Svokrovci preferujú len dcéru pred synom?
Ahojte, asi nic nezmozem, ale aspon sa vykecam. Svokrovci financne, nakupmi, strazenim deti podpouju hlavne dceru. Poziciavaju jej peniaze(v r.2016 prvykrat) a ona ich nema z coho vratit, lebo ziju od vyplaty k vyplate, pricom prijem maju taky isty ako my. Nepride mi to fer. Nas pozvu na obed, ale financne nas neladuju.. praveze hovoria, ze nemaju.. ja ale viem, ze maju, ale nam nechcu dat. Viem, nemusia, ale moji rodicia su spravodlivi a financne nas podporuju 2surodencov viacmenej rovnako. Teraz by nam bodla finan.injekcia, ale z ich strany sa jej nedockame. Je mi to luto.
@tiezjedna ja si myslím, že tam je ešte inde problém. Dcére dali peniaze pred 9 rokmi… teraz sú starší a peniaze už menej zarobia alebo budú mať ako predtým…. To je tak ako som písala s mojou tetou, kde nastavila vysoký štandard pre prvé vnúča a potom naozaj toľko nemala… keď chcela mať nejakú rezervu na horšie časy (nedoplatky, niečo sa pokazí, atd)
nám svokrovci tiež nič nedali a mužovmu bratovi dali peniaze, stavebne sporenie, svikra nezije, len svokor- zije so svagrom, ktory mu kazdy mesiac vybers z uctu, svokor plati cele rezie, oni - a to maju uz kvalitne po 30 tke- neplatia nic, bez hanby vsetko a este aj ine veci sa tam udiali… Nic nie je spravodlive. Muz odisiel s holym zadkom, ked uz to mam tak spristo povedat, stale len toho mladsieho dotovali, este aj skusky mu platili, ked bol na vyske a tu je vysledok…. Mna do toho nic, kedze som nevesta, ale na svagra a svagrinu teda mam svoj nazor a dobry teda trikrat nie je…
Kašli na to, tes sa, že budeš mať nový domček. Aspoň nebudeš musieť byť zaviazaná svokrovcom, že ti pomáhali. Nech sa potom dcéra stará. Ak by sa mne sťažovali, že nemajú, nešla by som k nim ani na obed. Povedala by som im, nech zbytočne neminaju, keď nemajú z čoho.
Ja Vam tiez rozuniem a mam to ako @sisi2212
@zuzanita1609 Aby sa to potom neskončilo tak, že tí, čo dostali každý cent, dajú ruky od opatery nabok a pani s manželom, čo nedostali nič, ich doopatrujú. Lebo tak to väčšinou býva. Vtedy budú svokrovcom dobrí.
Ano nie je to spravodlive,najma ked sa o nich starate,zaujimate,ci im niečo netreba
A prisli ste za nimi, ze potrebujete pozicat?
Nikdy som nespoliehal a ani nečakal žiadnu pomoc od rodiny. A keď aj prišla vždy som sa ju snažil odmietnuť aby som to nemusel od nikoho o pár rokov počúvať.
Absolútne si neviem predstaviť ze by som rodine partnerky/partnera vyčítal ze nepomáhajú mne/nám ale druhému dieťaťu.
Je to jeho rodina a sú to ich peniaze, aj keby ste mali skončiť na ulici nieje to ich povinnosť vám pomáhať
Ste deti že čakáte peniaze od rodičov?
Ďalšia narcisticka ženská....
Len tak....ja svokrovcov nemám,otec mi zomrel minulý rok v marci a mamka by mi aj z mala ešte ukradla ...
Nikdy ,nikto mi v živote nepomohol ani finančné...
Mne sa priečilo zobrať od svokry čo i len 10€, hoci som bola iba na rodičáku. Pre mňa je to ponižujúce, ak by ma mal niekto finančne dotovať v dospelosti. Buď rada, že nie ste na tom tak ako Tvoja švagriná a nežijete od výplaty do výplaty. Aspoň na Teba nikdy nebude môcť niekto vyťahovať po rokoch kartu "ja som Ťa finančne podporoval/a..." Možno šetria aj Vám, bokom, len o tom neviete. A možno posielajú tajne peniaze Tvojmu partnerovi, len Ti to nepovie/nepovedia (tak ako u nás, aby som sa nenaštvala 🤦🏼♀️🤬😁)
Je nefér keď sa uprednostňuje iba jedna strana vidím to na vnúčatách ale ja by som osobne nechcela od nikoho nič sú to ich peniaze tak je to ich vec na tvojom mieste by som to neriešila aspoň nebudeš nikomu zaviazaná prajem veľa šťastia
Pozri, nic vam nedali, aspon ti nic nemozu vyhadzovat pred oci a mas svaty pokoj. Ze sa deje napriec vztahmi nespravodlivost, nie je len u vas.... vidim to tiez a tiez ma to škrie.... ale co nemozes zmenit, tym sa pokus nezatazovat.
Nie je ich povinnosťou dávať Vám peniaze. Nerieš bude sa ti lepšie žiť. Moji rodičia ak dajú tak vždy spravodlivo ale nikto od nich peniaze nečaká. A zase my deti im tiež pomôžeme okolo domu, alebo kupime niečo a nevezmeme od nich peniaze.
to je predsa ich osobna vec, komu daju peniaze. nechapem, co sa citite ukrivdene. nie su povinni vam nic davat. keby jej dali aj cely majetok, vam do toho nic. je to ich majetok, ich rozhodnutie. a uplne zbytocne sa nad tym zamyslate a minate energiu. takisto vy si mozete s vasim majetkom robit co chcete a nikto ani vam do toho nema co kecat.
Podľa mňa je to nespravodlivé, neviem si predstaviť, že jednému dieťaťu by som dala a druhému nie, možno jedine v prípade, ak by jedno bolo zabezpečené a druhé bolo na tom finančne zle a nemala by som možnosť prispieť obom, tak možno v takom prípade by som dala len jednému a snažila sa našetriť potom pre druhého. Na jednej strane je to nespravodlivé, na druhej strane sú to peniaze svokry a možno si to ani neuvedomila a myslí si, že vy to nepotrebujete. Ak to mužovi prekáža, tak nech sa otvorene o tom porozpráva s mamou, nie o tom, že aj on chce peniaze, ale o tom, že sa cíti na druhej koľaji a mrzí ho, že sestra je protežovaná a že mu je to ľúto.
Mám podobnú svokru. Dcére z predaja starého domu sa kúpil byt v hotovosti. Syn nedostal nič. Platíme si hypotéku a ešte dlho budeme. Dcéra nemá ani toľko slušnosti aby prišla mame popratat a poumývať okna. Chodíme my s mužom a zapájame aj deti. Kosim im veľkú záhradu a pomáham mužovi keď treba aj betónovať aby na to nebol sám.deti učím, že všetko čo mame doma sme si naserrili a kúpili s manželom. aj tak bude dcéra na prvom mieste 🤷♀️
Autorka nám svokrovci tiež nič nedali, ale prijala by som si s tebou vymeniť svokru.
Moja svokra keď na ňu muž, ako otec dvoch detí, nemal toľko času ako si ona pomyslela, prestala splácať úver kde bol muž ručiteľom. Bolo jej fuk že máme hypo, som doma s malými deťmi a žijeme iba z mužovho platu. Bolo jej fuk že jej chodia upomienky, aj to že mužovi zablokuje účet exekútor.
Bolo jej fuk že nemáme ani na suché rožky, aj to z čoho kúpim deťom plienky a mlieko.
U nás je to isté, švagrinka varená pečená aj s jej mužíčkom, na každom stretnutí (či už s nimi alebo bez) počúvame len o nich. Môj muž v zabudnutí. Keď som im porodila minulý rok prvé vnúča, tak čakali asi, že im ho dám každý deň kočikovať. Ale omyl, správam sa teraz rovnako ako oni 🙂 Zrazu už aj každé stretnutie vedia hračky a darčeky doniesť. Niekedy možno stačí nastaviť nejak zrkadlo. Ja im ale kašlem darčeky už, nech si ich strčia. Už dávno mám o nich vytvorený svoj obraz.
Tak ich požiadajte,teda ty asi nie,ale syn by mohol poprosiť rodičov o pôžičku,ak ju naozaj potrebujete...

@cacianka a ja som napísala, že nedala? dala. Len som napísala, že z môjho pohladu dala len mužovi a vnúčatám nič 🤷🏽♀️ všetko je o uhle pohladu