Svokra sa dožaduje, aby k nej deti chodili na celý deň
Ahojte, mam dve deti. Jedno 17mesacne a druhe 2mesacne. Ide o to, ze svokra sa strasne dozaduje aby deti sli k nej bez nas na cely den, pripadne iba starsi. Pritom ju navstevujeme vsetci spolu, ked su tam deti, tak sme tam.aj my s muzom. Mne pride ze deti su este male aby takto chodili niekde bez rodica/rodicov. Nepoviem ked si pitrebujem na dve hodinky idbehnut k zubarovi, doktorovi, to strazila aj moja mama, alebo sestra(pidla toho kto mal volno). Ako jej taktne vysvetlit ze teraz nie, bo su male a az potom neskor? Alebo som ja uskostliva pri starsom, ze uz by mohol byt kludne cez den bezomna ? Nikdy s nim nebola cely den, nikdy ho neuspavala a nevie co s nim robit.
@renab nenavstevuje škôlku 😉
A nakoľko staršia bola katastroficky nespave dieťa, ani muž ju nevedel uspať tak nie, nedávala som ju na spánok nikdy. A vzťah si vytvorí keď tam bude dva razy týždenne po dve hodiny ako tvoj dvakrát mesačne. Rovnaky meter to je iba inak rozložený 🙂
@diamond007 to bolo myslene vseobecne, nie na teba.
Ak sa dohodnete, vsetko je v pohode.
Naša má 19 mesiacov a pravidelne chodí aj k svokre aj k našim a to aj cez noc a niekedy aj na 2 dni. Je na nich zvyknutá, robím tak už dlhodobo a s obidvoma má veľmi pekný vzťah.
@renab moje dieťa mala vytvorený vzťah aj k jedným aj k druhým starým rodičom aj bez toho, aby u nich bolo od pár mesiacov bez nás a aby u nich prespávalo od útleho veku. Veď sa s ním dosýta zahrali, vyjašili, keď boli oni u nás alebo my u nich. Neboli pre neho predsa neznámymi ľuďmi.
@pandorra na to, aby dieťa malo so starými rodičmi krásny vzťah nemá vplyv to, či u nich zostáva od útleho veku bez rodičov alebo nie
@renab Ja v tom "zakernost" vidím, pretože autorka píše citujem" svokra sa strasne dozaduje aby deti sli k nej bez nas...". Tu ide o nátlak z jej strany, autorka sa bojí ju odmietnuť, vie že sa urazi. Je obrovský rozdiel - ponúknuť resp. dať vedieť, ze ak budu niekedy chcieť postraziť na celý deň kľudne aj obe deti naraz, že im bude rada k dispozicii. A je rozdiel si to vynucovat, že ja chcem a ak nebude po mojom tak sa budem hnevať.
@asia83 no kocikovat spiace dieťa je iné, ako vláčiť dieťa po cudzích ľuďoch, stresovať ho a ešte si z toho robila srandu, že to nevadí. A dieťa saabevedelo.ukludnit 2 dní. Takže keby v kľude spal, nepovedala by som nič , ale nespal a prišiel celý hotový . Čiže prvá skúsenosť bola zlá a viac som ho takého malého nedala 😆
@ankare toto je v neskorsom veku ta najlepsia vyhovorka, preco dieta nevziat k sebe. Ked uz moj syn chcel ist k babke, tak ho nechcela vziat, lebo je dojceny. V skolke bol pritom cely den. Ale vyhovorka to bola dobra.
Ale to je len moja skúsenosť, ja mam svokru, pre ktoru su vnucata nadovsetko- na fotkach.
na toto by som ani ja nepristúpila to 2 mesačné je proste na takéto niečo ešte malé. ak chce, nech ho príde pokočíkovať, no aby u nich strávil celý deň, tak to by som aj ja povedal, že nie
@evica17 Ahoj, môj názor je, že každá matka by mala robiť tak, ako si myslí, že je najlepšie pre jej deti. Nie pre babku, dedka, tetu, uja, susedu, ale pre ne. Plus, samozrejme, dôležité sú aj Tvoje pocity. Ak deti na celý deň dať nechceš, lebo...je to úplne v poriadku. Rovnako ako je v poriadku, ak niekto dá deti aj na celý týždeň, ak je s tým v pohode on a deti tiež. Nik nemá právo Ťa súdiť a diktovať Ti, ako by to malo byť. Mimochodom, moje deti majú 6 a 8 rokov, plus 8 mesačné a ani jedno u starých rodičov ešte samo nespalo, strážili ich max. pol dňa, keď som bola v práci - starších. A úprimne povedané, aj to som sedela ako na ihlách. Svokra ma nikdy nepresvedčila, že jej môžem dôverovať, zažila som toľko situácií... raz som našla dvojročnú dcéru samu na balkóne stáť na stoličke a pozerať ponad zábradlie na ulicu - svokra si "len" odbehla do špajze. Keď mala rok, ešte sa len učila chodiť, svokra ju nechala samú na betónových schodoch, lebo si zrazu spomenula, že nevypla sporák a asi jej horí jedlo. Malá škaredo spadla na hlavu. Svokra je zdravotná sestra, no namiesto racionálneho riešenia situácie si k nej na tie schody sadla, pofúkala jej to a začala s ňou plakať... V lete vzala deti na ihrisko a nechala nám dvere na dome dokorán otvorené, ešte aj s kľúčom v zámku. Keď na to na ihrisku prišla, nechala tam 5 a 7-ročné deti samé viac ako 30 minút a bežala domov zamknúť. Mimochodom, ihrisko je od nás asi 3 km a hneď vedľa rušnej hlavnej cesty. Menší keď bol ešte malý sa jej raz pocikal na ihrisku. Vo vaku mal komplet suché náhradné oblečenie, ale ona ho nechala v tom pocikanom, len mu do gatí napchala uterák. Pri 30 stupňoch deťom núti mikiny, vezme na prechádzku bez vody, potajme ich tlačí sladkosťami, nachystám oblečenie, no aj tak im vnúti niečo úplne iné, čo ona uzná za vhodné, nedodržiava dohodnuté termíny, učí deti pesničky s nadávkami... Skrátka, usúdila som, že deti u nich bez dozoru nenechám. A to mám svokru rada, ona nie je zlý človek, len je nezodpovedná a zbrklá. Pravidelne deti až nasilu ťahá k sebe na noc, býva dosť neodbytná, ale mám v tom jasno. Nech kedykoľvek prídu, pohrajú sa, potešia, ale deti budú pekne spinkať doma.
@fliacik joj,takychto situacii ako ty popisujes sme tiez zazili..napr.krmenie babatka s refluxom na hojdacke (ten gejzir co potom vyletel 🤦♀️),cez 35C horucavy kocar odparkovany na dvore,cez kocik hruba deka a cez budu plienka(malá bola spotena a uvarena aj na mihalniciach),alebo nerespektovanie toho ze dieta ma intoleranciu laktozy a ze jest kinderko na obed nie je ok 😃.
Dcerka uz je skolkarka,a az teraz je ten vek,kedy sa nemusim bat ze je u babky,ci uz u svokry alebo u mojej mamy.
Akože tiež nechápem čo chce celý deň robiť s takými malými deťmi. Jednoducho jej to treba povedať a bodka, že nie až keď budú väčšie.
Ja by som jej dieťa dala, jedno, ale len tak pokočíkovať na hodinku dve. Možno ju to aj samu časom prejde 🙂 Svokra to podľa mňa nemyslí zle, malinký vekový rozdiel, tak núka pomoc. Ale je to len na vás rodičoch. Čo by som ja dala za takú svokru, čo mi núka pomoc 🙂
@ibrunova ponúkať pomoc a dožadovať sa, aby deti boli celý deň u nej bez rodičov sú dve úplne rozdielne veci
@fliacik a to takej osobe kľudne deti zveríš? Stačila by mi jedna príhoda z tých, ktoré si opísala a nezverila by som jej ani bicykel, jedine v mojej prítomnosti by s nimi bola.

@diamond007 to, ze das dieta 2x do mesiaca na par hodin starym rodicom, nic na tvojom vztahu s nim nepokazi. Ja som bola toho nazoru, nech si moje deti vytvoria vztah aj so starymi rodicmi, lebo clovek nikdy nevie, co sa stane. A bola som rada, ze sa maju radi.
Len nerozumiem niektorym vyjadreniam mamiciek. Trojrocne dieta treba socializovat v skolke, lebo to je velmi podstatne, ale k starym rodicom ist nesmie. Dufam, ze ak sa dozijem nejakych vnucat, moje deti nebudu mat tento postoj.