Syn nechce pracovať, čo robiť?
Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
Vies co, prestahujte sa tam s nim 😂😂😂
asi potrebuje taky zazitok
Zaujimave je, ze viza si vie zaobstarat, ale vo svojom okoli sa ani nevie orientovat. Je pekne mat sny, tiez ich mam... Ale ako sa chce dostat do Ameriky, ako a kde tam bude zit, pracovat, ked nema peniaze na zaciatok. Z tych uspor nema ani na letenku. To nieje iba tak ze chce! A ako si tam chce najst pracu? Ved nekomunikuje ani s vlastnymi rodicmi v materinskom jazyku preboha!!! Cele zle toto, smutne 😕
prečo asi je len doma? je pohodlný urobiť krok pre niečo ked mu všetko pcháte do pusy, a chováte a šatíte ho, obchádzate, skrátka ako hore píšu mamahotel. inak najviac mu škodíš teraz, ked mu toto všetko robíš, je dospelý, nie je chorý ako píšeš, tak nech sa páči, odchod do práce, inak tu nemáš miesto, kto chce prácu si nájde, na začiatok čokoľvek. v prvom rade porozprávaj sa s odborníkom, chyba je vo vás v prvom rade. čím skôr ho vyduríš z domu tým skôr sa spamätá. asi to bude ťažké ale inak sa ženiete do záhuby.
@veronika121286 Veď toto, esta víza si vybavil, hlúpy nie je. Ale ísť na poštu vybrať list, ísť na ÚP ..
fu ha a po materskej ako dcera čo bude s nou rozmýšlala si nad tým? dalšia materská? vaše pohlady na vec a vztahy sú chore. prepáč. ty potrebuješ v prvom rade lekára a následne oni.
To su tí dnešný vysokoškoláci a mládež ja som musela pracovať ako mladá ináč by som asi bola na tom zle. Musela som mam síce maturitu ale odbor taký že nieje moc prác na trhu ale som rada za to čo mám. Prácu mám a som rada 🙂 rodinu, deti aj lásku strchu nad hlavou. Vďaka Bohu. Som rada že to je tak ako to je aj tých 500 by mi stačilo na začiatok. A ináč tu na slovensku čo chceme že?(aké zázraky platové...)
Za to ale nemôžu len ludia ale aj media a vedenie tohoto štátu. Ludia veria každý inšiemu a potom to tak vypadá.
@terka533 nehádžte všetkých vysokoškolákov a mládež do jedného vreca prosím , je to veľa o výchove ...ja sama mam 20ročnú dcéru ktorá brigáduje popri štúdiu,pretože vie že na všetko čo chce "extra" si musí zarobiť sama pretože ja peniaze netlačím (zákaldné veci do školy , dopravu lieky aj je treba a tak jej platím samozrejme ) ale nezniesla by som aby sedela doma na zadku respektíve je tak vychovaná aj ona pretože by sa hmbila byť len taký povaľač o ktorého sa treba starať ...tento mladý muž... ja neorzumiem že na neho ešte neprišiel žiaden exekútor veď musí mať nedoplatky strašné ...:/
@terka533 a čo by mali všetci veriť len jednému ? 🙂
Nie je taký neschopný, keď chce a vie si vybaviť víza. A vie aj po anglicky, ak áno, tak nech tam ide, ale potrebuje nejaký kapitál. A to ta chce ísť sám, alebo možno s nejakým kamarátom?
@evkano1402 zaujimava situacia, ale jedna vec mi nie je jasna. Vasi, kedze kupili bratovi byt, auto a zivia ho, musia byt pekne v baliku. Cize sa im nadstandardne dari, musia byt sikovni, vzdelani, karierne uspesni, sebavedomi. Keby sa “otec len prizeral, nechapal a platil”, ako pises, nebol by tam kde je, lebo takymto truhlikom sa v praci nedari. Clovek co vie zarobit ma svoj nazor, vie ho odkomunikovat a presadit. A nie sa len prizerat.
Ahoj.. sú také prípady a nemusí to byť výchovou poznám ľudí čo majú 4 deti .. 3 z nich robia pracujú ako sa dá a len jeden je takýto prípad
@panda21 byt zdedia obe deti podla zakona.
@namornicka
Nasi, ked sa vzali, hned mali hotove byvanie od svojich rodicov, nepotrebovali setrit.
A otec mal niekolko funkcii este z cias totality, z ktorych mu doteraz plynu fin. vyhody...
Plus este cosi k tomu ako dedicstvo po jeho rodicov.
Mama vlastne nepracovala, teda za totalizmu "chodila" do prace a potom to vobec neriesila.
S tou karierou to radsej nebudem rozoberat, to by bolo na dlhsie...
@katrin21 ja som si tým takmer istá, aj keď sa zakladateľka témy nevyjadruje, aký bol ako dieťa. Odporúčam, nech mu dá test, ale či bude ochotný spolupracovať....? Možno ho spraví aspoň sám pre seba...? https://www.asperger.sk/články/odborné-veda/pre...
@inom75 nerobte z neho zbytočne chorého.. Už by sa na to prišlo dávno, ešte keď študoval.. "Chorým" sa stal spôsobom žitia a teraz treba z toho von.. Je lenivý, nezodpovedný, o nič nemá záujem.. Je v tom dlho a to sa môže len zhoršovať, keď sa nezačne riešiť.. Musí to on chcieť, mať motiváciu, cieľ.
@zdenka13 poznate osobne nejakych aspergerov,? citala ste celu diskusiu? lebo ja hej a tiez si myslim, ze je to lahka forma aspergera... socialne nepouzitelny na.
Jeden z aspergerov , ktoreho poznam, tiez mal plany, ako pojde na VS atd... ano, isiel, dostal sa, ale tam ho vyhodili, nechapal , že ma nejaky rozvrh, že ma chodit na prednasky, nechapal proste preco..potreboval osobneho asistenta.. inak strateny.. a jeho mama si do 19r nahovarala, že je to len tažky introvert, atd.. bezný psychologovia kedysi neriesili autizmus.. chalan ma teraz tusim 23rokov a teda lahke to s nim neni... vsetko za neho riesia rodicia.... Prisiel na polikliniku, ked ho poslali narp. k lekarovi v asi 20r, ze ma meno na papieriku, cas... rano samozrejme zaspal, volal okolo 11tej otcovi, ze stoji tam a nevie kam ma v tej budove ist, jeho napr. nenapadne riesit situaciu tym, ze sa opyta.. s ludmi celkovo moc nekomunikuje.. ked niekde sedi, pocuva, niekedy doslova a do pismena s otvorenymi ustami... na otazku odpovie len uhmmm, alebo tak... rozhovor žiadny, to len s blizkymi, hoci vie hovorit samozrejme , nema to rad, preferuje strucnost.... ale PC ma v malicku, to je jeho svet. skoncil gympel.... teraz je na tej VS, poradilo sa im ho dostat naspat s tym asistentom.. realne ci bude raz pracovat a ako... to je vo hviezdach... a to nema nejaku tažku formu.
@katrin21 tento chalan ma už 27 rokov, čiže už dávno po škole, len sa povaľuje doma, smeje sa rodičom rovno do tváre a keď niečo chcú, je ešte aj agresívny a je mu všetko jedno, či má dlhy, nemá žiadne povinnosti.. A autorka priznáva, že ani ako dieťa nemal, nebol vedený k zodpovednosti, nemal povinnosti, iba školu, všetko vždy vyriešili rodičia, ťahali ho za rúčku a takto to dopadlo.. Čítala som skoro celú diskusiu, teda hlavne autorkine vyjadrenia.. By ste sa divili koľko mladých ľudí sa takto priživuje na rodičoch a nehodlajú sa tohto pohodlia vzdať.. Áno, psychológovia riešia dnes všeličo, ale veľa z týchto chorôb z niečoho vzniklo.. Máločo je od narodenia. Napr taká dislexia a disgrafia, môžeš sa na to vychovať alebo sa proti tomu postaviť a i napriek tomu byť úspešný a poznám takých ľudí, čo ich toto neodradilo..
@barborab1411 neviem nehadžem ja som vysokoškolák není.
@barborab1411 je to tak len je to taký môj pohľad na to. Ináč nehadam sa len som napísala svoj názor. Ak s tým niekoho raním ospravedlňujem sa ale píšem názor k navrhovanej téme nie k pracujúcej mládeži ale k tej nepracujucej. Iba toľko nechcela som to už rozvádzať ale každý to chápe trochu ináč.
@barborab1411 čomu jednemu? Nerozumiem. Mam iné veci nie tu vypisovať. Za to že som sem dala náhodou svoj názor tak myslím že sa nič nestalo. Aspoň vidíte tie rôzne názory.🥰 A vôbec som neni ja rozčúlena som úplne v kľude. Načo si robiť ťažkú hlavu s toho. Dúfam ale že som vás nejako nenahnevala ak áno ospravedlňujem sa 🙂. Názor je názor aj ja sa môžem mýlit ja to beriem. A rada sa nechám poučiť 😌
@zdenka13 asi nemáš (tu si tykáme všetci) nikoho blízkeho s AS, lebo inak by si to chápala inak. Pokiaľ som správne pochopila, chodil aj do špeciálnej školy, len podľa mňa nebol nikdy diagnostikovaný a ak aj bol, tak nie u odborníka na AS. Už len chýbajúci očný kontakt hovorí veľa! Myslíš, že drzí, nevychovaný, rozmaznaný zasran by sa nepozeral na Teba, keď pyskuje a nadáva?
@inom75 ja som sem davala aj link na clanok i aspergerovi vcera ,ci predvcerom,kde to.bolo presne popisane krasne. Prave ta agresivita,ked nemaju cp chcu je typicka.. lenze to vacsina ludi nechape tu a celkovo..
Okrem toho je x dalsich psych.poruch osobnosti, moze byt sociopat ,,lachka schyza, cokolvek... normalny neni.a

@acrobaleno To ma teší 😊