icon

Svokrin kožuch po jej smrti

8. feb 2022

Ahojte,
moja svokra minulý rok zomrela. Vypratávame po nej byt. Mala v živote 1 kožuch, na ktorom veľmi lipla a chválila sa s ním. Pred smrťou mala veľkú starosť, že až zomrie, čo s tým kožuchom bude. Nezabudol nám to pripomenúť aj jej brat, ktorého o tom zrejme upovedomila. Môj manžel ten kožuch chce predávať na bazare, alebo do Second handu, ale ja sa hanbím a je mi z toho trápne

nikayla
8. feb 2022

Darovala by som ho alebo dala tomu bratovi, nech si ho on nechá na pamiatku. Doma by som to isto nechcela skladovať.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
8. feb 2022

Inak presne zo slovenskeho kozucha po starom otcovi si mama dala usit zamlada vypasovany kabatik. V praci jej ho vsetci vtedy az zavideli, aky šik kusok mala.

Ponukni na fb na predaj, aj s takyto navrhom. Ludi zvycajne nenapadne, co s tym, ale ked ponuknes aj napad, co sa s nim da urobit, zrejme sa najde viac zaujemcov.

autor
8. feb 2022

@nikayla
@lubka261 veď rozmýšlam, že poviem tomu bratovi, nech si ho vezme. Keď sa nudí a chce riešiť, nech rieši. Je to vdovec, bezdetný, času má dosť.

eva112014
8. feb 2022

Autorka a ten predaj tak veľmi súri? Musí sa to ihneď predať? My máme po babke staré skrine stále v jej domčeku. A nie, nevyhodili sme, nepredali sme. Dokonca presne tu jedna kočka na MK zmodernizovala tieto skrine, ktoré mimochodom sú z kvalitného materiálu vyrobené. A máme gobelínové obrazy, obraz Ježiša, dokonca kožuch po babke. Uvidíme, keď príde ten správny “vnútorný pocit” ako s ním naložíme, tak OK. Zatiaľ nás to nesúri.
Inak aj tak sa móda skoro vždy vracia. Alebo i takú kabelku, možno čiapku sa dá z toho ušiť.

januska20
8. feb 2022

mali ste jej ho dať do truhly..

autor
8. feb 2022

@lubka261 áno, on je syn, ja som nevesta, ale doma to v skrini bude zavadzať mne. Hádam ako manželka do toho môžem niečo povedať.

meluela
8. feb 2022

Presvedc muza, nech ho da bratovi pre pokoj v rodine. Mozno ho potrebuje len par rokov skladovat doma z emocionalnych dovodov a potom ho vyhodi ked ho zozeru mole, ale preco mu to nedopriat ked mu to pomoze.

autor
8. feb 2022

@eva112014 no áno súri. byt musíme vypratať

beronsche
8. feb 2022

autorka - ja som myslela, ze ti je trapne predavat vec, na ktorej svokra lipla, ze sa hanbis kvoli nej a z ucty k nej.. A ty sa hanbis, ze to muz ide predavat, lebo je to raroha.. 😁
neries.. ine blbosti ludia predavaju.. Nech muz skusi - preda, preda, nepreda, darujes/vyhodis/odlozis..
S takym niecim si robit starosti...😁

lujza123
8. feb 2022

Vypratávali sme dom po starých rodičoch. Všetky tie preveliké vzácnosti starostlivo uložené v skriniach. Pajonček a kopa predrazenych kravín z teleshopingu o ktorých sa hanbili povedať detom. Babkinych 40 baretiek a jedna zdochnuta líška co sa nosievala okolo krku, ešte aj labky to malo.. Fuj.
Aj kožuchy snad az z roku pána 1200. Jeden vážil minimálne 10 kg, starostlivo vyčistené a zabalene v igelite. Taka vzácnosť sa nosievala len na špeciálne príležitosti, ináč trcala v skrini.
Všetko oblečenie šlo do zberných kontajnerov u nas, akurát bundy a tie spomínané kožuchy sa na vešiaku zavesili okolo toho smetiaka nech si to bezdaci poberu. Bundy zmizly hneď ale tie kožuchy tam strasili riadne dlho, asi po týždni som ich hodila do toho koša ja..

Tak veľa šťastia s predajom tejto vzácnosti 😂😂😂.

eva112014
8. feb 2022

Kožuch je najmenej. Až tak veľa miesta nezaberá. Rozhodnite sa podľa najlepšieho svedomia a vedomia teda.
Ja neviem, ako starnem o to viac ma zaujíma niečo zo starého vytvoriť ako rýchlo sa zbaviť. Inšpirovala ma aj táto pani z MK. Možno skrz tvojho prríspevku aj niekomu inému pomôže tento nápad. Prikladám foto.

janulik2008
8. feb 2022

@oli18 by si sa čudovala ale keď sa meni u nás smena v robote jedna kočka má kožuch 🙂 ale asi záleží aký 🙂

lubka261
Autor odpoveď zmazal
mimi2018
8. feb 2022

@dzulli1980 presne treba ho dat do truhly 😄 aj tak po toľkých rokoch už nemá žiadnu predajnu cenu. A kto by ho aj tak chcel 😀

eva112014
8. feb 2022

Asi aj takéto kabelky by sa dali vyrobiť 🤔

travelllerka
8. feb 2022

Nevidím na tom nič trápne. Jedine, čo je mi divné, že sa bratia nedohodli spoločne na tom, keď to pre mamu tak veľa znamenalo. Možno sa ešte budeš čudovať, za akú sumu ho manžel predá, veď teraz všetko staré brutálne letí, možno za neho dajú aj viac, ako stal svokru :D

viestta
Odpoveď bola odstránená
luccija
8. feb 2022

Nerozumiem z čoho TI je trápne?niekto starší sa tomu poteší a tie slovenské kožuchy sa dodnes nosia.A vieš ako sú žiadané v Rakúsku a zahraničí?
Ja mám po babke ciapku z líšky a nosím ju dodnes zo líšky okolo krku som si dala spraviť na bundu na kapucňu lem.Nestaraj sa do toho mužovi.Ty povieš, že tebe to bude trvať v skrini veď je to aj jeho skriňa a asi nechce z úcty k mame hodiť kožuch do kontajnera.
Otoč si to naopak, ak by to bola tvoja mama...

acrobaleno
8. feb 2022

Podľa povier, by sa šaty nebohého nemali uschovávať v byte, kde bývaš a ani nosiť by sa nemali. Takže z tohto hľadiska je asi dobrý nápad.

basska_b
8. feb 2022

Tiez som myslela, ze mozno do truhly dat... ale celkovo, ja by som ho uz nenosila, mozno na nom nadalej lipne aj z druheho sveta

autor
8. feb 2022

@luccija moja mama nelipla na veciach.

autor
8. feb 2022

@luccija po nás keď zomrieme tiež skoro všetko vyhodia. nemôžem predsa od niekoho chcieť, aby po mne opatroval rárohy. a tobôž keď je miesta málo. Čo ten byt a tú skriňu nafúknuť ? ....a už vôbec by som na smrteľnej posteli neriešila 30 ročný kožuch. hmotnú vec...iné veci by som riešila..
Ale toto bola márnosť nad márnosť. Aspoň bolo vidno, čo bolo v jej živote "podstatné".

eva112014
8. feb 2022

@viestta No dobre, zase tiež nie som zberateľkou všetkého. Ja po sebe upravecem, vyhodíme veci raz dva po sebe. Ale po babke tie skrine boli z orechového dreva a áno bolo mi ľúto to vyhodiť. Mňa to nesúrilo zase. A potom tu prišiel nápad, prerobiť a dať to do podnájmu. Kožuch som neriešila, ale ja zas kožuchy môžem. Tu však musím si cenu zistiť u krajčíra.
Tu si trafila klinec po hlave. Keď nemáš k tomu vzťah , vybavené. Vtedy je to jednoduchšie.

luccija
8. feb 2022

Pozri je to jeho mama nech s tým naloží ako vie.
Ty nelipnes, ona lipla...Veď každý človek je iný.Na FB je stránka vypratavame po starých rodičoch ľudia sa tam idú ubit po veciach, ktoré sú pre mňa haraburdy

viestta
Odpoveď bola odstránená
guliver19
8. feb 2022

Mat tak tvoje starosti, z coho ti je trapne. Bed to je uplne normalne a bezne. Navyse cim starsiennieco je tym vacsiu hodnotu to moze mat. Najma pri vzacnejsich veciach ako je napriklad aj kozuch to moze platit. Neviem v akom stave je, ale nanajvys ho nepreda teda ak v zlom. Nechapem naco zakladas prispevok a citis sa trapne kvoli tomuto😁

autor
8. feb 2022

@guliver19 ak nie si s týmto príspevkom stotožnená, nezaujíma ťa. Jednoducho ignoruj. Toto je diskusné fórum. Ľudia tu zakladajú rôzne príspevky, či ? ...

natalusiiik
8. feb 2022

@h2 pretože autorka písala že na ňom svokra lipla, predpokladám že nelipla na všetkom oblečení čo mala, nakoľko autorka píše vyslovene o tomto jednom kožuchu - preto

natalusiiik
8. feb 2022

@viestta a kto píše o pohároch, magnetkach prosím ťa? Tak čítaj s porozumením..