Svokrovci preferujú len dcéru pred synom?
Ahojte, asi nic nezmozem, ale aspon sa vykecam. Svokrovci financne, nakupmi, strazenim deti podpouju hlavne dceru. Poziciavaju jej peniaze(v r.2016 prvykrat) a ona ich nema z coho vratit, lebo ziju od vyplaty k vyplate, pricom prijem maju taky isty ako my. Nepride mi to fer. Nas pozvu na obed, ale financne nas neladuju.. praveze hovoria, ze nemaju.. ja ale viem, ze maju, ale nam nechcu dat. Viem, nemusia, ale moji rodicia su spravodlivi a financne nas podporuju 2surodencov viacmenej rovnako. Teraz by nam bodla finan.injekcia, ale z ich strany sa jej nedockame. Je mi to luto.
Noo to mi pripomína aj nás chápem ako sa cítiš u nás svokra dáva väčšinu iba vnučke dcerinej dcére a zabuda,že má aj synou dokonca stavebné pozemky už má 2 na sebe napísané a pred nami klame pritom na katastri sme to jasné videli no nič karma je zdarma iba toľko len jasné,že potom sa vzťahy a pohľad na nich zmení ešte aj to že mi do očí klamú .🤦Ale hlavne,že keď chovali zvieratá jediný im pomáhal môj muž .
Ono v konecnom dosledku su to ich peniaze a daju komu chcu, ako to citia. Mozno sa to zda nespravodlive ale oni sa tak rozhodli a davaju svoje nie tvoje 🙌
Svokra má zrejme už čo to odžité a odrobené, takže dovolenka jej určite prospeje. Takisto sa potrebujú zariadiť na 'starobu'.
Otázka znie, ako je na tom finančne dvéra? Nemajú choré dieťa?
Ono, tu sa o spravedlnosti hovoriť nedá, keďže si zo svojich peňazí delia tak, ako chcú. Akože, mňa by nenapadlo pýtať od svokrovcov peniaze, ale nie raz sa stalo, že nám dali peniaze na malého, keďže máme za sebou obdobie operácií a rehabilitácií a takisto staviame. Jedna švagriná je v zahraničí, dostanú vtedy, keď sú doma, druhá švagriná tiež nesleduje, kto si čo vezme, či už z komory, alebo komu, čo dajú.
Takisto sa snažíme aj my pomoc kompenzovať kúpeľným pobytom, poukazom ...
Nechapem tie komentáre, a rozumiem ti. Tebe nejde o peniaze ako také, ale o tom ze robia rozdiely. U nás bolo a teda aj je to isté. Keby dali prd makový na obe strany, tak nepoviem pol slova ale jednému dieťaťu pomôžu a druhému nie?
U nas toho bolo viacej ale ja som si potom povedala ze ok, aspoň viem ze sa nemusím trápiť keď budu Svokrovci nevládni, aspoň sa o nich má kto postarať a my sa nemusíme s tým trápiť.
Divný príspevok riadne,ako keby škôlkar sa sťažoval,že mu rodičia niečo nekúpili.Premilosť!!!!Keď na to nemám,tak nestaviam...alebo staviam dom,keď fakt viem,že na to budú financie a nemusím čakať na pomoc od nikoho a od rodičov už vôbec nie!Ja žijem asi v inom svete,keby staviame s mužom dom,tak nečakám ani od mojej ani od mužovej rodiny žiadnu finančnú injekciu!Bola som asi inak vychovaná....nečakám,kto čo dá,zariadim a zarobím si sama.
Staviate dom? A nemate na to...moja svokra vravie 1 midre pravdive porekadlo: Kazdy sa ma len takou perinou zakryvat, na aku ma. Akoze vyjadrenie, ze by ti bodla financna injekcia od rodicov, je vrchol drzosti
Poviem Ti tak, buď rada, že Ti nič nedajú, aspoň Ti nikto nič nebude vyhadzovať na oči.
My sme to mali pestrejšie. Požičali sme mame, pochovala som nevlastného otca, nevrátila nám nič a to mám postihnutého syna a potrebovala som na jeho liečbu v Piešťanoch. Medzitým mamu dodnes musím podporovať a už prestávam počítať, koľko nám je dlžná.
@nataliaba dakujem, ze to chapes. Nie som chamtiva, ako tu niektore pisu, len mi ide o spravodlivost. Mam 2deti, rozdelim spravodlivo..
@rebeka25 dakujem, ze je tu aspon zopar normalnych zien, co ma chape🙂ja nepytam, ani nie som odkazana, ale ked daju dcere, preco synovi nic? Ked maju.. dcere robia nakupy, strazia deti, ktore sa tam stravuju, aj to stoji peniaze. Muz im pomaha, co treba, ja navarim, napecem.. je to pre mna demotivujuce. Ci nas len vyuzivaju na pomoc a robotu a jej leju eura viacerymi sposobmi..
@luizina dakujem, ze ma chapes. Ale kto dnes pri tych uveroch a cenach nepotrebuje? Kazdemu sa euro zide.. my zvladneme, ale mozno by len potesilo, ze halo, aj Vas mame radi, aj Vam pomozeme..
@tiezjedna dakujem, ze si to pochopila.mam 2deti a budem sa im snazit vsetko rovnako..❤️
@cacianka dakujem, rybka si plava prihlboko🙉😆
@nattyond nie nie.ja mam so svokrovcami dobry vztah🙂
@martinadomianova zlata mama.aj nasi tak.spravodlivo.s laskou.❤️
@nerya neprosili, ale vedia, ze nam na dokoncenie chyba.. nevadi, my sa zariadime, len by to potesilo, ked vieme, ze jej "pozicali", ale s nenavratnou pozickou, kedze oni si ziju tak, ze od vyplaty k vyplate..mindaria..
@anouschka5 si to nepochopila.nevadi...
@bystrianskak asi preto muz nepyta, nevycita..
Autorka, píš si čo chceš, priam to z teba kričí aká si chamtivá. Mozes sa hanbiť.
@aurora33 zvyčajne s tebou súhlasím, ale teraz nie. Len preto ze niekto poukáže na evidentnu nespravodlivosť, tak je automaticky chamtivy??? No, zaujimave zmýšľanie tu máte 🤔 keď je chamtiva autorka, tak švagriná je potom aká? To by som fakt rada vedela. Autorka si samozrejme mala vziať hypo a stavať taky dom na aký má, a opäť švagriná už nemusí?
@autorka sama píše, že majú ale nedajú a to je rozdiel. A ano, co je na tom preboha zle, že povie, že by sa aj im pomoc hodila?
Ako vieš nič v zlom, ale fakt sa tu niektoré uvedomte, aké ste zatrpknute. Zato, že vám nikto nepomoze, neznamená to, ze je to niečo zlé. Práve naopak, svedčí to o vašich "super" vzťahoch v rodine.
@autorka nič si z toho nerob, ja ta chápem. Vieš, tu si na MK, kde každá zaraba tak 3k (vratane muza samozrejme), ma 3 byty, 2 auta a 4x dovolenku v exotike. Pre nich si len proste zavistliva socka 👌👎
Ja necakam peniaze od nikoho. Ale ked svokra nasetri, da vsetkym 3 detom rovnako...nie su to ziadne horybilne sumy, ale prijmeme ich, hoci ja mam s tym stale problem. Ale ona, ze na co jej peniaze. Moja mama nam tiez dala vsetkym rovnako. Ale kebyze nedostaneme nic, tak nam to nevadi, zijeme tak, aby sme sami financne vystacili.
Keby dala bratovi a nam nie, tak sa to ani nedozviem, lebo nikto ani v jednej rodine sa nikto tym nijako nechvali...to len k tomu, ze ty o tom vies.
Ved sa ich spytaj, preco len dcere davaju, ked Ti to tak vadi.
Hnevat sa mozes na nespravodlivost, ale su to ich peniaze a mozu s nimi robit co chcu.
@autorka - ale pochopila - pretože zažila - otec vybavil bratovi celú autodielňu my so sestrou sme nedostali nič, ale nikdy sme to otcovi nevyčítali - možno aj preto sa potom rozhodol nám dať celkom slušnú hotovosť
No a co by si povedala na mojich svokrovcov, maju 5 deti a dom prepisali na jedno a ostatni dostanu velke vies co 😀 a pritom najviac im pomaha moj manzel a ja, aj ked nieco treba, volaju len manzelovi.
Je to nespravodlive, ako aj tvoja situacia, ale nic s tym nenarobime, len sa s tym zmierit.
A teraz budem za chamtivu aj ja, lebo som na to poukazala 🤣
Ked sa rodicia rozhodnu podporovat deti, tak rovnako.
Ked sa rodicia rozhodnu deti nepodporovat tak tiez rovnako.

Ono asi preto nedávajú, že sa po tých peniazoch okato driapeš - aj keby prispievali hocikomu fakt je to ich vec - a ty sa spoliehaj predovšetkým na seba