som sa trafila. Baby, ktore uz maju blizsie k svokrovskemu veku a davaju to v diskusii kazdej neveste patricne vyzrat 😂. Autorka, neporadim ti, ale bavim se dobže 💩

viestta
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
8. nov 2020

@viestta Neviem, koho syn dovlecie. Ale byt taka vseobecne zuriva voci vsetkym nevestam, co sem napisu akukolvek vec.... taka fakt byt nemienim 😁

viestta
Odpoveď bola odstránená
sissy27
8. nov 2020

@bublinkai to patrilo mne? 🤔

nenne27
8. nov 2020

@veronikaszabova presne, moj muz by sa zahrabal pod zem keby beriem "peniazky"to si ani nechcem predstavit tu rodinnu hadku🙈 autorka, prepac, podla mna si naozaj rozmaznane dievcatko

nenne27
8. nov 2020

@drahomirrra tak asi sme zrelsie zeny a hlavne nemame doma trulkov manzelov co sa nechaju ponizovat nejakym svokrikom co zene pcha do vrecka peniaze.hold, sme ina generacia, taka co sa vie uskromnit, odrieknut si, zamakat a rodicom sa odvdacit za to co do nas vlozili a sprijemnit im zivot, nie natahovat paprce, ak sa na tomto rehoces, tak ty si dostala asi inu
vychovu, sedite s muzom na iphonoch a maminka v nedelu donesie napecene kolaciky a strci do kabelky padika?😉

0silvia0
8. nov 2020

@drahomirrra chapeme, ze ty sa citis asi na strane nevesty, ktora potrebuje peniazky, vela vela pomoci, a pozornosti, ale uvidis, ze ked si odkrutis vsetky tie roky starostlivosti o deti, budes aj unavena, aj vycerpana (financne a psychicky) a budes po rokoch chciet konecne mysliet na seba a zrazu ta zacne kritizovat nejaka znamost tvojho syna, lebo by si mala byt taka a onaka a nedavas to a ono... Jasne, ze su aj svokry, ktore zasa rypu do neviest a chcu aby boli take a onake... Ide o to aby sa ani jedna z nich nespravala ako krava a aspon sa posnazila vidiet aj situaciu z inej ako zo svojej strany.

lauriema
8. nov 2020

Ahoj, nikto není povinný dávať ti peniaze, ale chápem ta u nás to je tiež tak moja mamka stále niečo dáva kupuje, a ale svokra je tiež zlata, ona zas pošle navareny obed alebo sa postará o deti, nerieš kto Vám čo dáva, bud rada ze ste zdravý, šťastný, a ostatné púšť z hlavy

bublinkai
8. nov 2020

@sissy27 ....neeee. Reagujem na Tvoj komentár, podľa ktorého nemám od nikoho nič brať ( povedz to mojej mzdovej účtovníčke). Čiže som skonštatovala " ...podľa tohto návodu ( celé toto ...) Ja už som MEGA TRAPNÁ🔥"

sissy27
8. nov 2020

@bublinkai asi som z iného sveta, ale naozaj nerozumiem 🤷‍♀️
Autorke vadí, že jej rodičia ich dotujú a priateľova mama nie, tak nech si neberie ani od svojich rodičov a má to vybalansové. Ako s tým súvisí tvoja mzdová účtovníčka a tvoj pocit trápnosti fakt netuším.

drahomirrra
8. nov 2020

@nenne27
@0silvia0 Dievcata, hrozne sa mýlite. Naozaj, obcas nezaskodi trocha nadhladu. Ja som ani vetou nenapisala, ze s autorkou suhlasim, nedajboh, ze ju a jej pristup podporujem. Ani slovkom. Iba som podotkla, ze nech pise akakolvek zena cokolvek na temu svokra, ci peniaze, ci byvanie, ci vztahy, vyroja sa tie iste nicky a podme do autorky, proste akoby boli svokry nedotknutelny zivocisny druh a neboli medzi nimi harpye a mrchy. Nic viac. Fakt nechapem, ako toto mohol niekto pochopit, akoze ja s autorkou sympatizujem.

Nie, nemame od mamy ani svokry padika, nenosi mi mama napecene, skor nosim ja jej. A aj navarene, ked ma toho v praci vela. Aj svokre. Nikdy som so svokrou nezila, nesackovala sa do jej domacnosti a nikdy nam s muzom nik nic nedal. Ani ň. Aj vysoku skolu som rodicom splatila. Mame na krku taku hypoteku, ze dovi dopo a dieta zvladame aj bez zatazovania rodicov a natrcania dlani na cokolvek. Iphone mam, kupeny za koncorocne odmeny v praci. A so svokrou to celkom ujde, aj ked neznasam, ked doprace navarene jedlo, ked doma navarene mam a neznasam plytvanie jedlom. A este ked na maleho susle a vola ho zvieracimi menami. Ale inak celkom fajn 😉 😉 Takze sa nepovazujem za zlu nevestu.

spadnutaslivka
8. nov 2020

nevidím dôvod, prečo by mu mama mala niečo dávať. rovnako nevidím dôvod, prečo tebe ešte stále dávajú. vyzeráš ako rozmaznané decko. sorry 😉 si dospelá, zarábaš, tak načo ťa má ešte niekto dotovať? ak ti dajú k sviatku, ok, to je trošku iné. ale bežne v roku nechápem dôvod, prečo by ti (alebo jemu) bolo treba dávať ešte peniaze. presne v tom je rozdiel medzi dospelými a deťmi, ktoré sa na dospelých len hrajú.... Dospelý je za seba (resp. svoju novú rodinu) zodpovedný; dospelé decko stále čaká, že sa o neho niekto postará

0silvia0
8. nov 2020

@drahomirrra ono to nemôžeš brať že podho do autorky. Ale mladý človek, ešte životom neošlahaný si stále myslí, že celý život sa točí okolo neho a on má nároky, ktoré treba uspokojovať. Jednoducho sa stále cíti ako dieťa, o ktoré sa má stále niekto starať. Ja reakcie diskutujúcich nepovažujem za útok, ale o ukázanie reality a otvorenie očí. Veď rodičia sa doteraz starali o seba plus svoje deti. Dvaja mladí,bezdetní, zarábajúci sa starajú len sami o seba, ako im môže byť málo?

katkami123
8. nov 2020

@mandarinka555 Až 2 príspevky si mi venovala po mojej vete. To ťa moje veta o tom, že tu na MK sú svokry niečo ako svätý grál rozohnila? Veď je to pravda.

@viestta aj ty si len potvrdila to, čo som písala.

Napíšem jednu vetu k celej téme a toľko emócií. Nikde netvrdím, že sú svokry iba zlé. Sú aj dobré. Ale netvárme sa, že sú iba dobre. Lebo autorky s dobrými svokrami nemajú potreby zakladať diskusie o tom - pozrite akú mám super svokru. Jasne, že tu píšu v prvom rade ženy, ktoré nejaké problémy majú. A tým tu ešte naložíte. Buďte vy objektívne, keď to chcete od druhých.

evaachesa
8. nov 2020

@katkami123 presne tak, ja mám najlepšiu svokru na svete, čiže nemám dôvod zakladať tu o tom diskusiu 😁 týmto pozdravujem svoju zlatú svokru 😃

spadnutaslivka
8. nov 2020

@evaachesa mohli by sme veru založiť tému "svokru mám v poho, nemusím sa na ňu sťažovať" 😀

katkami123
Autor odpoveď zmazal
katkami123
8. nov 2020

@evaachesa
@spadnutaslivka
Ja som za to, aby ste takú diskusiu založili. Nech sa tam všetky tieto nevyjašené nicky vyjašia, pripadne zanadávajú si na nevesty a bude fajn. Lebo mám silný pocit, že im taka téma chyba. Pretože akonáhle otváram tému svokra, presne do predu už viem ktoré nicky prispejú a minimálne 3 z nich vždy trafím a ten komentár tam už od nich proste dávno je 😀

selest
8. nov 2020

Vobec to neries. Nevies co este bude a mozno pomoze prave ked to budete ozaj potrebovat.

mlska19
8. nov 2020

Fuha,podaktore ste sa do autorky inac nalozili!Chuda,ma tesne po 20-ke a podaktore by ju uz posielali platit rodicom domov dochodcov...Hlavne,ze polovica dam na MK je "v domacnosti",v dlhoch a ocakava od chlapa,ze ju bude aj s rodinou zivit.Tusim sa spravil z komara somar.Chce to trochu vacsi nadhlad.Autorka,nikdy to nebude narovnako z oboch stran rodicov,neries to a neporovnavaj,nie je to sutaz.Ludia maju rozne povahy a nezmenis ich.A ktovie,svokra pre Teba moze byt v buducnosti prinosom inou formou.Mojho muza rodicia nam tiez peniaze nikdy nedali,ani na svadbu,a to je ich jediny syn,prave naopak,my prilezitostne prispievame im,ale zato nam pridu pomoct napr. zbierat ovocie,staraju sa nam o dom,ked sme dlhsie prec,krmia zvierata.