icon

Svokra sa pozvala na našu dovolenku

zdenka828
16. aug 2016

Zdravím žienky.
Chcela by som od vás poprosiť pár nestranných názorov. S polovičkou ideme na dovolenku - do Rumunska (viem, neznie to možno nejak vábne, ale je môj detský sen vidieť Drakulov hrad 🙂 A priateľov sen je zase urobiť si road-trip po horských cestách Transalpiny a Transfagarashanu). Takže sa ideme vydať na takéto malé vysnívané dobrodružstvo.
Problém je svokra. Je veľmi aktívna a nie práve taktná. Prvý raz sa chcela pozvať pred pár mesiacmi, kedy sme dovolenku ešte len plánovali. Nejako taktne sa nám z toho podarilo vykorčuľovať. Lenže teraz zatlačila na svojho syna, a opäť sa s nami snaží pretlačiť na road-trip.
Je to naša jediná dovolenka v roku, teším sa na ňu ako malé dieťa na Kinderko. Teším sa na romantiku, intimitu... proste na nás dvoch. Veľa času na seba nemáme, stále je unavený z práce, neustále myšlienkami niekde inde... aspoň takto si od toho sľubujem, že konečne vypne, a bude sa venovať len mne. Lenže so svokrou na krku si tú idylku predstaviť neviem.
Navyše s jeho mamou nevychádzame poslednou dobou najlepšie. Odkedy sme začali prerábať byt, stále sa do toho mieša, stále nevyžiadanie riadi, radí a usmerňuje. Často kričí a máva výkyvy nálad... čo proste nie je môj šálok kávy. Je to taký akčný chlap v sukni, a navyše vševedko. Veci musia byť tak ako ona povie, tam kde ona povie, a kedy ona povie.
Proste, nechcem ísť na dovolenku s ňou. Mám už len z predstavy na to zimomriavky.
Prosím o rady... čo robiť? Ako sa na to dívať? Čo by ste urobili vy?
Chcem si tú dovolenku užiť, ale chcem si ju vychutnať len s priateľom. Najviac som ale frustrovaná práve z jeho reakcií. Nevie sa pustiť maminej sukne a povedať jej nie.

Strana
z3
katarinapekna
16. aug 2016

Ocen jej zmysel pre humor😀

sardinka335
16. aug 2016

@zdenka828 jáááj! takze problém neni svokra ale mamin mazánek....tak proste musi si tvoj priatel vybrat bud mama alebo ty. Ja by som ho postavila pred taketo ,,ultimatum,,. A ak si vyberie mamu resp. nedokaze jej povedat nie, tak asi je to signál, ze ani v buducnosti to nebude ine a mozeš sa tešiť, ze budeš zit v partnerskom trojuholníku - ty, priatel a jeho mama....no....nemilé... 😀 😀 😀

mircalla
16. aug 2016

@zdenka828 dalsi mamim cecok, no co uz....rataj s tym, ze svokra s vami pojde

ciernypes
16. aug 2016

@zdenka828 ja by som jej zaplatila nejaky welnes v case ked budete vy v Rumunsku.resp nejake tatry na sk .nech si zobere kamosku....kazdopadne chodte tam len vy dvaja a tak jej to povedz ak mebude suhlasit.rovno ze chcete ist len vy dvaja.nech sa aj hneva.raz ju to prejde.

kakajkova
16. aug 2016

@zdenka828 na maslu. Ja by som v pripade, ze by sla aj ona, nikam nesla. Keby to bola dovolenka vacsej skupiny, ta nepoviem. Ale vy dvaja a svokra?? Nech si idu sami dvaja.

glorikarebeka
16. aug 2016

@zdenka828 porozpravat sa s muzom,povedat mu co citis.A jemu to nevadi,ze by isla s vami?Ako ja by som nesla nikde

mircalla
16. aug 2016

Inak neviem preco takticky, normalne narovinu, Odkedy chodia svokry s mladymi parmi na dovolenku? Hlavny problem je tvoj muz, nie svokra

petulda333
16. aug 2016

Milacik ides na dovolenku somnou alebo s mamickou? Nic viac by som sa neopytala a podla odpovede zariadila. Na taketo typy musis takto!

jana_eyre
16. aug 2016

@zdenka828 a to akoze priatel by bol ochotny ju zobrat? najprv by som mu uprimne niekolko krat vysvetlila preco si tak dovolenku nepredstavujem.. a ja som teda celkom striktna, ak by nechcel ustupit a mame by silou mocou nechcel nic povedat, asi by som mu povedala, ze nech idu oni dvaja bezomna..

ak by normalne povedal, ze tiez chce ist iba s tebou, tak by som spolocne s nim so svokrou hodila normalny, uprimny rozhovor, ze vo vsetkej ucte k nej, tu dovolenku ste si predstavovali vo dvojici a ze menit to nechcete.. popripade by som sa s nou dohodla na nejakom vikende, ked sa vratite - ak je osamela a chce nejaku zmenu.. ale urcite by som neustupila v tom, aby isla s nami..

s mojou svokrou mam dobre vztahy, je to dobra zena, ale ak mam byt uprimna, dovolenku s nou by som za uplnu dovolenku nepovazovala.. s manzelom radi travime cas spolu s nasimi detmi ked niekam ideme - mame od nej uplne odlisne predstavy o traveni volneho casu..

ona ma rada dovolenky s animatormi pre deti, lezanie pri mori, all inkluzive a podobne.. my sme s muzom jednu taku dovolenku skusili este ako bezdetni a skoro nas porazilo po par dnoch.. navyse aj jednu dovolenku s celou muzovou rodinou sme uz absolvovali, nevravim, ze to bola uplna katastrofa, ale jednoducho vzdy sme radsej travili cas vo dvojici, tak ako teraz vo stvorici, coskoro v patici 😅

dovolenka ma byt o oddychu, nie o napati z cloveka, co je defacto ako 3koleso na bicykli..

glorikarebeka
16. aug 2016

@mircalla presne si to vystihla,no toto keby povedala mojho muza mama(co by nepovedala nikdy)tak moj by ju aj do riti poslal

steinarka
16. aug 2016

@zdenka828 no máš to ťažké, keď muž nestojí na tvojej strane.. pravdupovediac si to neviem predstaviť.. u nás keď svokra vyprdne nejaký svoj debilný názor, manžel ju hneď schladí.. mal by si v prvom rade on uvedomiť, že už nie mama, ale TY si prvoradá v jeho živote.. inak to nepôjde.. držím palce 😉 a tak ako radila @glorikarebeka porozprávaj sa s manželom..

podľa mna ak by si hned na svokru vysla so svojim nazorom, tak muz by sa pridal na jej stranu.. aby si neskoncila nakoniec ako chorá na hlavu práve ty

surrender
16. aug 2016

Tak presne toto isté som zažila aj ja, svokra si poza môj chrbát s mojim manzelom dohla spoločnú dovolenku s nami, bolo to pred pár rokmi. Rokmi sa to iba zhoršovalo a dnes môj manžel už býva u nej... 😞 Takže ponaučenie: ukázať čo najskôr hranice...

nyusika
16. aug 2016

Žiadne rozhovory o pocitoch a rozoberanie a bla bla bla...na rovinu oznámiť mužovi, že keď pijde5svikra, nepôjdem ja.
Problém je muž - mamina celok. Ako tu už bolo spomenuté.
Normálny chlap by okamžite po náznakoch zareagoval "tak na toto zabudni, drahá mamička. Na dovolenku idem s Katkou/Evkou/Desdemónou"
Koniec debaty ☺

glorikarebeka
16. aug 2016

ach aku mam ja dobru svokru,ked sme sa brali s muzom prve co mu povedala bolo- uz mas zenu a ta je na prvom mieste a som uz 9 rokov 🙂

romanovic
16. aug 2016

@surrender myslis skoro exmanzel?

pribinak
16. aug 2016

Tak ci tak nemate ideálne vzťahy, narovinu by som jej povedala, ze chces ist s muzom a nie s mamičkou
Nech si to vysvetli ako chce, mozno sa na nejaky cas ofuci a bude ticho, ale ticho lieči ;)))

surrender
16. aug 2016

@romanovic Vyzerá to tak, že konečne dostal rozum a bude manžel 😁

ada274
16. aug 2016

V ziadnom pripade by som na dovcu so svokrou nesla. Kebyze mi to moj mal v plane vykonat isiel by s mamickou sam. Asi by ma roztrhlo, ale nesla by som.

mb269
16. aug 2016

Tak to bude brutal dobrodružstvo určite si to nenechaj skazit svokrou proste nikam nepojde a basta. Muz sa k tomu ako postavil ? On by bol ochotný ju zobrat ? fakt je to odveci aby tam bola ako taky privesok. keby idete na rodinnu dovču je to normalne ale aby sa takto nasačkovala na vašu dovolenku do tretice tak to ee ... Ešte by som si z nej urobila srandu že jej poviem ze vyražame 20 teho a ona bude čakat na vyzdvihnutie a vy už den predtym by ste cestovali :D :D :D možno by jej docvaklo 😀

misel0806
16. aug 2016

Dupnite si obaja a hotovo!!! Co vam tam chce ist robit dozor sak ste neni male deti... Je to vas vylet...😀

kvetulienka253
16. aug 2016

Ja by som to nestavala do roviny, že keď ide ona, ja nejdem. Veď pointou je, že je to tvoja vysnívaná dovolenka, kde teda chceš ísť atď. Rozhodne choď, či už s ním alebo bez neho. On vie, že chceš ísť s ním. Neprosikaj, nevysvetluj. Podľa jeho rozhodnutia si budeš vedieť zariadiť budúcnosť. Maj svoju hrdosť

lienka182
16. aug 2016

@zdenka828 😀 a priateľ čo na to hovorí? Och ja osobne si to neviem predstaviť. Povedala by som priateľovi, že nechcem, aby s nami šla a hotovo 🙂 v opačnom prípade by som nešla ja 😀

mamutka
16. aug 2016

On je len priateľ? Nemáš svokru v tom prípade. Ideš s frajerom na výlet a chce sa pridať cudzia žena? Mu hrabe? Ak to chápem správne a nie ste manželia. Ak ste, na dovolenku len vo dvojici. Ale je tu jedna mamina, ktorej svokor chce ísť s nimi na dovolenku, tuším do tých miest, môžte ich spojiť 🙂 vola ho starý vrag :D

seahorse27
16. aug 2016

Predpokladam, ze partner pozna tvoj nazor na tuto divnu trojku. Je to uz len na nom, ako mamke vysvetli, ze nie ziaduce, aby isla s vami. No ja osobne by som si radsej urobila babsku jazdu s kamoskami a nech panko ide s mamineckou na road-trip. Celkom dobry namet na komediu 😀

katarinapekna
16. aug 2016

@zdenka828 vieš,teraz je to len dovolenka,ešte stále si len priateľka a vidíš prvé indície,kt. Veľa napovedaju....aby to napokon neskončilo tak,že ak teraz nad tým mavnes rukou o chvíľu budes len maternica a o dieťa sa budú biť hentí dvaja😖 minimálne jeden z nich a druhý poslušne pritakavat hlavickou😀

jeennyv
16. aug 2016

@zdenka828 tvoj chlap si musi urobit doma poriadok s rodinou, toto je len zaciatok, ak teraz neurci hranice ci mame alebo hockomu z rodiny, tak sa vam bude kazdy starat dxo kazdeho, toto je dajme tomu len vylet, ale vezmi si ked budete chciet mat rodinu, byt, dieta, este len vtedy to bude...ak sa nepostavi teraz uz nikdy..kamoska riesi nieco podobne, rodina resp, svokra sa chce miesat vsade, ale ona je razna a doma si to vydiskutovali, nech si kazdy usmerni svoju rodinu... inak si v dalekej buducnosti budes bra nie chlapa ale jeho mamu....

jujala
16. aug 2016

@zdenka828 to myslis vazne, ze nevies co robit? Vysvetli drahemu, ze mamicku nemusis a bud ona alebo ty.
My zijeme mimo SR, a na dovolenku sme prisli do SK a tiez svokra navrhla, ze mozme byvat v letnom domceku u nej na pozemku. Nie dakujem. Navstivit, porozpravat sa, deti aby videla, co-to pomoct ...ano. Dovolenka nie - a sli sme do Tatier.

malabiba
16. aug 2016

Treba ju kdesi nasmerovat, aby si nasla vlastne aktivity a pruatelov na vylety...to vela veci vyriesi a vam odstrani vrasky...nebude mat na vas cas - obcas takto starsi ludia trpia, po rokoch, co si odriekali a odmakali pri vychove deti

katkalubkova
16. aug 2016

@zdenka828 Ako sa "taktne" pozvala, tak jej treba taktne povedat, ze na dovolenku, chcete ist sami. Ona asi nie je celkom v poriadku, ked sa trepe na dovolenku s manzelskym parom. Teda vlastne citam opat, ze ste este asi neni svoji, tak tym duplom!
Na jednu stranu chapem, co pises a co cakas za radu. Na druhej strane ma napada, len jedno: " slusne niekomu povedat, ze muz a zena chcu ist spolu na dovolenku sami, je uplne normalna vec! A jedina, "nie normalna" s nazorom je priatelova matka.
Ze jej to nie je trapne. Ziarli na Teba, preto sa tam trepe.
Musis zachovat klud, ziadne stresy a podobne stavy. Jednoducho si povedz, ze na dovolenku pojdete len vy dvaja a ta tretia osoba tam jednoducho nepojde a basta.
Kludne by som to priatelovi vysvetlila. V klude a osamote.
Treba ju poslat do: " Farmar hlada zenu", tam sa zviditelni aj po horach moze chodit, aj drevo rubat a bude unavena a na kraviny nebude mat kedy mysliet.
Predpokladam, ze je pravdepodobne sama, ked chce ist s Vami na dovolenku a aj chlapa si tam najde 😀 😀 😀

alaguema
16. aug 2016

@zdenka828 ak ju tam on chce, tak čo riešiš? Aké rady? On asi po intimite a "vás dvoch" netúži, ak mu nevadí spoločnosť mamy s vami na dovolenke. Ako bolo napísané - problém nie je "svokra", ale frajer a jeho vzťah s mamou. Ja by som ultimáta nedávala. Proste by som oznámila, že mám v tomto prípade iné plány a naozaj by som si ich aj urobila.

Strana
z3