icon

Svokra sa u nás chová ako doma

mishka261192
17. okt 2020

Moja svokra ked pride na navstevu sama sa obsluzi spravi si caj. Co je v poriadku nevadi mi to. Ale Co ma nenormalne vytaca je ked si otvori moju chladnicku bez opytania a prezera sa Co mam v nej Ja ked som u nej nikdy si nieco take nedovolim. Moj priatel jej minule povedal " hladas tam nieco?" a ona povedala ze sa iba pozera. A aj tak vzdy ked pride tak to robi. Mam sto chuti jej povedat ze sa to nepatri ale ked jej to poviem urazi sa. Pride vam to normalne? Co by ste robili vy namojom mieste? A este pouziva moju vanu. Opyta sa Ci sa moze u mna okupat lebo nema vanu iba sprchovy kut. Aja vzdy poviem ano. Aj to mi mi vadi.keby jej nie tak sa urazi

kassandra25
18. okt 2020

@mishka261192 sila, aka sedláčka. Myslim, ta svokra. Syn jej dobre povedal na tu chladnicku, ci tam nieco hlada.

jumama
18. okt 2020

A ked zijete v zahranici, taka otazka, svokra a priatel su akej narodnosti? Iny kraj, iny mrav, Americania to upne prirodzene beru, ze aj navsteve povedia, ze pivo je v chladnicke, obsluz sa... Mozno aj ine narodnosti. Na druhej strane mala som kamosku, ktorej svokra “kontrolovala” chladnicku, ze ci maju co jest. Tiez zili v zahranici a stale sa pytala, co jedli, co varila a tak... aby sa uistila, ze zarobia, ze neziju v biede a tak. Kamosku to tiez urazalo, ako kazda kontrola a nedovera. Mozno aj u vas takto kontroluje, ze ako dobre si zijete 🙂

katkati
18. okt 2020

Čítam a rozmýšľam, čo sa to s tými ľuďmi deje. Nevraživosť na každom kroku. A nielen medzi cudzími ľuďmi, ale ešte aj medzi tými, ktorí by si mali byť oporou, alebo prejaviť ústretovosť, pretože sú nss vzťahy nejaký spôsobom prepojené blízkymi ľuďmi. Určite všetci vidíte, aký ťažký život majú niektoré rodiny kvôli vážnym chorobám, financiám atď. A vy tu podporujete autorku v nenávisti k partnerovej mamke, kvoli tomu, že si otvorí sama chladničku v jeho byte, aleo použije kúpeľňu? Sama by jej ponúknuť, aby si zobrala z chladničky, na čo má chuť a keď jej chýba vaňa, na ktorú bola zvyknutá, tak nech si ju dá, samozrejme s tým, že ju dá po sebe do poriadku. Môžte sa do mňa pustiť, je mi to v tomto prípade jedno.

janeninka
18. okt 2020

@mishka261192 preco ocakavas od clovek ked mu povies ano, ze urobi ako by si povedala nie? Bude sa ti to diat dovtedy kym sa to nenaucis.

simonah73
18. okt 2020

@katkati necitala som vsetky komenty ale to si nemyslela asi vazne. nikde nepisala ze ju neponukne. Ci Ty budes tiez taka svokra co pride k synovi alebo dcere, vlezie mu najprv do chladnicky a potom aj do vane. Ak je ten byt synov a ona mu ten byt nekupila s tym ze je pisany na nu tak na to nema pravo, aj keby bola neviem ako zvyknuta na vanu. Ak chce vanu, nech si ju spravi doma. a nepokladam sa za nevrazivu ale za slusne vychovanu a toto podla mna je vrchol nevychovanosti take chovanie.

kassandra25
18. okt 2020

@simonah73 z toho si nic nerob. Tato pani, k.tkati vsade pise take veci, ze clovek sa za hlavu chyta

katkati
18. okt 2020

@simonah73 Myslím to vážne. Dúfam, že to bude obojstranné, ale svojej neveste hneď na začiatku poviem, že budeme radi, ak sa bude u nás cítiť a správať ako doma. Predsa od syna a nevesty nebudem očakávať správanie, ako keby boli na návšteve cudzí ľudia. O tom je rodina a vzťahy v nej.

simonah73
18. okt 2020

@katkati v tom pripade budem velmi dufat aby si sa nestala svokrou mojej niektorej dcere aby sa mi nemusela stazovat, ze jej svokra sa u nej chce pravidelne kupat.

katkati
18. okt 2020

@kassandra25 Píšu tu premotivované nevesty alebo dokonca budúce nevesty, ako keby sa ich priatelia a manželia len vyskytli a nie niekomu narodili, to len ony majú mamky, tak sa chytaj za hlavu koľko chceš a lustruj, kto čo napísal.

simonah73
18. okt 2020

@katkati mozno niektore ano ale toto urcite nie je premotivovana buduca nevesta, len asi slusne vychovana osoba, ktora by si asi nedovolila otvorit chladnicku v cudzej domacnosti a nie to sa tam vykupat. ale debata s tebou asi nie je mozna.

katkati
18. okt 2020

@simonah73 Keď bude taká ako ty, tak sa u nich určite ani neosprchujem, ale ona sa u mňa úrčite bude môcť vykúpať a vybrať si sama z chladničky čokoľvek, na čo bude mať chuť.

simonah73
18. okt 2020
katkati
18. okt 2020

Autorka by mala dať prečítať tutu diskusiu priateľovej mame, asi si to nevedia vydiskutovať. Možno by potenciálna svokra pochopila a prispôsobila by sa pre dobro v rodine.

mishka261192
autor
18. okt 2020

@jumama priatel aj svokra su slovaci

amelie2017
19. okt 2020

Mne by to vobec nevadilo. Ja sama poviem, tam je chladnicka, takto sa zapina sporak, ked budes hladna, uvar si. Ja som u mamy aj u svokry tiez ako doma. Nepytam sa, ci sa mozem vytoto.
Nema vanu, tak nech si ju zena dopraje. Este by som jej kupila nejaku super relaxacnu penu do kupela a sviecky a naliala vinko.

Co by mi vadilo, keby to bolo denne.

amelie2017
19. okt 2020

Neviem, z akych rodin pochadzate, ale my sme byvali daleko aj z maminej aj z otcovej strany. Uz ako deti sme chodievali na prazdniny k dedkovi, k babke, k tetam. Bola som tam ako doma. Ked som mala okolo 20, mladsi surodenci mojho otca si postavili domy, sli sme na navstevu na vikend. A vzdy ako prve. Tu je kanvica a kava, chladnicka, spajza, ak rano vtsavate skor, obsluzte sa. Kupelna ma aj vanu aj sprchovy, vysvetlili, ako idu vsetky trisky a uzite si. Ja zijem v zahranici, teraz chodievanu oni k nam a to iste. Ukazem kde co je, co sa ako zapina a hotovo.

Je to rodina, nie je to bezdak z pred tesca.

Ak nemate skuromie, treba rozhovor, lebo to chladnicka ani vana nevyriesi. Myslim si, ze u vas si vaznejsie problemy. Lebo toto by raz, dva razy tyzdenne nevadilo nikomu.

A prepac, co mas v tej chladnicke, ked sa do nej nemoze pozriet?

simca06022011
19. okt 2020

@mishka261192 a doteraz ako bola bez vane... Ak preferuje vanu, tak si ju da urobiť. Zrušila by som ju rýchlo. Nech si ide zaplávať na plaváreň 😁 ja by som to s nou ale neriešila. Keď ma syna doma nech si robí s jeho dovolením co chce, ked nie je doma, nebola by u nás ani svokra.

simca06022011
19. okt 2020

@amelie2017 jasne, cestovali ste ďaleko.. Oni bývajú blízko seba a svokra sa príde miesto telky doma pozrieť do chladničky, a okúpať u nich 😂 to je ako keď teraz zbehnem ku kamoške na kávu a dam si tam sprchu, prebehnem špajzu pohľadom.

amelie2017
19. okt 2020

@simca06022011 Tak ja som asi divna, teraz sme sa stahovali, byvame 5 min od svokry a ja sa chodim ku nej raz za tyzden sprchovat 🤣🤣 lebo ona ma ozaj vymakanu sprchu a pre mna je to relax. Necham malu v skolke a idem 😀 ja zas vanu nemusim. Zboznujem, ze na mna pada voda zhora, dookola vela miesta...(zatial byvam v podnajme a nemozem nic menit, inac by som ju uz doma mala)

mandarinka555
19. okt 2020

@mishka261192 Svokra je teda neslušná a drzá (aj keď to vlastne nie je tvoja svokra)....ale prečo píšeš, že otvára tvoju chladničku, keď následne si písala, že je to frajerov byt ?

annamivo
19. okt 2020

@mandarinka555
@mishka261192 haloo baby, oni su v podnájme spolu s priateľom. Ak som teda dobre čítala! To že by si moja svokra vzala niečo z chladničky, jesť , čokoľvek by mi nevadilo, ale ak by ju kontrolovala pravidelne to už áno. Tomu kúpaniu nerozumiem 🤦 milujem sprchu,doma mám vaňu, ale nechodím sa sprchovať k svokre lebo ona ju má 🤷..a už vôbec nie že prídem o 22... To už mam davno deti v posteli a venujem sa manželovi alebo spíme.. Mám skvelú svokru, vieme prijať názor tej druhej, ale sme aj obe slušne vychovane

h_petra
19. okt 2020

U nas nema svokra dovolené ani kavu si robiť. Ked chce, spravím jej ju ja. Taketo veci si prísne strazim. Trosku povolis a nevieš nikdy kam to dospeje.
Nie, nie je ok, ze kontroluje obsah chladnicky.

h_petra
20. okt 2020

@amelie2017 raz, dva razy tyzdenne nikomu nevadilo? Mne by to sakramentsky vadilo, ak by sa to stalo co len raz za život, nie ze za týždeň.
A moze mat v chladničke bárs aj mŕtvolu, je to jej vec, nechápem, prečo by ktokoľvek mal kontrolovať obsah niekoho chladnicky.
Ci ma dosť čistých nohavičiek v skrini netreba ist prekontrolovat ? Lebo mne to príde to iste.

Ja by som nezniesla aby mi svokra žehlila, umyvala cokolvek, skladala prádlo a nebodaj ho davala este aj do skrine. Aby kontrolovala chladničku, ci mam utrety prach a pod.
Proste neznesiem montovanie sa iných ludi do mojej domácnosti.
Moja mama mi asi dva mesiace, ked sa mi narodili dvojicky, chodila dva krat za týždeň navarit a ja som z toho bola chorá, ze niekto vari v mojej kuchyni.
Takže vidíš, su aj citlivejšie osoby na vlastne súkromie.

katkati
20. okt 2020

@h_petra Áno, ľudia sú rôzni, hlavne mať zo seba dobrý pocit.

simonah73
20. okt 2020

@amelie2017 splietas hrusky s jablkami. jedna vec je ak prides k rodine na navstevu na 2-3 dni lebo byvaju daleko, ale druha vec je ak ta rodina byva za rohom a pride na hodinu ci dve.

maciatkolulu
20. okt 2020

@mishka261192 ten byt nie je aj tvoj? Chladničku si kupovala ty? Priateľovi nedala náhodou matka peniaze na byt? Prepáč, nech je to akokoľvek, rozčuľovať sa môže syn a nie ty, nemáš žiadne právo. Keď to nevadí priateľovi, tak žiaľ... Ja u dcéry by som bez problémov išla do chladničky, rovnako ako ona u mňa. Ale kebyže si kúpia s priateľom byť,manželom, je to zmena... Takže diries vzťahy a potom ústa otváraj. Lebo takto skôr ty budeš štát pred dverami a matka, alebo druhá si budú otvárať chladnicku

simonah73
20. okt 2020

@maciatkolulu citala si to cele? asi nie. pise tam, ze aj syn sa jej pytal, ci tam nieco hlada, ked otvorila chladnicku, tak asi s tym nie je uplne stotozneny ani on a chcela len to ako jej to povedat ze sa im to nepaci aby sa neurazila. a je jedno kto tu chladnicku kupoval. nie je vo svojej domacnosti, nema tam co liezt.

lubiss
20. okt 2020

:D :D ahoj prisla som sa okupat..hned si to predstavujem :D fakt toto som nezazila neni tak trosku uderena na hlavu ??? sak ked tuzi po vani nech si da prerobit kupelnu...a pozerat ladnicku jak vyklad :D no mam dost

usla35
20. okt 2020

no tak to si ako neviem vôbec predstaviť. moja mamka si u mňa nedovolí si otvoriť len tak chladničku bez opýtania alebo tak nejak. toto je ale na priateľovi ako mal by jej to rázne vysvetliť, toto si predsa dovoliť nemôže

sense
20. okt 2020

Kef ti to vadi preco jej to nepovies? Nememu ani vlastna mater nerozumie...