Svokrovci kúpili bábätku vlastnú výbavu, vlastný kočík a aj postieľku
Ahojte, potrebujem sa poradiť..mám super svokrovcov aj rodičov a čo chvíľu budem rodiť. Všetci mi stále oznamujú že prídu hneď po pôrode aj keď som im to milionkrat spomínala že si návštevy neprajem aspoň prvý týždeň pretože sa chcem dať psychicky aj fyzicky dokopy, že vraj mi pomôžu upratať byt a navariť ale neviem či mám nejakú chorobu alebo nejaký druh nenávisti ale mne vadí keď sa niekto stará do mojich veci (okrem muža)..musím mať všetko usporiadane a popravené podľa seba 🙊 viacej ma rozhodí keď niečo nie je upravené podľa mna ako keď je bordel 😞 viem že mi nechcú zle ale dokážu ma vytočiť a ďalšia vec nechápem prečo ale vravela som svokre že nemusí kupovať bábätku nič, my keď prídeme raz za čas na návštevu tak si veci zoberiem a ona zrazu kúpila vlastnú postieľku, vlastný kočík, vlastnú výbavu 😨 nemala by som jej to za zle ale ešte sa vychvaluje že ma lepšiu a krajšiu ako ja 😅 (pritom je to dosť subjektívne, ja mám svoj štýl a mne sa páči to čo sme my s mužom kúpili) a teší sa ako bude malého pestovať (stále vraví že si ho zoberie ku sebe domov) pritom ja viem že malého nikdy nikomu nedám na dlhšie ako možno 3 hodiny až kým nebude starší (2-3rocny), ma to niekto podobne alebo mi už lezie tehotenstvo na mozog a všetko mi vadí? 😬
Ako to,ze to kupila super,predsa 4h cesta.ale je otázne kedy budete k nim chodiť a ci bude dieťa akceptovať inú postieľku a kočík.
Nepochopim jednu vec, a to tu,ze ked niekoho poprosím,ze po pôrode chcem mať klud tak si ľudia točia svoje🤷♀️ sestonedelie je pre matku a dieťa a nie súťaž,,kto sa prvy doruti,,
Ja som každému fotky poslala a muselo stačiť. Pre mna bolo veľmi dôležité aby sme ten čas stravili ny ako rodina a nie aby som stála nad hrncami s vložkou medzi nohami, a menila tričká keďže po každom pôrode som mala,že chvíľku som sa potila potom zas zima-ako patrí to k materstvu,ale ja som potrebovala klud. A ani si nevieš predstaviť aká som rada,ze to tak bolo, krstný otec mal covid ten týždeň čo nás pustili,keby pride🤦♀️ ... ,,návštevy,, sme riešili tak,ze sme isli na 1h na prechádzku a potom sme sa pekne rozlucili 😊 kto chcel Máriu vidieť,tak ju videl. Prechádzka je zdraviu prospešná a videli malu😊😊😊
Ďalšia vec co isto zazijes je plac ked ma dieta niekto cudzí 🤣Mária má 6m,keď niekomu place na rukach tak ju vezmem so slovami,,potrebuje mamu,boji sa,, nezaujíma ma ci sa niekto urazí.je to moje dieťa a neplace z dlhej chvíle.minule ani u svokrovcov nechcela byť pri manželovi. Proste mama je mama.
si dospelá osoba. Ešte raz ti niečo povie, tak jej iba povedz,ze sestonedelie stravis bez prijímania návštev,ale určite im rada zavoláš cez videochat/pošleš foto ci video.
U mňa tiež vedeli,ze sestonedelie je bez návštev
Prve vnuca? Ak ano chapem, ked sa nasi rodicia konecne dockali prveho vnucata, obe babky si kupili postielky, vanicky, perinky a postelne pradlo, drobnosti😁 aby sme nemuseli nosit, ok. Nastastie kocik respektovali nas, lebo sme mali velky kufor, nemali argumenty🤣 no a navstevy sme dohodli my u nich, ked bude cas. Muz chodil z prace neskoro domov, potreboval aj vypnut, spat a nielen sa presusat dalsie dva dni po navstevach. Tak mi skusala svokra 1-2x denne volat🤦♀️🙄 tak.som.sa naucila mat tlf na ticho. Zavolal.jej muz vecer a podal info. Naucila sa. Pochopili, ze aj my mame pravo na sukromie
čo by som ja za to dala, keby mi niekto chcel dieťa zobrať na 3 hodiny. Buď len rada, že nebudeš musieť ťahať všetko ku nej a dieťa bude mať plnohodnotný komfort. Ešte len zistíš, akú ti pomoc vlastne ponúka
Ja sa vyjadrím k tomu že ho svokre dáš na dlhší čas až v 2-3rokoch,.....a potom zrazu zistíš že na škôlku nebude pripravený ani v 4rokoch a čo si to dovoľuje učiteľka v prvej triede, keď chce aby si robil úlohy😀a prečo ešte v prvej triede plače za mamou😎
My sme mali taku zakladnu vybavu ( postielka, stolicka, nocnik, kocik, oblecenie na prezlecenie) aj u mojich, aj u manzelovych rodicov. Nam sa nechcelo prevlacat koli navstevam pol domacnosti. Navyse sme byvali v Petrzalke, tam bol problem zaparkovat v blizkosti domu, tak by som to najprv natrikrat nosila do auta). Vyuzili to potom aj dalsie vnucata.
čo ja by som zato dala aby moje svokry - v živote som mala dve, kúpili voľačo pre moje deti... áno tehu ti udiera na mozog...😉
Pekne svokre povedz, nech si svoje ťažko zarobené peniaze investuje do čoho chce, len nech ti to bez tvojho súhlasu nenosí domov, alebo sitood nej nevezmi... Prejde ju to
Kolko mas rokov?
Tak, segra mala u nas vsetko. Kedze ma dvojicky, tak 2 postielky, 2 serbliky, dvojkocik... A kedze ma 2 chalanov a ja babu, tak som sa vyzivala v kosielkach, vestickach, kravatkach.... Urcite sa neudrzim ani pri vnucati😜. Tie malicke veci su tak krasne a hracky ine, ja uz mam pre vnuca 2 leporela (nove)🙊, a to ma dcera cerstvych 16
nevh tu vybavicku daruje ukrajinkam;)Ta postielka ale nieje zly napad a kocar mozno toez,kedze pojdete z casu na cas aj k nej asi s plnym kufrom,tak ked musis este kociar trepat je nic,moc.Inka toe peniaze fakt mohla radsej dat malemu do vankusika,uz len preto ze to dieta ani v postielke nemusi vibec chciet spavat,co zvatsa byva a mozno nebude ani vobec kocikove.
Počkaj keď budeš čakať tretie dieťa 😁 svokrovci už radšej ani nezavolaju 😁😁😁 už im to bude veľa.
Inak veci u svokrovcov- rodičov sú výhoda. Ale podľa toho čo píšeš tak je trošku premotivovana. Čo sa.tyka návštev tak to chápem . Je to také citlivé obdobie. Každá ho vňať inak. Po pravde pri jednom až tak pomoc netreba, zvládneš to aj sama.
No ďakujem za názory 😊 ešte k vybavičkam viete sme mladá rodina, nemáme tisíce na rozhadzovanie len tak a vždy sa snažím ísť tou “strednou” triedou a tak to bolo aj s výbavou, nebolo to všetko lacné, veľa veci mám site na mieru alebo vyrobené a dalo mi zabrať aby som našla pomer cena/kvalita a zrazu ona si kúpi všetko 🫢 ja nemám problém so sebou vláčiť aj pol bytu, mame veľké auto a ja som typ človeka že radšej si zabalím aj slona len aby mi nič nechýbalo, kočík nás vyšiel draho a dosť to zabolelo že povedala že jej nepáči nás lebo je prosím pekne sivý (povedala mi to až mesiac potom čo sme ho kúpili, ešte som jej predtým aj fotky posielala a vravela že krásny) a jej sa páči čisto biely 🫤 mne to skôr príde ako take podpochovanie a nie pomoc keďže vie aká som a vie že ja musím mat všetko svoje, moji rodičia sa do toho až takto neangažujú proste prispeli nám a hotovo nasa vec, kvôli nim som kúpila aj cestovnú postieľku a ukazovala som ju aj svokre ale ona si aj tak ide svoje 😎 nevadí asi naozaj nech si kúpi hocičo kým mi to nebude vnucovať domov tak je dobre 😉
Ja ta chApem, to pochopia zienky ktore maju podobnu situaciu..na jednej strane som rada ze sa zaujima atd ale na druhej proste treba trosku odstup a nechat to aj na mladych, my cakame prve a je to radost kupovat tieto prve veci ako rodicia a takisto aj po porode chceme byt sami uzit si rodinu nasu..umna vsak ostalo na tych pociatocnych reciach a nehrotilo sa to ako u teba, tie veci mi nenutila,moje pochvalila a tamtie nechala ak nahodou budem chciet pouzivat..neostava nam nic len brat to tak ako to je ze teda su take je to ich forma vyjadrovania radosti mozno..ale samozrejme vediet si povedat aj svoje ked sa nam nepaci..drzim prsty❤️
Ach, ako keby som citala o sebe. Presne viem o com hovoris. Najlepsie mat svaty pokoj, pokial ti manzel v domacnosti pomoze, tak neviem preco tvoja rodina tlaci a chce "otravovat" hned z prichodu. A tvoja svokra... pre pokoj v rodine by som to neriesila. Nech si nakupuje...
Ja pôjdem asi proti prúdu, ale prepáč, mne to príde úplne šialené. Keby kúpi výbavu a daruje vám ju, tak ja by som bola takej svokre celý život vďačná, lebo viem koľko teraz stoja veci pre dieťa. Ale nie, že vy máte kúpenú svoju výbavu a ona nakúpi tie isté finančne náročné položky typu kočík, aby malo dieťa aj u nich dvojmo. Veď naložím do auta nevyhnutné a idem na návštevu alebo nech ona príde ku vám, nie kupovať všetko dvojmo a dieťa to použije možno 10x na návšteve, ani to nie. Fakt to vyzerá, ako keby si ona myslela, že je tehotná a ešte keď si nakupuje podľa svojho vkusu a ani sa nespýta. Pre mňa to je škoda peňazí a fakt zvláštny prístup k vnúčaťu.
Ach, ja len dúfam, že keď raz bude mať môj syn manželku, nebude ako ty autorka. Prepáč za úprimnosť.
Fuha, toto vyzerá ze bude ti nazerat aj ako dojcis, toto som zazila... zaraz vsetko v zaciatku lebo potom to bude brane ze ty len matozis a na tvoje Nie sa nebude prihliadat. Zeny moje, ja doteraz neviem ako to bolo mozne, ale ja som mala svokru a svokra pri hlave hned potom ako ma odspodu zasili...este na porodnom stole.. a dieta uz u nej v naruci. Ja v tom deliriu po porode len som sa stihla opytat muza ci mam nohy od seba ci uz pri sebe lebo som sa pred nimi hanbila.... 😅🤦 Keby som foto nemala, ani dnes neverim. Rok 2017. A teraz mam uz druhe a bol kovid, nikto sa ku mne nedostal, susku som mala verejnu len pre medikov v Univerzitnej nemocnici 😂👌👍
no, mne sa už nožík otvoril baby, neviem ako niektorým z vás ale mne ano 😀
Teraz ma dobre, ako skusenú manku počúvaj 😀 mne toto spravili pri prvom synovi. nechcela som to tak, ale moj muž nič nepovedal, nezastal sa ma, že nebude sa s nimi hádať... ja som bola mladá hlupa bola som ticho...v ten deň, keď som prišla z pôrodnice sa zjavili vo dverách. ja som skoro skolabovala od jedu. bola som ubolená, chcela chodiť len v podprsenke a popôrodnych nohavičkách, takto sa ale nedalo. chodili pravidelne proti mojej vôli, chytila som poporodnu depku ako svet, nemala som s babatkom svoje sukromie lebo všade pchali nos.
Pri druhom synovi som dala zákaz -JA som im dala zákaz a dosť jasne a zrozumiteľne, že 6 týždňov ich u mňa nechcem. krásne sme sa so synom za 6 tyzdnov zladili, ja v kľude zahojila a dala do poriadku v hlave aj v tele. ani sa mi neodvážili protirečiť. Asertívne a rázne na nich ! 🙂
Takže - žiadne milunká neviem aká budeš, posadíš si milu pani svokru a pekne jej povieš, že si síce vážiš jej proaktivity ale ty si matka, ktorá potrebuje po pôrode sa zžiť s bábatkom. Aj ty aj tvoj muž. takže kým sa ty nebudeš cítiť na návštevy, tak návštevy nebudú. bodka.
inak čo na to tvoj manžel ? povedala si mu toto čo nám ?
Pozri keď si kúpila veď nech si kúpi,keď ti nakúpi blbosti tak to odloz a buď predaj alebo ja darovavam do krízového centra , ja som včera predala.kociar ,bola po neho ako keby babka že ho kúpila dcére aby mali u nich a nemuseli nosiť, mne to prišlo milé , snaží sa , ja som také nezažila , svokra nekúpila ani bodycko , čo sa týka návštevy po pôrode tu som nechcela ani ja asi 2 týždne a potom Max pol hodina a ani prepadove návštevy som našťastie nemala,kompromis môže byť že polhodka Max ale do predu oznámené a určite nie hneď v deň príchodu a všetko si vydiskutuj , si dospelá , ty rozhodujes, nerieš čo bude potom, ty si mama ty rozhodujes , nauč sa povedať rázne nie a stat si za tým , veď človek môže byť milý aj úctivý a po edat proste na veci nie
S tou cestovnou postielkou si nebudes pochvalovat. Este na zaciatku kym je babo uplne mini ujde, no potom je to hrozne. Cestovna postielka je velmi velmi nepohodlne (pre babo) nudzove riesenie. Nechap ma v zlom. Mam skusenost a je to hrozne. Ak maju svokrovci normalnu drevenu postielku, babatku bude ovela lepsie.
Samozrejme si nevyrabaj kauzu vopred, mozno ti bude dieta spat len v nosici alebo s toebou v posteli a cela cestovna postielka ci kocik budu uplne nepodstatne :D
moju prvorodenu privitali tak ze ma svokra cakala bez mojho vedomia v mojom byte, a mi povedala ze na noc bude male pri nej ....OTRASSS, som jej povedala ze mala je kojena ze v ziadnom pripade, a ona ze bude pri nej , a ze ked sa zobudi tak mi ju donesie , tak som ju s usmevom na perach vypoklonkovala ze to urcite nie , ze by sme ju takto neotravvali , a ze babatko ma svojho otca, tak mi povedala ze on je unaveny ze ho nema budit ze potrebuje chodit do prace, bolo to v auguste ,a on ej ucitel ...ale nedala som sa . nakoniec sa ofucala a bolo vybavene , pri druhej sa so mnou na druhy den ako ma pustili tak pohadala ze nebyt mojej mamy tak mam urcite laktacnu psychozu , FUJ....
ešte aby si nebola rada, že ti to dieťa postráži na hodinku dve pred jeho 2-3rokom
@heidy222 po pôrode sú hormóny tak rozhádzané, že si vime predstaviť, že aj 10 minút by ju mohlo poriadne vytočiť. Ja by som im neslubovala teraz nič, potom podľa situácie by som im dala bábätko napr. pokocikovat, vtedy si vie aj mamička oddýchnuť. Ale aj na to kocikovanie by som ich asi poslala s mužom, nech sú pod kontrolou
inak toto ti bude robit stale , ze si bude kupovat svoje veci ,moja tiez tak robila, aj ked si nieco kupila co sa mi nepacilo som povedala ze to ostane u babky, do krtorej sme vobec nechodili , potom sa nasrala a uz to dalej neriesi, inak minule bola sranda lebo jej mala povedala ze mamka predala jej novu babiku , resp sme ju dali kamoskinej malej :D , kaslem jej niekedy chodila po byte a kontrolovala kde su jej veci krava ..och ked si spomeniem na toto obdobie . fuj...
este sa mi aj tak stavalo ze manzel ked isiel do prace tak ona mi nabehla do bytu bez zaklopania a ma zacala ocumovat , a potom pre manzelom hovorila ze kazda zena by mala byt upravena atd , / ja roblemy s kojenim v koseli lebo mala cez noc nepslaa nic, mlieko po celej koseli otras ....tak som sa nastavala a urobila som jej tak ze ked manzel odisiel do prace poobede domov vopchala som kluc do zamku a tvarila sa ze ju nepocujem ze som bola v sprche , dva alebo tri x sa k nam pokusala vlamat , ale nepodarilo sa , akoze ide po postu lebo byvala v tom istom vchode ...

autorka- hele, co ta je po tom, co si svokra kupi....🙂 kazdy blbne po svojom....nech si kupi co chce....
mimochodom, kolko ma svokra rokov? este pracuje? aby sa vik navstevy nezmenili na zostanem aj mesiac, neoplati sa mi tolko cestovat....🙂
a to kedy ta kto pride pozriet si skutocne urci sama, a svokru nech kormidluje jej syn...isto vie, ako na nu...mozes mat po porode rozne pocity, mozes mat sekciu,mozes byt unavena, mozes mat nabudene babo...kazdemu daj jasne najavo, ze ked budes potrebovat pomoc, urcite o nu poziadas...
a na svokru sa nehnevaj, ona ma svoju optiku, tvoju nevidi....🙂
a ine je mat pri sebe mamu, ine svokru....