icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

janaochi
17. feb 2020

@evamarek77 to aj ja by som bola zvedavá...🙂

leuchtturm
17. feb 2020

A inak, schytala som presne ten typ suseda, mlady, ktory bol tiez v hoteli Mama a vlastni rodicia ho vysikovali do nasho domu. Na zaciatku bol dost asocialny, casom sa to trochu zlepsilo. Rodicia ku nemu chodia pravidelne poupratovat, ale hadam s pomocou bozou a vsetkych svatych sa raz osamostatni uplne.

mariet24
17. feb 2020

Takze mila mamicka, v prvom rade v prispevkoch reagujete len na to co vam vyhovuje a pasuje... Najvacsi problem vidim vo VASEJ SEBECKOSTI.. Ano ste sebecka, preto aby ste nemusela vyjst zo svojej komfortnej zony a prezivat prirodzeny strach o vlastne dieta, radsej ho VEDOME udrziavate v pohodli a bezpeci vasho bytiku, s plnym servisom...lebo chudak chlapcek... Nerieste aky bol v skole a ci sa bicykloval s chlapcami, je to irelevantne... Je to minulost, snazite sa schovat za nejaku jeho psychicku poruchu, ake tu on nema... Bojite sa raznych rozhodnuti a krokov lebo sa uz bojite vlastneho dietata... Komu niet rady tomu niet pomoci...

lianka123
17. feb 2020

Toto je pre vsetky biomatky. Takto to dpadne ked vychovavate tou alternativnou vychovou- tj nekricite, nedate po riti, etc. Zdravy stred mamicky, inak takto dopadnete.

karolinakr
17. feb 2020

@lianka123 ono aj na biomatku sa musi človek narodit Posťazuje sa, dalsich 20r chodi vo vybehanych kolajach. Proste sa vezie tym zivotom aj s tym zlym, niekto sa pouci niekto nie.Neverim.na stastne konce, tie vidim iba vo filmoch

callisia
17. feb 2020

Ja sa ani necudujem,ze dcera usla do zahranicia a nekomunikuje. Nedavno tu bola tema "z opacnej strany" kedy sa dcera stazovala, ze matka jej znicila zivot ked ju nutila ukazovat zmluvy kolko zaraba, ci vobec robi a neverila jej, ze chodi do roboty, nechutne jej nadavala ako malej. Dcera mala tiez 29 a brat 27. Prilis velka zhoda. Vtedy este mamicke nevadilo, ze dospely syncek sedi doma na zadku, pricom dcera radsej utiekla do zahranicia a tam robi, co jej tiez neverila. Kedze matka jej nedala pokoj a stale jej nieco vycitala, dcera s nou prerusila kontakt.
A mozno je tato tema dalsia z vymyslenych 🙂

lenkakravcova
17. feb 2020

@anonym - Už ste to wifi konečne VYPLI? (Vy si môžete aktivovať mobilný net pre svoj mobil, jeho odstrihnite - ešte dnes). S operátorom si zavolajte - a dohodnite sa na mesačnom zrušení zmluvy (nech za ten mesiac zbytočne neplatíte,, alebo to neriešte tých max 20Eur asi oželiete). Hlavne ho odpojte od tej virtuálnej reality. Nech sa preberie.

hrmawica
17. feb 2020

Mám taký podobný prípad u susedovcov... Matka robí už v zahraničí, pretože synáčikovi sa nechce robiť. Posiela mu domov peniažky a chlapec sú užíva nového domu, párty každý vikend. Matka chodí domov 2x do roka dorobená z farmy zo švajčiarska aby uživila hypotéku a zdravého 22r syna. Čo si mohla užívať s mužom (mimochodom ten tiež pracuje v zahraničí a nie nie je to chlapcov otec) nový dom tak drú ako handry...

rubinka
17. feb 2020

Váš syn má typicke príznaky závislosti na PC presne tak sa takýto ľudia chovajú, zabarikaduju sa vo svojej izbe a vychádzajú doslova len jesť a na wc, kontakt s inými ľuďmi alebo chodiť von im vôbec netreba lebo žijú vo svojom vlastnom svete, robiť nechcú lebo by nemohli sedieť za PC.

karolinakr
17. feb 2020

@hrmawica nenormalni jedným slovom ako idioti.Ja sa na tom len smejem.

robin30
17. feb 2020

Ženy,ja vás každú jednu obdivujem, že deriete klavesnicu. Dcéra zlá , vyčíta matke niečo z minulosti no asi má dievča dôvod a popravde z toho čo som čítala by som sa ani nedivila,syn povalač a darmožráč ale je najlepší chudáčika nemôže vyhodiť veď čo ak by ho včela uštipla?Fakt niektorí ľudia by nemali mať deti...a keď už tak rovnaký meter

elisa999
17. feb 2020

Nechápem vás, ženy vám tu radia, že v prvom rade vypnite internet, potom mu nevarte.... A vy nič stále len to svoje. No niekde musíte začať keď chcete aby sa to pohlo.

matullienka
17. feb 2020

Mňa zaráža že minimálne 10 rokov je syn bez kamarátov, nechodí von nič ho nebaví, býva agresívny stačí mu byť doma a hrať na Pc hry a tebe to prišlo doteraz úplne normálne. Inak neviem či si uvedomujes že tvojou nevsimavostou a ľahostajnosťou on nebude mať nárok na nič ani v prípade,že by mu dr potvrdil nejakú diagnózu? Ešte by ma strašne zaujímalo kto ho vyšetrí keď má dlhy na zdravotnom poistení, má nárok iba na neodkladné lekárske ošetrenie a toto neviem či zrovna do toho spadá. Za ďalšie,že príde psychologička ku vám domov ešte neznamená že on bude spolupracovať.

veronika121286
17. feb 2020

Nerozumiem preco ludia taketo temy riesia na socialnych sietach. Najlepsie bolo ludom asi bez netu!!! Rodic decko bud vzal k dr, alebo ho dobre prepleskol a bud sa prebralo a zmenilo postoj k zivotu alebo islo na ulicu,kde sa postavilo na nohy. Z netu a modernej techniky, pc zavislosti, atd bohuzial nesibe len detom ale aj mnoho dospelym... Uz ste mali byt so synom davno u dr a ked je zdravy tak mu zrusit net a pohodlie domova, bohuzial inak za zblaznite vy. Tu na MK by som skor hladala pomoc, rady, podporu ako to zvladnut az potom...

evita2222
17. feb 2020

To je zaujímavé, že o lenivca sa bojíte, čo s ním bude ak pôjde do Ameriky. Dcéra ani neviete v ktorom štáte je, a je vám to jedno. Vôbec sa nedivím, že sa nechce s vami kontaktovať. Zrejme celá výchova bola len aby sa synáčik náhodou nepreťažil a dcéra musela sama robiť všetko. Veď dievča musí ale princa chováme vo vatičke.

veronika121286
17. feb 2020

Keby je doma po skonceni skoly, co i len rok, uz to je moc. Ale ma 27 preboha!!! Preco to riesite az teraz?

hefo
17. feb 2020

Nečítal som diskusiu, pár dobrých rád je v kapitole "Když je syn něco mezi budižkničemou a nanicdílem…" nasledovného článku:
http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/tr...

karolinakr
17. feb 2020

@evita2222 tam bol najvačší problém, aby ho včela neuštipla

panda21
17. feb 2020

@evita2222 bohužiaľ takto to funguje skoro všade 😪 moja mama vždy všetko musela, pomáhať, robiť, upratovať, starať o bratov bla bla bla. Bratia ani prstom nepohli. Hadajte koho ma starka radšej? Samozrejme že celý život sa dáva bratom a od mojej mami sa iba berie 🤷 vždy ju neznášala a bola najhoršia a darmozraci, za ktorých všetko mamička platila a stále platí, sú jej miláčikovia 😪
Suseda tiež.. Celý život robila na bratov. Ona bola najhoršia, ona sa stará o mamu, bracekovia su davno prec a nestaraju sa o choru mamu, ktorá im aj tak posiela peniaze. Dcére ktorá sa o ňu stará, berie, aby mohla dotovať synov 🙈 a poznám snáď ešte 5 príkladov.. To musí byť tá istá generácia a vek ako zakladateľka, lebo toto sa vážne ťažko číta.

karolinakr
17. feb 2020

@panda21 no ešte to by mi chýbalo.Neznášam akúkoĺvek nespravodlivosť.Klaknút do kostola na kolená a odprosiť...

panda21
17. feb 2020

@karolinakr myslela som že tiež na to suseda príde, keď ochorela tak jediný kto sa vrátil bola dcéra, ktorá bola celý život šikanovaná vlastnou mamou. Stará sa o ňu, bratia ani nezavolaju ako sa mama má, iba keď potrebujú penize sa ozvu. Mysleli sme všetci, že sa spamätá a bude prosiť dcéru o odpustenie, hovno hovno zlatá rybka 🤷 ešte buzeruje a synov si naďalej zastáva 😤

zuzka6542
17. feb 2020

Ako pardon... ale chyba je vo vás... keď takto ďalej budete fungovať a starať sa o neho ako keby mal 5 rokov ani do roboty nepojde... sak načo... mama, tata zaplatí, navarí, vyperie... toto čo ste spravili vy nieje výchova ...

saluda
17. feb 2020

Skôr ako rozčuľovať sa, že ti dcéra nedala vedieť o tehotenstve a iných dôležitých udalostiach v jej živote, by si mala silno porozmýšľať nad tým, prečo to tak bolo. Pomenovať konkrétny problém, priznať si chybu, skloniť hlavu a úprimne sa ospravedlniť. Nie je to len tak, že ťa vytesnila zo svojho života, toto nikto len tak bez vážneho dôvodu neurobí. Keď už budeš u tej psychologicky, tak sa s ňou porozprávaj o dcére. Tam to tiež ešte nie je stratené, ale chce to kus pokory z tvojej strany

gagik
17. feb 2020

a keby mu aj lekar priklepol nejaku nezmyselnu dg. tak nezabudni mu pomahat s vybavovanim invalidneho dochodku,to by bolo uplne najidealnejsie,nech sa moze doma valat aspon s nejakou diagnozou.

matullienka
17. feb 2020

@gagik tak na ten nemá nárok, takže nevybaví nič

adkamama
17. feb 2020

Tak toto je sila, to myslíte vážne? Na počítači, alebo spí? A odkedy je takýto? Odkedy nemôže nájsť lepšie platenú prácu, či už dávnejšie? Hlavne, nie je to OK. Porozprávať sa s ním, v čom je problém ako ho mieni riešiť, nastaviť termín, dať mu nejaký čas aby si našiel prácu, a potom byť neoblomní. Skúsil by sa mi zasmiať, pretrhla by som ho ako hada. A vy nebodaj zarábate po 1 500? Môžte sa vymeniť, vy sa budete sťažovať, doma a on nech vás živí. A ešte ho ľutujete, že by ste nespali a pod. Veď on s vami kýve ako sa mu zachce. Otvorte oči a pozrite sa realite do očí. Veď čo bude robiť, keď tu nebudete? Neskutočná pohodlnosť. Pri všetkej úcte, robte s tým niečo. Držím palce

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
beatrix85
17. feb 2020

@lianka123 najlepší koment, presne to je tá biovychova, ofukovať decku zadok od narodenia po dospelosť až je decko totálne nesvoj právne a nevie nič urobiť lebo za neho všetko robila mama. Otrasná výchova. Mladí by len na Pc sedeli a nič nerobili. Dúfam že mu mamička nosí jedielko ešte k počítaču. 🤣

gamakage
17. feb 2020

Človek ani nevie ako na toto reagovať.. zlá výchova? Ťažko povedať.. moji rodičia nás vychovali troch.. a sme všetci úplne odlišný.. ja som ťažký vorkoholik (akurát som na MD a nástup bol pre mňa utrpením ale teším sa na syna..) sestra vystriedala už pár zamestnávateľov .u jedného bola pekných pár rokov ale napríklad tento rok bola celý na úrade práce.. prácu si "hľadala" a rodičia boli z nej na nervy, až keď potrebovala zaplatiť na účet za telefón a už z našetreného nemala ako a tak si poprosila rodičov , vtedy jej dali ultimátum že ak si do týždňa nájde prácu tak jej peniaze požičajú .. a aj sa tak stalo.. ale bohužiaľ museli zájsť až sem (prácu mohla mať už dávno ale nechcelo sa jej ) .. a brat.. ten po škole mal síce prácu hneď ale mal smolu a mal "super kamarátov" a dostal sa do obrovských problémov.. skoro rok nebol doma čo nevieme doteraz kde bol (možno aj v base - ťažko povedať ) mama sa strašne strachovala keďže zmizol dá sa povedať zo mňa na deň.. ozval sa cez sms prvý krát po viac ako mesiaci .. ale sama vie že nech sa vtedy stalo čokoľvek dosť to pomohlo... Obaja súrodenci dostali "po papuli" od života takže niekedy treba ísť na to kruto ... Takže ťažko povedať prečo je syn autorky taký aký je.. ale tiež je pravda že základné veci sme museli vedieť urobiť sami (k lekárovi, do obchodu, upratovať, vybaviť si veci na úradoch ) naši poradili kam treba ísť ale zbytok bol už na nás..

sjuzi
17. feb 2020

Veľmi dobre to poznám. Pozri si prosím Aspergerov syndróm - pasívny typ. Ak chceš, napíš mi viac do správy. https://www.asperger.sk/články/populárno-náučné...