Svokrovci chcú vidieť vnúča, ale nie sú schopní sa prísť pozrieť
Svokrovci silou mocou chcú vidieť vnúča a niesu schopný prísť pozrieť naň. teraz ja sa musím teperiť s pardňovým dieťaťom cez pol slovenska aby náhodou nebol muž alebo oni dotknutý. Nemám nič proti tomu aby sa videli samozrejme že to je v poriadku ale vytáča ma to že niesu ochotný sadnúť do auta aby prišli oni ku nám.
tak v šestonedelí cestovať cez pol Slovenska a do fajčiarskej domácnosti s bábätkom, je ten tvoj chlap normálny, keď toto po tebe vyžaduje a neupratal v tomto svojich rodičov...
Rodila som začiatkom októbra a na prvú návštevu k rodine sme išli na Vianoce. Dovtedy chodili oni k nám a my s bábom sme boli doma. Žiadne cestovanie sa nekonalo.
Aj keby sa mi miz rozvodom vyhrazal, k par dnovemu by som nikoho nepustila. A mozu vsetci aj kankan na hlave skakat. Ten cas je pre nas rodinu, nie babky a dedkov. Mam rada pohodu a klud. Bola som rada, ked sa cez korinu nemohlo cestovat. Zladili sme sa spolu traja a super. Urob ako ty chces.
No my sice zijeme 20 minut od seba....rovnaky problem. Ak ja nezoberiem dieta tak som najhorsia nevesta na svete. Ani za svet by neprisli oni k nam. Rovnako ked bola dcerka mala a ani teraz ked uz ma 3. Aj ked muz somnou suhlasi, obcas zobere malu niekedy somnou niekedy bez. Takze sa tes ze mas svokru daleko 🤣 a teraz sa vyhovor aby trosku podrastlo babo. Ziadne respektovanie potrieb dietatka zo strany svokrovcov mam to rovnako... ( nasa dcera do 11 M preplakala akukolvek cestu autom, to len na margo toho ze dieta si v aute pospi.... nie kazde).
@zuzanockamt Celkom vtipné, ako píšeš o tom, že tu všetky len súhlasia s davom, pritom si to bola ty, kto svoje novorodeniatko vystavoval davom ľudí, len aby si náhodou neschytala nejakú kritiku z ich strany alebo si možno niečo v budúcnosti kvôli nim nevyčítala. Škoda, že aj na to bábo si v týchto intenciách nemyslela. Išla si napriek odporúčaniam zdravotníkov, dúl, každého príčetného človeka na svete. Na úkor tvojich a hlavne bábätkovských potrieb.
Že si po pôrode bola fit na druhý deň je blud. Jedna vec je nemať viditeľné zranenia (väčšina mám má), druhá, že vnútri tela si aj ty celkom určite mala ranu o veľkosti futbalovej lopty. Ono totiž placenta je samostatný orgán a po pôrode sa z tela oddelí. Na jej mieste vznikne zákonite rana, ktorá sa hojí priemerne 6 týždňov. Je medicínsky nezmysel, že tvoja bola zahojená za deň. Proste to tvoji "blízki" poňali tak, že nevyzeráš, že by si šla vykrvácať. Tak hurá, môžeš sa pár dní po pôrode namiesto maznania s bábätkom, ktoré sa mimochodom na tento svet nepýtalo, bolo to tvoje rozhodnutie, starať pokojne o celú rodinu, veď to je tvoja úloha a cestovať po návštevách, lebo to je predsa priorita, ukazovať novorodenca.
Je mi ľúto, že si sa tomuto nevedela postaviť. Uznávam, že to nie je vždy ľahké a žena po pôrode je extrémne zraniteľná. No s odstupom času by si mohla aspoň prestať útočiť na ľudí, ktorí sa za svoje bábätká a koniec koncov za seba vedia postaviť. Najmä čerstvé mamy.
nesla by som ani keby sa na hlavu ludia postavili s par dnovym babom nikam urcite nie. Ja som pri oboch bola s nimi 6nedelie doma, mohli prist rodicia, svokrovci, ale sama som bola ubolena a clovek ma ine starosti s novorodencom, neustupovala by som v tomto
Možno si to len zle podala... Namiesto "ja sa nikam trepať nemienim" si mala povedať "prepáčte, ešte sa na to necítim, som ešte veľmi vyčerpaná z pôrodu a nočného vstávania, malý nemá ešte režim. Doktorka zároveň neodporúčala prvých 6 týždňov žiadne dlhé cesty, dokonca ani návštevu, aby sa náhodou bábätko v aute neprehrialo či nezaparilo, alebo neochorelo. Ak ale chcete pozrieť malého, určite príďte, radi vás uvidíme." 🤷 A potom už len omieľať dookola, povedať chlapovi, že sa jednoducho bojíš s tak malým dieťaťom na dlhú cestu, ale že veď keď chcú oni, nech pokojne prídu... A chlapa by som kľudne vzala k dr na najbližšiu poradňu a tam by som sa na to opýtala na rovinu, nech mu to teda ona vysvetlí, keď tebe neverí. To dieťa budete mať celý život, bude ešte návštev až až...
No autorka sa odmlčala, asi si už užíva svokrin all inclusive 😂
@zuzanalila20 Mňa nikto nenútil, bolo to moje slobodné rozhodnutie. Sme veľmi súdržná rodina a k rodičom budem cestovať, nech sa deje čokoľvek. Mám dosť rokov a skúseností, tvoje rady nepotrebujem.
@zuzanockamt Dobre. A keď sa ti vráti racionálne uvažovanie, skús sa nad svojimi postojmi krátko zamyslieť. Aký príklad dávaš deťom svojim vystupovaním, alebo či bude raz niekto nadšený z toho, že je tvoja nevesta/zať, vnúča. Všetko dobre ti želám.
@mamula20 Možno nikam nešla a práve pozerá na svoje bábätko a obdivuje ho 🙂 A pán manžel možno uznal, že sa správal nevhodne a tiež momentálne zaľúbene pozerá na svoju rodinku 💛 okej, asi to príliš idealizujem, ale môže to tak byť 😃
@zuzanalila20 To teba trápiť ozaj nemusí, kto bude/nebude nadšený. Ja mám dosť veľké dieťa na to, aby som výsledky mojich rozhodnutí videla a veru robila som dobre.
@zuzanalila20 nechaj ju na pokoji, má iný názor, ži a nechaj žiť .
Mate pardnove babo a uz sa hadate kvoli svokrovcom. Takymto stylom Vam manzelstvo dlho nevydrzi. Tvoj muz je idiot. Je mu prednejsia mamicka ako vlastna manzelka. Nech si ujasni priority. Priprav sa na to, ze takto bude vyzerat tvoj zivot, mamicka na prvom mieste.
Jasné že by som nešla.Ani som nešla svokrovci si počkali kým vnučka nemala aspoň pol roka .Bývali ďaleko a na cestu si netrúfli tak počkali kým sme nedošli my.A pri vnukovi čakali chvíľu tiež lebo muž mal infarkt a nemohol pár mesiacov šoférovať ale to zas prišli oni lebo sme krstili keď mal tri mesiace a bral ich vtedy ďalší syn .
@mamula20 Aj nás veď 😅💛 Ale tak nemá každý také šťastie, to mi je jasné.
@ibrunova Nemám v pláne nikomu ukončovať život 🙂 Myslím to dobre, nemá v okolí nikoho s iným náhľadom. Bola by škoda, ak by ju raz vlastné deti navštevovali len z povinnosti, keď z nej zostane zatrpknutá stará žena. Každopádne nezvyknem viesť cyklické rozhovory donekonečna, takže môžeš byť pokojná, z mojej strany je to ukončené.
@ibrunova
@mamula20 milé dámy nemám v pláne navštevovať mojich svokrovcov a ani to určite robiť nebudem. Pre mňa je prvoradé moje dieťa a jeho zdravie, to čo chcú ostatný mám niekde hlboko naozaj. Všetci čo pozrieť dieťa chceli sami prišli a nehodlám to meniť. Túto tému som založila nie preto že neviem čo robiť lebo musím ísť k svokrovcom ale že mám neprispôsobivých svokrovcov a niesu schopný prísť osobne sa na ňaho pozrieť kedže oni sú tí čo ho chcú vidieť a namiesto toho sa mám ja teperiť ku nim… ale beriem asi som to zle podala. A tak ako nemienim ísť tam tak presne tak isto niesom povinná byť na mobile kedže mám povinnosti hlavne okolo svojho dieťaťa a snažím sa mu venovať najviac času ☺️ Takže bez strachu nemusíte očakávať ďalšie diskusie ako bolo zle u svokrovcov, snažím sa byť iba mamou😅😇
Ked musis, tak musis. Snad nemas aj noz na krku.
Ale daj pozor, aby nik so zimou babatko nebozkaval.
Umrelo by ti.
Napísala si, že teraz sa ty musíš teperiť k nim, teraz píšeš, že neplánuješ. Ak si si nevšimla, ja som bola na tvojej strane. Pekný deň.
@elizabet173 A prečo sa mne všetci snažia predsúvať to ich riešenie ako správne?
Ja fakt nechapem preco mate potrebu rypat jedna do druhej, aj do autorky. Nielen v tejto diskusii ale aj v inych. Tu by si mali mamicky pomahat a nie sa navzajom osocovat.Co mate z toho?Lepsi pocit, ze ste si kopli?Trosku tolerancie navzajom by nezaskodilo.
Ja som mala veľmi dobrý pôrod, bez komplikácií, šitia a bola som fit hneď,ale návštevy k nám mohli prísť až po 600nedeli. Kto chcel mohol prísť do pôrodnice pozrieť bábätko, ale domov až neskôr keď sme si na seba zvykli a dali dokopy ako tak nejaký režim. Keby som po druhom pôrode riešim to rovnako. Ono to obdobie má svoje opodstatnenie a žena by sa mala venovať predovšetkým bábätku a oddychovať, nie sa trajdat niekoľko hodín na návštevu.
Je smutné, že pán manžel neberie ohľad predovšetkým na svoje dieťa a teba ako ženu po pôrode, ktorá potrebuje odpočinok

Každý máme iné nastavenie, a každý by mal vedieť co môže a zvládne. Ak sa na to necítiš nikam nechoď, muž keď frfle a nedá si to vysvetliť, tak ľahká pomoc. V noci keď bude malý plakať tak ho zobuď, že sa nevieš postaviť a nech sa postará on, najneskôr po 2 nociach bude grogy a prejde ho chuť trepať sa niekam. Niekedy treba zakročiť tvrdsie😀