Svokrovci preferujú len dcéru pred synom?
Ahojte, asi nic nezmozem, ale aspon sa vykecam. Svokrovci financne, nakupmi, strazenim deti podpouju hlavne dceru. Poziciavaju jej peniaze(v r.2016 prvykrat) a ona ich nema z coho vratit, lebo ziju od vyplaty k vyplate, pricom prijem maju taky isty ako my. Nepride mi to fer. Nas pozvu na obed, ale financne nas neladuju.. praveze hovoria, ze nemaju.. ja ale viem, ze maju, ale nam nechcu dat. Viem, nemusia, ale moji rodicia su spravodlivi a financne nas podporuju 2surodencov viacmenej rovnako. Teraz by nam bodla finan.injekcia, ale z ich strany sa jej nedockame. Je mi to luto.
@slniecko66 ani odmena v praci nie je narokovatelna, je len na zamestnávateľovi, či ti ju dá alebo nie. Presne ako svokrovci. A nehovor mi, že keby v praci dostali všetci odmeny okrem teba, ze sa neopytas prečo... lebo to ti neverím 😉
@lienka.7 ked tak nad tym premyslam minuly rok ano 🙂
Ti co pracovali do posledneho dna pred Vianocami dostali nieco. Co neprisli.. nedostali. Nepytala som sa, neprisli za mnou.
A vies co? Je mi to jedno.
@aurora33 Svokrovci ak dotuju, tak maju rovnako dotovat obe deti.
A to bez ohladu na to ako dotuje autorku jej rodina. To zase nema co zaujimat ich.
Aj u nás je to tak..a je to normálne. Ty nie si ich dcéra. Rodičia nejak vekom lipnú viac na dcére a jej deťoch a cítia potrebu ju finančne zabezpečovať . My tak isto nemáme veľa,máme chorú dcéru a finančne žijeme od výplaty k výplate,nikto nám nepomáha a nechcela by som aby mi pomáhal. Viem že som že sebestačná a svokrovcov nepotrebujem vôbec .. a Proste od teba to nie sú také vnúčatá ako od dcéry. Aj my to tak máme. A ako to zmeníš? Nijak.. ži svoj život ,nech o nič neprídeš. Peniaze nie sú všetko. Ako každý potrebuje peniaze ale na ich peniaze nemáte žiaden nárok. Môžu si ich dávať komu chcú a kedy chcú dokiaľ žijú.
@softiesofie svokrovci si svojimi peniazmi môžu robiť čo len chcú.
@aurora33 To mas pravdu, svokrovci si mozu robit co chcu.
Ale normalni rodicia ked daju tak daju rovnako vsetkym detom.
@softiesofie áno, keď dajú. V tomto prípade ,,požičali”.
@aurora33 To som nepostrehla, myslim ze tam islo o nenavratnu "pomoc", ale tak potom mali poskytnut tu istu moznost pozicky aj druhemu dietatu.
No ty si ale dobre vypočítavá Xantippa 😀 xi, xi...kks daj im pokoj 🤣
@slniecko66 odmeny v práci -prečo by sa nedalo porovnať ? je to vec nadriadeného, vedenia firmy koľko komu dá.
a neverím že všetky hejterky by boli spokojné, že jednej hojno a druhej hov...
Netvrdím že by sa išli sťažovať a hystericky vrieskať, ale neverím že by sa necítili blbo, ponížene, spokojne. aj autorke ide o ten pocit, že sú prehliadaní, svokrovci si bačujú so svojimi € ako chcú, to je jedna vec , ale pocity iná. A autorka ani nechodí vykrikovať , vyčítať svokrovcom, ani švagrovcom, že sú nespravodliví, žgrlaví na syna, nenažrané chamtivé svine, ako sa tu obuli do nej. Ani nechodí drankať od svokrovcov lóve.
prišla si sem popísať, vyžalovať, nič viac, a už je tu hon na čarodejnice.
som už stará kofola, zažila som všeličo, aj nespravodlivosť v rodine, aj v práci, okrem iného. ale to neznamená, že sa nemôžem CÍTIŤ zle, ponížene, ublížene. Každý z nás má svoje interné pocity, a má na ne právo. Aj autorka.
Jasné, že by ma ani trochu nemrzelo, že súrodenec manžela dostane a môj muž veľké nič :D Vôbec, ani na chvíľu by som to nepociťovala ako krivdu, či nespravodlivosť, vôbec by mi ani nenapadlo sa aspoň anonymne vyžalovať a dostať to zo seba von, aby ma ľudia pomaly neukameňovali. Kľudne, každý si robí so svojim majetkom, čo uzná za vhodné, keby chceli prepísať hoc celý dom so všetkým len na jedného z nás, je to ich vec, a mňa by to ani len trošilinku neštvalo.
A teraz vážne: každý môže robiť, čo len uzná za vhodné. Tvoje je tvoje. Máš právo. Ale asi by som sa zamyslela do budúcnosti, ako sa zariadiť v prístupe k niektorým otázkam: potrebuješ vybaviť opráciu, odviesť k lekárovi? Tam máš druhé dieťa, ja nemám čas/peniaze/musím robiť/mám právo povedať nie. Nie preto, lebo by som bola chamtivá a na prachy.. (už som to písala aj v inej diskusii). Ale preto, lebo týmto prístupom a dvojakým metrom by mi sakra dali najavo, koho z nás majú radi a uprednostńujú a koho...khm.. menej. A to by bolelo. Nie prachy. Princíp a prístup. Ale ako majú právo naložiť si svojim majetkom, také právo majú mať jedno dieťa radšej, ako druhé... prirodzené, asi aj ľudské. Ja by som napríklad tohto nebola schopná a neviem si predstaviť robič si rozdiely medzi deťmi. Ale toto som ja.
@cacianka my dostavame za pracu bonus za vykon. A ano kazda ho ma inak.. podla svojej prace. Nikto sa nikdy nestazoval nadriadenemu. Preco ma ona viac..
Neviem ako to chodi v inych zamestatniach.
A preco im to nepovie osobne? 🙂 nech povie ako sa citi.. a je spravne tu za chrbtom pisat o nich? Aj ked anonymne? Nech im to povie narovinu a neohovara za chbrtom.
A stale si za tym stojim. Su to ich peniaze, ktore si zarobili. Mozno tazkou pracou. Toto sa neda ani nikomu vycitat co s nimi robia. Je to naozaj ich vec.
Nech ide k nim na navstevu a povie im to do oci ked ju to naozaj tak trapi. Tu ine riesenie ani nie je. Jedine tak otvoremy rozhovor
@slniecko66 Ona nie je v pozicii otvoreneho dialogu s jej svokrovcami ohladom ich financii.
Jedine riesenie je jej muz (diskusia s rodicmi), alebo potom to len akceptovat. Nie je to fer, ale tak stava sa. Aj v mojom okoli mam 2 take pripady, ale tam su to chlapcekovia (vecni a naveky).
@softiesofie preco nie je? Ved ich riesi... patri do rodiny. Tento prispevok pridala nevesta nie syn.
Ci by nemala na to odvahu? :D
@slniecko66 Je normalne riesit rodinu do ktorej som sa "vydala". Preto sem autorka pisala. Chcela vediet nazory z inych rodin. A ako normalne a pre koho taketo spravanie jej svokrovcov je.
A je spravne (ako to aj autorka ma), ze to autorka z jej poziciie neriesi sama so svokrovcami. Nema na to pravo. A toto nema nic spolocne s odvahou. Ma na to pravo jej muz.
Ale zase autorka ma pravo na nazor, co je a co nie je zo strany svokrovcov voci ich detom ferove. A ja s nou v tomto pripade suhlasim. Rodicia maju brat obe deti rovnocenne.
@softiesofie takze ona ma praco riesit rodinu do ktorej sa vydala ale nema pravo s nimi riesit veci co sa jej dotykaju?
Takze ma mlcat.. natlacit do toho ich syna ( co asi ani nechce) a pri rozhovore bude len kyvat hlavou a pocuvat?
@slniecko66 Tak nejak to funguje. Nema pravo debatovat so svokrovcami o rozlozeni financii medzi ich detmi. Pravo na to ma ich syn. Ona ma pravo mat na tu situaciu svoj nazor.
Prepac, ale kolko mas rokov?
@softiesofie ma svoj nazor, ktory im nemoze povedat lebo nema na to pravo.
Podla toho co som citala.. stavaju dom a potesila by ju nenavratna pozicka. Takze.. ono to nie je vyslovene len pre deti ale aj pre nu.
V tom pripade nech sa ani nestara o tie financie nemyslis?
Vek nebudem zverejnovat. Pochopila som. Podla teba je dost nizky 🙂
@slniecko66 staranie sa o financie neznamena pytat si $ od svokrovcou Lebo dali dcere nech daju aj im . Pytat si od nich peniaze nie je o odvahe ale o drzosti. Moze sa maximalne strapnit a prachy aj tak neuvidi.
@lienka.7 aty si myslis ze v.praci su rozdiely neni? Smutne ze nevesta ktoru predpokladam financovali rodicia kym sa neosamostatnila a financuju asi doteraz je taka.nenazrata ze chce aj odsvokrovcov. To ste fakt niektore bez chrbtovej kosti nenazrane neschopne ze dokazete zavidiet vsetko ? Su to peniaze jej svokrovcov. Takze sami o nich rozhoduju ci sa to.niekomu paci alebo.nie. mojmu bratovi rodicia prerobili byt. Mne ani zdaleka nedali tolko a je mi to.jedno. ani taz ma nenapadlo ze preci nie. Som schopna si na seba zarobit a na co nemam do toho.nejdem ale aby som.ich kvoli tomu vlacila po nete a.ohovarala ich? No hnus
@miadi ved toto si aj ja myslim. Odvahu ale urcite nema. A aj keby mala a povedala im to.. nedopadne to dobre. Neviem ako by som zareagovala keby mi toto zacal niekto vycitat.
@slniecko66 este by sa mohlo stat ze by jej povedali co vsetko dali jej muzovi s cim sa on nepochvalil. Alebo uz zabudla. lebo je to vztah rodic dieta nie rodic a nevesta. . Rodicia a deti -co im dali . Je to o ich vztahu nie o neveste. Je v tom trochu na vedlajsej kolaji . Aj dar pravne patri len tomu komu ho dali/nedali. Manzelka nema nan pravny narok.
@miadi len ona to rozobera ako keby bola v tom celom hlavna. 😀😀 by som sa hanbila taketo nieco aj riesit. Si viem predstavit ako to doma prebera a jej muz ma uz z nej hlavu ako balon a hovori jej uz to nechaj tak :D
Tak neskákajte okolo ich zadku. Nech pomáha im dcéra a hotovo
Ti nie je debilne ? Teba je prd do toho, koľko tvoji svokrovci majú , či chodia na dovolenky a komu dávajú . Staviate dom a finančná injekcia by bodla …. Ty si sa asi s koňom zrazila . Keď nemám na dom , kúpim si byt a od nikoho nič nečakam . Jaaaj , ta finančná gramotnosť fakt v škole chýbala . A do toho čo dajú dcéra , ta je tiež veľké nič . Ja nehovorím , že je to spravodlivé , ale je to ich vec . Ja vôbec netuším koľko moji rodičia komu z nás deti a vnúčat dali , ani ma to nezaujíma a ako dobre spávam . Svoj život a náklady si financujeme z našich zarobených peňazí .

Veľa krát vidím diskusie na tému, svokrovci/rodicia majú peňazí ako pliev a nam nedajú, chodia si po dovolenkách nas nezoberie atď atď. Vtedy si poviem: si ty ale trubka oni nie sú povinný Vas dotovať, sú to ich peniaze majú plné právo si ich užiť. Ako som už písala pokiaľ nepodporujú žiadne zo svojich deti a peniaze si užijú alebo nahadzu do zvončeka poviem si ze je to totalne ich vec.
Ale pomôcť jednému dieťaťu a druhému nie, je nefer a tak isto by ma to na mieste autorky mrzelo.
Prečo? Aký majú potom vzťah k deťom keď jednk je privilegovane a druhé nie? Vy by ste sa tak zachovali? Jednému dám a druhému nie. Bud spravodlivo na rovnako alebo na rovnako nič.
@lienka.7 dala super príklad. Aj bonusy v práci sú nanarokovatelne ale keby ste nedostali keď ostatní dostanú tiez by ste nekyvli nad tým rukov.