icon

Svokra si chce na našu svadbu pozývať ľudí, ktorých ja nepoznám

17. sep 2021

Ahojte prosím vás príde to len mne sprosté ? V máji budeme mať svadbu a už sme sa bavili o počte hostí aj zo svokrou a ona si chce na našu svadbu pozvať aj jej sesternice bratrancov a úplne takých ľudí čo ja som v živote nevidela a môj priateľ jej začal nadávať že to v žiadnom prípade že tam budeme mať ľudí ktorých chceme my a že keď si tam chce volať niekoho koho ani nepoznáme tak nech si tých ľudí zaplatí... Veď oni sú strašne veľká rodina a tam keby máme každého volať...ale keby ich aspoň poznáme ale môj priateľ ich videl naposledy keď bol malý a odvtedy sa ani neukázali a ja ich vobec nepoznám a ešte na nás odula hubu že keď nechceme nikoho pozývať tak nemáme robiť žiadnu svadbu ale ísť na úrad a ísť domov... Príde vám to normálne ? Lebo môj priateľ je tak na ňu nahnevaný že povedal že keď sa jej nepáči nemusí ani ona chodiť

do_mi228
17. sep 2021

Boze som vdacna ze mam uzasnu svokru... Rada pre vas? Svokre oznamte ze zoznam hostí robíte vy a bodka. Ak bude mat problém, nepozvite svokru. Hotovo 🙂))

marusia674
17. sep 2021

My sme mali svadbu teraz v sobotu... dohodli sme sa ze len surodenci s rodinami, krstní rodicia a kamosi ako svedkovia... otec hrdý, ze vydava dceru chcel pozvat celu rodinu ale som povedala ze voči mojmu muzovi by to nebolo fer ze on tam ma 5 ludi a ja 70... ze ked chce, nech si ich pozve v nedelu po svadbe... na svadbe nas bolo 30 plus knaz a fotografka, v nedelu k nam prisli susedia a zvysna rodina... posedeli s nasimi, dostali kolace na vyskuzku a vsetci boli spokojni

maryetta
17. sep 2021

To by som si nedala.
Ja som mala ozaj len kamosky a najblizsiu rodinu. 70ludi.
Muz mal 100ludi. Tiez kazdy mozny. Jediny syn tak to ani inac asi nemohlo. Ale…
S odstupom casu nie ze by som lutovala. Ale istotne by mi vyhovoval tento koronovy stav a urobit co najmensiu svadbu. Posedenie-obed resp vecera a domov.
Kolko starosti menej.

denkatn
17. sep 2021

ja by som ju nechala. brala by som to, ze asi je na mna pysna, ze asi nie som skareda nevesta ked ma chce ukazovat. mozno ked budes mat syna alebo dceru, budes si chciet uctit ludi, ktori ich sice nepoznaju osobne ale ked boli male tvoje deti ti trebars pomohli tito ludia. ja by som to svokre dovolila. mozno by som trocha skusila ohladne platenia za nich, ze ako si to svokra predstavuje. Pre mna v princípe svadba ma byt radostna udalost, a ty sa aj tak stihnes na svadbe bavit len s najblizsimi a kamaratmi, tak nech a svokra bavi s kym chce ona a nech je pysna aku ma rodinu pred kym chce ona. nepadne ti dobre o 10 rokov ked bude svokra spominat na vasu svadbu, ze to bolo perfektne? takto jej navzdy zostane trn niekde. ak sa daj, vyhovej najblizsim.

1katus1
17. sep 2021

@gabikaa96 neboj o 3 týždne budú zakázané cellkw svadby tak nakoniec to bude ok

veronicka88
17. sep 2021

S týmto rozumom pred 9 rokmi🤦by ma nikto neprinutil robiť veľkú svadbu. Dnes by sme si ju zaplatili sami a pozvali len najbližšiu rodinu(rodičia+súrodenci)a pár kamarátov najbližších. Obrad doobeda,hostina obed o polnoci koniec ...dnes so mnou súhlasiť aj manžel moja svokra bola zduta týždeň po svadbe a radšej už nejdem písať lebo ešte teraz sa mi dvíha tlak....ďakujem neprosím

petamich
17. sep 2021

@gabikaa96 drzim paste nech je podla vasich predstav a nech si ju maximalne uzijete napriek tomu, ze vam do toho vsetci chcu kecat 😃🙏🏻🥂 a teda hlavne nech je!

petamich
17. sep 2021

@maryetta suhlasim aj koronova svadba vie mat caro, hoc sme si to inak predstavovali 🤷‍♀️ a odpadli nam starosti Marta sa nerozprava s Ferom nemozu pri sebe sediet, Zuzin Jano pije treba na neho davat pozor a za usetrene peniaze sme kupili auto, kedze sme planovali relativne velku svadbu na BA pomery a napriek korona nariadeniam bol ten den vynimocny a nezabudnutelny ale ano mrzelo nas, ze s nami rodina a priatelia neboli, nebudem klamat

tiffany18
17. sep 2021

Proste ked s tymi pribuznymi nie ste v kontakte tak nech si ich svokra zavola dodatocne na oslavu po svadbe. Nam sice svadbu platil moj tatino s dedkom ale nenapadlo ich pozyvat kdekoho. Vsetko stoji peniaze. Bola len nasa blizka rodina (okrem svokra) a potom svokrini bratia s polovickami a muzovi surodenci s priatelkami. Takze do 50 ludi, aj menej. A teda svokrinu rodinu som ja povedala ze tam chcem kedze s nimi nemame problem. Ale kebyze je to velka svadba tak pozvem aj babkine kamaratky ale tie tiez poznam odmalicka, radsej tie ako babkinu sestru s rodinou, ta ani neriesila ze sme ich nepozvali lebo nasa svadba. A svokra neriesila lebo s nikym sa nebavi, ani jej bratov by nevolala nebyt nas 😀

dellpo
17. sep 2021

V prvom rade ma udivuje nenavistny sposob, akym hovoris o mame svojho buduceho muza.. "odula hubu" .. a to ste este len na zaciatku vztahu. Ak je buduci muz z vychodu, prip. z dediny, kde su zauzivane zvyky "vratit" pozvanie na svadbu tak ju aj chapem. Nepomoze Vam nenavistne vypisovanie na koniku, ale pokojny rozhovor a vysvetlenie, kde su jej hranice a preco to chcete inak. Bud razna, ale slusna. Ved sa to prieci podstate sviatosti, ktoru chcete prijat. A aj ked forme svadby pripisujes teraz velky vyznam, ver mi, ze s odstupom casu to budes brat inak. 😉

maryetta
17. sep 2021

@petamich jasne. Rodina. Priatelia. Ale nie ludia ktorych si v zivote nevidela.
Kazdopadne. Ten den je hlavne o dvoch 😍

vierkaa0
17. sep 2021

jasne ja by som to tiez nepovolila. ako preco by som mala hostit ludi, ktorych som v zivote nevidela. to ako kde sme. svadba by mala byt hlavne o novomanzeloch

karabashka
17. sep 2021

My sme si všetko zorganizovali, objednali a už s hotovými pozvánkami sme šli za rodičmi a ostatnými koho sme pozývali.Platili sme si všetko sami,akurát mama zákusky.Moja mama že ideme všetko dohodnúť a že koho pozveme atd.Hovorím že jej starosť je len kúpiť si pekné oblečenie a v ten deň prísť 😀. Svokor chcel tiež riešiť a pozývať rodinu jeho priateľky (svokra zomrela), muž ho zrušil hneď..A ta jeho priateľka, chodila furt za mnou že mame zmeniť miesto, hostí,dátum,atd..Muz jej vtedy oznamil ze ak sa budu do toho miesat zoberieme sa skor na urade o 2 svedkoch a ani tam nebudu...nnejako prezili a ako sa vsetci bavili, za posledne roky naj svadba.Potom to iste zacali s krstinami,taktiez sme ich zrusili a urobili po svojom.Stale potom hovorili vsetkym ze ked sme si sami platili,tak sme si sami volali a organizovali..casom to bolo ok a prisli dalsie svadby v rodine s podobnymi scenarmi, ze sa miesali ale vsetci si aj tak urobili po svojom

gabikaa96
17. sep 2021

@petamich ďakujem pekne ❤️😊 nechceme nič extra fakt iba rodičia a súrodenci,ale keď sa nebude dať tak iba so svedkami a s dcérkou ❤️

xela555
17. sep 2021

Ja som to zažila s muzovou babkou, pozvala si svojich nas obmedzila a ešte ich prišlo aj navyše 😡😡😡 svadbu sme si platili my a o polovici hostí sme ani len netusili

lulu2003
17. sep 2021

Hlavne si kvôli tomu nepokazte vzťahy hneď na začiatku, ak sú staré zvyky v rodine , že si vracajú svadby tak nech si pozvú ale určiť počet a hranicu. Kto je pod čo už.
A tiež máš možnosť povedať svoje aj s ohľadom na situáciu. Moja svadba bola bohužiaľ o 100 ľudí menšia vrátane ľudí z rodiny, covid = vis maior, nič nespravíš.
Nech je Vaša svadba krásna a život potom tiež. Svadbou sa všetko len začína 🙂

euka210
17. sep 2021

No ked svokrovci a rodicia platia svadbu, tak nech. Ale ked si ju platite vy dvaja, tak vy o tom rozhodujete. Aj aku chcete svadbu, ci velku ci malu. Vseobecne co sa robia svadby tak sa pozyvaju surodenci rodicov a ich deti, cize vasi bratranci, sesternice, plus nejaki dobry znamy ci kamarati. Ale niekde su fakt divne zvyky a 200 ludi na svadbe.
A budete moct mat vobec svadbu v takom pocte pri covide? Ja by som v sucasnej dobe brala ohlad aj na to.

euka210
17. sep 2021

Nasu svadbu sice platili rodicia, ale vsetko sme si vybavovali sami...miestnost, jedlo,zakusky, kamos fotograf, kamoska dj...my nie sme na luxus a mali sme asi 50 ludi plus potom 15 kamaratok,kamosov prislo.

bluehorsee
17. sep 2021

Je to vaša svadba. A ako píšu dievčatá nižšie, tak svokra už svoju svadbu zrejme mala tak nech sa nestará do vašej. Myslite na seba ako sa budete cítiť v prítomnosti cudzích ľudí. Má to byť váš deň v kruhu vašej rodiny a priateľov.
Ja by som na vašej svokre navrhla ako kompromis, že "jej hosťom" pripravíte maximálne výslužku(ktorú si ona samozrejme zaplatí)
Môj ďalší návrh pre vás je, že si s ňou slušne sadnete, spíšete zoznam vašich hostí (samozrejme troška prifarbite) plus "jej" hostí a všetko pekne krásne zrátajte. A keď vravím všetko tak všetko. A potom si sama možno uvedomí, že vysoliť toľké peniaze je zbytočné.

matussara
17. sep 2021

Ja si myslim, ze v prvom rade mate vy rozhodovat,koho pozvete.ci plati svadbu ci nie. Ona by mala sa skor dohodnut s vami ci moze.... ak chce pozyvat svojich bratrancov,nech ich pozve na svoje narodky...vyhlasenie-ked nechcete NIKOHO pozyvat,chodte na urad. Nikoho? Alebo toho koho chcete vy? Postavit sa do pozicie obete?

matussara
17. sep 2021

A ked to s thmi opatreniami takto pojde, tak budete veru riadne zvazovat koho pozvete

matussara
17. sep 2021

Na jednej strane dobre viete, ze svokra presahuje a manipuluje. Na druhej strane si uplne neverite,lebo sa tu pytate. Nepopustite, nereagujte na jej odutie, nech je urazena...hra hru obete a skusa kedy ustupite-cize manipuluje.

klsmat
17. sep 2021

My sme mali do kostola pozvaných všetkých, aj širšiu rodinu a k svadobnemu stolu iba najbližších.

rybka2018
17. sep 2021

Aj moja svokra toto skúšala, pozývať ľudí, ktorích síce poznáme ale nemáme žiadny vzťah s nimi. Muž jej vtedy povedal ze svadbu zruší keď sa bude starať. Ja som jej tiež povedala ze je to naša svadba a teda tam budu ľudia, ktorích chceme my nie ona. Potom síce bola urazena, ale už nespekulovala so zoznamom hostí. Moji rodičia nám čosi na svadbu prispeli ale nestarali sa nám do svadby.

mandarinka555
17. sep 2021

Tak potom nechápem, čo riešiš na MK...vy ju platíte, tak si ju urobte podľa seba a kašli na to, čo povie svokra....diskusia na štyri strany o ničom....

ckatka
17. sep 2021

Poviem ti ako sme to spravili my.
Dohodli sme sa jeden víkend, ze chceme svadbu. Spravili sme si zoznam, čo tam všetko chceme, kde to bude, kedy to bude, obvolali sme dodávateľov a dali spraviť pozvánky.
No a jedného pekného dňa sme manzelovym rodičom prišli už s pozvánkou. Jasne sme im tak dali najavo, že na našej svadbe sú pozvanymi hosťami a nemajú sa o nič starať, len sa pekne obliecť a prísť.😉
A to bola normálna stredne veľká svadba so všetkým. Mamy sme poprosili ci by sa postarali o občerstvenie do autobusu a upiekli po dva plechy domácich zákuskov, nech majú tiež pocit zodpovednosti...A bolo. Žiadny problém nikto sa nikomu do úloh nemontoval.

akbara77
17. sep 2021

Tak ked si ju platíte vy....načo táto diskusia..povedz svokre, že keď sa bude vydávať ona, nech si pozve koho chce.Amen

miadi
17. sep 2021

Zbytocne sa rozculujes v maji bude akurat po nejakej 4 ci 5 vlne dovolia vam 50-100 ludi svokra bude rada ked tam bude ona 🤣Ved je Hlavne ze tvoj snubenec si od nej nenecha dirigovat. V podstate nemas problem svokra sa do Maja odfuči. A ty tiez 😜

mnamko
17. sep 2021

@macekovam veď napísala čo si syn mysli

cucoriedkacucoriedka
17. sep 2021

Neviem odkial mas priatela...ja som povodne z vychodu...a u nas to je normalne.
My sme mali pred 15 rokmi svadbu v bojniciach.15 ludi...nasi to neprezuli a druhy den urobili posedenie pre celu fajtu...na kompletku aj s takymi co som ich nikdy nevidela a ani predpokladam ze neuvidim...snad pol vychodu...ja som.s tym nesuhlasila...ale islo to uz mimo nas...aj ovca cela aj vlk syty.