icon

Svokrovci navádzaju muža na nezmyselné blbosti.

4. mar 2020

Povedzte mi, niekto kto sa vyzná, možno podniká s nehnuteľnosťou, aký mate nazor na tento super PREMYSLENY vyhodný inteligentny zárobkuschopný plán.
Takze moj ultralahkoovplyvnitelnyrodičmi muž , najnovšie došiel s napadom od mamky a ocka ❤
že bude strašne super , keď zoberieme hypotéku na byt, v bratislave a dáme ho do prenajmu cez airbnb. Pričom my s malým dieťaťom sa budeme vláčiť po prenajmoch
lebo vlastné nemame nič. Na moje argumenty prečo určite NIE, som dostala odpovede ako napriklad že, ten byt sa bude platiť sám. Rozumej : cena by bola napr. 60€ na noc takže by sme boli mega bohatí lebo 60€x30 .... ALE kedze bratislava nieje NEWYORK, byt by bol prenajimany ratam tak tyzden dokopy z celeho mesiaca ak vôbec. Čo robí presne 420€. (Splátka hypotéky vyšla cca na 510€) podotýkam, že obaja sme normalne zamestnani aj by sme boli naďalej, takže vlastne v skratke sa chystá platiť 30 rokov niečo, v čom nebudeme nikdy byvať, budeme dotoho ešte vražať prachy namiesto zisku a sami budeme platit velke prachy za najom, žijeme v nemecku a návrat na sk neprichadza do uvahy, čím sa dostávam k ďalšej platbe a to firma ktorá sa bude o byt starať a riešiť checkiny a checkouty...Oni v Bratislave nežili niekoľko rokov, ja celý život. A spoliehať sa na turistov že ich bude zaujimat spať v nejakom luxusnom bytiku keď sa prišli iba ožrať na rozlučku so slobodou a ajtak budu spať spití v krikoch alebo niekde na hoSteli.. to je tak naivné.. a ja neviem ako mu to mam vyhovoriť, preňho je sväté všetko čo povie jeho "biznismansky" založeny otec (čo sa tychto veci týka) cely je ztoho nadseny chudatko moje naivne a ide si naplno zatym.. či čo si otom vy myslite, som mimo ja ? 😂
Alebo čo si o tom myslíte? Ja by bí čo chce.

Strana
z2
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
janinah
4. mar 2020

Je to hlúposť,pravdu máš ty....to by musel byť byt na výbornom mieste,niekto sa venovať dákej reklame..ale hlavne kto bude prať obliečky a umývať kúpelňu po kdejakých ľuďoch,ktorí prídu ktovie odkiaľ a budú sa správať ako sa im zachce,veď budú v cudzom.....o chorobách jeho rodina asi tiež nič nepočula.....a vrchol,že vy celý život v podnájme....ked to jeho rodičia vymysleli,nech to zaplatia oni.....

acrobaleno
4. mar 2020

Určite nie. Airbnb je síce dobré, ale ak si nevšimli, tak "zúri" démonizovaný vírus momentálne a kým sa spamätá cestovný ruch to bude na dlho. Možno skôr do normálneho prenájmu. Ale to by som spravila iba v tom prípade, ak by ste mali vlastný, druhý byt.

janinah
4. mar 2020

zaplatia aj realizujú....

gubiko
4. mar 2020

airbnb nie je úplne výhodný. skôr pre niekoho, kto byt občas sám využíva, alebo v ňom priamo býva. a platiť stále agentúru, aby to tam niekoľkokrát do mesiaca čistili, lebo však niekto príde len na jednu, dve noci. keď už, tak prenajímať na rok, na dva nejakému páru.
ale pokiaľ viem, prenájom v Nemecku je niečo iné ako u nás. zase to, že by ste na Slovensku niečo vlastnili a žili v Nemecku, na tom nič zlé tiež nevidím. je to aj nejaká perspektíva pre deti, aj tak sa na to dá pozerať.
ja žijem v BA, byt som prenajímala. ono ani to nie je úplná sranda. ja som platila teda dosť vysoké dane. a bez podania na daňovom by som do toho nešla, pretože som mala raz "šťastie" na takých, čo sa mi vyhrážali (lebo porušili zmluvu, chceli odísť skôr a vrátiť zábezpeku), že ma udajú na daňovom. našťastie teda ja som bola krytá aj zmluvou, aj podávaním daňových. no nič príjemné.
tak držím palce.

kittykat22
4. mar 2020

Moj kamarat spravuje airbnb a nie je to taka hitparada ako to vypada. Ceny co vidis online su ceny ponuky - neobsadene byty. Su drahe - preto ich nikto nechce. Kamarat prenajima pocas celeho roka - ale je to zlomkova cena z toho co vidis online pri volnych bytoch. Prenajima - pretoze je nizka cena. Dalsia vec je, ze hostia chodia rano, vecer, na obed - a funguje to tak, ze napise, ze pride o 14.00 ale vo finale dorazi o 16.00 a ty ho musis cakat na byte. Pri letoch, autobusoch sa tazko dohaduje presny cas ked nepoznaju mesto - alebo sa rozhodnu ze si skocia na obed, a nejako ich nenapadne ze ich tam niekde cakas 😀 Ked odidu, musis upratovat, prat, obliekat - musis mat v byte susicku a pracku aby si s tym nestravila 2 dni. Musis pocitat, ze neobsadis vsetky dni v mesiaci, a z toho co obsadis musis zaplatit dane. Januar, februar, oktober, november su plonkove stratove mesiace. Keby ste mali extra byt tak na airbnb preco nie, ale brat hypo na to - moze byt problem. A neviem ci sa k vam dostalo ze Berlin, NY, Amsterdam tvrdo reguluje Airbnb, Praha bude dalsia. Ludia co si zobrali na airbnb byty na hypo budu mat velke problemy - pretoze hypo na byt kt. boli poskytnute za posledne 2 roky su bez sance, aby boli pokryte komercnym najmom.

pattinka
4. mar 2020

Je to úplna blbosť... Ak mu to nevyhovoríš, tak s nim do toho nechoď... Nech si takto výhodne investujú starkovci keď sú taky nadpriemerne inteligentní 🤨

pieksamaki
4. mar 2020

Ach boze
..aj jemu sibe....

mimolimit
4. mar 2020

Kamarat to robi asi 4-5 rokov a uz to vraj nie je to co byvalo. Zacinal s jednym bytom a teraz ich ponuka 5 a snazi sa to robit co najviac sam, aby mal co najvyssi zisk. Ma byty na Obchodnej a v okolo Hodzovho namestia, nie v historickom centre. Niekedy mu vypomahame, to znamena:
- pokial nemas key box, hosti treba ubytovat/odubytovat podla ich lubovole
- dokladne upratat
- casto chodia len na jednu noc, takze to mas kazdodenne chodenie na byt
- musis byt nonstop k dispozicii pre pripad nejakych problemov a ist aj v noci riesit
- Airbnb platis z kazdej noci nejaky poplatok
- zarobok zacne byt zaujimavy pri mnozstve toho servisu okolo az ked mas aspon 2-3 byty takto, ale to uz mas toto ako full time job
V BA je ale mnoho osob, ktorym mozes ten byt zverit a budu to robit za vas.
Naposledy nam uz ale kamarat hovoril, ze toho zacina mat plne zuby a zisk mu klesa (to sme sa ale bavili este pred epidemiou). Alfa omega je poloha bytu a za 500€ hypoteku si asi bez vysokeho vkladu hotovosti byt v centre nekupite.

mimolimit
4. mar 2020

Plus este su problem prenho dovolenky a sviatky, ak chce odcestovat z BA - musi si hladat za seba zaskok.

eliska13
4. mar 2020

Nápad s airbnb či normálne prenajať niekomu je fajn, ale nie teraz, keď sú ceny bytov najvyssie.Ak airbnb musíš byvat blízko či mať osobu, ktorá sa bude o to starat.Ked tak, kúpiť byt prenajať z toho splácať hypo na tom neprerobis, ale hovorim toto sa malo robiť skor, keď boli ceny nižšie.Na byte v Ba nikdy neprerobis, bytov je malo stále je väčší dopyt ako ponuka

wena
4. mar 2020

Nie je to hlúposť, ak už vlastné bývanie máte a máte aj relatívne vysoké úspory a chcete ich zhodnotiť inak ako ležaním na účte. Osobne poznám 4 ľudí v BA čo takto byt prenajímajú cez airbnb a oplatí sa im to samozrejme, sú všetci v pluse a majú aj nehnuteľnosť, ktorá každý rok rastie na hodnote, majú to ako investíciu.

Ale ak vy sami ste v prenájme a nemáte ani úspory ktoré chcete zhodnotiť (vo výške niekoľko desiatok tisíc eur), tak pre vás to hlúposť je.

missdiva
4. mar 2020

Vyznam sa do nehnutelnosti v BA.
Bol by to dobry napad KEBY bol byt v uplnom centre + KEBY ste vy uz mali nieco vlastne + KEBY nezurila vo svete panika okolo koronavirusu, ktora na nejaky cas cestovny ruch spomali + KEBY ste byvali v BA a jeden z vas by mal pracu kde si je panom svojho casu (vyzaduje to strasne vela casu starania sa o hosti a upratovania - na to sa da najat clovek co to bude robit za vas ale to su vydavky navyse a pri jednom byte sa takyto clovek neoplati)...
Byt v BA nie je vobec zla investicia ale ak ste sami v prenajme nie je to dobry napad.

kofoluska
4. mar 2020

Jediný prípad, kedy by tento šialený nápad mal nejakú perspektívu by bolo, keby ste vy sami mali vlastné splatené bývanie a kedy by ste ten byt prenajali dlhodobo - či už jednej osobe, páru, rodine...to je jedno. A nie že vy nemáte vlastné bývanie, nie cez Airbnb, kde ľudia naozaj prídu len na jednu dve noci a keď ste obaja v Nemecku. O ten byt sa niekto musí neustále starať. Upratovať ho, čistiť, prať posteľnú bielizeň, utierky, uteráky odstraňovať poruchy, opravovať všetko, vymeniť zariadenie, nábytok, keď ho niekto poškodí..... Kto to bude robiť? Vy z Nemecka asi nie. Absolútne neperspektívne, však nech do toho ide podarený svokor, keď je taký skúsený biznisman.
A ako píše @eliska13 - kupovať byt ako investíciu sa má robiť vtedy, keď sú ceny bytov dole. Čo bolo v prípade BA naposledy v roku 2013. Vtedy sme kúpili kompletne prerobený byt v Petržalke za rovných 100 litrov, dnes by som ho predala bez problémov za 140 a ešte by som si záujemcov vyberala.

vevesh
4. mar 2020

Nie je to hlupost, ak sa najde lacnejsi byt a da sa do staleho prenajmu. Ziadne airbnb a pod. -prilis komplikovane, casovo narocne a penazne sa neoplati. Staly najom vo vyske na vykrytie hypo+ vytvorenie rezervy na opravy. Bude to vasa zabezpeka, ak sa v nemecku nieco "dototo", mate kam hlavu sklonit a do vlastneho...Treba mysliet aj na to, ze na "stare kolena" hypo nedostanete (teda ak nebudete nejaky top manazeri, ale v tom pripade by sme sa asi nebavili o takejto teme)...

kulumulu123
4. mar 2020

Ok s Airbnb v ba mam osobnu skusenost a to taku ze byty v centre mesta sa dobre a lahko prenajimaju (aj to najviac od maja do oktobra) hlavne ak uz maju nejake pozitivne hodnotenia. Ale musis byt priamo v centre a nie niekde mimo v petrzalke ci nebodaj dubravke. Je pravda ze niekto pride na 1-2noci a po kazdom odchode treba byt upratat a prezliect postele. Ak si mimo sk musis zabezpecit bud agenturu ktora si to ale necha slusne preplatit alebo niekoho sukromne komu das kluce a vzdy ked hostia odidu ti tam poprace co sice stoji menej ako agentura ale naklady na upratovanie si mozes dat do ceny prenajmu. Jasne ine je prenajimat byt v zaprdenej blave a ine vo viedni ci v londyne.... Podla mna je to super investicia ak mas sama kde byvat a pripadne "okno" aj par tyzdnov ked je byt prazdny ti neurobi dieru do rodinneho rozpoctu....

eliska13
4. mar 2020

@wena tak žijú v Nemecku je podľa mňa normálne, že sú v prenájme.
Pomaly splácať byt, ktorý Vám budú platiť podnajomnici a raz bude pre Vás či dieťa či ho len tak predáte sú najlepšie zhodnotené peniaze okrem nejakého lukratívneho pozemku, ktorý Ti zase mesačne neprinesie nič.Ako už vieš, že tam nikdy nebudete bývať zostávate v Nemecku či?treba myslieť aj na to, že teraz hypo strašne sprisnili, ale ľudí, ktorí nemajú na vlastné a prenajímajú si je stále veľa a týmto sprísnením bude ešte viac.

sapetka
4. mar 2020

Super napad by to bol keby ste mali vlastne byvanie. Inak by som mu odporucila najorv zabezpecit byvanie pre vas a potom prenajmy druheho bytu

sapetka
4. mar 2020

Aha tak teraz som az docitala😁ked zijete v nemecku isla by som do toho. Uprednostnila by som ale trvaly prenajom. My to tak mame na svk orenajime dva byty nase a tiez zijeme v nemecku. A vserko je ok ziadne starosti. Maju oravdu tvoji svokrovci. Najlepsia investicia je do nehnutelnosti

eliska13
4. mar 2020

Práve som si pozrela aké sú ceny, tak 60 eur je aj prehnane sú tam krásne veľké byty priamo pri hrade s terasou a ešte za menej.Kupit taký byt, alebo niekde v centre je 250 t eur najmenej

jumama
4. mar 2020

Ak tu nebyvate ako hlavny problem vidim - kto by byt upratal, vymenil periny, uteraky, opral ich atd? V BA chodi velmi vela turistov - vela z tych co hladaju airbnb, pretoze ich nevezme hotel, su taki, co si sem pridu na rozlucku so slobodou pred svadbou vyhodit z kopytka - ci baby, ci chalani...(aj dneska bol niekde v Denniku N tusim rozhovor s hoteliermi - ze presne tento typ turistov neberu). Dalsi typ turistov na vlastnu past si na BA nechaju len den, a idu do Viedne alebo Budapesti, proste si prechadzaju hlavnymi mestami strednej Europy a nezdrzia sa dlhsie... Vsak si to skuste takto rozumne so svokrovcami prebrat, nech nemaju velke oci 🙂

zuzpap
4. mar 2020

mne to nepríde ako zlý nápad, v BA sme v takom byte dve noci prespali, mňa osobne viac láka takéto ubytovanie ako hotel, a ešte ak je to v starom bytovom dome, tak ani nehovoriac, tie staré byty majú svoje čaro, no samozrejme musia byť po rekonštrukcii, my sme platili 80 eur na noc, na Grösslingovej, bolo to asi nejaké 3 - 4 roky dozadu, teraz som si nahodila kalkuláciu na dve noci v júli a vyšlo mi 191,60 eur a poviem ti úprimne, že by som si to opäť zaplatila...ak by svokrovci zabezpečovali ten servis okolo, tak prečo nie...na nehnuteľnosti sa nedá veľmi stratiť, je to dobrá investícia

gladys_07
4. mar 2020

Myslim ze si to predstavuju ako Hurvinek valku. Na zaciatok, ako vybavite hypoteku s prijmom v DE a nehnutelnostou na SVK? Ten byt treba vybrat (ja som byt hladala vyse roka), financovat, poistit, zariadit etc. Budete sem lietat kazdu chvilu? Ked uz, tak dlhodoby prenajom, ale aj na to treba mat okolo seba tych spravnych ludi.

wetsel
4. mar 2020

Zíram ako jednoducho si to predstavujú. S prenájmom to je viacej starostí ako radostí :/

lucyluv
Autor odpoveď zmazal
vierkainka
4. mar 2020

Je to úplná hlúposť.. Vôbec sa nedaj nataké niečo nahovoriť

valentina365
4. mar 2020

@eliska13 ak najdes taky byt za 250k, prosim, daj mi vediet. Za tu cenu zoberiem aspon dva😆. Samozrejme srandujem. Iba som chcela tym povedat, ze predajna cena takych peknych bytov na dobrej lokalite je ovela, ovela vyssia...

evaachesa
4. mar 2020

Ked uz ma ist o investiciu, tak urcite nie airbnb, ale kupit byt a dat ho do dlhodobeho najmu. Su realitky, ktore zabezpecia komplet servis od najdenia najomnikov, popratania bytu ak sa vymenia najomnici, chodia na kontrolu bytu podla dohody a ty sa o nic nestaras a nemusis tam byt osobne. Takto budete urcite v zisku aspon 50€ mesacne podla vysky najmu. Isla by som do toho 🙂

tykat
4. mar 2020

By ma zaujimalo ci jeho rodicia realne podnikaju alebo len citaju ako ini robia super biznis 😀

lucyluv
4. mar 2020

@valentina365 dobru cenu napisala

Strana
z2