Svokrovci preferujú len dcéru pred synom?
Ahojte, asi nic nezmozem, ale aspon sa vykecam. Svokrovci financne, nakupmi, strazenim deti podpouju hlavne dceru. Poziciavaju jej peniaze(v r.2016 prvykrat) a ona ich nema z coho vratit, lebo ziju od vyplaty k vyplate, pricom prijem maju taky isty ako my. Nepride mi to fer. Nas pozvu na obed, ale financne nas neladuju.. praveze hovoria, ze nemaju.. ja ale viem, ze maju, ale nam nechcu dat. Viem, nemusia, ale moji rodicia su spravodlivi a financne nas podporuju 2surodencov viacmenej rovnako. Teraz by nam bodla finan.injekcia, ale z ich strany sa jej nedockame. Je mi to luto.
Je to bežná praktika. Ja už ani nečakám. Čo dajú to dajú. Zbytočne to budeš riešiť v svojej hlave. Áno, môžu dat komu chcú ale dotkne sa to človeka keď to nie je spravodlivé.
Clovek by sa mal trapit len nad tym co zmenit vie a hladat cesty k zmene. Naucit sa rozlišit čo zmenit nevie a nedokaze zmenit . Prijat to ake to je a netrapit sa. Nie je fer ze rodicia davaju len jednemu dietatu ( dospelemu) ale su to ich $ a ich rozhodnutie. Cize zbytocne ta to trapi a zożiera ze dcere dali a synovi nie. Su to muzovi rodicia ak tak jedine on ma pravo sa stazovat rodicom. Ale ani Keby sa stazoval to neznamena ze by sa veci automatcky zmenili a vsetko by bolo fer. Mozes byt smutna pre peniaze ktore nikdy od nich neuvidis .. alebo sa mozes tesit zo zivota. Je to tvoja volba. Chces byt smutna alebo stastna ?
@lienka.7 mozno su to prave tie dotovane dcery, ktorym to vyhovuje svagrinam nedopraju, bo by im dali menej🤣🤣🤣mna tu nik neurazi. Nie som chamtiva, iba spravodliva a je mi jedno, co na mna pisu..
@ivkav5 zas ludia sa aj menia.. ano, rada by som nastavila zrkadlo, ale srdce mi to nedovoli.
Tak sa spýtaj svokry ...prečo Vam nič nedá.
Apropo su to ich peniaze...co s nimi spravia je ich vec...ci sa ti to zdá spravodlivé alebo nie.
@akje ano, svagrina ma deti.tak ako aj my.
@ibatanecnica co take hnusne predvadzam? Ze maju 2deti a laduju len jedno? Ja teda budem spravodliva. Ak nasetrim, rozdelim na polovicu a dam obom.. ako moji spravodivi rodicia. Co je na tom chamtive? Ked vieme, ze maju a laduju len svoju dceru? Vztahy mame dobre, navstevujeme sa, ale podporuju len dceru..
@miadi nie som smutna. Len mi to nepride fer. A vacsina zien to tu nepochopila...
Ved Jasne nie je to fer. Ale zas by som sa koli tomu netrapila .nie Len ze tie prachy nikdy nedostanete este si aj myslienkami na to kazis naladu. To by skor malo trapit ich ze robia rozdieli medzi potomkami. A ked sa stazujes si chamtiva a neviem aka. Hlavne je mat svedomie ciste . Toto je nieco co neovplivnis. Ale mas kontrolu nad svojimi myslienkami a uvedmit si ze toto nestoji za stratu tvojho casu .
Mozno si svokrovci myslia, že keď ťa dotujú vlastní rodičia, tak to stačí, nie? Či ste takí neschopní, že musite byt dotovaní z každej strany?
Robíš tu zo seba chúďatko, pričom aj tak peniaze dostávate. Lenže tebe je málo, takže ,áno, si chamtivá a neschopná.
Ber to tak, že vás berú ako niekoho, kto je schopný a poradí si. A máš pravdu, nič nenarobíš. Maximálne si rozbijete vzťahy. 🤷🏻♀️
Autorka to co spravis ty je tvoja vec. Co robia oni so svojimi peniazmi je ich vec. Ked na nieco nemam tak si to nekupim a nebudem cakat od druhych.
@aurora33 presne. Ale aj tak to nepochopi. Mne by bolo blbe aby ma v dospelosti dotovali rodicia.
@rebeka25 nebudeme naivne. Ide o peniaze. Keby neslo tak by ju neslo rozdrapit od jedu.
jj, nie je to fer. zmier sa s tym, utapat sa v ziali nepomoze...
Sú to manželovi rodičia, ty nemáš žiadne právo to riešiť a cítiť sa ukrátená. Pýtali ste si vôbec finančnú pomoc na ktorú vám povedali nie?
Nie, nie je to fér ale sú to ich peniaze, koľko a komu dajú je iba ich vec. Vzťahy by som kvôli pár eurám určite nekazila a ani im nič nevyčítala.
Už vôbec by som neriešila že dávajú obed vnúčatám, kúpia im potraviny alebo postrážia deti. Keď ich vy poprosíte o stráženie povedia nie?
Budete dediť takže sa vám "pomoc" ktorú dávate určite vráti.
@autorka presne. Chcem vidieť, keby na takom dedičskom konaní nedostali nič, ako by boli milé na súrodencov a iba kyvli rukou, ze vsak oni vlastne ani nic nepotrebujú, lebo majú predsa svoje. Blbosť. Každý sa len trasie za majetkom ale tu sa budú hrať na chrumkavé a velice nad vecou 🙈 no jasne 👌
@ibatanecnica aj ja by som sa hanbila, kebyže mi musia finančne pomáhať rodičia. O manželovi ani nehovorím. Ale tak vidis, niekto nemá hanby a namiesto roboty kalkuluje kto dal komu koľko. Trápne.
@lienka.7 dennodenne to tu vidím, ako ženy píšu v štýle "máme sa dobre, muž zarába nadštandardne. alebo máme investičný byt, dva, tri. máme dve super autá. vyberajú 5* hotely na dovolenky za ťažké tisíce, a aspoň 2x ročne. lyžovačky aspoň 4x za sezónu. aké wellnes odporučíte a ked vidím ceny v tisíckach na predĺžený víkend, tak naozaj je MK hniezdo ľudí z vyššej ekonomickej vrstvy. ale holt nie každý má také príjmy, tak už sme socky, chamtivé, nenažrané svine, a to len za to že si dovolíme, podotýkam anonymne spomenúť, že naši svokrovci sú nespravodliví. nič viac.
len sa sem prídu ženy vykecať, aby sa im uľavilo, nikoho cielene neohovárajú (lebo tu nikto nikoho nepozná), nechcú sa vyžalovať ani kamoške, aby sa to náhodou nedostalo do nepatričných uší, iba anonymne pokecať tu, niečo ako u psychoterapeuta, a nieže nedostanú podporu vysvetlenie, ale hnusné útoky, urážky, zhadzovanie, ponižovanie. no ako je zvykom na koni, treba si pohoniť ego na úkor inej ženy.
Tu sa ukázali charaktery prispievateliek, fakt plejáda. tlieskam im 👏 ste gerojky.
@cacianka uplny suhlas👏👏👏👏
Chcela by som ich vidieť, aké by boli ôk s tým napr.v praci, keby sa rozdávali odmeny a všetci by dostali iba ony nie. Už vidím, aké by s tým boli ôk, vsak zamestnavatel ma pravo sa rozhodnúť.
K tomu zvyšku, pokial mam teda taky prijem a taky životný štandard, nechápem potom, co tu nadávajú na nejaku zvysenu DPH, a ze nedostanú nejaké "smiesne" bonusy na decka.
Nehovoriac o tom, ako čo najlepšie odrbat stat s max.davkami pri min.prijimoch, spolu s diskusiami nabehol vám rodicak, pnka, tehotenske a pod. Ale však internet znesie toho veľa 😉🤣
@lienka.7 vies ale porovnavat odmeny v praci s tym, ze svokrovci nedaju peniaze.
Su to ich peniaze. Je len na nich ako s nimi nalozia. Aj keby ich hodili do kosa.. je to stale ich vec. Podla mna niesu rodicia povinny dotovat dospele dietq len tak. Ano ked poziada o pomoc lebo je v tazkej financnej situacii je to ine. Ja som sama na dieta a ani by ma nenapadlo vycitat rodicovi, ze mi nieco nedal..
Len ja vidim 2 dospelych ludi co pravdepodobne pracuju.