icon

Svokrine a moje varenie

27. dec 2021

Ahojte . Po 17rokoch spoločného bývania , manželstva mi muž dokáže šplechnuť do očí že jeho mama robí lepší šalát vianočný. Skoro ma vykotilo. Ja som skôr kludnej povahy ale čo je veľa je veľa.. myslíte si že to robí svoje ,keďže sa navštevujú dosť často ? Normálne som mala znechutene sviatky. Snažím sa ,varím skoro každý deň niečo iné ,po troche ,pre zmenu a baví ma to .. veľa času trávim doma ,pri deťoch . Tak žienka domáca no .
Hej dotklo sa ma to.. niesom ani citlivka ale sere ma to .😏 Viem sa aj na tom zasmiať ale ja som očakávala trochu ocenenia za tie roky .. nie zase neviem aké ale predsa 🥗🍲🍛🍜🥘🍤🥫🥣🥙🌯🌮🍛🍟🥨🥪🍔🥙🍗🍕🧀

Strana
z3
viera1107
27. dec 2021

@elizabet173 držala som sa len tak tak, nervy mi tiekli riadne.. Môj o tom albume nevedel lebo jej niečo inštaloval do PC v inej izbe, až potom som mu to povedala..

rora
27. dec 2021

A ja uz 15 rokov mojej mame kazdy rok hovorim ze nevie spravit take suhajdy ako babka (jej svokra) a ze sa to neda jest 🤣 a kvalitne ju to vytaca. moj zas tento rok ofrflal aj salat aj kapustnicu a mne je to fuk aj tak to jedol 3 dni a viem ze sam nevie dochutit ani caj tak to neberiem tragicky. Vsade sa nieco najde... clovek sa bud nabuduce pouci a nieco spravi inak alebo opat po svojom tak, ako mu chuti a ostatni nech sa prisposobia alebo najedia inde.

viera1107
27. dec 2021

@stanulienkat bola som ticho len preto, že sú sviatky ale mám jej dosť na ďalší rok dopredu.. Samozrejme ďalšie Vianoce ju už takto doma nechcem.. Môj chlap to myslel dobre, že zavolá mamu nech nesedí doma sama a takto to dopadlo..

eeffka
27. dec 2021

Kkso moj je rad ze som vobec uvarila 🤣🤣🤣 varim dobre, aby bolo jasne len velmi nerada. Ak by mi zadrel ze maminkine je lepsie tak by z mojho nedostal 🤣

elizabet173
27. dec 2021

@viera1107 áno sú sviatky, ale to vie aj tvoja svokra, že sú sviatky, práve preto na tebe orie, lebo si ticho

viera1107
27. dec 2021

@elizabet173 tiež pravda, že aj ona vedela že sú sviatky.. Ale tak mne je úplne jasné, že určite ju už nebudeme volať.. Pokazila nám Vianoce, ja mám veľkú rodinu a vieme sa rešpektovať aj vážiť si keď niekto pre niekoho niečo urobí.. Môj chlap má iba mamu a sestru ktorá je chorá (20 rokov invalid), no nič mala som dosť..

autor
27. dec 2021

@viestta vie to naštvať lebo ho jedol ..bol jedly

viestta
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
viera1107
27. dec 2021

Ten šalát si mala určite výborný a hlavne urobený s láskou.. 😉

majulino
27. dec 2021

@zuzitko74 moja mama mojmu ocovi povedala, ze nech sa zbali a ide byvat k mamičke, keď vsetko vari a robi lepsie 🤣🤣🤣 a sestra svojmu manzelovi, ci ona vyzera ako jeho mama, ze ma tak isto vsetko robit ako jeho mama 🤣🤣🤣

monka105
27. dec 2021

Neviem si predstaviť, že by sa ma dotkla takáto vec. 😄 Mala si mu povedať, nech teda povie maminke, aby spravila šalát za plný vajling a ty budeš mať aspoň kľud. 🤷🏻‍♀️😄

mikadooo
27. dec 2021

Vzhľadom na to že ja varím hrozne nerada, môj manžel už vie že nesmie ani ťuknúť k tomu ako varím. Lebo hneď mu ponúknem miesto pri hrncoch. A teda mužík už u nás varieva ryžu, špagety, praženicu a rozmýšľam čo to pindal minule sakriš zabudla som 🤔. Ale raz som urobila brutál neslaný vývar (jedlo pri varení nechutnám), deti aj pindali,chlop zjedol bez komentára a ja keď som zasadla tak hovorím však to nie je slané! A muž že hej, len som videl že nemáš zrovna svoj deň tak som nechcel prilievať olej do ohňa 😄. Treba poprosiť svokru, či by ti nemohla spraviť šalát na Vianoce, svokra bude happy, muž bude happy a ty máš o starosť menej 🤷.

jaanik
27. dec 2021

aj mne muz povedal,ze mu omnoho viac chuti ten salat od jeho mamy nez moj... a ja jemu,ze kapustnica od mojej mamy je pre mna lepsia nez od jeho mamy.. zhodli sme sa na tom,ze kazdy vyrastal na inych chutiach a ostalo to v nas aj na vianoce... ja to vobec neberiem ako kritiku, ale ako fakt... mne to podal pri normalnom rozhovore a nie v ramci toho,ze chce rypat... vobec som sa nad tym nepozastavila... kludne moze o rok chystat vianocnu veceru tvoj muz a prisposobit to svojim chutiam 😉

zuzitko74
27. dec 2021

@majulino Vieš, mne nevadí, keď mi muž povie, že by niečo rád jedol inak pripravené, než to robím ja. Veď o tom je komunikácia, to je v poriadku. Ja nemám rada, keď ktokoľvek chce dosiahnuť nejaký svoj cieľ cez takúto podprahovú manipuláciu. To u mňa fakt nefunguje. Keď niečo chce, má to vedieť povedať priamo a potom už nechať na mňa, či mu prianie splním, alebo nie.

evaachesa
27. dec 2021

A je nejaké pravidlo že musíš vedieť variť všetky jedlá lepšie ako tvoja svokra? Nepreháňaš tak trochu? 😀

elizabet173
27. dec 2021

tak jedlý je predsa každý, aj keď niektorý len raz 😎, záleží na tom, v akej súvislosti ti to muž povedal a akým tónom. Pýtala som sa vyššie, či by sa ťa dotklo, keby to povedal aj o šaláte tvojej mamy. A verím, že tvoj muž je s tebou aj pre iné prednosti, nie len pre kuchárske umenie, veď sú ženy, čo nevaria vôbec.

majulino
27. dec 2021

@zuzitko74 presne, aj mne nevadi, ak normálne manžel povie, že nech skusim nabuduce pridať trošku viacej toho a ubrat tamto....

janetinka27
27. dec 2021

@viera1107 ahoj, no mas to tazke, svokra ma v sebe nieco nedoriesene.zrejme si slusna a ohladuplna a nemas ambicie jej vratit rovnakou mincou. medzi nami su aj taki ludia,co schvalne ublizuju a robia sa dolezitejsi ako ostatni.je to nejaky blok,komplex atd,znak nejakej psychickej nevyrovnanosti.

janetinka27
27. dec 2021

autorka, neprikladaj tomu taky vyznam. lebo budes este tazko znasat, ked sa dozvies,ze tvoja nevesta (napriklad) robi lepsi salat ako ty.
tam musi byt zrejme nieco viac,co ta mrzi, nejde o salat.zrejme by si od manzela potrebovala uistenie,ze je s tebou spokojny a ze nie si horsia od jeho mamy. vyprdni sa na svokrin salat a zi dalej

viera1107
27. dec 2021

@janetinka27 zamrzelo to.. Ja kritiku znesiem, ale jej sa nepáčilo nič.. Nie nechcem jej to vrátiť, ale stretnutia obmedzím len na nutné minimum..

ma77
27. dec 2021

Však mu povedz že ked sa mu nepači aky robiš šalat nech sa nauči od mamičky ako sa robi a nech urobi on alebo nech ide na šalat k mame mne za 25rokov muž nepovedal že svokra vari lepšie ako ja ale keby mi to povedal tak ho pošlem sa najest k nej😉

tom_i
27. dec 2021

Mne už 20 rokov nosí otec vianočnú kapustnicu a môj šalát mi tiež nechutí len ten od našich, takže muž tlačí náš lebo on má rád taký mazlavy či jak to nazvať a ja ten od mamy. Inak tento rok som odkázaná na svoj lebo naši majonézu nemôžu došľaka.

jenyla66
27. dec 2021

A u nás robím šalát k Vianociam svokre ja ako nevesta, vraj ho robim lepší aj svokor povedal. 🤗😊

zmrzlinka2021
28. dec 2021

@autorka
A co je zle na tom, ze svokrin salat je lepsi ako tvoj? Ty si v nejakej sutazi?
Aj moja svokra vari lepsie ako ja, dokonca vie aj polievky varit a take jedla... vsak super, nie? 😉

bubik6x
28. dec 2021

Tak mu povedz nech mu ho budúci rok urobí ona alebo nech si ho robí sám keď mu to tak vadí, môj priateľ mi tiež hovoril že prečo tam nedáš toto, bude to lepšie chutiť a ja som mu odpovedala, že prepáč ale mne to viac chuti takto a ak sa ti nepáči tak si to urob sám, a ver tomu že na Vianoce si robí pirohy s hribami a kapustou sám 🤣

Strana
z3