Ahojte dievčatá chcem sa opýtať aj vy máte takú smolu na svokrovcoch akú mám ja? Majú jedinú vnučka tá ma 3 roky, vôbec k nám nechodia tak že my chodíme k nim aby videli vnučku. Keď tam prídeme tak vačšinou ju iba kritizujú, že zle rozpráva, že jej nerozumejú. Že nevie spievať alebo tancovať to vačšinou svokra hovorí. Keď prídeme na návštevu tak svokor si ide na počítač alebo si ide ľahnúť. Prosila som ich či by pre malú nekúpili šmýkalku alebo záhradný domček. Tak povedali že jej to netreba, že načo pri tom peňazí majú dosť. Predtým sa starali o babku a stále sa vyhovárali na babku že preto k nám nechodia lebo ju majú na starosti teraz babka už nie je a aj tak nejavia o vnučku záujem. Po najnovšom si začali chodiť po dovolenkách ( nevýčitam im to, nezávidim im to) , ale mrzí ma že ich ani raz nenapadlo že by sa aspoň opýtali či by malá nechcela ísť s nimi. Svokra mi nikdy s vnučkou nepomohla, nikdy.Ja viem, že nie sú povinní sa mi starať o dieťa, že nie sú povinní nič, ale aspoň to morálne hľadisko, to im nič nehovorí ...
Autorka Píšem reakciu na tvoje príspevky. Nikdy som nežiadala nič kupovať pre deti od starých rodičov.
A keby ju chceli zobrať na dovolenku tak by tu zase bola téma ,, svokra chce malú so sebou na dovolenku " a všetky by ti písali jak by ju nedali.
No ty si úplne mimo tak zato že sa ti nestarajú o vnúča a nekúpia smykalku a nezoberú na dovolenku tak si nezaslúžila prip vašu starostlivosť a šup do starobinca?!
Pýtam sa ,, KTO " vychoval tvojho muža?!!! Ktoré si si ty zobrala a miluješ ho....?! Nie toto by malo ,, zavážiť" či sa o nich chcete na starosti postarať?!
Ty nie si o nič lepšia jak svokra.
Aj mne tu mnohé sprosti popísali, keď som to riešila, zveličovali atď. Preto píšem svoj pohľad ako to dopadlo u nás. Nie všetky staré mamy sú bohužiaľ milujúce.
@martul
Ona nie je povinná sa o svokrovcov starať, ona ma svojich rodičov.
@katkami123 no ja som si doteraz myslela, že JA a MANŽEL sme spolu jedna rodina, nerozlišujeme moji a tvoji rodičia.
Nechcu, nemaju vztah tak sa nad tym nerozculuj.Vy ste rodicia robte si svoj program
@martul
Rozlišujeme 😉 aký význam ma sa starať o niekoho s kým nemám žiaden vzťah v živote mi nijak nepomohol, nevychoval ma, necítim sa mu byť nijak a v žiadnom smere zaviazana? To nie je povinnosťou nevesty. Toto si majú riešiť deti. Za to, že mnohé by síce chceli podediť, ale starostlivosť hodiť na nevestu, lebo detičky sú ľavoruké mi je na zvracanie.
@katkami123 opakujem my fungujeme ako rodina, nie tvoji a moji rodičia, tvoja a moja starosť.
@katkami123 Potom ale nech nevesta nečerpá žiadne výhody zo vzťahu so svokrovcami, ak sa bude starať len ich syn, nech si nerobí nároky na dedičstvo atď.
Mne osobne ( nehnevaj sa ) príde trošku drzé prosiť o to, aby kúpili domček a smyklavku. Hlavne ak ani nebude poriadne to využite a bude im na to “ sadat prach “ .. ak ti na tom záleží kúpte to tam vy po vzájomnej dohode. Ďalej je mi proti srsti celkom aj to keď sa tu píše a majú toľko penazi a cestujú a nekúpia. Veď nech cestujú. Deti dorástli a konečne si môžu oddýchnuť na dovolenke. Och keby môžem aj ja si oddýchnem. Deti vychovali, chcú už oddychovať a nie behať okolo 3 ročného dieťaťa.. je to úplne normálne. Zas na dovolenku zoberte dieťa vy.
Na týchto veciach nič nemorálne nevidím.
@zuzanockamt
A čerpá nejaké výhody nevesta? Podľa toho, čo čítam momentálne čerpá absolútne žiadne, svokrovci sa spravaju ako cudzí ľudia. Tak na čo sa tu mnohí hráte?
@zuzanockamt
Vždy to ovplyvní aj nevestu, lebo keď sa bude o nich starať iba syn, pri kom budú deti? Zase len bude všetko na nej, cela domácnosť, deti aj ona budú ukrátená o otca, manžela.
@katkami123 Čerpať bude predsa dedičstvo, i keď naň nárok nemá, keďže to nespadá do BSM.
@zuzanockamt
Napríklad ja od svokrovcov nič nechcem, čerpať nebudem mať od nich čo, pomôcť záujem nemajú, buzeruju, načo by som sa ja mala o takých ľudí starať? Ha-Ha 😀🤣
Kasli na nich, keď nemajú záujem, nevnucuj sa im. prezijes aj bez nich. Viem, že Ťa to štve kvôli dcérke hlavne, ale to neovplyvnis.
Drž sa!
@katkami123 Veď sa staraj len o svojich rodičov.
@zuzanockamt nechaj ju tak, tu je zbytočné vysvetľovať, niekto sa bude len vyratovať kto mne koľko a s čím pomohol a kto aký je zlý.
My sme tak vychovane neboli, nech je kto chce aký, raz je to rodič môjho muža tak sa spoločne postaráme a riešime. každý koľko môže a zvladne. Možno zvladnem 10 rokov svokre meniť plienky, možno zvladnem vybaviť hospic. Nikto nevie, dôležité je vedieť sa na seba pozrieť či som spravila všetko čo bolo v mojich silách ako slušný y človek.
Majetok má ani nenapadne riešiť
@autorka precitaj si po sebe, co si napisala a skus byt nestranna : "peňazí majú dosť ... po najnovšom si začali chodiť po dovolenkách ... svokra mi nikdy s vnučkou nepomohla, nikdy" - z toho nemam pocit, ze by si svokrovcov mala rada. Pisala si, ze sa starali o babku, predtym asi vychovavali tvojho muza, mozno mali problemy, o ktorych vy s muzom ani netusite a teraz si len chcu chvilu oddychnut, venovat sa jeden druhemu a dopriat si to, co doteraz nemohli. Ved zoberte dcerku na dovolenku vy.
Nemyslím že by sa mali pýtať keď k malej vzťah nemajú.. chapem ze mrzí keď starí rodičia nie sú ako z knižky starostlivi a milujuci, sama podobne situácie poznám, ale ja by som ani nechcela aby moje deti niekam niekto brával.. na to majú nás rodičov..
@bettie my dcérku berieme na výlety ale ja tu píšem o niečom inom ...
@martul no určite verím tomu že keby svokra celý život kašľala na teba a na tvoje deti tak určite by si jej tie plienky menila 😂 neverím ti ...
@misinka0611 a prečo ti príde divné aby vnučke niečo kúpili ? Moja mama malej kupuje prečo by nemohli aj svokrovci ? Ja nechcem aby na vnučku prepísali dom iba obyčajnú šmýkalku a nemám problém jej ju kupiť aj ja, ale niečo by mohli aj oni.
Ale to je dobra vola tvojej mamy, ze kupuje. Vyzadovat a ocakavat a oduvat sa, ze niekto nekupuje ale uziva si SVOJE peniaze je uplne detinske. Netoci sa cely svet okolo teba a tvojej malej.
@gladys_07 škoda, že aj svokra nemá dobrú vôľu však ? veď nemôžme byť všetci iba dobrí 😂
ale ako tu píšu dievčatá, to nie je svokrina povinnosť starať sa ti o dieťa kupovať jej veci ked jednoducho nechce. Sú starí rodicia a starí rodičia. Tvoji svokrovci nechcú, chcú si dochodok užívať ináč ako starať sa o tvoje dieťa. Hotovo.
Kolko mas rokov, ze si dovolujes kritizovat rodicov svojho muza? Ako si dovolujes vobec pytat smykalku, ci domcek z ich dochodkov? Daj im pokoj, cely zivot robili, vychovali deti, a chcu oddychovat. Ak nechcu tvoje decko, nevnucuj im ho.
@autor Ale dovolenka je nieco, co robit chcu. Nemozes im nanutit vnuca len preto, ze tebe sa zda, ze by to tak malo byt. Ja by som nechcela, aby s mojim dietatom bol niekto nasilu a len preto, ze sa to patri a ocakava.