Svokra si chce na našu svadbu pozývať ľudí, ktorých ja nepoznám
Ahojte prosím vás príde to len mne sprosté ? V máji budeme mať svadbu a už sme sa bavili o počte hostí aj zo svokrou a ona si chce na našu svadbu pozvať aj jej sesternice bratrancov a úplne takých ľudí čo ja som v živote nevidela a môj priateľ jej začal nadávať že to v žiadnom prípade že tam budeme mať ľudí ktorých chceme my a že keď si tam chce volať niekoho koho ani nepoznáme tak nech si tých ľudí zaplatí... Veď oni sú strašne veľká rodina a tam keby máme každého volať...ale keby ich aspoň poznáme ale môj priateľ ich videl naposledy keď bol malý a odvtedy sa ani neukázali a ja ich vobec nepoznám a ešte na nás odula hubu že keď nechceme nikoho pozývať tak nemáme robiť žiadnu svadbu ale ísť na úrad a ísť domov... Príde vám to normálne ? Lebo môj priateľ je tak na ňu nahnevaný že povedal že keď sa jej nepáči nemusí ani ona chodiť
Tvoj nastávajúci má dobrý názor . pozvite si koho chcete tých čo nepozvete tam nemajú čo i len nazrieť
Stopni ju hneď na začiatku,inak ti to bude robiť stále a totálne si tak znicite vzťahy, ver mi, viem o com hovorím. Už teraz ti môžem povedať, bude to s nou boj, ak bývate od nej ďaleko, bud rada. Inak sa priprav na neustály boj. Držím palce.
Ja, ja, ja, jenom ja... Nie, svadba nie je o dvoch.. Svadba vždy bola, je a bude spoločenskou udalosťou, verejným záväzkom pred nejakým spoločenstvom. Možno ty a ani tvoj nastávajúci nepozná niektorých, ale treba brať do úvahy aj spoločenské zvyky - ak svokra bola kedysi pozvaná na svadbu z ich strany je pre ňu slušne na oplátku pozvat aj ich. Hlavne ak je tých hostí ochotná zaplatiť ona, porozprávala by som sa so svokrou pristúpila by som na kompromis. Možno ma len radosť a chce ich pozvať a pochváliť sa. Len tak mimochodom, ak sa ozaj nestretavaju, je možné že dosť ľudí pozvanie odmietne, pre nich sú to zbytočné náklady a otrava, navyše korona. Načo si kaziť vzťahy kvôli jednému dnu, ktorý je dôležitý len teraz. Ako písali, dôležité je to, čo príde potom...
My sme mali nedávno svadbu. Niečo sme si platili my, niečo moji rodičia, niečo manzelovy. Ale vyslovene sme si stali za tym koho pozveme. Môj otec tiež chcel požívať daleku rodinu s ktorou ja nemám nič a rázne sme to zamietli. Aj keď nám rodičia prispeli na svadbu. Bola to naša svadba a chceli sme tam mat len tých najbližších.
Ja sama som bola pozvaná na svadbu, kde som niekedy videla ženicha a nevestu prvý a aj posledný krát.... takže je to asi zvyk z minulosti a ja som vďačná, že sa.ho nikto v.mojej rodine nesnažil presadiť.
@pleja peeeekne si to napisala;)
To isté som riešila aj ja a kamoška mi poslala oný článok https://svadbujeme.com/blog/svadobný-zoznam-hos..., je to tam super rozpísané v kategóriách. Nakoniec som podľa tohto pozvala asi 113 hostí.
V ziadnom pripade! Aj keby platila jeho strana svadbu tak co maju vam kazit vase predstavy? To je dovod ze si mozu robit co chcu?? ked ju chcu platit tak preto aby ste si vy plnili sen, ked chcu rodinny zur, nech si potom inokedy spravia. Joj az som sa nahnevala za teba 🙂 je to o vas dvoch bodka! My sme mali toez nejake take veci a svokru som zrusila-slusne a bol klud. Ze nebudem o tom diskutovat a bolo. Super este ze aj muz ma taky nazor, ze ma svoju hlavu. Drzim palce 🙂
@pantina007 meškáš zopár mesiacov, teba z 9/2021
V ziadnom pripade! Aj keby platila jeho strana svadbu tak co maju vam kazit vase predstavy? To je dovod ze si mozu robit co chcu?? ked ju chcu platit tak preto aby ste si vy plnili sen, ked chcu rodinny zur, nech si potom inokedy spravia. Joj az som sa nahnevala za teba 🙂 je to o vas dvoch bodka! My sme mali toez nejake take veci a svokru som zrusila-slusne a bol klud. Ze nebudem o tom diskutovat a bolo. Super este ze aj muz ma taky nazor, ze ma svoju hlavu. Drzim palce 🙂
@pantina007 oneskorene a poriadne na margo dnešných neviest- čiže peniaze teda keby platili oni teda svokrovci nesmrdia ,ale rozkazovať cudzia ženská teda budúca nevesta môže, a vy hlúpi svokrovci len euriká vyhodte ta také fí,,,od hanby by som sa prepadla prísť nakazovať druhej rodine

Ahoj, ja som mala nieco podobne, moja ex svokra, ano ex, pretoze kvôli nim aj svadba padla, ale to je uz davny pribeh... mala tuto istu predstavu, co nepadalo do uvahy pretoze by sme sa nedoplatili (nemali sme vela nasetreneho), ale islo skor o to ze sa chcela pred susedmi a pod ukazat a naobjednavala mi zakusky, korbace atd ine hluposti a ja som o tom nielen nevedela ale nemala by som o to ani zaujem nakolko som sa snažila trosku setrit peniazkami a proste ked vidis co je za tym tak ta ide roztrhnut od nervov. Bodka toho bola, ze svokrovci nemali nikdy peniaze a tak ratala s tym ze si to aj my zaplatime. Zurila som lebo z pekneho sna mi spravila horor. K zaveru toho bolo, ze nakoniec si zobrali uver aby nam mohli aspon nieco k svadbe dat (aby vyzerali pekne) a potom aj tak vysvitlo ze vecsinu penazi uz nemaju lebo ich rozflakali a prepili. Potom som sa dozvedela ze moj ich cely cas financne dotoval a tym to aj padlo, pretoze v takejto rodine by som nemohla fungovat. Samozrejme ze najhorsia som tu bola ja, pretoze ako nevesta som 2 tyzdne pred svadbou celu udalost zrusila, bez toho aby som tuto situaciu zvysku najme ich rodiny objasnila.. a myslim ze doteraz o pravej príčine ich daleka rodina ani nevie, myslia si ze som to jednoducho vzdala, odlubila sa, alebo ktovie co im nahovorili 😀 (boli z ineho kraja tak si mohli dovolit vymysliet hocijaky dovod len aby sa nehanbili za to co sa stalo). Dnes som uz vydata za ineho, svokrovcov mam uuplne super. Len si povedz svoj nazor a nenechaj do toho miesat svokru a takto dopadnut. Ja som bola sice vtedy mlada, sprosta a nechcela som sa s bud. svokrou hadat, ale teraz by som bola ovela mudrejsia a vyjadrila si svoj nazor... ale ja som nakoniec urobila dobre a nelutujem 😀 momentalne cakame uz uz babetko a strasne sa tesim zo svojho zivota 🤗... jak z telenovely 😀