icon

Svokra sa dožaduje, aby k nej deti chodili na celý deň

evica17
14. mar 2022

Ahojte, mam dve deti. Jedno 17mesacne a druhe 2mesacne. Ide o to, ze svokra sa strasne dozaduje aby deti sli k nej bez nas na cely den, pripadne iba starsi. Pritom ju navstevujeme vsetci spolu, ked su tam deti, tak sme tam.aj my s muzom. Mne pride ze deti su este male aby takto chodili niekde bez rodica/rodicov. Nepoviem ked si pitrebujem na dve hodinky idbehnut k zubarovi, doktorovi, to strazila aj moja mama, alebo sestra(pidla toho kto mal volno). Ako jej taktne vysvetlit ze teraz nie, bo su male a az potom neskor? Alebo som ja uskostliva pri starsom, ze uz by mohol byt kludne cez den bezomna ? Nikdy s nim nebola cely den, nikdy ho neuspavala a nevie co s nim robit.

elizabet173
14. mar 2022

@andreafa prečo by mala byť hnusná svokra?

zuzka565
14. mar 2022

Aj moja svokra ťahá k sebe moje deti ale spať. Jeden má 4roky a druhý 1rok. Jediné čo s tým získala je to že starší syn ju nemá rád a nechce tam ostať sám. Robí neskutočnú cirkus. Ale ona si o sebe myslí že ho napchať čokoládou a je z nej starká roka. Aj ho citovo vydierala,že iná bude plakať... No proste hlúpa to žena. Niečo jej povieme aj to nie priamo a už sa urazí.

luciajass
14. mar 2022

@evica17 nechcem sa ťa dotknúť, ale svokra ti chce ukázať, že je lepšia matka ako ty. Daj si na to pozor. Ak jej deti dáš, bude tvrdiť. Že to zvládla perfektne, pričom si vlasy trhala pri nich. Ak teraz si proti..tak si uvedom, ako sa budeš cítiť ty , počas pobytu dieťaťa inde...a kam všade ho zoberie, kde by si ty vôbec nešla...
Za mňa najlepšia rada je, aby si tieto reči ignorovala vždy, keď to povie. Ty nehovor nič .aj moja svokra si išla dokazovať, že je lepšia. Raz mi vzala 2 mesačné dieťa na prechádzku. Prišla O2 hodiny. Dieťa také vyplákane, že ledva dýchal a ona, že bola u dvoch kamosiek ho ukázať..ja som vtedy vyvrela jak čajník 😠. Odvtedy ho nekocikovala ani raz. Potom išiel ako starší na pár hodín. Spal tam ako 5-6 ročný. Mladšieho ani nechce. Vôbec ho nevolá...lebo vie, aké tie deti vedia byť. Staršieho zoberie, pusti mu telku a ona spí 😠. Mladšieho bola ochotná postrážiť, len keď spal. A teda raz a dosť..
Čiže pozor na to. Aby si jej dieťa nedala a ona ťa bude ako matku zhadzovať.

renab
14. mar 2022

Neviem, asi som stara, len nechapem, preco za tym vsetkym hladate zakernost. Ved pise, ze jej chce pomoct, aby si oddychli. Ja mam 50 rokov a teda zatial ziadne vnuca, ale dovolim si tvrdit, ze by som nemala problem sa postarat o obidve deti. A ako matka by som sa minimalne starsie dieta nebala dat opatrovat svojej svokre na den. Ved ich nechce na tyzden, ani na noc..
Ak dobre vychadzaju, nevidim ziadny problem, minimalne so starsim dietatkom.

nnnuuunnn
14. mar 2022

Svokra sa chce zahrať na mladú mamičku 😀 Možno by aj dala nejaké vychytávky po takom dni 😀 Len fakt by som sa bála citovej ujmy čo obdrzia deti, nič proti nej, ale tak to proste je, malé dieťa bez mamy...

elizabet173
14. mar 2022

@renab som približne v tvojom veku, nečítala som všetky príspevky, takže nedokážem posúdiť, či hľadal niekto zákernosť alebo nie. Ja som sa nikdy neobávala toho, že vy sa moja svokra alebo mama nedokázali postarať o malé dieťa, dokonca kľudne aj novorodenca. Tu sa ale zabúda na jednu veľmi podstatnú vec. Či chce, alebo nechce mamička, aby jej svokra strážila deti, lebo podľa úvodného príspevku nechce. Ja som si tiež nepotrebovala oddýchnuť od pármesačného, bolo by mi za ním smutno, nemala som dôvod ho dávať niekomu strážiť. Ak sa mamička dieťatka dohodne, ona si rada oddýchne, svokra rada postráži, problém nevidím. Ak jedna z nich nie je s tým stotožnená, druhá to musí rešpektovať. A dávať deti svokre denne ti nepríde choré? Kedy si ich užije tá mama? Ja ako svokra by som sa spýtala nevesty, s čím jej môžem pomôcť. Nie, aby som ja diktovala mladej mamičke, čo má robiť

ckatka
14. mar 2022

Starší fungoval takým štýlom, že akonáhle ku nám niekto prišiel na návštevu spať, my sme zmizli do kina a on spal s návštevou (mama, teta, sestra). Ale nebol kojeny takže od cca roka sme to tak robili. Keď mal dva, bol u babky týždeň, lebo sme my šli lyžovať. Odvtedy tam chodí na týždňové prázdniny a všetko je okej. Ale vieme ako moja mama a svokra fungujú a vieme, že dodržiavajú naše zásady.
U tety bol na prázdninách raz, robila sprostosti nerespektovala naše požiadavky, vystavila ho rizikám, odvtedy som ho tam nepustila (ale to je na dlhšiu debatu, ona je proste kreten....).
Mladší je kojeny, a pokiaľ bude kojeny, nikam nepôjde 🤷‍♀️😂
Ale babky už ho strážili par hodín kým som bola na školení takže chvíľu to zvládnu.
Je to úplne na vás. Vy ste rodičia.

selest
14. mar 2022

Normalne bez emocii povedz ze deti su este male. Ked vyrastu a same sa ku nej vypytaju das ich kludne aj na tyzden. Ver ze 3 rocne uz tak velmi pytat nebude😅

simona92101
14. mar 2022

@evica17 dcerka bola tiez narocna,ale mne by ako prvorodicke viac pomohlo,keby prisla k nam,dcerku zobrala pokocikovat po dedine a ja som si mohla daco porobit,lenze k nam prist nechcela lebo ze ona chce byt s vnuckou sama..vtedy mi blikala kontrolka,co take chce s nou robit 🤷‍♀️ takze preto som aj nedala,a tiez ze svokra je stara skola a veci ako podkladanie vankusmi aby 4m dieta sedelo a ine skvosty,jej niesu cudzie..
Dcerka sa az ako 3 rocna vypytala k babke na cely den,inak som nasilu nedavala ani mojej mame ani svokre.ty si zvaz,ci by 2 deti zvladla,a hlavne ci starsi chce.

renab
14. mar 2022

@elizabet173 jasne, ze denne je cez ciaru. Ja som to ani tak nepochopila, ze to chce denne. A suhlasim, ze musi chciet aj druha strana.
Nepacia sa mi vsak niektore prispevky, v ktorych sa hlada len to zle...
Ak su normalne vztahy, vsetko je o dohode.

simca06022011
14. mar 2022

Kazdy to mame inak, 17mes dieťa môže byt kľudne celý den bez mamy, 2mes samozrejme nie. Ale pravidlá na to neexistujú. Je to na tebe ☺️

kate_cs
14. mar 2022

@evica17 ja som mala toto iste. Do bodky. Svokra moje deti nikdy nebola kočíkovať, ale už veľmi skoro stále chcela, aby chodili k nej. Bez nás. Nestačilo jej, že tam príde so synom muž, ona stále chcela, aby sme ho tam nechali sameho. Ja som nepovolila. Vždy som si stala za svojim. Poďakovala som, ale povedala som jej, že som na materskej a nemám potrebu deti dávať na cely deň preč. Vždy som jej navrhla, aby prišla ona k nám a môže byt u nás koľko chce.
Prvýkrát tam bol syn na dlhšie keď som išla rodiť. To mal dva roky. Za mňa úplne stačilo. Nemala som potrebu deti odkladať.

lienka.7
14. mar 2022

@evica17 2-mesacne neexistuje. O to staršie nech sa kľudne stara... a to vie cely deň ho "obriadit"? Dat ho späť a tak? Mne teda pomáha moja mamina obcas, ale ide von, nakŕmiť a pod. Spať s malou chodím ja

elizabet173
14. mar 2022

@renab ja som mala aj mám vzťah myslím nadštandardný, ale dieťa som dala bezo mňa až vtedy, keď chcelo ono samo, takže dohoda so mnou by bola nemožná, ak by dieťa nechcelo

nika_m
14. mar 2022

Nas syn mal 3r pred mesiacom a az v tomto roku bol u svokry na 1/2 dna bez nas, kym sme boli v praci a na noc teraz z piatka na sobotu...cize dokopy tak 24hod bez nas...mala som z toho sama stres, ze ako zvladnu hlavne vecerne zaspavanie a zobudenie, ked nebudeme pri nom...dopadlo to super ale ak by plakal a pytal s ana nas, pockala by som este s takymto prespavanim....take male ako mas ty by som ale nedala urcite...ved nech pride k vam a pomoze ti s detmi ak chce tak velmi

vilma7
14. mar 2022

Možno je to pre.nu normálne, lebo to pozná asi ako matka, keď svoje deti bez problémov dala svojim rodičom. Alebo? Ja som tiež bola ako ročná u starkej, lebo jasle.neboli.
A to že je dieťa doma náročnejšie, neznamená že to u nej bude tiež tak vypadať. Často x sú deti v cudzom prostredí oveľa lepšie ako doma.
Ale urob ako ty chceš a podľa mňa jej nič vysvetľovať nemusíš, len jej povedz ako to ty chceš a hotovo. Nútiť ťa snáď nebude a nemôže.

petamich
14. mar 2022

@luciajass prosim ta a na toto si ako prisla? ved jej svokru vobec nepoznas, nehnevaj sa ale mam pocit, ze viac nez trochu asi do odpovede autorke prenasas svoj vlastny vztah so svokrou - a u nich to tak vobec nemusi byt, moja svokra sa tiez nevie dockat, kedy tam maleho nechame a nie rozhodne to nie je preto, ze mi chce dokazat, ze je lepsia mama, je to pre to, ze nam chce pomoct, vie, ze maly je narocny a hlavne preto, ze svagrina to kedysi tak robila 🤷‍♀️ normalne sme sa porozpravali, ze pre nas je to este skoro a navyse kojim, maly nepojde ani jednej ani druhej babke bez nas na cely den v dohladnej dobe a vsetci to respektuju

luciajass
14. mar 2022

@petamich no veď áno. My ja skúsenost.

tafita
14. mar 2022

@evica17 aka taktnost? Netreba! Deti su este malicke, ked vyrastu, este si ich uzijete. Koniec debaty!
Ja mam 15mes a neviem si predstavit ju niekde nechat cely den. Starsi chodili ovela neskor. Syn dokonca.... nechcem prehanat.... ale mal okolo 3 rokov,, ked chcel niekde ostat sam.

euka210
14. mar 2022

@evica17 take ani nahodou na cely den, ...teda neviem nakolko svokru poznaju. My byvame so svokrou a take 17mes.uz som nechala od rana do cca 15h ked sme sli daleko k dr....ale ona je sucastou rodiny a domacnosti. Inak by som take male nenechala...az ked budes vediet ze to zvladne, ci bude samo chciet.

tafita
14. mar 2022

@kate_cs a prisla? Ja takto svokru vzdy volam, dokonca jej poviem, ze ani volat nemusi, nech rovno pride. Este nikdy neprisla. 2x sa stalo,, ze mi volala o 9.00, ze o hodinu pride a prisla poobede.

gazpalm
14. mar 2022

@evica17 to je na tebe ,ja som syna davala mame od narodenia aj spat ,tak raz do tyzdna ,lebo stale len plakal a ja som chcela mat "klud " ,dcera ,tiez naucena od mala aj sestra od narodenia nemala problem dat maleho k mamine ,ma 10 mesiacov a je tam niekedy aj 2-3 dni ,my spokojne ,babka spoko a deti tiez 😁 ale zalezi od vztahov ,keby nemam takuto super babku ,tak riesim urcite opatrovatelku ,ale to som ja ,ked ty citis ,ze nie ,tak jej deti das ,ked budes s tym stotoznena 🤷‍♀️

kate_cs
14. mar 2022

@tafita veľmi často s stávalo, že aj povedala, že dobre, príde a neprišla. Párkrát prišla, ale aj teraz, keď sú chlapci väčší stále rozpráva ako príde a väčšinou idu oni s mužom k nej.
Ja som z toho celého mala pocit, že chcela, aby chodili k nej, aby si u nej zvykali, ona im vždy povolila všetko, čo ja nie (telka, sladkosti, kopu hraciek) a asi čakala, ze potom sa tam budú sami pýtať. Ja som z toho mala taký pocit.

diamond007
14. mar 2022

@evica17 tak toto ozaj nie, ja nedám na celý deň ani trojročnú vyše nikde, 2-3h Okey, ale dlhšie ani za svet.
Potom si z nich spraví svoje dieťa čo mu ešte bude vravieť mama. Už tu také príbehy boli...🤦 My chodíme na návštevy spolu a to byvame blízko rodiny.

lylyjana
14. mar 2022

@evica17 nas chodi k starym rodicom od 9m sam na par hodin, kedze som ho kojila, inak sa nedalo. Teraz ked nekojim a ma 1.5r uz v pohode tam vie byt aj cely den, aj ho uspia, aj jemu je dobre lebo ma iny program.

evkamotka
14. mar 2022

Take velke obe moje deti boli bezne so starkymi pol dna. Lebo to su vlastne cca 4 hodiny a ked s dietatom chcu zajst na ihrisko/niekam do hernicky, presuny, chystanie, este doma chvilu, papanie. Chcu spravit dieťatku pekny program, v klude, aj oni si to chcu uzit bez pozerania na hodinky. To mi pride ako normalny cas na budovanie vztahu.
Cely den ak ti pride vela, navrhni pol den, ze ti pride dieta este male. Ja by som sa neuzatvarala pred svokrou, nie je vsetko len o technickej varovke kvoli zubarovi ale aj varovke pre radost a vztah so starym rodicom

renab
14. mar 2022

@diamond007 trosku to hrotis, nie? Preco by stara mama chcela, aby ju vnuca volalo mama? Mozno jedna z milion....

diamond007
14. mar 2022

@renab ja som napísala konkrétny príklad aký tu bol 🙂 a nie jeden....
A po ďalšie, ja chcem si budovať vzťah s dieťaťom 🙂 má len jedno detstvo čo letí veľmi rýchlo a kým som doma, chcem si ju aj ja užiť. Nevidím dôvod ju dávať na celé dni preč. Aj tak si nesadnem a nevylozim nohy 🙂

evica17
autor
14. mar 2022

@elizabet173 nie tu by neslo o denne strazenie. Ona to myslela tak obcas,parkrat do.mesiaca. A nemam s nou problem, len fakt.ked si.predstavim moje deti bezomna, take male,ani mame mojej by som.ich nenechala zatial.

heidy222
14. mar 2022

Fiha nie Ste zeny trosku podozrievave k babkam a svokram, citam tu hotove konspiracne teorie 😂 U mna je to tak, ze moja svokra sice osobnostne Mi nesedi Ale matka je skvela, Ako ona vie moje deti deti zabavit, hodiny sa s nimi hra, babkove hry, citanie, tvorenie: to ja vobec neviem. Sutazit o to kto je lepsia matka nemusi, tak ci tak vyhrava 😂 Ale neziarlim, lebo vsak Mama je Len jedna 😏 byvame dalej od Seba, deti tam od 1 roku veku kazde 2-3 mesiace na Par dni a svokru miluju , Este aj maly 2 rocny chce kazdy vecer s nou skypovat. Ale ja som stale Mama 😊 jasne ze ked Su tam, tak ich smiesne oblecie niekedy alebo ze ich obcas trochu spinave donesie, No a co

Cize ak Ma babka naozajsny zaujem o deti, nechajte Ju, neziarlite, laska dietata sa nemusi delit, ona sa nasobi, vsak dieta moze milovat aj vas aj tatina aj Babky, dedkov...

Ale uznavam, ze moze byt aj ,, toxicka babka" to Bola Moja babka ta systematicky moju mamu odstavila, aj ked to bolo Take, ze mojej mame to aj vyhovovalo mat od nas klud, Kontrolka nezablikala Ani ked 5 dni do tyzdna Brat U Babky spal, co myslim, ze MK mamickam nehrozi 😂