Svokrovci kúpili bábätku vlastnú výbavu, vlastný kočík a aj postieľku

28. apr 2022

Ahojte, potrebujem sa poradiť..mám super svokrovcov aj rodičov a čo chvíľu budem rodiť. Všetci mi stále oznamujú že prídu hneď po pôrode aj keď som im to milionkrat spomínala že si návštevy neprajem aspoň prvý týždeň pretože sa chcem dať psychicky aj fyzicky dokopy, že vraj mi pomôžu upratať byt a navariť ale neviem či mám nejakú chorobu alebo nejaký druh nenávisti ale mne vadí keď sa niekto stará do mojich veci (okrem muža)..musím mať všetko usporiadane a popravené podľa seba 🙊 viacej ma rozhodí keď niečo nie je upravené podľa mna ako keď je bordel 😞 viem že mi nechcú zle ale dokážu ma vytočiť a ďalšia vec nechápem prečo ale vravela som svokre že nemusí kupovať bábätku nič, my keď prídeme raz za čas na návštevu tak si veci zoberiem a ona zrazu kúpila vlastnú postieľku, vlastný kočík, vlastnú výbavu 😨 nemala by som jej to za zle ale ešte sa vychvaluje že ma lepšiu a krajšiu ako ja 😅 (pritom je to dosť subjektívne, ja mám svoj štýl a mne sa páči to čo sme my s mužom kúpili) a teší sa ako bude malého pestovať (stále vraví že si ho zoberie ku sebe domov) pritom ja viem že malého nikdy nikomu nedám na dlhšie ako možno 3 hodiny až kým nebude starší (2-3rocny), ma to niekto podobne alebo mi už lezie tehotenstvo na mozog a všetko mi vadí? 😬

heidy222
28. apr 2022

Svokra, co Si kupila vybavicku, to Uz je vysoky Level 😅 odpoved na otazku: je uplne normalne chciet mat Po porode klud, otazne je ci Si daju povedat, mozno Kompromis ze pridu Len na hodinu?

paulinkaa2
28. apr 2022

Tak ked si kupila postielku ôk, aj my sme jednu zohnali ale použili asi raz. 😀 a kocik mala svokra po svojich deťoch že aby som si nenosila svoj. 😀 pozerám to isto.
Raz darmo je to level svokra a to ešte nevieš čo všetko ti donese domov pre malé 😀
Držím palce

adriannasvk
28. apr 2022

Ja ta uplne chapem,ja som taka ista a po porode som bola 100x horsia🤣tiger v klietke bol suvix proti mne...ja som bola ako pes na kazdeho, aj dieta som nedala hocikomu do ruk🤦‍♀️🤣 takze v pohode. U nas sa nikto neobjavil prvych 6 tyzdnov. Vsetci to akceptovali, mam stastie,ze svokra je taka zmierliva,zdrzanliva,akceptuje nase rozhodnutia okolo deti ale keby mam svokru ako ty tak to by bol iny cirkus 🤣 vlastna vybava🤦‍♀️vsak ale to je tvoje dieta,nie jej,ci aj kojit ho bude? Ked si ho chce tak velmi bravat? Lebo podla toho co nakupila si mysli,ze bude u nej pomaly od prveho dna a kludne aj na 2 dni🙄 drzim ti palce a pevne nervy. Ale manzela dopredu upozorni,ze po porode mozes byt fakt nepriemna a svokra si to moze slusne odskakat🤣a kedze vobec nerespektuje co hovoris,musis poprosit manzela nech razne zakroci a narobi si s mamou poriadky.

zojanka
28. apr 2022

Pozri. Možno sa budeš cítiť dobre a jednu hodinovú návštevu zvládneš. Nemusí to byť hneď prvý týždeň. Skús rovno dopredu povedať že napr. budúci piatok vás čakáme na kávu, tak medzi 15-16h. Nech sa nepozyvaju sami ledy chci oni.
Svokra s vlastnou vybavickou je uz vyssi level 😅 to budes riesit za pochodu ked to bude aktualne

autor
28. apr 2022

Haha jak sa mi uľavilo že nie som sama 🫠 ja ju mám rada ale predsalen je to moje dieťa nie jej 🙄 a to že bývame od nich 4 hodiny..no aby som pendlovala každý týždeň ku ním tak to nie..ale ona sa vynašla a vraj bude chodiť ku nám vlakom každý víkend 😃 normálne nemám chuť sa s ňou hádať ale keď som to počula tak asi plánujem zamknúť dom a kočíkovať sa celé dni s vypnutým mobilom haha 😃😃😃

evkamotka
28. apr 2022

Moji svokrovci k sebe tiez kupili postielku a mne to veeelmi vyhovuje. Za mna vyborny nápad. Kocik sme sice nosili svoj ale ak by mali, tiez dobre. Chodime k nim nabaleni po usi, aspon o toto by sme boli odlahceni. Je pekne, ze maju o vnucatko zaujem. Kolke tu na mk placu, ze su aj z jedneho mesta a vnuca vidia raz za rok

lydiasabolova
28. apr 2022

ja som pri každom dieťati pozvala cca na 2.deň v pôrodnici moju mamku a ocka a na ďalší deň svokrovcov.. pri prvom chcela namiesto svokra prísť švagriná, to som povedala, nie nie, iba babka+dedko, to je pre nich výnimočne vyhradený čas. Po pôrode som JA, ako MNE vyhovovalo, popozývala moje sestry a švagriné (3 a 3 😀 ) a potom, keď som sa JA na to cítila, odbehli sme k mojim rodičom, lebo s nimi býva moja 77r babka, tak aby si mohla popestovať svoje pravnúčatká 🙂
Nikto mi nechodil upratovať, lebo NEZNÁŠAM, keď sa niekto stará do mojich vecí..presne ako ty 🙂
a výbavička je svokre podľa mňa nanič, ale tak to nerieš 😀 nech má radosť 😀 ja ti z vlastnej skúsenosti poviem, že mne sa nechcelo chodiť na časté návštevy a už aj keď sme niekde šli, dieťatko toľko pospalo na rodičovskej posteli a náhradné oblečenie, plienky a vlhčené utierky som aj tak stále nosila so sebou.. moja mamka kúpila kočík, ale tiež sme máločo využili.. ono podľa mňa mať nejaké veci u rodičov reálne najlepšie využiješ, keď bude dieťa väčšie.. moja mamka teraz nakúpila synčekovi (bude mať 4 roky) po 3 ks tričká, tepláky, trenky a ponožky, kúpila o číslo väčšie, takže to môže nosiť 2 roky a oni sú z dediny, tak skôr kupuje také veci, že hojdačka, hračky do piesku (môj ocko urobil pieskovisko, navozil piesok), odrážadlo, sedačka na jej bicykel, aby ho mohla povoziť atď..

mamamasama
28. apr 2022

Autorka... Smejem sa..a na druhej strane sa mi otvára nožík vo vrecku 😁😁😁 svokra stratila rozum.., ale že úplne... A čo sa návštev týka. U nás prvých 6 týždňov nebol nikto... Mali zákaz... Ja som bola v podstate nonstop holá, všade bordel, proste ako s prvorodeným... Ak niekto chcel vidieť malého, tak sme išli na prechádzku. Svokra od nás býva cca 2 hodiny autom a malého videla prvýkrát osobne, keď mal 3 mesiace.

pracujucazienka
28. apr 2022

Pogratuluj svokre a opýtaj sa jej kedy ma termín..akože aby niekto kupoval komplet výbavičku??to je úplne mimo môjho chápania

janickacrazy
28. apr 2022

No moja kamoška to tak mala s mamou, ťa nakúpila všetko, ako keby išla sama rodiť, výbavičku, postieľku, kočík, kresielko, hračky, proste všetko. Ale teda jej to nejak nevadilo, lebo malú tam nechávala aj na dlhšie, keď išla za manželom do zahraničia, boli tak dohodnuté. No veď uvidíš, ako to bude u vás. Ja som rada, že moja taká aktívna nebola.

mima1
28. apr 2022

Svokru by som neriesila. Nech si kupuje co chce. Ak mi to nestrka domov a nenuti ze toto je odomna a je to lepsie…
Trosku by som jej to tam presmejdila a dopisala zoznam co vsetko jej chyba 😂😂😂ked nema kde davat peniaze

danica2711
28. apr 2022

návštevy po pôrode si rozhodne a nekompromisne zorganizuj PODĽA SEBA. U nás prvý mesiac nebol nikto okrem mojej mamy, ktorá mi tak raz za týždeň doniesla niečo navarené alebo napečené, objala ma, pozrela na syna a išla domov. To, čo svokra nakúpila, nie je zas taká katastrofa, jej rozhodnutie, jej radosť, jej peniaze, pokiaľ to ostane u nej a nebude ti to nanucovať. A úzkostlivé rozhodnutie, že svoje dieťa nikomu nezveríš, prehodnotíš, keď bude dieťa na svete, bude nedajbože náročné a ty budeš padať na hubu...

lunademonica
28. apr 2022

Svokre by prospelo otehotniet znovu....
K navsteve po porode, ty si prvorada! Divaci, ktorych nic neboli pockaju...proste im neotvorte dvere. Su odporni a bezcitni. Popros muza aby ta chranil a nepustil ich k tebe, po porode na boj nebudez mat silu, ani psychicky ani fyzicku.

lunademonica
28. apr 2022

@mamamasama presne, aj som mala stale kozy hole, nezniesla som ziadne oblecenie jak ma boleli navrete. :D

katulkagajdos
28. apr 2022

Napr. u mna to bolo po pôrode dosť náročné nakoľko mala bola dosť placliva a manžel pracoval mimo domu, chodil domov len na vikendy. Po práci mi vždy prišla troska pomôcť mama, niekedy aj svokra- mne to pomohlo. Netrápila by som sa tým teraz- uvidis ako sa situácia vyvinie, možno Ti nakoniec padne pomoc aj vhod 😉 Ak nie, verím, že svokra pochopí, alebo ju tvoj muž usmerni 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mnemka
28. apr 2022

Ja suhlasim ze je to dobry napad od svokry ze si nakupila vybavu, a urcite to sama neskor ocenis. Presuvat sa s malym dietatom 4 hodiny k svokrovcom bude samo osebe narocne. Este k tomu balit postielku ci kociar do auta? Takto to mate super vyriesene. Moja mama byva v tom istom meste a ma tiez vlastnu vybavu (okrem kociara), a je to super, ze nemusim nic vlacit ked ideme na navstevu. Vsetko od plienok po par kusov oblecenia, postielka nas tam vzdy caka. Trochu mi pride ze si voci nej zaujata, skus si predstavit ze by to bola tvoja mama a nie manzelova. Mozno svokra rata ze to vyuzije aj do buducna pre dalsie vnucata (od vas ci inych deti).
Na druhej strane to ze sa k tebe chysta hned po porode by som tiez netolerovala. Treba im rovno povedat ze par tyzdnov chces klud.

joesvk
28. apr 2022

Úplne ťa chápem. Ja som bola detto. Najradšej by som aspoň mesiac po pôrode nikoho nevidela, ani moju mamu, nieto ešte svokru.
Nakoniec som po pár mesiacoch takej podobnej pomoci aj vybuchla a svokra sa veľmi urazila.

Ale chápem aj ich. Tešia sa veľmi a chcú sa zapojiť..

Dnes by som to už riešila inak. Povedala by som pokojne, že prvé mesiace chcem trochu viac kľudu, že asi hormóny alebo čo.. Že sľubujem, že neskôr ich určite viac zapojím.. A ver, po čase budeš mať možno fakt chuť ich pomoc využiť...

mapypotkancek
28. apr 2022

Dohodnite sa s mužom a nikoho ku sebe domov prvý týždeň /šestonedelie / koľko uznáte za vhodné nepustite. Ak prídu, otočiť pred dverami, čau pa. Ale pozor, toto platí iba ak to dodržíte pre všetkých, Tvoji rodičia a svokrovci majú byť na tej istej úrovni "blízkej rodiny". A nech sa urazia, šak sa oni odrazia. Kedysi bolo normou, že ženy celé šestonedelie nikto neotravoval, kam sa to stratilo? A vlastná výbava svokry je super haha, bože môj. Aj vlastné aktívne mliečne žľazy má na kojenie?

thereisabear
28. apr 2022

To že kúpila vlastnú postieľku, kočík a pod. je fajn, nemusíš všetko baliť, keď tam pôjdete. Moja mama tiež kúpila postieľku a vaničku a pomohlo nám to.
Ale teda tie nekonečné návštevy by sa mi tiež nepáčili. To si rázne nastav ešte pred pôrodom. Zas keď bývajú 4 hodiny od vás, určite neprídu len na hodinu...

nika0204
28. apr 2022

Bozee to akoby som citala o sebe😅😅ja mam uzasnu svokru ale proste to iste,lazdy sa pyts vzdy ako sa mam JA ale ona vkuse len ako sa ma jej vnuk a kedy sa narodi JEJ vnuk nikdy nie ze nase dieta 😅😅uz minule som jej povedala ze to bude moje dieta(potom si poviem ze oreboha uz mi sibe ze to musim hovorit ale nornaˇne ma to uz vytocilo)😅😅a ked som iznamila ze som tehotna tak hned ona ma plstielku este po sebe aj po manzelovi a kocik tiez ma od dakoho ze nemusim nic kupovat😅😅😅potom ze vybavicku vraj nemam kupovat ze to ona bude ze to stari rodicia..a najlepsie este bolo ze tak si psltielku necha ona a este ze jednu necha aj u prababky😀😀ako neviem ci si mysli ze tam necham male babo..😅nakoniec ale scoje veci som si nakupila a ona si nechala kocik ze ak prideme knim..ja som ale hned povedala na rovinu ze po poride budeme minimalne 2tyzdne sami..
A tiez sa tesim ze byvame 100km odnej ale urcite bude chodit uz to vidim..ale pokial tu bude dvakrat do mesiaca tak to orezijem

miadi
28. apr 2022

U nas je dost bezne ze dedkovci kupia postielku vysoku stolicku kresielko prebalovaci atd . ( co som predavala veci baby tak vacsinou to kupili babky z matkynej strany ) Hlavne ked byvaju niekolko hodin od seba a navsteva u nich prespi. Takze Toto by som sa nevzrusovala. Zas to neznamena ze u nej budete kazdy vikend .. ani tie jej plany ze ona bude u vas kazdy vikend nie su uplne realne 😀nech jej syn vysvetli ze vikend chcete mat tak pre seba. Cize 2x za mesiac by vam stacilo ked dojde na vikend . Alebo nech dojde cez tyzden ak sa da.. Ty si mama ty rozhodnes kedy u nej moze vnuca spat. Ked budes kojit a uspavat na cecku tak to nepojde uz vobec ani Keby si chcela aby spalo u nej bez teba ona ho nenakoji. Hlavne klud nech si robi plany ake chce bude to tak ako povies ty. Zatial sa len usmej a vyckaj casu.

nikpa
28. apr 2022

Asi si im to nepovedala všetko dosť jasne keď ťa neberú vážne. Prvé týždne majú patriť bábätku a rodičom, žiadne babky ani návštevy. Keď ti chcú pomôct, nech navaria a muž sa pre to zastaví. Po pôrode budeš mať čo robiť sama so sebou, kým si spravíte režim, spánok, kojenie. A druhá vec, že imunita bábätka tiež potrebuje trochu zosilnieť kým prídu prvé návštevy. No a čo sa týka tej výbavy 🙄🤦 svokra si kúpila postieľku preto, že sa chystá, že bábätko bude u nej spávať, to je jasné. Ja nechápem či tie naše svokricky tiež nerodili, že si zrazu po rokoch stoja na kabli a pasujú sa do ,,pomoci,, o ktorú nikto neprosí. Rada len taká, že proste pokiaľ si nedupneš tak aby to pochopili, budú ti piliť nervy

kikus238
28. apr 2022

Ja som bola taká istá. Ja som prvy mesiac zakázala návštevy. Svokra to akceptovala snou vychádzam veľmi dobre. S mamou som sa vtedy nebavila, ťa videla malého až keď mal 4 mesiace. Moji stari rodičia sa urazili. Dokonca pri prvom má zdrbali že sme hneď s porodnice neprišli k nim. Bol prvý sviatok vianočný. Nezaujímalo ich že som 3 dni po sekcii oni proste chceli aby sme prišli. Taktiež pri druhom boli urazený že nemôžu prísť.zial majú smolu. Oni nerešpektuju nič čo poviem. Ich smola. Pri prvom mi pomohla mám na týždeň lebo som sekciu dosť zle znášala. Pri druhom už nik. Na druhý deň po pôrode som behala. Aj tá sa mi všetci chceli natlačiť domov. Že oni ho chcú vidieť, pomojkat, potulkat, a vybozkavat. Hovorím nie moje dieťa ja rozhodujem. A komu sa nepáčilo jeho bordel. Dieťa a matka potrebujú po pôrode kľud a nájsť si režim nie prijímať furt návštevy. A k teme výbava. To už je moc aj na mňa 🤦🤦. Moja svokra by si to nespravila ona je typ. Tvoje dieťa ty sa staraj a rohoduj. Ja som svoje už vychovala. Ale zas nie že sa o nich nezaujíma. Proste mne sa do výchovy nestará.

luccija
28. apr 2022

Niektoré príspevky nechápem.Ja viem, že občas ženy preháňajú a majú pocit, že, keď porodia dieťa snáď sa budú rodičia prosiť, aby mohli prísť

@lunademonica Divaci, ktorych nic neboli pockaju...proste im neotvorte dvere. Su odporni a bezcitni. Popros muza aby ta chranil a nepustil ich k tebe, po porode na boj nebudez mat silu, ani psychicky ani fyzicku.

To je šialenstvo čo si napísala🙂Nemajú si zavolať SBS kára pred dvere, aby ich strážil?
Neviem nás boli pozrieť najbližší v pôrodnici, svokra a svokor po týždni na hodinu, dve... dieťa celý čas spalo, mama chodila denne bývame blízko seba prvé 2 t mi občas priniesla niečo na obed.
Mne je zvláštne, že s dieťaťom sa bude chodiť od 2, 3 t von a rodičia, svokrovci ho nemôžu vidieť.
S tou výbavičkou to je zvláštne, ale milé...aj ja som mala u mamy staršiu postieľku, plienky, hračky...

pracujucazienka
28. apr 2022

@luccija neviem ako ty ale ja som k žene ktorá porodila netrepem..poviem jej že keď sa na to bude cítiť nech sa ozve..áno je slušne počkať na pozvanie alebo zavolat a spýtať sa kedy mozes prísť,či ty bežne oznamujes že prídeš?necakas na odpoved áno/nie?prave to že je to rodina matka/svokra mala by pochopiť aké to bolo po pôrode ťažké..ja som si po pôrode vypočula aký som mala ľahký pôrod a ona(svokra) najhorší na svete a taký by som istotne nezvládla..ona ma pocit,ze musí súťažiť a ano byt ta najlutovanejsia osoba na okoli..

letfenixa
28. apr 2022

Ak máte svokrovcov 4 hodiny cesty od vás, tak to, že svokra nakúpila veci, mi príde super, nebudeš to musieť vláčiť so sebou. Ja mám rodičov 5 minút chôdze a kupovali sme k ním postielku aj jedalensku stoličku.
A návštevy sa budú musieť vám prispôsobiť, hádam sa ku Vám nevlamu.

jumama
28. apr 2022

Moja svokrusa bola podobna, bolo to jej prve vnuca a tak sa velmi tesila. Ona ma tiez iny vkus, ja som ju vzdy aj obdivovala, ja som prakticka, obycajna siva mys, ona vyrazna elegantna extrovertka. Ona by tak bola aj nasu obliekala od babatka do satockov a kvetovanych celeniek, nakupila jej nesmierne rozkosne vecicky.

A potom jej bolo luto, ze ich mala nenosi. Mala dysplaziu bedrovych klbikov a musela som ju balit nasiroko do takych postoliek s kovovou vystuzou a s dvoma az troma plienkami, do pol roka. Cize tie vecicky nebola sanca natiahnut, rozne malinkate rifle a tak. Casto sa stalo, ze ked sme prisli ku svokre, ona si malu prezliekla inak a tak ju chcela ist vozikat, po svojich kamoskach v dedine...

Alebo mala nasa reflux a tak ja som ju prakticky iba do overalov obliekala, lebo keby jej obliekam take male tesne vecicky, tak by mi vkuse vsetko ogrckala, keby s nou tak manipulujem... naviac som jej aj podbradnik nechavala, lebo fakt aj hodku po jedeni hocikedy grcosila, kym bola iba na mlieku... To svokra tiez nebrala, ze preco jej nechavam ten podbradnik. Mali sme pekne podbradnicky, ale to nezavazilo 🙂

Naj pribeh su silonky - ked raz bola u nej dcera na dva dni, naucila ju starka na silonky. A ona potom do skoky nechcela nic ine nosit, iba silonky. Keby bola ten typ dievcatka, co si sposobne sedka v kute a kresli, ale ona najradsej lozila na preliezky, div, ze nie na strom... cize to boli tazke casy pre mna, kazde rano boje, lebo dcera je hodne tvrdohlavy tvor. A to este mi svokra prizvukovala, ze nech jej nakupim beponky, ze tie sa nepustaju ocka 🙂 To uz naozaj aj muz zasiahol, ze ci ma skrachovat na pancuchach pre decko 🙂

A to nam raz zase ked tam bola dcera na vikend dala ju aj ostrihat podla seba. Dcera chcela dlhe vlasy, no mala jemne, velmi pomalicky jej rastli, starka ju spracovala a dala po usi ostrihat. Dcera dlho neznasala cokolvek do vlasov - gumky, sponky, celenky, to starka strasne lutovala, co sa jej vselicoho nakupovala, no na to ju naozaj nedokazala spracovat, dcera to hned tahala z hlavy dole. Tak aspon ostrihat si ju dala 🙂

Ja som jej to dopriala, napokon sa to vyklubalo tak, ze moja dcera ma podobny vkus ako svokra, a vie velmi dobre zladit veci, neboji sa extravagancie, je taka povaha, ze to unesie 🙂 Keby jej kupujem veci podla seba, len by gulala ocami (uz je pubiska), akceptujem, ze jej sa pacia rozne satocky, bluzocky, alebo ze najstastnejsia je pri starkinom sufliku s malovadlami...

Ja sa dnes na to uz len tak chapanlivo usmievam, aj ked v konkretnej dobe som dokazala byt voci svokre trpezliva, myslim si z dnesneho pohladu, ze lepsie ako byt trpezlivy je slusne asertivne sa ozvat a neniest si v sebe krivdu. roste si tie hranice od zaciatku nastavit. Ono sa to v kazdej zene, co miluje deti prebudi, aj my raz budeme babicky a budeme chciem modre z neba pre vnucatka 🙂 Neviem, ci prave na zaklade zaziteho si vstupim do svedomia a budem sa raz v buducnosti len pytat, co chcu mladi a financne i prispievat... 🙂

diamond007
28. apr 2022

Kupovať si môže čo chce svokra, nevyužijes. Vidím to na riadny problém po pôrode 😀
Absolútne by som nebrala na nich, budeš mať svoje problémy plus rozkojenie, tak ja by som nie týždeň ale štyri neprijímala návštevy.
Výbavičku nech si poriešis ako chces, či využijes jej alebo si požičiaš jej.
Ale určite to pestovanie by mi vadilo už len reči teraz. Bábo potrebuje len maminku keď sa narodí, určite nie lietať z rúk do rúk. Na to máš ale rozporuplné názory takže uvidíš, ako to budeš cítiť. Ja som staršiu dala dokým bola v kľude a nezačala plakať. Akonáhle plakala, utešovala som si ju vždy len ja.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz