icon

Svokrovci preferujú len dcéru pred synom?

25. jan 2025

Ahojte, asi nic nezmozem, ale aspon sa vykecam. Svokrovci financne, nakupmi, strazenim deti podpouju hlavne dceru. Poziciavaju jej peniaze(v r.2016 prvykrat) a ona ich nema z coho vratit, lebo ziju od vyplaty k vyplate, pricom prijem maju taky isty ako my. Nepride mi to fer. Nas pozvu na obed, ale financne nas neladuju.. praveze hovoria, ze nemaju.. ja ale viem, ze maju, ale nam nechcu dat. Viem, nemusia, ale moji rodicia su spravodlivi a financne nas podporuju 2surodencov viacmenej rovnako. Teraz by nam bodla finan.injekcia, ale z ich strany sa jej nedockame. Je mi to luto.

sisi2212
25. jan 2025

Ahoj, ja ta chapem, mam to presne rovnako a presne riesim toto jednoducho princip spravodlivosti, jasne kazdy ma pravo dat svoje peniaze kam chce, ale je to smutne voci tomu druhemu dietatu, ktore vlastne ma potom pocit ze asi je menej cenne, nezasluzi si, nechcene a podobne, ked jednemu dietatu sa da a druhemu nie rovnako ….. chapem ta, presne toto riesim často aj ja …. Moj muz je este k tomu taky, ze je rak celozivotne nauceny ze on nema narok na nic, ze uz ani nic nehovori

autor
25. jan 2025

@dadka_bb nasi setria obom mojim detom🙂

autor
25. jan 2025

@cyberk a vobec ti to nevadi?

autor
25. jan 2025

@mamina7070 ved sa tym netaja😁

autor
25. jan 2025

@mima206 dakujem.uplne to otocili proti mne.nie som chamtiva, len mi to nepride fer.nam by tych 7tis.teraz tiez velmi pomohlo.len som sa chcela postazovat a ony zo mna spravili zavistlivu furiu🙄

autor
25. jan 2025

@lubka2510 presne takto to je.ze my nevyplakavame.ale to sme nevyplakavali ani mojim rodicom a dali nam 2detom rovnako..nemuseli.chceli.pomohli.

autor
25. jan 2025

@miskakyska nie som vypocitava, ide mi o spravodlivost.a vidi to aj muz.ale prosikat sa nebude. Netaja sa tym, ze im to nema z coho vratit. Ziju od vyplaty k vyplate, platia uver a pozicky..

autor
25. jan 2025

@akje ma muza, pisem, ze mesacny prijem maju podobny tomu nasmu..

daniela1911
25. jan 2025

Spravodlivosť neexistuje.
A teba do toho nič nie je ako oni robia s peniazmi, buď rada, že tvoji rodičia vám pomáhajú. Niekto by bol rád, že vôbec má rodičov/svokrovcov. Neži v takejto nenávisti a nič neočakávaj. Nebudeš sklamaná.

ronika19
25. jan 2025

Tak oni nemusia, nechcú, nepomôžu. Tiež sme stavali dom a dokončovali ho na dnešné pomery dlllho. Lebo sme nemali hneď na všetko. Finančne nám nepomohol nikto a ani sme to od nikoho neočakávali. Jasne, že takyto prístup rodicov by zamrzel aj mňa, keby jedno dieťa uprednostňovali pred druhým, ale tak je to ich vec. Nepomôže ti nič, len sa s tým zmieriť a nezozierat sa tým.

sisaka
25. jan 2025

Naposledy som čakala od rodičov nejakú finančnú pomoc v 17. rokoch. Koľko dali bratovi neriešim. Ich rozhodnutie, ich peniaze, aj keby mu dom zaplatili.

Život nie je fér, treba si na to zvyknúť a nečakať, že ma bude niekto v dospelosti sponzorovať, len preto, že má peniaze.
A ešte tie reči o “ládovaní” - to sú výrazy, nie si nič len závistlivá osoba a ešte aj vypočítava, že prestaneme pomáhať, keď nás nechcu svokrovci patrične “ládovať”.
Choď si pýtať od rodičov, keď dospelé deti stále finančne podporujú, očividne niekde zlyhala výchova k samostatnosti a finančnej gramotnosti, o morálnych a charakterových vlastnostiach škoda písať.

earlgrey
25. jan 2025

Za 9 rokov im dali 7 tisíc...to nie je ani 100 na mesiac...a aj keby im dali naraz, tak už možno nemajú..predsa chcú aj oni ísŕ na dovolenku, chcú aj oni istý komfort, nechcú porozdávaŕ všetky peniaze...a ty si od nich pýtala, že vieš, že tvrdia, že už nemajú?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
25. jan 2025

@daniela1911 nezijem v nenavisti🙄🙉

autor
25. jan 2025

@ronika19 nezozieram. Len mi to nepride fer..

autor
25. jan 2025

@earlgrey nie za 9r, pred 9.r.im pomohli dostavat dom.. 🙂

autor
25. jan 2025

@earlgrey ved netvrdia, ze nemaju.praveze maju,ale nedali nam.

earlgrey
25. jan 2025

@autorka
Počkaj, tak vy ste pýtali a oni jednoducho povedali, že nedajú? len tak lebo nechcú? alebo povedali aj dôvod?

ada12345
26. jan 2025

Ja som tiez zo spravodliveho prostredia, kde sa davalo ci uz detom alebo vnucatam rovnako. A presne ako ty som sa po svadbe ocitla v rodine, kde sa prioritne a vo velkom podporoval muzov surodenec. Nepomozes si. Niekto ten zmysel pre spravodlivost ma a niekto nie. A daj si pozor, takito nespravodlivi ludia to ich ocami casto ani nevidia, maju uplne ine videnie sveta a vzdy to este otocia proti tebe.

domka222
26. jan 2025

Od kedy som dospelá, nečakám od rodiča financie (ani z druhej strany). A je mi jedno,či dá bratovi alebo komu. Myslím, že počas detstva do mňa investovala nemalé peniaze. Teraz je rad na mne starať sa.

lily246
26. jan 2025

Čudujem sa, že tu ešte niekto založí takúto tému, v každej jednej dodžubú autorku aká je chamtivá a závistlivá. A problém je úplne inde. Ako vôbec môže jeden rodič byť takto nespravodlivý. Neviem si ani predstaviť dať jednému dieťaťu veľa a druhému nič. Našťastie u nás sa to nikdy nepraktizovalo, ani to nikdy nedovolím. Autorka, úplne ťa chápem. Ozvať by sa mal muž a spýtať sa rodičov, prečo sú takí nespravodliví. Nečakajte ale radšej od nich pochopenie, veď vidíš aj tu v diskusii je väčšina žien úplne mimo, z teba spravili závistlivú, ale nespravodlivosť im nevadí.

sense
26. jan 2025

Nuž ak to muža škrie mal by to riešiť muž , nie ty. Keď ste šli stavať dom, museli ste dopredu rátať či to finančne zvládnete alebo nie.
A ešte jedna vec nie každý je spravodlivý a to čo si kto urobí za života zo svojich peňazí je jeho vec.
Viď tému o Tom kde dcéra býva v byte matky len za energie

summer23456
26. jan 2025

Ja neviem čo je to dnes za móda čakať ako dospelý človek s vlastnými deťmi, aby ho dotovali rodičia. Ja som zo 4 súrodencov, tiež sme žili skromne,aj keď nič dôležité nám nechybalo. Tiež rodičia až časom našetrili, teraz majú peniazee a mňa ani nenapadne čakať, že mi majú niečo dať, hoci som samoživiteľka a žijem z jedného platu. Skôr by som bola rada, keby si oni dopriali, ale oni ďalej žijú skromne, tak sú naučení. To že vaši svokrovcov majú peniaze a chodia na dovolenky, neznamena že svoje zarobené peniaze musia rozdávať vam. Autorka buď rada, že ti v budúcnosti nevykricia, že ti dali peniaze. Áno, človeka to môže mrzieť, že jednému dieťaťu dali a vám nie, ale to je ich rozhodnutie, aj keby celý majetok teraz prepísali na nich, je to ich právo. Ty sa zariad so svojimi príjmami a nauč to aj svoje deti. Lebo to mi príde fakt veľa, že vaši vás podporujú, sporia vašim deťom a ešte chcete,aby aj svokrovci vás podporovali.

lienka.7
26. jan 2025

@autorka no počkaj, ako ti tu nalozia... spoliehaj sa na seba, zarob si viac a ďalej už nebudem pokračovať. Skratka, život nie je fér. Ja som presne mala takúto a exsvokru. Syn je predsa chlap, ma sa postarať. Dcére sa ma pomáhať... možno ma rovnaký modus v hlave. 🤷‍♀️

aurora33
26. jan 2025

A tebe nie je trapne čakať pomoc aj od tvojich rodičov a aj od svokrovcov? Teda ako som citala, vaši vás sponzorujú. Tak nečakaj pomoc z každej strany. Ste dvaja dospeli, obaja zarábate, tak sa vzchopte. A nehlaď na to, koľko dostávajú iní.

svetlonos
26. jan 2025

Si vychcana a bazis po peniazoch! Riešiť svokrovcov peniaze a maju dat vám, lebo dávali dcere?? Ty nie si normálna a nehraj to tu na spravodlivu! U nás delia rodicia tiez pol na pol. Teda pardon nie! Sestramala omnoho skôr deti a dostávali darčeky, no fuj ze aj mne už vtedy rodicia nešetrili rovnako pre moje budúce deti!!! Hanba im až za hrob!
Neriešim! Jej svadbu platili, mne dali v prepočte rovnakú sumu - bez inflácie = znova nespravodlivé.
Kokos hanba by ma fackala keby realne takto rozmysla! To ty by si veru presne vypocitala. Moj muz od našich vzdy dostane peniaze na národný ci vianoce. Nie uplne malo. Ja som od jeho otca za 8 rokov dostala 100e na dve deti k narodeninám. Mám svokrovi nadat co si to dovoľuje, lebo priatelkynym vnukom da viac??
Ani ma nehne!
Vy ste chceli dom, debilno ste si to vyrábali a teraz chcete financne injekcie - ved len takú tisicečku, ved to nie je nič! A tak hnusna svokra si ešte aj drzo po dovolenkách chodi, uziva zivota namiesto toho aby vás financovala ako dceru. No hnusoba hnusna!
Ja fakt nechápem, kde sa to vo vas berie takáto blbost a mamona.
Ty si vydata za svojho muza, nie svokra. Vy si rieste financie a nevycitajte co kto komu dal naviac.
A he zaujimave, ze sa tu rozdrapujes o svokrovcich ty a nie tvoj muz!

lucia147852
26. jan 2025

Si závistlivá a chamtiva. Je to proste fakt. Odkedy som dospela nečakam od nikoho nič. Aj keby sme mali týždeň žiť na suchých rožkoch. Moji svokrovci živia svoje dve dospelé deti, ktoré im po 30 sedia doma na krku a je mi to totálne jedno. Ďakujem Bohu, že môj muž je to schopné dieťa a dokážeme sa postarať sami o seba. Hrdosť by mi nedovolila zobrať od niekoho peniaze. A teda wow závidieť 7000€ čo im dali 9 rokov dozadu? Ozaj trápne. Asi až taký bohatí nie su. Kamarátke dala svokra 30000€ a ma z toho peklo v živote podnes den 🤷🏻‍♀️Mám dve deti. Raz budem asi veľmi spravodlivá a nedám ani jednému nič a bude svätý pokoj.

zmrzlinka2021
26. jan 2025

Autorka,
Vaz si manzelivyvh rodičov a rešpektuj ich voľbu. Teba je nič do ich peňazí.
Načo staviate dom, keď na to nemáte? Kúpte štartovací byt a nenacahujte ruku k nim.

maciatkolulu
26. jan 2025

@mamina7070 čo mal riešiť? Mama sestre si dala,daj aj mne? To fakt? 😂 A vieš,za to ,že si nám nedala,ti nebudem nosiť zákusky a nerátaj s tým,že ti donesiem antibiotiká( ktoré,mimochodom má predpísať lekár a nie zháňať nevesta) dôvod poznajú rodičia, môžu jej darovať celú nehnuteľnosť a starať sa oň stop o vnúčatá. Alebo iba o seba a rovnako jazdiť 5x do roka k moru a 5x do hôr. Možno nedávaj,lebo prekukli nevestu. Ani ja by som nedala.

maciatkolulu
26. jan 2025

A inak nie je to trochu blbé? Že nenecháte vašich užívať si peniaze?