icon

Svokrovci chcú, aby si syn odo mňa odvykal

jks27
18. máj 2020

Ahojte, baby, už som tu predtým jeden príspevok napísala... už sa zdalo, že bude všetko dobre, no asi som sa mýlila.
Moji svokrovci hučia do môjho muža, nech k ním dovezieme malého, necháme im ho tam a my nech ideme preč, pretože je strašne zamamkaný a stále, keď je s nimi, hovorí mama mama, a treba ho to odnaučiť, že nech si zvyká byť bezo mňa.
Podotýkam, môj syn nemá ešte ani jeden rok. Malého im nechávam raz za týždeň, myslím si, že je to optimálne vzhľadom na to, že sme spolu predtým najlepšie nevychádzali. Ja už naozaj neviem, človek dá prst a oni chcú celú ruku.... čo si o tom myslite? je normlane, aby si ročne dieťa ODVYKALO od vlastnej matky?

Strana
z5
whatever1
18. máj 2020

@jks27 Vždy sa sama seba opýtaj čo je pre teba dôležitejšie. Aby bola svokra spokojná alebo aby si bola spokojná ty a aj tvoje bábätko? Áno je to takéto jednoduché. A keď si to konečne uvedomíš tak ta vôbec nebude trápiť ako bude svokra reagovať. Myslíš že ju trápi ako sa cítiš ty😀? Nie si povinná sa pred ňou obhajovať, ani nič vysvetľovať, pýtať si povolenie ani nič podobné. Bude ti chcieť brat malého z ruky keď place- nedaj ho. Povedz nedám, kľudne sa na ňu aj usmej a vsimaj si len malého.Ak ti ho bude aj napriek tomu trhať tak jej dal lopatou po hlave🤣🤣🤣nieee srandujem, normálne sa naser a odid. Toto si nemôže k tebe dovolovat.

daganov
18. máj 2020

@asia83 to je pravda, v našej rodine ale opačne, našťastie, ale poznám takú svokru, ktorej by som nedala postrážiť ani bicykel.

ajka0207
18. máj 2020

@jks27 tak to mas sikovneho synceka, nasa mala (1 rok) vola "mama" vsetko, akoze aj mna, ale aj psa ci okno :D

simuskaaa123
18. máj 2020

@00ivi00 jaaaj toto iste, ale aj ex švagriná.. Mi nadávali že mala ma 3 týždne a oni ju ešte poriadne nevideli.. Mama ex vypisovala že kvôli mne si ju nemôže ani popestovat.. A tak už ani neviem jaké bludy 🙈

januarova
18. máj 2020

@jks27 , nie je. Materinsky cit ti hovori, aby si si ho nedala.

kakawah
18. máj 2020

Ty ich nemusis počúvať. Rob tak ako to citis ty.Povedz im rovno ci si o tom myslíš. Lebo normálne to nieje, tak ako oni zmýšľajú.

lentilkaxxx
19. máj 2020

@jks27 nie je to normálne. Je to manipulácia z ich strany

moonlight1210
19. máj 2020

@jks27 radsej nech je teraz este chvilu “zamamkany”, akoby v dospelosti mal podvedome vyhladavat vztahy so zenami, kde on bude ten zavisly a ona si bude vo vztahu robit, co chce a pouzivat ho. Lebo on bude citovo neisty a hladat v partnerke nahradu opory.
Ked niekto zazije to, ze od rodicov nedostal dost lasky, opory, istoty, tak aj to jedna z pricin, preco sa potom snazi si to vo vztahoch kompenzovat a vytvara nerovnovazne vztahy. Hlada si podvedome silnejsieho partnera a je na neho velmi naviazany, takze hra vo vztahu druhe husle a nevie od neho odist. A konci to tym, ze sa citi vo vztahu aj tak iba pouzivany a nie velmi stastny.
Lebo je tazke najst niekoho, kto bude vo vztahu velitelom a nebude to postavenie zneuzivat.

Povedz manzelovi, ze na ucenie sa k tomu, ze je aj dlhsiu dobu bez vas, je cas tak cca okolo tretieho roku. Potom si ho mozu svokrovci zacat uzivat (bude uz najskor aj chodit do skolky). Dovtedy je na vas mu vytvorit bezpecne prostredie, kde sa dieta nauci sebadovere a sebaistote. Potom sa mu bude lahsie “vyletovat z hniezda” a osamostatnovat od vas.

A nemozete to ani jeden sudit podla seba, ako vas vychovali a co vam v detstve stacilo-nestacilo, lebo kazdy je od narodenia ina osobnost. Aj keby ste mali deti viac, kazde bude ine. Jedno si vyziada viac pozornosti, ine sa radsej zahra samotné a staci mu menej rodicovskej asistencie.
Treba to respektovat. Lebo aj vdaka tomu potom vyrastu z deti vyrovnanejsi dospeli, ktori si vytvaraju vyrovnanejsie vztahy (resp. ak trafia na nevyrovnany, maju silu z neho odist a nezivia ho v nadeji, ze raz sa to zmeni). Co je vyhra aj pre rodicov, lebo si potom uzivaju pokojnu starobu bez toho, aby do smrti riesili problemy svojich deti, alebo sa prizerali tomu, ako prezivaju v zlych vztahoch.

Proste ide to tak, ze najviac maju rodicia investovat pozornosti dietatu do troch rokov. Do siestich uz menej a venovat sa mu, rozvijat ho a do desiatich este menej a usmernovat ho. Potom uz zvycajne niet co velmi napravat. Len trochu sa da. Dieta uz zacina byt samostatne a rodic prestava byt pre neho “vsemocny poloboh”, co vsetko vie, vsetkemu rozumie. Uz sa stava postupne skor velmi dobrym dovernym kamaratom. Ale dieta uz zacina skusat vyletovat z hniezda. A okolo 11-12 nastupuju zaciatky puberty.

Co rodicia zanedbaju do toho veku, si potom dieta v dospievani a v dospelosti musi casto napravat samo.
Niekedy uspesne, inokedy im to nevie odpustit.

Takze klzdne trvaj na tom, ze ak ta dieta potrebuje a nie je stastne, ked sa od seba odtrhate cez vikendy, tak budete chodit na navstevy, ale syn odtial pojde s vami domov. A az podrastie, tak medzi 2-3 rokom ho postupne budete zvykat, ze tam bude byvat aj bez vas. Teraz je to aj podla mna velmi skoro. Hlavne ak dieta samotne sa tak tiez neciti dobre. Ine by to bolo, keby mu to nevadilo.

oktoberbaby2020
19. máj 2020

Boze, predmudri svokrovci fuj. Samozrejme ze maminka je prve roky number 1!!!! Hej nebol naviazany a preto to aplikuju u teba? Prosim ta nedaj si do toho dirigovat. To je tvoje dieta!

nini1010
19. máj 2020

Mozno to mysleli tak nech si zvyka byt aj s inymi ludmi a len zvolili zle slova a robis z komara somara.Nemyslim ze maju v plane ho od teba trhat alebo nieco take.Oni su stara skola kedy decka chodili do jasli v roku a skor.Ak ti ich styl prekaza chod sa s nimi o tom porozpravat ale najma musite byt za jedbo s muzom.Moj maly ma 9 mesiacov a tiez je nacickany len na mne.Ale snazim sa ho pomaly davat na prechadzky,alebo ked musim.niekam odbehnut rodicom,nech pri noch nema hystericke zachvaty.

jks27
autor
19. máj 2020

@nini1010 on je zvyknutý, má rád aj iných ľudí, ide s nimi, no za ten čas, čo je s nimi si pýta stále mňa, stále hovorí mama mama.... to isté aj pri mojich rodičoch, či krstných rodičoch, stále hovori mama mama, ale nikomu ani len nenapadlo, aby sme ho nechávali samého, lebo aby sa odo mňa odnaučil.

eliska13
19. máj 2020

@jks27 no tak vyzerá, že tomu rozumieš tak sa neboj svokre povedat, že nič sa odnaucovať nebude.Pre ročne dieťa je mama všetko.Cudujem sa, že si to necháš je to tvoje dieťa, tvoja vychova

dadka_bb
19. máj 2020

@jks27 nech si kupia skrecka ak sa nemaju o co/koho/do coho starat

tinapa
19. máj 2020

@jks27 "je normlane, aby si ročne dieťa ODVYKALO od vlastnej matky?" To si zabila... To sa ako môžeš vôbec pýtať?? Ale nemyslíš, že ti niekto napíše kladnú odpoveď.. Kto nie je normálny, sú tvoji svokrovci.. Vysvetli im to..

tinapa
19. máj 2020

@jks27 Presne ako napísala niektorá maminka vyššie- keby to robil v 10-tich, je to iné, ale ročné dieťa potrebuje hlavne mamu a to im aj povedz..nie napíš, ale si s nimi sadni a povedz im to slušne, že to alebo budú akceptovať alebo malého ani neuvidia na čas, kým si to neuvedomia.. Predtým sa porozprávaj samozrejme s mužom, že to nie je v poriadku, aby takto zasahovali da vášho súkromia..

nini1010
19. máj 2020

@jks27 No tak to je chore ze im vadi ze hovori len mama.Ved nech ho ucia aj dalsie slova ale nenechavala by som im ho nasilu.Samozrejme prechadzky alebo nech si ho vezmu na hodku dve nech si oddychnes aj ty a porobis co ti treba to je velka pomoc a to by som vyuzivala.Ale brat ho na dlhsie a nutit teba aj jeho to urcite nie.Ja beriem podla nas Moj ma 9,5 a je to cecek moj.Vzdy skm rada ked ho vezmu do koca alebo mam hodku dve popri nom a dcerke pre seba.

luciamiau
19. máj 2020

@moonlight1210 vystizne.. ja mam pocit, ze tato generacia nasich rodicov nechape, ze dieta je osobnost, ktora si zasluzi rovnaky respekt ako dospeli, hlavne co sa tyka emocii.. proste aj keby neviem co, tak ked dieta nechce, treba to respektovat, leno tak to citi amana to svoje dovody.. moja dcera tiez nedavno hystericky plakala, ked ju moja mama bralana ruky a sice chapem, ze ju to mrzelo, ale tak nebudem to dieta zvykat na drujych donucovanim.. ked sa bude s druhymi citit bezpecne, sama im to dovoli.. ale najprv musi mat zazity opakovane a dlhodobo pocit bezpecia zo vztahu s mamou..

ovkaja
19. máj 2020

@jks27 som učiteľka v škôlke, na zac.skolk.roka sme 3rocne deti museli trhať vzdy z rúk mamkam,pretože museli do práce, potom trvalo dlho,kým sa utíšili,prestali myslieť na odluku, a trvalo 2-3mesiace,keď sa už tešili do škôlky, trvanie individuálne. Teraz som dvojnasobnou mamou a svoju dcérku ako 3rocnu nedávam do skolky, pretože každé dieťa citovo inak dozrieva, a viem,že teraz by som jej ublížila.
A to skoro ročné dieťa na varovku??? A ešte takýmto spôsobom??nikdy!!! Bohužiaľ, takýmto svokrovcov sebeckym sa nezavdacis a môžeš len ublížiť svojmu dieťatku, na odvykanie má ešte casu. Deti sa môžu začať zo silnej emócie zajakavat, a pridružiť sa môžu iné prip.ochoriet,tak pozor na vás poklad, ono nechápe,prečo a načo si odvykat od najdôležitejšieho človeka jeho zivota. V tomto prípade ani ja. Ani psychológovia to neodporúčajú... treba si dupnúť a keď sa urazila,ich problém, nech aj pol rok,oni si časom uvedomia a bude dobre. Dieťatko si nebude pamätať tieto roky, takže kľudne aj bez nich chvilku...Nachystaj si argumenty,že si sa radila s kamarátom,detským psychológom a hotovo. Alebo ich radšej pozvite vy k vám, takto bude v bezpečí dieťatko... Držím palec!

vinetuu
19. máj 2020

@jks27 ty si jeho matka a dospela zena, najlepsie vies co je pre tvoje dieta dobre. Ma byt s tebou, ci so svokrou, co myslis kde mu bude lepsie a co je lepsie ore jeho mentalny rozvoj. Chcu si ho adoptovat ci ako??? Ja by som ho tam nedavala ani raz do tyzdna.

tykat
20. máj 2020

@jks27 povedz im nech si setria sily, ze to rada vyuzijes ked pojdes do prace a budes potrebovat postrazit ho alebo vyzdvihnut zo skolky, ci cez prazdniny. Teraz to urobis tak ako to citis, ty si mama, ty rozhodujes. A hlavne nevidis nic zle na tom ked rocne dieta chce byt so svojou mamou, keby nechcelo to by bol vacsi problem. A ze rocne dieta hovori "mama mama"...a co ma hovorit "telka, telka"? PS: nechapem kto moze trhat od mamy dieta ktore place. Snad prirodzene je placuce dieta podat mame nie?

vladka521988
21. jan 2021

@jks27 ani neviete aka som rada,moja svokra robila to iste..ale maleho som jej nedala..presne to iste..vidin ze som neni sama v tom,som velmi rada 😊

Strana
z5