icon

Svokrovci preferujú len dcéru pred synom?

25. jan 2025

Ahojte, asi nic nezmozem, ale aspon sa vykecam. Svokrovci financne, nakupmi, strazenim deti podpouju hlavne dceru. Poziciavaju jej peniaze(v r.2016 prvykrat) a ona ich nema z coho vratit, lebo ziju od vyplaty k vyplate, pricom prijem maju taky isty ako my. Nepride mi to fer. Nas pozvu na obed, ale financne nas neladuju.. praveze hovoria, ze nemaju.. ja ale viem, ze maju, ale nam nechcu dat. Viem, nemusia, ale moji rodicia su spravodlivi a financne nas podporuju 2surodencov viacmenej rovnako. Teraz by nam bodla finan.injekcia, ale z ich strany sa jej nedockame. Je mi to luto.

cacianka
Odpoveď bola odstránená
lubkavargova1
31. jan 2025

A tak si dajte rodinny obed kde budete vsetci aj svagrinka s rodinou a aj vy a tak sa opytaj rovno, ze "ako to je a aka spravodlivost"...a zistis ako to je.

vevapeto
31. jan 2025

Keď ti nikto nič nedá, nikomu nebudeš dĺžiť a to je super pocit. Ak bude svokra raz potrebovať finančnú pomoc, viete, kam ju máte poslať- jej dcére, ktorú zatiaľ dotuje. Ty sa neznižuj na chúďatko, čo potrebuje € od svokry. Ukážte sa radšej vo svetle sebestačných a šikovných ľudí, je to viac, ako tisícka od svokry.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
oblecenie99
31. jan 2025

Ja som to tiež zažila z pohľadu vnučky. My sme bývali so starými rodičmi, dokonca vtedy ešte žila aj prababka. So sestrou už ako deti sme upratovali aj im, vymieňali posteľné prádlo, mama varila pre trojgeneracnu rodinu, dom sme nedostali zadarmo, ale otec vyplatil svoju sestru ešte za života starého otca tak, že naši sa kvôli tomu zadlžili na 15 rokov a skoro sa rozviedli, a nie, starí rodičia neprispievali ani na režijné náklady. Na našu smolu sme boli vnučky "len" syna a nevesty. Mu sme nedostali ani darček na narodeniny, či Vianoce, za to keď prišli sesternice tak raz do mesiaca, tak to bolo o inom, sama som Raz zažila,.ako im prababka strkala do ruky bankovky s tým, že rýchlo dajte do vrecka, aby "tamté" nevideli. Oni dostali aj nenávratnú pôžičku na nové auto, naši akurát výčitky, že oni prečo nekúpia.. ale tak môj otec bol stále za dobrého, a vlastne nič do toho ho nebolo, tak bol ticho. Mamu to brutálne mrzelo, išlo proste o princíp, my nikdy nič, oni vzdy.. mrzelo ju to ľudsky. Tu sa ešte dozviem, že bola chamtiva.. ale neozvali sa, veď čo ich bolo do toho. Ale mňa to tiež štvalo, lebo som to vnímala ako krivdu, že oni sú tie obľúbené, my len tie strpené. Nešlo o prachy. Ale o prístup a vzťah ku nám, ktorý aj takto dali najavo.

diamont00
31. jan 2025

Toto tu nepochopia...my sme napr. sebestacni, nechodim pytat, ale mrzi ma, ze vnuckou je tak isto aj moja ako i dcerine ...a chamtivost vyzera inak, ako to tu mnohe nazyvaju...neostava nam nic ine len zazelat nech sa maju fajn ...vsetko sa raz moze otocit 😉

diamont00
31. jan 2025

@oblecenie99 takto by to nemalo byt a vidis deje sa to ..aj moja dcera je pre svokrovcov skoro nic a to ma mrzi

lienka.7
31. jan 2025

Ze vás to tu ešte stále baví sa navazat do @autorka za to, ze si dovolila poukázať na nespravodlivosť... kks, vy teda budete raz svokry, amen tma 🤦‍♀️

ibatanecnica
31. jan 2025

@lienka.7 aka nespravodlivost? Akoze je OK ze od druhych caka dospely clovek peniaze? To je v poriadku? Jantiez svoje peniaze davam podla zvazenia

miskakyska
31. jan 2025

@lienka.7 som najlepšia svokra pod slnkom 🤪😜hehe...sa ukľudní,lebo pukneš od jedu...
..autorka si tu serká do huby,ale keď nechceme,tak nevidíme...na druhých poukazuje , že sú podplácané mamičkami a na druhej strane píše, že jej mamka tiež pcha groše...tak sa tu potom bavíme o akej spravodlivosti, keď na druhých útočí.. aha..vlastne súdi druhých podľa seba ..
Všetky, čo ju tu velebíte ste chamtivé,nepríjemné a vypočitavé...😃🤪😜by ma nebavil taký život,aby som fur sledovala a strieľa na každého okolo,aby náhodou nedostal niečo viac,ako ja...kks...amen😅

lienka.7
31. jan 2025

@miskakyska prečo by som mala puknut od jedu? 🤦‍♀️🤣 si trápna ako tie ostatne tu "moralistky" 👌

lenka.25
31. jan 2025

Mňa by hlavne zaujimalo , odkiaľ vie , že jej rodičia dávajú kazdemu rovnako …. Moji rodičia nikdy nehovorili mojim bratom , no tak včera sme dali Lenke toľko a toľko a mne zas tiež nikdy nehovorili , že bratom dali vtedy a vtedy taký obnos peňazí . To mi príde úplne choré . Veď pomôžem vtedy keď treba a komu treba .

aurora33
31. jan 2025

@miskakyska ja som taká rada, že sa tu najdu normalne, zrelé, sebestačné ženy, ktoré nesliedia po rodinách kto kde komu koľko dal. A to je najväčší gól, ako je autorka dotovaná od mamičky, ale ide sa tu hrať na chúďatko, lebo hnusná lakomá svokra jej nič nedá. Mozno by sme sa tej chuderke mali aj my poskladať 😅

1ryba
Odpoveď bola odstránená
akje
31. jan 2025

@autorka chapem, co chces povedat. Citis nepravost.
Niekto citi nepravost, lebo rodicia sa o niektore vnucata staraju viac, ini citia nepravost, lebo stari rodicia castejsie navstevuju alebo naopak, iba jedno zo svojich deti, u vas je to zas financna zalezitost.

Tak ti poviem. Su to tvoje peniaze, co tu risies? Nie. Su to tvoji rodicia? Nie. Si ty ta v manzelstve, ktora by mala pocitovat nepravost? Nie. Tak to pust z hlavy a bud vdacna za svojich rodicov a za pomoc od nich, ak ju potrebujete.

Svokrovcom vypekas, a navstevujes ich preto, lebo ich mas rada, ci?
Ak s tym chces prestat, lebo davaju vlastnej dcere viac ako tebe, tak s tym prestan. O ocividne tie veci robis preto, lebo za ne nieco ocakavas. A nie preto, lebo chces.

Ja ta chapem ale aj si myslim, ze riesis nieco, co sa teba vobec netyka. Drzim palce nech mate dalej pekne vztahy v rodine ;)

aurora33
31. jan 2025

@1ryba pozor, ešte jej aj pečie torty, zoženie zákusky, či antibiotiká. A hnusná svokra jej nedá blbých tri a pol tisíc 😃😃

autor
1. feb 2025

@akje nerobim to lebo nieco za nieco.. robim to preto, lebo ich mam rada. Mame v pohode vztah.

autor
1. feb 2025

@ness222 vidia, ze svagor je nic moc, len su ticho, tak ho nahradzaju? Neviem..

autor
1. feb 2025

@vevapeto asi nas tak vnimaju.. na oblecko, doplnky si moc nepotrpia. Ja ano. Asi si myslia, ze to je vsetko drahe, ale ja kupujem hlavne vo vypredajoch.. ony to nevedia. Z internetu. Vzdy na mne vsetko obdivuju-oblecko, nahrdelniky, kabelky. Hovorim im, ze to bolo za par supiek.. ony chodia v 10r handrach🙄🙉

autor
1. feb 2025

@aurora33 vysmievaj sa.nastastie zivot je ako bumerang, potom si spomen😉😁

autor
1. feb 2025

@miskakyska vobec nesledujem.. hovoria o tom verejne a aj nasi, netaja nic..

autor
1. feb 2025

@aurora33 mne je jedno, co si ty myslis o nasich vztahoch.. utekam rodicom aj svokrovcom odniest kolac, ktory som pred chvilou dopiekla😜

aurora33
1. feb 2025

A za ten kolac čakáš čo? Liter, tri, sedem? 😃

miadi
1. feb 2025

Ach je ti toto treba ? Vymaz temu ci popros admina ked si anonym tusim sa inak neda .. a neries tes sa ze zijes si zdrava mas rodinu atd .

autor
1. feb 2025

@aurora33 tolko, kolko dali dcerenke😁😁😁

autor
1. feb 2025

@miadi uz sa len bavim😜

aurora33
1. feb 2025

Myslela som si. Ty máš všetko prerátané. Nič nerobíš len tak, že chceš. Špekuluješ. A za každý tvoj čin očakávaš odmenu. Takto nebudeš nildy šťastná. Je mi ťa ľúto.

autor
1. feb 2025

@aurora33 ty ma abs nemusis lutovat. Som stastna. Len ci aj ty, pani vyryvacka🤣🤣🤣

cacianka
1. feb 2025

@aurora33 ale ty si šťastná za nás všetky 🤦🤣

aurora33
1. feb 2025

Áno, vidíme, aká si šťastná. 😃