Svokra skúšala, či bude náš syn plakať
Pekný deň prajem. Chcela by som počuť názor na situáciu čo sa stala u nás cez víkend. Bola u nás svokra pozrieť nášho rocneho synčeka. Manžel robil kavu v kuchyni, svokra sa hrala so synom a mne trebalo na záchod, tak som išla. Ked som prišla asi o 2 minúty naspäť, svokry ani syna nikde nebolo. Išla som do kuchyne za mužom ale ani tam neboli. Zrazu sa otvorili vchodové dvere a svokra so synom vošli dnu. Že ona chcela skúsiť ci bude plakať keď ho zoberie preč. Ja som bola šokovaná. Mne to prišlo úplne šialene, že niekto berie mojho syna prec od nás lebo skúša ci bude plakať. To nehovorím o tom, že bol iba v domácom, tenučkom oblečení a vonku je zima. Manželovi to samozrejme neprišlo divne. Preháňam ja alebo je to naozaj cez spravanie? Ja som ani nevedela ako reagovať tak som bola radšej ticho, nechcela som robiť scénu zbytočnú. Ďakujem za názory.
@hope87 pokud sis četla všechny moje komentáře směřované autorce, tak by jsi věděla, co jsem ji doporučovala. najdi si to to hned zkraje...moje ironické odpovědi už byly pouze na komentáře jiných žen tady a bylo to v souvislosti s tím, co psaly ony , ne autorka!!!! kdyby sis dala čas s přečtením celé konverzace, nemusela bys tady věšet tento tvůj
emoční výpotek,protože reaguješ na něco, co není pravda. vytrženo z kontextu. takže pro příště, až mě budeš chtít poučovat, udělej si nejdříve čas s přečtením celé konverzace, at víš souvislosti.
ps: pokud jsi líná číst vše, tak se laskavě nezapojuj do konverzace uprostřed popřípadě na konci, když nevíš, vo co go.
Ja by som len chcela vedieť či plakal
@anickabasnicka predstav si, ze som si citala celu diskusiu. Ty si snad nenapisala?: "...doporucuji ten hadr na hlavu.a taky to,ze by to mela resit primo se svokrou a ne se ptat na nazory odbornic tady na mk,ktere prispivaji pod vsechny ruzne dikuse ....ze?" Alebo "...tak proc ji zajima nazor nejakeho kona? o cem se potrebuje presvedcit? ze je jeji svokra neschopna nebo ze jako matka je uzkostna a prehani?.." A aj o tychto tvojich vyjadreniach bol moj komentar tebe. Tak nepis, ze reagujem na nieco, co nie je pravda, dobre? A tie tvoje "ironicke" komentare ostatnym zenam uz ani nekomentujem. Komu si tym pomohla, ci si chcela byt za vtipnu? NIKDE som nenapisala, ze ty reagujes nejak hanlivo na autorku alebo, ze tie ironicke komentare boli vyslovene pre nu. Napisala som ti to absolutne normalne a k VECI. "Emoční výpotek" si tu prave predviedla ty, lebo teda neviem, ci dokazes citat s porozumenim ale asi nie, ked si sa tu zrazu postavila na zadne a radis mi tu citat si celu konverzaciu. Takze dakujem za velmi "uzitocne" rady ale zapajat sa budem kedy chcem. Klud a nohy v teple 😉.
Ja by som maleho obliekla a povedala jej, nech to idu skusit aspon na hodinku-dve a zatial si uzila s manzelom 😉
Nie nie je to normálne, nemyslim si že skusat či bude plakať je v poriadku
Nebolo to ok, ale do buducna sa nepytaj na MK Lebo akakolvek diskusia tak sa zhrknu ženy vypustit slinu, ponizit, zosmiesnit. Daj na svoj pocit a komunikaci. Len ty ju poznas, len ty poznáš svoje dieta, ziadna žena tu. Vo svojom srdci citis co spravne je a co cez.
P.s
: Mne stačí prievan par sekund a mám seknutý krk 🤣
No tiež by ma to nahnevalo, príde mi to aj divné. Ale asi by som to nejako extra neriešila.
@pink_lady no tu su same zelezne zeny, ktorym nevadi behat v mraze nalahko. Mne uz vcera sople tiekli lebo mi bola zima ked som vyliezla z bazena, ale tak nasa chyba ked sme take babovky a nic nevydrzime🤷♀️ a este nedozicime rocnemu dietatu 2minutove vtipne otuzovanie s milujucou babkou🤪
Mna by zaujimal dovod, preco to robila. Ci Vam nabuduce navrhne, ze chce ist s nim niekam sama alebo si chcela len dokazat, ze ju ma rad.
@katarinaba presne
poznám ľudí, ktorí skúšajú na deťoch reakcie.. schválne mu hračku, maškrtu atď dajú vysoko, aby nedociahlo, alebo sa mu na prechádzke schovaju a náramne sa z toho bavia, ked dieťa začne plakať.. myslím, ze tvoja svokra patrí k týmto jednobunkovcom.
podľa mňa je to divné, nerobila by som z toho tragédiu, ale aspoň vieš, že nie je celkom v poriadku a dieťa by som jej radšej nezverila.
Aj ta moja svokrusa zacala vyvadzat az casom🤣🤣🤣 normalne to sice nie je .. ale nic hrozne sa nestalo. Bud napozore
Ja nemam problem dieta dat. Zacinam tymto pre istotu...lle toto je podla mna total divne..kopni ju do kolena, ze tiez skusas ci bude plakat :D
Zbytočne preháňaš a príde mi trápne dávať na sociálnu sieť také kraviny ! Niektoré matky chcú byť tuším stredobodom pozornosti a nikto sa na ich deti nemôže ani pozrieť bez povolenia.
Nie, nepreháňaš. Mala sa vás normálne opýtať. Povedz jej, že nabudúce nech nič také nerobí bez vás.
Svokra je pekna krava, mne by to vadilo. Aj dve minuty vonku v zime bez bundy mozu sposobut to, ze prechladne. Ale to by som este prekusla, ale take to ze zoberie decko bez vedomia matky prec, hoci len na dve minuty, to by mi vadilo. Uz sa steluje do pozicie jak sa ona onho bude starat. Mne by to vadilo.
Prepac ale podla mna prehanas, svokra mala sice sialeny napad ale tak to mame obcas kazdy. Ja by som sa zasmiala na tom a pomyslela si svoje, chapem ale ak ta to nasralo mohla ti aspon povedat aky ma zamer...
@27ivana najlepsi komentar... Aj na pol dna nak ide skusat, nech sa paci..
Nikdy ho ešte nemala sama von? Má rok, to ho nikdy nebola kocikovat?
@jks27 👌
je to strašne čudné správanie, a bola by som nahnevaná že niekto robí nejaké "pokusy" na mojom dieťati. Určite by som jej povedala že také niečo viac robiť nebude
Tu je vzdy tak, ze blby je ten, ktory nieco napise. Teraz je blba autorka, lebo nadava na svokru. Keby to pisala svokra, tie iste zeny by jej nadavali, ze robi neveste napriek 🤣 proste niektorym zenam ide iba o to, aby si kopli do autorky, je uplne jedno, kto pise a co
Tu na MK sú svokry zákonom chránené. 😏 Ja mám 3 deti, keby niekto toto skúšal. na mojom dieťati, ze mi v domácom oblečení s ním vyjde von ( bývame na severe a cez deň tu je väčšinou pod nulou) a dieťa mi chytí iba hlúpy sopeľ, zaniesla by som jej ho s tým, ze nech sa teraz stará ona, keď nerozmýšľa a keď to chytia aj zvyšné 2 deti, pribalím aj tie. Hneď by ju také hlúpe nápady prešli s 3-mi chorými deťmi. Mna vždy dostane to, keď milé babičky prídu s úplne blbym nápadom, nakoniec na to doplatí to dieťa, oni potom zdúchnu a mama, však ty sa staraj. Ja už na každý blby nápad, pri ktorom viem, ze to môže akýmkoľvek spôsobom ohroziť zdravie môjho dieťaťa odpovedám, ze či sa aj oni potom prídu postarať a budú oni behať po lekároch a brať si OČR z prace, lebo choré deti.
@misinka866
Skúšať na dieťaťu reakcie môže len bezcitny človek. Akékoľvek dieťa, aj cudzie, robiť si z neho pokusneho králika môže iba človek bez srdca. Viem, ze aj takí ľudia sú, ale neuverim tomu, že sú normálny.
@katkami123 nie sú normálni, ľudia, ktorých poznám, co to robia sú veľmi jednoduchí, poriadne ani neovládajú svoj rodný jazyk
Mali sme niečo podobné. Šokovaná som nebola, totiž svokor mi svoj úmysel povedal dopredu a ja som nemala chuť sa s ním naťahovať, lebo on mal evidentne svoju pravdu. Len som si v duchu klepala na čelo, a povedala som si, že toto si musím na starobu zapamätať, aby mi náhodou tiež nehrabalo týmto smerom. 😁 Samozrejme, že mi po 10 minútach vrátil rozrevané vyjedované decko, potom už bol evidentne spokojný a opätovne tieto svoje výchovné metódy našťastie neskúšal. (Až pri druhom a potom pri treťom dieťati). Každopádne som sa dozvedela, že mám tri mamičkine cecky doma. Dnes majú 5,8 a 11 a nerevú, keď musia byť bez mamičky napríklad v škole či škôlke, radi chodia na prespávačky aj do táborov. Len k dedovi a babke sa tie staršie už nehrnú, najmladší ešte hej, ten ešte až tak nevníma tie ich pokusy o prevýchovu.
@katkami123 co trepes blbosti? Kazda matka potom robi na svojom dietati pokusy, ked napriklad odbehne od hrajuceho sa dietata do kuchyne alebo na wecko, bezne situacie. Ci ty si bola na dietati prilepena 24/7 az do dospelosti?
Chápem Ta autorka, ja mám takú mamu.
Žial ,takto sa správa celé roky .
Pomáha len,ked jej jasne vymedzím hranice.
Láskavo ,ale rázne.
Drž sa, si dobrá mama , múdra a starostlivá.🙂
Nevšimaj si, čo Ti tu niektoré neprijemne ženy píšu

@anickabasnicka ja neviem ale mam pocit, ze si na nespravnom fore. Zeny tu dokazu riesit take p*coviny, ze toto je uplne nic oproti tomu. Skor by som povedala, ze taka normalna diskusia ako s kamoskou, ktorej povies, co sa udialo a nemas z toho dobry pocit a chces vediet nestranny nazor. Vies, su ludia, ktorym velmi pomaha a pomoze viac nazorov na nejaku vec. Pomoze im sa rozhybat a nieco spravit alebo prave naopak, neriesit a ostat pokojny. To, ze niekto tu pomoc a názory hlada tu, je uplne v poriadku. Ja by som tu taku vec napr. nezavesila. Ja sa nepotrebujem radit s cudzimi zenami o takychto veciach. Ale su zeny, ktore nemaju sestru, blizku kamosku, atd, tak pridu sem. A namiesto toho, aby jej tu zeny normalne napisali, napr.: "ano, chapem tvoj pohlad na vec, je to divne" alebo opacne: "nemusis stresovat, nic sa nedeje...", atd, Tak ju tu dobre, že neposielaju na psychiatrické vysetrenie a pisu ironicke scenare ako ty.