Svokrovci preferujú len dcéru pred synom?
Ahojte, asi nic nezmozem, ale aspon sa vykecam. Svokrovci financne, nakupmi, strazenim deti podpouju hlavne dceru. Poziciavaju jej peniaze(v r.2016 prvykrat) a ona ich nema z coho vratit, lebo ziju od vyplaty k vyplate, pricom prijem maju taky isty ako my. Nepride mi to fer. Nas pozvu na obed, ale financne nas neladuju.. praveze hovoria, ze nemaju.. ja ale viem, ze maju, ale nam nechcu dat. Viem, nemusia, ale moji rodicia su spravodlivi a financne nas podporuju 2surodencov viacmenej rovnako. Teraz by nam bodla finan.injekcia, ale z ich strany sa jej nedockame. Je mi to luto.
@rebeka25 dakujem❤️niekedy mam pocit, ze sa o nich zaujimame, varime, pecieme, starame sa viac ako dcera a preto mi to nepride fer.. som rada, ze si ma pochopila🙂
@aurora33 a co s tym maju muzovi rodicia? Za to, ze nas dotuju moji, tak jeho netreba? To co je za logiku? 1dieta ano, druhe nie? Preco?
@aurora33 som len spravodliva. A vdaka bohu aj schopna🙏❤️
@ibatanecnica tu nejde o to..viem na co mam..ale ked pomohli dcere, synovi preco nepomozu? Dnes sa kazdemu peniaze zidu, ked maju.daju.ale nechcu.napriek dobrym vztahom..
@aurora33 a svagrina sa nehanbi? Nechat si robit nakupy, deti si nechat krmit? Dcera a syn nie su rovnocenni? A ich deti? Ich rodiny? Trepes hluposti.mozno si prave ta dotovana dcera..
Ja som názoru, že každému rovnako alebo nikomu nič. Rozdielny pristup nerobí dobrotu
Buď rada. Nás nikto nepodporuje. A môjho brata áno a aj svokra môjho švagra. Ale nás nie. A z jednej strany je to ich rozhodnutie načo majú právo a z druhej strany peniažky ktoré máme nazvyš sa snažíme dávať deťom na výlety a pod.
To je pravdepodobne tak , ze oni pýtajú, tak im dajú..vy ak nepýtate, tak si myslia, že nepotrebujete...riesenie: pýtajte si aspon pôžičku čo ja viem 1000 eur ak teda nutne potrebujete a oni majú podla teba tolko na účte, že im chýbať nebude teraz a sami uvidíte, či budú chciet vrátit alebo vám peniaze venujú..a podla toho sa zariadis..aspon zistite, na com ste
Autorka ja nechapem, čo tu stále dristaš. A oháňaš sa tu nejakými dotovanymi dcérami, keď ty si tiež dotovaná od svojich rodičov. A predstav si, nie ja nie som dotovaná. A ak su moje švagrine, tak je mi to úplne, ale úplne jedno. Nepotrebujem tu na mi vypisovať ako fňuk, ja urobím svokre tortu a ona mi nedá pár tisíc eur na dom. Kokos. Že ti nie je hanba.
A ešte niečo, ak ti to tak strašne trhá žilami, tak chod a opýtaj sa svokry, prečo dcére dá a synovi nie. A potom chod aj za švagrinou a opýtaj sa jej, ako to robia, že im dávajú.
Nie si sama ...mne by tiez niekedy bodlo keby nieco synovej dcere daju...dcerine deti su ale asi viac...tiez nie som chamtiva ale mozog mi neberie ako moze jedna matka takto delit🤦
@lacibo dakujem za super napad🙂
@nelili1978 dakujem.len o toto mi ide.🙂
@diamont00 ja teda budem raz spravodlivo.ale ocividne dceram a ich rodinam sa viac pomaha.moji rodicia nie, aj bratovi davaju kolko mne.
Mna to stale zamrzi ako moze jedna matka robit take rozdiely a nech si tu pise kto co chce, nie je to v poriadku...moji rodicia v zivote takto nerozmyslali, ze dam len jednemu vnucatu...a tu sa nejedna len o financnu pomoc ale vseobecne....mna ide napriklad vytocit ked raz za cas sa so svokrovcami stretneme tak ine nepocuvas len o dcerinych detoch....ale je aj fascinujuce ked nieco treba tak volaju mojmu muzovi, pritom zat by tiez mohol🤦
Zaujímave, ako má autorka prehľad, že ona a brat dostávajú rovnako. Ja si to ani neviem predstaviť. To akože príde a opyta sa: ,,mami, mne si dala tisíc eur a bratovi si dala tiež? Alebo jemu viac? Koľko si mu dala?” Za mňa je to choré
@aurora33 A co je podla teba zdrave? Z pozicie rodica?
Autorka čo tvoj komentár, to perla. Ty máš teda pekne zmapovanú finančnú stránku všetkých rodinných príslušníkov 😳 Prestaň byť vypočítavá , nestaraj sa do druhých, čo komu dajú, teba je prd do svokriných peňazí. Ži tak, aby si nikdy nemusela od nikoho pýtať €€€ na chleba.
@softiesofie zdrave je vychovať svoje deti tak, aby boli finančne sebestačné. A aby nemuseli trapošiť ako autorka.
@aurora33 Ano suhlasim. Vychovat tak, aby ani jedno z dvoch deti nemuselo traposit tak ako svagrina autorky, ked uz tak.
A ked uz traposit tak potom obe rovnako.
@softiesofie nie, myslela som aby nemuseli traposit tak ako autorka. Nauc sa čítať.
@aurora33 normalne sa o tom narovinu bavime, kedze mame super vztahy
@diamont00 toto som nechcela vytahovat.budem nielen chamtiva, ale aj zla nevesta🤣🤣🤣jasne, ze na pomoc volaju len syna.. ale ked sa rozdava, tak dcere/zatovi😏
@vevapeto nemam nic zmapovane. Od nikoho nic pytat nemusim. Mne ide o tu neferovost.. ze davaju len dcere, ale ocividne ste ma viacere nepochopili..
Pomohli mi tu, ze dcera asi pyta,.. mame si vypytat aj my. Vypytame. Zatial to utiahneme.
Mozno je aj lepsie, ze si od nich "nepoziciavame", kedze darovat nam, ako dcerenke, nechcu(uz by boli dali..).
Tiez si myslim, ze je to nespravodlive. Mozno svokra vnima dceru ako menej sebestacnu, a tym padom, ze potrebuje viac pomoct ako vy. U nas je podobna situacia, tiez svokrovci omnoho viac odjakziva davali svagrinej ako muzovi, no “vdaka tomu” je z nej uplne nesebestacna osoba odkazana len na peniaze na svojich rodicov. Aj ked si zije na vysokej nohe, vdaka vlastnym peniazom to nie je. Nechcela by som tak zit a som rada, ze my si vieme zaobstarat veci vlastnymi zdrojmi a nie sme na nikoho odkazani.
Super vzťahy podla mňa vyzerajú ináč.

@oblecenie99 dakujem. Tie nenavistne komentare ma neurazia. Nie som chamtiva, ide mi len o spravodlivost, v ktorej som doma zila a som taka aj k mojim detom..